Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה קורה עם אסדת לוויתן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הקשר? הבאר נמצאת 120 קמ מהחוף. העמדה של אסדה צפה זולה יותר ופשוטה יותר מאסדה קבועה. איך הגעת לזה שזה יעלה עוד מיליארדים?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

אפשר מקור לנתון שאסדה צפה זולה מקבועה? אני מכיר ההפך, אסדות מים עמוקים, שזה אסדה צפה, יקרה משמעותית מאסדת מים רדודים שעומדת על עמודים.

Fitch- זה נכון שיש לפוסטר המון ידע אבל מה לעשות, הוא רחוק מלהיות אובייקטיבי בגלל מי שמשלם לו.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
להבנתי יש סוגיות בטחוניות לגבי מיקום האסדה.

אכן הייתה טענה כזאת, אך לטענת מי שהיה אז שר הבטחון הוא בכלל לא מכיר מחקר כזה ולא היה מעורב בקביעת המקום. מצד שני, הוא תומך במתנגדים אז מבחינתו זה תחמושת פוליטית. מצד שלישי, המדינה לא הציגה מסמך בטחוני שתומך בדעתה, ככה שאני לא יודע מה האמת כאן...

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001271291

https://www.davar1.co.il/167638/

לגבי האסדות עצמן, העובדה היא שבמקרה של כריש תנין כן בחרו באסדה צפה, וגם אותה היה אפשר למקם קרוב לחוף.

לא מוצא כרגע את הבדלי העלויות בין ריג, סמי-סובמרסיבל ודריל שיפ. אפילו אם נקח שהאחרון יקר יותר, זה מתגמד בשנות ההפקה וברווחים. לא זאת הסיבה לבחור בפתרון אחד על פני האחר.

מבחינתי, אני לא יודע מה נכון יותר. אני כן בטוח ששני הצדדים משקרים ולא אומרים אמת. מה שכן, לא רואה סיבה אמיתית להזזה של האסדה למרחק 10 קילומטר מאחד החופים היפים בארץ.

פורסם
בקיץ 2018 צה"ל (ולא שר בטחון) הוציא הודעת דוברות על כך שהמרחק של האסדה חיוני מסיבות ביטחוניות.

הוציא הודעה כנראה בעקבות לחץ לא מתון מהמדינה, ושר הבטחון באותה תקופה הכחיש כל שיקול כזה.

החלק הכי מעניין כאן ״... דו"חות חברת נובל אנרג'י משנת 2015 מעידים על שינוי תכנית מנימוקים של היתכנות כלכלית, ללא כל קשר לשיקולים ביטחוניים.״

https://www.davar1.co.il/141061/

ושוב, במה שונה לוויתן מכריש-תנין (ששם האסדה הצפה תמוקם 80 קילומטר מהחוף)?

פורסם

שקשוקה רבותיי, שקשוקה.

אם הציבור היה יודע איזה מערך לובינג נובל אנרג׳י הפעילה ומפעילה בארץ לפחות ב-20 שנה האחרונות, ומה השיקולים שעמדו בפני מקבלי ההחלטות, המדינה היתה בוערת.

למי ששאל מתי הציבור יראה כסף, אל תיקח משכנתא על בסיס ההכנסה הזו, זה בטוח.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
מתי סוף סוף יגיע כסף מהפקות הגז לאזרחים זו שאלה לא פחות חשובה.
אה זה קל, אף פעם.

יום טוב גם לך

פורסם

לא מוצא כרגע את הבדלי העלויות בין ריג, סמי-סובמרסיבל ודריל שיפ. אפילו אם נקח שהאחרון יקר יותר, זה מתגמד בשנות ההפקה וברווחים. לא זאת הסיבה לבחור בפתרון אחד על פני האחר.

בבקשה, מתוך מצגת של אנסקו (חברת השכרת אסדות): https://s23.q4cdn.com/956522167/files/doc_presentations/10/10312019-Valaris-Investor-Presentation.pdf

בעמוד 18 יש גרפים המתארים את מחיר ההשכרה בתקופות שונות של ריג (ג'קאפ) וסמיסבמרסיבל, האסדות הצפות יקרות יותר מפי 2 והיו גם תקופות של פי 3. כמו כן, מצד ימין הם כותבים שעלות בניה של אסדה צפה הייתה בממוצע 665 מיליון דולר מול 200 מיליון דולר של אסדה קבועה, זה לא מעט כסף.

•  

פורסם
אה זה קל, אף פעם.

איזה שטויות, מס ששינסקי מתחיל להיגבות אחרי החזר השקעה+תשואה כלשהי, ברור שבשנים הראשונות לפעילות אין תקבולי ששינסקי. חוץ מזה הם כן משלמים תמלוגים למדינה על הכמות המופקת והמשקיעים משלמים מס רווחי הון על התקבולים מהשותפויות.

פורסם
איזה שטויות, מס ששינסקי מתחיל להיגבות אחרי החזר השקעה+תשואה כלשהי, ברור שבשנים הראשונות לפעילות אין תקבולי ששינסקי. חוץ מזה הם כן משלמים תמלוגים למדינה על הכמות המופקת והמשקיעים משלמים מס רווחי הון על התקבולים מהשותפויות.

מרק שאל מתי הכסף חוזר אל העם, לא אל משרד האוצר.

אולי אתה אידיאליסט שמאמין שכל המיסים חוזרים אל העם, אני קצת יותר ציניקן מזה. העם יראה מזה פרוטות בודדות.

יום טוב גם לך

פורסם

כל המסים חוזרים לעם (מתמטית כל עוד אנחנו מתנהלים בגירעון), ברור שבצורה סופר לא יעילה ובוודאי שלא חופפת להעדפותיו של פרט כלשהו.

פורסם (נערך)

אין לי מושג לגבי זיהום האוויר אבל בכל הקשור לטיעונים על זיהום המים והחוף זה קשקוש מוחלט. החברה של אבא שלי בונה מתקני טיהור שפכים בכל העולם, הוא מהנדס עם שם בתחום הזה בארץ. דיברתי איתו על זה בשיחת שישי והוא הסביר לי שהטיעונים של בעלי הנכסים הם פשוט דמגוגיה זולה ושאין אמת ב-90% ממה שהם מפרסמים לאנשים, במקרה הטוב הם פשוט מנפחים משהו שיש בו אמת למימדים לא פרופורציונליים.

משום מה על זה שבזן מסרבים לתת לגורמים המוסמכים לנטר את הפעילות שלהם באופן תקין ועושים פליק־פלאק לפנים, וגם לאחור, ובעצם כל דבר כדי לא לאפשר ניטור תקין, לא מעניין את אותם המתחסדים שהאסדה מפריע להם לנוף ולערך הנכסים.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA

• תוכן חדש...