Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי כיום עבודה הגעתי אל אטם ראש מנוע.

צילמתי כמעט הכל ואולי אחרי זה אני גם אעלה הכל כפרויקט אבל עכשיו אני אעלה רק מה שרלוונטי,

זה בהתחלה בהתחלה,

אני חושב שזה הנשם מנוע, איך שניתקתי אותו הוא פלט טחינה:

אחר כך רוקנתי גם נוזל קירור שהיה בצבע חום:

אחרי כל הסימנים האלה פתחתי הכל,

זה האטם ראש מנוע הישן:

זה המצב של המנוע עליון:

וזה מדידות של המנוע העליון, פחות רלוונטי כי אני לא יודע כמה רואים במצלמה אבל שיהיה, אני חושב שהוא ישר

אז זאת הפעם הראשונה שאני פותח מנוע עליון ואני לא יודע להגיד מה המצב שלו, אם אני אחליף את האטם הכל יסתדר? אני רואה ששרוף קצת אבל אני לא יודע להגיד אם זה אומר שהמנוע גמור ואין מניעה מלהחליף אותו.

תודה

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אתה צרחך לשלוח את הראש לחרט שיעבור עליו ביישור ייראה שישר ולא נחוץ מילוי וכו.. כמו כן הוא יעבור גם על השסתומים והתושבות שלהם ייראה ששהאטימה שם מתבצעת כמו שצריך בסגירת השסתומים. תן לו גומיות שסתומים מהסט שלייף שיחליף לך את כולם וגם את מחזיר השמן של הקאמשאפט תן לו שיחליף. לגבי הבלוק תן לו שיוף עדין במישטח העליון שלא יישארו שאריות אטם ישן. נקה בלחץ אויר את שרוולי התבריגים בבלוק כדי שלא יישארו בהם נוזלים, קח מזרק עם צינורית ושאב את כל השאריות של הנוזל והטחינה ממעברי הבלוק ותן לחץ מיים עדין למעברים שכל הליכלוך ייצא דרך בית הטרמוסטט. תריץ את הבוכנות לגובה אמצע מקביל את כולם, תמלא סולר כמעט עד למעלה ותן לו לשכב בצילינדרים לילה שלם תראה בבוקר שהצילינדרים עדיין מלאים רק קח בחשבון שאם יורד זה יורד לאגן השמן מה שיצריך הורדת אגן וניקוי מכל הטחינה שגם ככה יש שם. תעביר אצבע על הצילינדרים תראה שאינם שרוטים או חרוצים. קח את הסרגל ותבדוק בחושך עם פנס שאתה מניח על הבלוק את הסרגל ישר שאין מעבר במקומות הישרים של האור דרך הסרגל מלמטה מה שיכול להצביע על עיוותים בבלוק. זה בגדול ייתן לך אינדיקציה על מצב הבלוק.

פורסם (נערך)

אחלה תודה רבה אז בטוח להזמין את הסט שלייף. (פשוט מיקודם מישהו רשם שיש מקרים שעדיף כבר להחליף את כל המנוע)

כמה שאלות, חלקם יותר מסקרנות:

1. האם זה בטוח להזיז את הבוכנות? אני צריך לזכור אחר כך איפה הם היו ולהחזיר?

2. למה דווקא סולר? האם אפשר שמן או מים?

3. למה אפשר לסמוך על סרגל ופנס בכך שהבלוק ישר, אבל לראש מנוע חייב מכונה?

4. אם הסולר ינזל למטה במהלך הלילה, מה זה אומר? האם זה ניתן לתיקון?

תודה רבה ואחלה שבוע

עריכה אחרונה על ידי יהונתן שלמה
פורסם (נערך)

1. במנועים עם צילינדרים צפים בשביל לסובב את המנוע חייב לקבע את הצילינדרים כי אחרת הם יצאו ממקומם ולא אפרט על הצרות שאחרי, במנועים עם צילינדרים יצוקים/מוטבעים אין כל בעיה.

