Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם

פיאט פונטו שעשתה 250 אלף ק״מ שנת 2012

לאחרונה נדלקה לי פתאום הנורת שמן, רק לשניה ונעלמה.

בדקתי את השמן במדיד אחר כך.

היה קשה מאוד לפתוח אותו (שבועיים לפני פתחתי ובדקתי היה תקין)

ובפנים היה ריק. אבל לכלוך של בוצה טחינה כזאת.

מצרף תמונה.

שבועיים לפני הוא היה במוסך כי הרכב היה נוסע חלש ומגמגם, החליפו את כל הפלאגים והסליל שלהם.(לא יודע אם זה קשור)

מה עושים?

http://www.up2me.co.il/v.php?file=46307877.jpeg

http://www.up2me.co.il/v.php?file=4414740.jpeg

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי יהונתן שלמה
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ייתכן מאוד וניפרץ אטם ראש. יש תחילה להחליף שמן מנוע ופילטר ולהחליף נוזל קירור אפילו זמני למיים רגילים רק לצורך בדיקה של שינוי צבע המיים ומעבר שמן מאחד לשני.

פורסם (נערך)

אוקי. במידה ויש מעבר כמה זה מסוכן למנוע להמשיך לנסוע כך?

אני מדבר על כיומיים - שלוש לצורך הבדיקה

2.

לשם מה הבדיקה? מה עוד יכול לגרום לכך?

אני חושב שזה בטוח ראש מנוע הרי מאיפה עוד יכולים המים והשמן להתערבב?

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי יהונתן שלמה
פורסם

יש מנועים כמו למשל היונדאים הישנים שמייצרים לחות מתחת למיכסה השסתומים וזה עלול להטעות. בפיאט לא מכיר מצב שכזה ופיאט זה הבייבי שלי עוד מהגירסאות הראשונות של הפונטו. שיפצתי לא מעט ראשים שכאלה והכיוון העיקרי הוא פריצה באטם הראש אבל כדי לוודא תחליף שמן ופילטר, תראה מה ציבעו של השמן הישן שיירד עם השמן בפילטר. תמלא שמן חדש אפילו מהזולים יותר רק לצורך הבדיקה. כדאי גם לפרק נשם מנוע ולראות אם גם הוא מכיל טחינה.

פורסם

פונטו שנתון 2012 ,אתה בטוח ?

אם נפרץ אטם ראש,ובהנחה שתרצה לתקן ולהישאר עם הרכב,הייתי שוקל התקנת מנוע מיבוא.

על פניו,יש סימנים לפריצת אטם ראש ובדיקת לחץ ולחץ הפוך יכולות לאשר את הענין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בדיקת לחץ הפוך לא רלוונטית במיקרה הזה כי אם קיימת פריצה היא בין השמן למיים ולא בין הציחינדר עצמו למיים כך שהצילינדר בבדיקה ייצא ככל הניראה תקין לחלוטין ואטום.

פורסם

לעיתים היצרן מגדיר שניתן להשתמש באותם ברגים אבל בגלל שמדובר בעבודה שחבל לחזור עליה בגלל ברגים שנימתחים יתר על המידה ונחלשים אז אני לא לוקח ריזיקה ובשביל עוד איזה 150 שח קונה חדשים. ולא לשכוח לתת להם מריחה עדינה של גריז נחושת בסגירה ולהיצמד למומנטים הדרושים במדוייק לפי סדר סגירה שהיצרן מגדיר. רק תבדוק אם זה מנוע 8 שסתומים או 16 כי במנועי 8 הכל הרבה יותר זול. מה הדגם מנוע לפי הרשיון?

פורסם (נערך)

עדיף בהחלט לשכוח את המריחה של גריז נחושת על ההברגות.

מריחת גריז שמן או כל חומר אחר ישנה את המומנטים והבורג עלול להיגזר כתוצאה ממומנט גבוה מידי למרות השימוש בידית מומנט.

מנקים את ההברגות היטב מכל סוג של לכלוך, חלודה, אבק שמן ,מים ועוד.

רק אם יש הנחיה בספרות המקורית למרוח חומר כלשהו כדאי להצמד.

אגב ברוב רכבי הפיאט שאני מכיר מהדקים את הברגים תחילה עם ידית מומנט ולאחר מכן עם ידית מעלות.

פותח האשכול רשום את דגם המנוע ותקבל הנחיות מדוייקות יותר

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

עוד לא ניתקלתי במצב שמריחה עדינה של גריז נחושת פגעה בבורג בסגירת ראש אבל כל אחד והניסיון האישי שלו בעניין. לגבי מעלות נכון זה בדרך כלל בפנישים.

• תוכן חדש...