Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לשכנה שלי לא נדלק המחשב כלל מאז שחזרה מטיול של כמה ימים.

חשדתי בהפסקת חשמל שגרמה לסיום חייו של ספק הכוח, סגרתי מעגל חשמלי בספק הכוח שלה וראיתי שאכן הוא לא נדלק, אז שלחתי אותה לקנות ספק, אחליף לה והכל יסתדר.

מסתבר שזו לא הבעיה היחידה - המחשב עדיין לא נדלק.. סגרתי מעגל בספק החדש והוא אכן עובד.

אני כרגע חושד בכפתור ההדלקה או בלוח האם, יש רעיונות מה יכולה להיות הבעיה/איך לפתור/מה החלק הבעייתי בוודאות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

האם בהחלפת הספק חיברת ללוח 2 חיבורים, אחד גדול ואחד קטן מרובע של 4/6/8 פינים ?

בגדול, רוב הסיכויים שאם החלפת ספק, חיברת אותו נכון ועדיין לא נדלק זה הלוח.

כפתור הדלקה סיכוי קלוש מאוד (נתקלתי ב 10 שנים אולי בפעם אחת שזה קרה), אפשר לבדוק הדלקה ע"י סגירת מעגל לפינים של ההדלקה עם מברג - למצוא איפה הפינים של הכפתורים, לנתק את הכפתור ובמקומו לנסות להפעיל עם המברג, אם אתה לא בטוח איפה זה, תבדוק ב MANUAL של הלוח כדי לא לפגום במשהו/להתחשמל.

פורסם

אכן חי אתי את ה24 פינים ואת ה4 פינים.

לצערי לא נדלק, האם כל מברג יסגור מעגל וידליק את המחשב? או שיש כאלה כם ציפוי כלשהו שזה לא יעבוד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אין בעיה עם ציפוי, רק שיהיה חשוף בקצה כמובן כדי שיהיה מוליך.

כאמור, אם הספק תקין והחיבורים שלך תקינים, רוב הסיכויים שזה הלוח.

פורסם

כדי לשלול בעיה בכפתור ההדלקה, נסה לקצר בעזרת מברג את ה-+ וה-- בלוח האם שאחראיים על הדלקה המחשב, בדרך כלל זה משהו בסגנון של pwr button (לא זוכר בדיוק, כדאי לבדוק בחוברת של לוח האם).

עם זאת, יש אכן סיכוי גבוה יותר שהלוח שבק חיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני שהולכים לניתוח ראש פתוח, עדיף לנסות פלסטר...

בהחלט ייתכן שאין שום קשר בין הפסקת החשמל והבעייה. ייתכן שהחלפת הסוללה שעל לוח האם תפתור את הבאג :wink:

במקרה הגרוע, חסכתם החלפת סוללה לשנים הקרובות וגיליתם שזו לא הבעייה :lol:

מקווה שעזרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אין שום קשר בין אי הדלקות לסוללה.

דווקא להפך, לנתק חשמל, להוציא את הסוללה ואז לחבר חשמל שוב (בלי סוללה) ולראות אם נדלק, אבל כאמור, סיכוי קלוש עד מאוד.

הסוללה מחזיקה הגדרות (לדוג' שעה ותאריך) כשהמחשב מאבד חשמל, התרוקנות הסוללה לפעמים גורמת לצרות אחרות של אי הפעלת מערכת הפעלה עקב הגדרות דיפולטיביות שגויות, אך לא משפיע על עבודת החומרה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • תוכן חדש...