2. הבדיקה הזו עם הסולר לא מחזיקה מים אין לה כל משמעות. אלא אם כן מאור יודע להגיד לנו בדיוק כמה סולר ב cc יש למלא את הצילינדר ותוך כמה זמן ואיבוד סולר יהיה נחשב לתקין והאם יש לו סימוכין לכך מספרות מקצועית כלשהי מכל יצרן רכב בעולם.

3. בדיקה עם פנס איננה אינדקציה ישנם מרווחים בבלוק ובראש שהיצרן מתיר, הפנס גם לא מועיל אולי תראה את המרווח השאלה היא מה מידתו עפ מד עלים לפחות.

להעביר אצבע על הצילינדר לא אומר שום דבר ולא מעיד על צילינדר תקין ישנו כלי מיוחד שפקידו למדוד אובליות, כמובן שאם ישנן שריטות הצילינדר לא תקין. ובדרך כלל לא משתלם לתקן ברכבים כאלה את המנוע.

ישנם מקרים שלמראית עין ואצבע הצילינדר 100אחוז אך בבדיקת אובליות נפסל.

כל הבדיקות האלו בזבוז זמן והטעיה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
1. במנועים עם צילינדרים צפים בשביל לסובב את המנוע חייב לקבע את הצילינדרים כי אחרת הם יצאו ממקומם ולא אפרט על הצרות שאחרי, במנועים עם צילינדרים יצוקים/מוטבעים אין כל בעיה.

2. הבדיקה הזו עם הסולר לא מחזיקה מים אין לה כל משמעות. אלא אם כן מאור יודע להגיד לנו בדיוק כמה סולר ב cc יש למלא את הצילינדר ותוך כמה זמן ואיבוד סולר יהיה נחשב לתקין והאם יש לו סימוכין לכך מספרות מקצועית כלשהי מכל יצרן רכב בעולם.

3. בדיקה עם פנס איננה אינדקציה ישנם מרווחים בבלוק ובראש שהיצרן מתיר, הפנס גם לא מועיל אולי תראה את המרווח השאלה היא מה מידתו עפ מד עלים לפחות.

להעביר אצבע על הצילינדר לא אומר שום דבר ולא מעיד על צילינדר תקין ישנו כלי מיוחד שפקידו למדוד אובליות, כמובן שאם ישנן שריטות הצילינדר לא תקין. ובדרך כלל לא משתלם לתקן ברכבים כאלה את המנוע.

ישנם מקרים שלמראית עין ואצבע הצילינדר 100אחוז אך בבדיקת אובליות נפסל.

כל הבדיקות האלו בזבוז זמן והטעיה.

מכיוון שמראש אני יודע שתיפסול ותסייג את מה שאומר אני אחסוך במילים. כך לפחות אני מבצע אל הבדיקות ועד היום זה עובד יופי עם לא מעט ראשי מנוע שאני עושה ועשיתי במיוחד בפונטואים לכל דורותיהם.

פורסם
אחלה תודה רבה אז בטוח להזמין את הסט שלייף. (פשוט מיקודם מישהו רשם שיש מקרים שעדיף כבר להחליף את כל המנוע)

כמה שאלות, חלקם יותר מסקרנות:

1. האם זה בטוח להזיז את הבוכנות? אני צריך לזכור אחר כך איפה הם היו ולהחזיר?

2. למה דווקא סולר? האם אפשר שמן או מים?

3. למה אפשר לסמוך על סרגל ופנס בכך שהבלוק ישר, אבל לראש מנוע חייב מכונה?

4. אם הסולר ינזל למטה במהלך הלילה, מה זה אומר? האם זה ניתן לתיקון?

תודה רבה ואחלה שבוע

אין שום בעיה להזיז את הבוכנות ותסמן על הגלגלת את המיקום המדוייק שתחזיר לשם לפני ההרכבה.

בעניין הסרגל זה יכול לתת לך אינדיקציה דיי טובה לכך שהבלוק ללא עיוותים ואינו אכול.

