Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לקרוא כמה הודעות כאן בפורום.

אני רואה שיש אנשים שמשקיעים המון כסף על מערכת אבל עדיין עובדים עם סאב 1 או 2 אוהם.

העניין הוא שככל שההתנגדות יותר קטנה הבאס פחות "מדויק" מכוון שDAMPING FACTOR יורד.

אם המערכת מיועדת SQ אפילו שהDAMPING FACTOR גם ככה גבוה, כדאי לקחת סאבים קצת יותר עוצמתיים ולעבוד בהתנגדות גבוהה לפי דעתי.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

דרך אגב גם גישורים פוגעים בביצועים של מגברים נפרדים.

האם יש מגברים קלאס A לרכב? - נחשב הסיגנל הכי איכותי עם האפקטיביות הכי טובה בגלל שכל הסיגנל מוגבר ע"י מגבר אחד.

מגברי קלאס D כמקובל לסאבים הוא פתרון זול כוון שהוא מספק סיגנל לא רציף - וכך המוספטים מתחממים הרבה פחות אבל סיגנל לא רציף יהיה נשמע בסדר רק על סאבים כוון שהוא פחות "חם".

פורסם
יצא לי לקרוא כמה הודעות כאן בפורום.

אני רואה שיש אנשים שמשקיעים המון כסף על מערכת אבל עדיין עובדים עם סאב 1 או 2 אוהם.

העניין הוא שככל שההתנגדות יותר קטנה הבאס פחות "מדויק" מכוון שDAMPING FACTOR יורד.

אם המערכת מיועדת SQ אפילו שהDAMPING FACTOR גם ככה גבוה, כדאי לקחת סאבים קצת יותר עוצמתיים ולעבוד בהתנגדות גבוהה לפי דעתי.

תקנו אותי אם אני טועה.

אתה יכול להסביר קצת על ה-damping factor

אני משתמש במגבר class ab מגושר ,הסאב בהתנגדות של 4 אוהם,הצליל יוצא מאוד מדויק

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אם הצליל מדוייק אז הכל טוב ויפה.

אבל חבל להשקיע למשל על כבלים יקרים כאשר המגבר בבסיסו מגושר וקלאס AB.

-נועם

הכי חשוב שתהיה מרוצה מהסאונד! כמה שפחות להיות פנאט בקטע וכמה שיותר להתרצות באמת ולא סתם לקנות (אלא אם כן זה עניין של מזומנים שאין מה לעשות איתם)

פורסם
אם הצליל מדוייק אז הכל טוב ויפה.

אבל חבל להשקיע למשל על כבלים יקרים כאשר המגבר בבסיסו מגושר וקלאס AB.

-נועם

הכי חשוב שתהיה מרוצה מהסאונד! כמה שפחות להיות פנאט בקטע וכמה שיותר להתרצות באמת ולא סתם לקנות (אלא אם כן זה עניין של מזומנים שאין מה לעשות איתם)

נועם ,בזמני הפנוי אני לומד גם הנדסת אלקטרוניקה,לצערי בקורס באנלוגים 2 לא הייתי כל כך עירני בשיעורים של סוגי ההגבר ,אז תסביר לי מה רע בדיוק בקלאס AB, ובגישור??

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

זה מובן מאליו שדמפין פקטור ירד כאשר ההתנגדות תהייה יותר נמוכה.

הנוסחה היא התנגדות הרמקול חלקי התנגדות היציאה של המגבר = DAMPING FACTOR.

האם יש מגברי CLASS A לרכב? בטח שיש לחבר שלי במעבדה יש מגבר DENON CLASS A לרכב,

,"שרשמת שהוא הכי איכותי אם האפקטיביות הכי טובה", זה לא ממש נכון, משום שהוא הכי לא אפקטיבי הוא מבזבז חשמל בצורה מטורפת הטרנזיסטורים כול הזמן בהולכה, והוא כול הזמן חם, וההספקים שלהם נמוכים. כמו כן יש מגברי TUBE לרכב. בקשר לאיכות, CLASS A הם איכותיים, כן אבל יש גם CLASS AB יותר איכותיים. אם יצא לך לשמוע את הרכיב STK4048XI בפעולה, זה מגבר CLASS AB עם צליל מעולה, ואחוז THD של כ 0.008% עיוות ב150WRMS. רוב המגברים לקולנוע ביתי ולסאונד איכותי, זה מגברי CLASS AB,

בקשר לCLASS D, יש ויש, זאת אומרת יש טובים ויש פחות טובים, כמו שאמרת המעגלים עובדים על פולסים ולכן הנצילות גבוהה = חום נמוך, עכשיו CLASS D הוא לא זול בכלל, להפך הוא דיי יקר,

ויש גם את הCLASS T של טריפל שהם מאוד יקרים, והם עובדים במגברי רכב יקרים מאוד,

והנצילות מעגל ההגברה מגיע ל95%. באיכות גבוהה מאוד. והם מיועדים לכול התדרים לא רק לסבוופרים,

סלח לי, אבל זה שטויות במיץ שאתה אומר שלא צריך להשיקע בכבלים ואביזרים כי זה CLASS AB.

בקיצור אין רע כלל וכלל במגברי CLASS AB, אם פשוטים, אמינים, איכותיים, ונצילותם סבירה.

בקשר לגישור,אם אתה באמת יודע מה הפעולה של הגישור, מבחינת מעלות (פאזות) מתחים וזרמים,

אין שום בעיה בכלל בגישור, ואם אתה מתעקש עלייה, אני ישתדל להסביר לך טוב למה אין בעיה עם זה,

להפך זה פיתרון מעולה בשביל להגיע להספק גבוה עם מתח שנאי נמוך.

תמיר

פורסם

תמיר,

נועם כנראה בא מרקע של ציוד ביתי, משום שמגברי קלאס A מייצרים יותר עבור סטריאו ביתי.

למגברי קלאס A יש סאונד מעולה, (לטובים שבהם) זה נכון שהם בזבזני חשמל נוראיים, אבל הסאונד...

קלאס AB שעובדים ב PUSH-PULL , כל טרנזיסטור חצי גל, הם איכותיים, והנפוצים ביותר.

מהרמות הגבוהות של קלאס AB יש מגברים שנשמעים מהמם.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

http://www.tripath.com/audio.htm*

זה הטריפל...זה הכינוי שנתתי לו.

זה רכיב שהוא בעצם הבסיס של המעגל ההגברה,

*ודרגלינטון זה סוג של טרניזסטור,

הם שני דברים שונים, אחד מעגל שלום, השני טרנזיסטור.

ולא הבנתי מה הקשר לקיקר?.

תמיר

פורסם

לפותח התרד,

השתמשת בנתון של הגברה, אבל לא ממש נתת לו מספר.

אז היתי מעוניין שתשלים את החסר - איזה מספר היית מוסיף ל DAMPING FACTOR, בשביל שהמגבר יתן צליל "איכותי יותר" ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...