Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמה קיצונית לסאוב השלטוני הנקרא גם " הדמוקרטיה הגדולה בעולם ". בעלי הון שמניעים הנהגה ותהליכים עם הכסף שלהם. מאסק הוא גאון, בזה נדמה לי אין ספק, אבל הוא גם קוקו לא קטן. הלוואי ואתבדה, אבל כשהעתיד של העולם ואני לא מגזים, מצוי בידי הצמד הזה טראמפ את מאסק, כדאי להתחיל לרעוד.

• אהבתי 3
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

אני בטוח שמאסק נפגע מאוד מהעובדה שאתה לא מעריך אותו, הבנאדם עם שווי של 400 מיליארד דולר ולטענתך הוא לא עושה כלום חוץ מלשבת על התחת.

אתה שומע את עצמך ?

זה לא משנה את העובדה שהוא אחד האנשים הכי מזוייפים ב-100 השנים האחרונות. השווי שלו מעיד על כמה אנשים הוא הוליך שולל וכמה מערכת הפיננסית מוצפת כסף זול. 

לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

המשקיעים בטסלה כנראה חושבים בשונה ממך שלמרות הגזירות החברה חזקה מספיק כדי להמשיך ולייצר להם תשואה על ההשקעה.

ציפיות זה בסדר, שווי החברה צמוד לדוחות שלה ולביצועים הכספים, באם המכירות ירדו והביצועים בהתאם שווי החברה ישחק, את המשקיעים מענינת התשואה על הכסף רק ובעיקר.

המכירות כבר מזמן קרסו והמלאי נערם במגרשים. 

באירופה מכירות של חשמליות קרסו ברגע שחתכו את הסובסידיות 

בסין מכירות של טסלה קרסו בגלל תחרות פנימית 

אמריקאים מתרחקים מחשמליות אחרי שהם קלטו שזה לא כזה כיף להחזיק רכב חשמלי בחורף 

טסלה לא מציע מכונית חשמלית זולה (אולי יחשפו השנה, אבל לא בטוח) 

בנהיגה אוטונומית הם מפגרים אחרי הסינים

אז מה נשאר? הייפ, הייפ, הייפ עוד קצת הייפ, שקרים ופייק. 

הבן אדם משקר אפילו על זוטות כמו שהוא גיימר. למה?!?! מה זה נתן לו? כלום. מגלומן. נרקסיסט.  אפילו משתמש בילד שלו בתור PR stunt. אני בספק אם הוא זוכר איך קוראים לו בכלל ומאיזו אמא הוא נולד. 

לפני 7 שעות, CX25GTI כתב:

זו דעתך.

יש אחרים אשר חושבים שהוא מנקה את הממשל הפדראלי משחיתות והוצאות ענק שמשלם המיסים נושא בנטל המימון שלהם .

צריך להיות ממש נאיבי כדי לחשוב שהוא וחבורת בני 19 שהוא הביא "מנקים" את הממשל הפדראלי משחיתות. אני הייתי אומר שזה די מצחיק לראות עשרות מיליוני אמריקאים קמים בבוקר ומגלים שחתכו להם קצבאות נכות ואת תקציב בית הספר של הילדים שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, EvGriga כתב:

כל החברות שהזכרתה כפופות לממשלות במדינות דמוקרטיות.

לא כפופות לאף אחד. החברות האלה יותר עשירות מהרבה מאוד מדינות.

חברות סיניות כפופות ומרגלות עבור ממשל דיקטטורי קומוניסטי שגרם ישירות למוות של עשרות מיליוני אנשים במדינה שלו, קודם כל.

נכון. קרה. גם גרמניה אחראית ישירות למותם של עשרות מיליוני אנשים. גם ארה"ב. 

הן מרגלות עבור ממשל שנמצא במסלול התנגשות צבאית עם ארה"ב והשותפים שלה, שאחד מהם זה ישראל. הן מכרו ציוד תקשורת לאיראן, שהיא מדינה עוינת, עד כמה שאני זוכר. לי זה ברור לגמרי באיזה צד אני נמצא.

וביידן העלים עין מהפרות סנקציות של איראן. 

פורסם (נערך)

בעוד פחות משבועיים: מס הקנייה על רכב חשמלי צפוי לזנק ל-83%
ועדת הכספים נדרשת לאשר הארכת הצו לפיו מס הקנייה על רכב חשמלי יעמוד על 45%. אולם הדיון שהיה אמור להתקיים היום בוטל ובעוד 11 ימים צפוי המס לזנק. בנוסף היה אמור להתקיים דיון על הטבות מס לרכבים מסחריים חשמליים.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/s1gc2ie9ye

עריכה אחרונה על ידי huber
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, TheTaxAvenger כתב:

לא כפופות לאף אחד. החברות האלה יותר עשירות מהרבה מאוד מדינות.