אם הסולר ייעלם מאחד הצילינדרים במהלך הלילה זה יכול להעיד על טבעות בוכנה שאינם אוטמות. לדעתי אתה כן תפסת את פריצת האטם יחסית בזמן כך שלט מאמין שניגרם נזק למנוע עצמו. בכל מיקרה תעביר את הראש לחרט שייבדוק את מצבו. חריטה לראש כזה קומפלט עולה כ 400 שח. סט שלייף עוד כ 200 שח. ברגי מנוע עוד כ 150. להביא מנוע יעלה לך לא פחות מ 2500 שח.

פורסם

מתוך סקרנות, חוץ מהצרפתים, מי עוד עושה מנועים עם צלינדרים צפים?

יום טוב גם לך

פורסם

היי לכולם מתוך הסקרנות כל הזמן צצות לי שאלות מי שיכול לענות תודה רבה,

ממה עשוי הבלוק

ממה עשוי הראש וממה הבוכנה?

מה יכול להיות אם תהיה שריטה קטנה על הבוכנה למעלה?

האם מותר לנקות את הבוכנה למעלה עם מסיר שומנים/ ספריי קרבורטור?

כמה זה חשוב לנקות את הבוכנה? האם אפשר להשאיר קצת לכלוך ולא לעשות אותה נוצצת חדשה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

טוב סליחה שאני חופר

הכל בוצע אצל החרט,

אני מרכיב עכשיו הכל חזרה.

אבל יש כמה גומיות שאני לא יודע לאן הן שייכות,

בשקית אחת הגיעו 4 גומיות של הintake, ואיתן הגיעו 3 גומיות שאני לא יודע מה לעשות איתן.

http://www.up2me.co.il/v.php?file=17255314.jpeg

בשקית שניה של האטם מכסה שסתומים הגיע האטם ועוד 4 גומיות קטנות שגם אותן אין לי מושג איפה להחליף,

http://www.up2me.co.il/v.php?file=76093344.jpeg

ובשקית שלישית הגיע האטם של האגזוז, ואיתו גומיה שחורה שלא הבנתי את מי היא צריכה להחליף,

http://www.up2me.co.il/v.php?file=71722736.jpeg

מישהו יכול לעזור לי זה קצת דחוף כי אני כבר רוצה לסגור הכל ולסיים עם זה.

נ.ב

אולי אני לא צריך את הגומיות האלה?

היה רשום על כל חבילת האטמים שזה לפיאט 500 והחנות אמרה שזה מתאים אבל אולי יש עודף?

2. החרט סגר את הקאמשאפט עם אקדח אוויר בעדינות בלי טורק או משהו זה בסדר?

3. קיבלתי את הראש מהחרט עם שריטה די רצינית , כמה זה בעייתי? ראיתי את זה רק שהגעתי לבית.

פורסם

הגומיות הירוקות הולכת לסעפת יניקה. נה שמגיע עם האטם מיכסה שסתומים ה אורינגים הקטנים תשים לב במיכסה השסתומים הם קיימים שם איפה שהברגים אם אני לא טועה. שאר הטמים אני לא זוכר ץהדטק לפני שאתה מחזיר כל מיכלול אם יש עליו אטמים גם בסעפת הפליטה קיים לדעתי קיבלת שם.

פורסם (נערך)

תודה רבה מאור ומה אתה אומר על מה שהחרט עשה והשריטה על הראש זה רציני או שאני יכול כבר להרכיב מחדש?

האמת התעייפתי כבר מכל הסיפור הזה זה מעסיק אותי כבר שבוע אני ישן קצת כל הזמן עסוק בזה,

אני רק מקווה שהשריטה הזאת בסדר ולא תגרום בעיות אחר כך.

דרך אגב הייתי עובר על הטורק בעצמי אבל אין לי את הראש כוכב הזה בשביל לחזק את הקאמשאפט

• תוכן חדש...