Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדידת בית

discoTD5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה, רק מי שמבין ויודע באמת ורוצה לענות, מוזמן.

כידוע, בעת שינוי רישום נכס, העירייה המקומית שולחת מודד מטעמה על מנת לוודא שבנכס אין חריגות בניה וכד' .

מסיבות שונות, בבית שלי היו מודדים כבר שלוש פעמים. מיותר לציין כי אף קיר לא זז, אף תוספת בניה לא התרחשה, ושום מרפסת לא נסגרה, גם לא עם גזיבו נייד.

למרות זאת, כל ביקור של המודד, הבית גדל בקצת. טיפל'ה פה, וטיפל'ה שם. והוא צומח במטרים שלמים.

עתה, אני לפני מדידה נוספת, ורוצה להביא מודד מטעמי, שימדוד יחד עם המודד של העירייה, על מנת לעצור את התרגיל המלוכלך, ולהעמיד דברים על דיוקם.

1. האם זה מקובל?

2. המלצה למודד

תודה

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה מקובל אבל מה שחשוב זה התמהיל שמדדו.

יש עירייות שמודדות שטח נטו (בלי עובי הקירות) ויש כאלה שמודדות את המעטפת. יש גם כאלה שימדדו את השטח מתחת לרעפים ויש את כלה שלא. אחר כך יש "שטח תפוס" שפתוח גם להגדרות שונות ומשונות.

מציע לבקש את פירוט המדידה ולהשוות למדידות הקודמות. כשתיכנס למו"מ עם העירייה אתה תגלה כמה זה בזאר טורקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בס"ד

אני אכתוב על מה שקרה אצלנו בעיר ותקיש מזה למקרה שלך.

כחלק ממדידות לחישוב ארנונה שהעירייה עשתה, היא שלחה מודדים, אלו, כיד הדמיון שנחתה עליהם, גם מדדו מחוץ לנכס(בעלים לא היו בבית) ומכאן ועד לתוספת שקרית של עשרות מ"ר לבית, הייתה קצרה).

כחלק מהערעור, אנשים לקחו מודד משלהם ובסופו של דבר התוספת בוטלה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

שלום,

גש למחלקת הארנונה ובקש את תשריטי המדידה שנערכו, והצלב אותם מול היתר הבנייה האחרון של הנכס.

בנוסף, בקש את הוראות חישוב השטחים אשר ניתנות למודדים.

בהצלחה.

• אחראי פורום
פורסם

אצלנו פשוט שינו חוקים. סיפחו את הממ"ד לשטח העיקרי והופה כל בית זכה בתוספת של 10-15 מ"ר, אז קח בחשבון שזה לא תמיד גדילה של הנכס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אין טעם שתביא מודד מטעמך, מכיוון שהמדידה עצמה היא חד משמעית (מודד בעל רשיון לא "טועה" ולא "מזייף").

הסיבה שהבית שלך "גדל" עם השנים היא שמכלילים בו דברים שלא היו כלולים קודם.

כמו שניר אמר, המודדים מקבלים מהעירייה הוראות מה למדוד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

והרבה פעמים הם מקבלים הוראות שסותרות את החוק וקצת אחר כך אתה מקבל מכתב עם חוב רטרואקטיבי וכמה ימים אחרי זה אתה מקבל טלפון מחברות שמטפלות בחיובי ארנונה תמורת חצי ממה שהם מורידים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

על זה, מי שמתמצא בפקודת הארנונה הרלוונטית, ובחוק יכול לערער בהצלחה.

אני לא מכיר אישית מקרים בהם "התלבשו" על בעל נכס ספציפי, אלא מכיר הרבה נסיונות להוציא באופן "גורף" עוד כמה זוזים מכל בעלי הנכסים מסוג מסויים/באיזור מסויים, על ידי כיפוף הפקודה או אפילו החוק.

במקרים האלה, ה"מרד" מתפשט כאש בשדה קוצים (בקבוצות הווטסאפ השכונתיות, או באמצעים מסורתיים יותר), ואז כבר מתאגדים מס' רב של מחזיקים ומפעילם לחץ פוליטי/משפטי כדי לשנות את רוע הגזרה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה לכולם,

אכן העירייה נמנעה מלמדוד בתים בתקופה שלפני הבחירות לרשויות המקומיות.

עם תום הסיבוב השני, העירייה משסה את המודדים בתושבים, ואכן יש על כך התמרמרות גדולה.

ככל הנראה אבקש את הדברים שרשמתם, ובהחלט אשקול להביא מודד מטעמי, ולשקול את המשך הפעילות מול העירייה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בדירה הקודמת שלנו הגיע יום אחד מודד ובאופן פלאי נוספו לדירה 25 מ"ר. ביקשתי מהמועצה המקומית את השרטוט שביצע המודד ואין לי מושג איפה הוא עבר את ההכשרה שלו אבל כל קשר בין איך שהדירה נראית ובין השרטוט שהוא עשה היה מקרי בהחלט.

הגשנו ערעור למועצה המקומית, הגיע מודד למדידה חוזרת והפלא ופלא הדירה חזרה לגודלה המקורי.

בקיצור, תתחיל בלבדוק את השרטוטים שבצע המודד.

אגב, בדירה הנוכחית גם היה פער של כ-10 מ"ר בין המידות בתכניות של הקבלן והשטח שבחיוב הארנונה של המועצה המקומית אבל במקרה זה היה הסבר אחר. מסתבר שמבואת הכניסה, שאורכה כמה מטרים והיא מקורה בחצי מרוחבה נכללת בשטח הדירה. מדובר בשטח שבין חדר המדרגות ודלת הכניסה לדירה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...