נכון. קרה. גם גרמניה אחראית ישירות למותם של עשרות מיליוני אנשים. גם ארה"ב. 

וביידן העלים עין מהפרות סנקציות של איראן. 

התיעונים שלך דמגוגיים לגמרי. אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח. שכולם הם צבועים וכולם אותו דבר? שהגנב והתוקף שווים עם המגן על עצמו?

עם כל זה אני לא מסכים. משטר דיקטטורי לא שווה לממשל דמוקרטי, גם עם כל המגראות של האחרון.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)

טסלה מודל Y החדשה 2025 בישראל -

מחיר החל מ-243,944 שקל.

טסלה מודל Y החדש זמינה כעת לרכישה בישראל, עם תוספת של דגם טווח ארוך עם הנעה אחורית המציע טווח נסיעה של 622 ק"מ. 

מחירי הדגמים נותרו ללא שינוי ביחס למחירון שטסלה עדכנה בינואר השנה, החל מ-243,944 שקל.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/טסלה-מודל-y-החדשה-2025-בישראל-מחיר-החל-מ-243,944-שקל

🎉

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני די בטוח שטסלה תוריד מחירים לקראת תחילת המסירות בפועל, כנראה לפי כמות ההזמנות שקבל עד אז. המחירים גבוהים ביחס לתחרות מסין וזה עוד לפני תוספות שונות כמו צבע מרכב וריפודים. 

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

בכתבות ההשקה של הדגם בעולם צויין כי לדגם הבסיס יש טווח נסיעה של 466 ק"מ (שיפור קל מטווח הנסיעה הקודם של 455 ק"מ עקב שיפור אווירודינמי בצורת הרכב). 

כעת באתר של טסלה מופיע שלדגם הבסיס יש 500 ק"מ טווח.

איך נוספו עוד קילומטרים? פנו למאסק.

בינתיים byd מציגה אטו 3 מחודש 3 שנים אחרי השקתו ואחרי מתיחת פנים קלה לפני כמה חודשים (המודל y חודשה כזכור רק כעת לאחר 6 שנים מהשקתה, קצבים אחרים כבר אמרנו), שכוללת מערכת נהיגה אוטונומית חדשה בכמה גרסאות, כאשר הגירסה הבכירה היא אוטונומית מלאה. זאת מערכת שנכנסת לכל דגמי byd.

שימו לב כמה חיישנים כוללת המערכת לרבות חיישנים אולטראסונים (חיישני חניה), רדאר, לידר ועוד בנוסף לכמות גדולה של מצלמות.

כנראה שב- byd אוהבים לבזבז כסף מיותר על חיישנים, טסלה כזכור מסתמכת רק על מצלמות.

אני יודע באיזה רכב אני הייתי רוצה להיות כשההגה לא בידיים שלי.

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/חשיפה-רשמית-ראשונה-byd-אטו-3-החדש-2025

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, TheTaxAvenger כתב:

בסין הרכב נמכר יפה מאוד. 

ענין שבעובדה הוא שבטסלה ישנים. הסינים מוציאים דגמים חדשים ומאוד מתקדמים בלי סוף וטסלה מגחיכה עם שינויים יחסית שוליים פעם בכמה שנים ועל דגמים חדשים רק כנראה חולמים שם. הסייברטראק אינו יותר מקוריוז יקר מאוד והדגמים הזולים שמבטיח מאסק אחת לכמה חודשים, מתחילים להראות יותר כמו נסיון לפמפם את שווי המניה מאשר תוכנית מעשית. 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, bigzoltar כתב:

אני יודע באיזה רכב אני הייתי רוצה להיות וזה אחד שאני שולט בו ב-100% ב-100% מהזמן. 

לפני שעה, רועי5 כתב:

ענין שבעובדה הוא שבטסלה ישנים. הסינים מוציאים דגמים חדשים ומאוד מתקדמים בלי סוף וטסלה מגחיכה עם שינויים יחסית שוליים פעם בכמה שנים ועל דגמים חדשים רק כנראה חולמים שם. הסייברטראק אינו יותר מקוריוז יקר מאוד והדגמים הזולים שמבטיח מאסק אחת לכמה חודשים, מתחילים להראות יותר כמו נסיון לפמפם את שווי המניה מאשר תוכנית מעשית. 

זה חלק מהאסטרטגיה הסינית pump and dump של רכבים חשמליים. אני מעדיף חברה שלוקחת את הזמן למחקר ופיתוח ומוציאה רכב איכותי ובשל יותר. נחייה ונראה איך הרכבים הסינים האלה ייראו ויתפקדו אחרי 5–6 שנים על הכביש. בינתיים, הכבישים בארה"ב מלאים בטסלות משנות הייצור 2016–2018 שנראות ונוסעות נהדר. 

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, bigzoltar כתב:

באף אחד מהם? אבל ברצינות, אתה סומך את החיים שלך על מערכות האלה? כולן בוסר.

מערכת נהיגה אוטונומית מלאה לא יכולה לעבוד רק ב-99.9% ממצבים וב-0.1% לרסק את הרכב ולהרוג את כל הנוסעים. תחשוב על זה.

פורסם (נערך)

כרגע הרכבים הסיניים עם מערכות הנהיגה האוטונומית המתקדמות יותר בפועל אוטונומיים לגמרי אבל עדיין מחייבות נהג שישגיח כדי לטפל במצבים של סיכוי לתאונה וזאת מבחינה רגולטרית ולא מבחינת יכולות המערכת.

אין לנו סטטיסטיקה לדעת מה אחוז הסיכוי לתאונות במערכת אוטונומית כזאת או אחרת (ליצרן המערכת יש ובעתיד יש לחברות הביטוח) אולי יש אפס אחוז סיכוי תיאורטית, לפחות לפי הסרטון שהעלתי המערכת תפקדה 100 אחוז בסדר גם במצבים מורכבים מאד.

אבל לי ברור שבמערכת שמבוססת רק על מצלמות כמו בטסלה הסיכוי לתאונות גבוה יותר ממערכת שמבוססת על חיישנים נוספים.

ומעבר לכך מה הסיכוי לתאונות עם נהג אנושי שדעתו מוסחת מתפעול מערכת המולטימדיה, הטלפון שלו, הילדים ברכב, עייפות או סתם נהיגה פזיזה מהירה שלא בהתאם לתנאי הכביש. התשובה היא שהסיכוי גדול הרבה יותר. כמות התאונות תרד דרסטית עם מערכות הנהיגה האוטונומיות אולי אפילו סביב האפס.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, bigzoltar כתב:

מעבר לכך מה הסיכוי לתאונות עם נהג אנושי שדעתו מוסחת

הסיכוי לתאונה לנהג אנושי יכול להיות גבוה יותר אבל הסיכוי לעשות משהוא לגמרי משוגע ולהרוג את כולם הרבה יותר נמוך.

למערכות מבוססות AI יש סיכון סמוי שמערכת תתנהג בצורה לא צפויה, משוגעת לגמרי, ותעשה משהוא שנהג אנושי לא היה עושה בחיים.

אף אחד לא יודע בדיוק איך מערכות האלה מתנהגות ולמה הן מקבלות החלטות כאלה או אחרות.

מערכות מבוססות אלגוריטמים מוגבלות גם, אבל בצורה אחרת. בקיצור, מה שכתבתי, כולן בוסר.

ולגבי BYD - החברה הזאת אף פעם לא הייתה מובילה טכנולוגית ותמיד הייתה מפגרת במערכות סיוע לנהג אחרי חברות סיניות מובילות אחרות.

אפילו היו"ר של החברה מודה בזה. לא השתנה שום דבר בינתיים.

אבל לרשויות הסיניות לא אכפת מהיי האזרחים שלהם והם מוכנים להתיר נסיונות על בני אדם רק כדי להיות ראשונים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, bigzoltar כתב:

ומעבר לכך מה הסיכוי לתאונות עם נהג אנושי שדעתו מוסחת מתפעול מערכת המולטימדיה, הטלפון שלו, הילדים ברכב, עייפות או סתם נהיגה פזיזה מהירה שלא בהתאם לתנאי הכביש. התשובה היא שהסיכוי גדול הרבה יותר. כמות התאונות תרד דרסטית עם מערכות הנהיגה האוטונומיות אולי אפילו סביב האפס.

זה הכל ממבו-ג'מבו של מדע בדיוני שנועד לעשות הייפ למוצרים שלהם. (גם טסלה אשמים בזה) אין שום מחקר שתומך במסקנה הזאת ואני ממש לא אוהב שמנסים לכפות עלי שימוש במערכות מהסוג הזה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...