Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לדעתי כן, אבל זה תלוי איזה רמת שיפוץ אתה רוצה לעשות.

קודם כל - דרושה בדיקה משפטית. עניין לעורך דין או שמאי שיבדוק את הבעלות, אפשרות של כל מיני הגבלות שרשומות על הדירה (הערות אזהרה, שעבודים, משכונים וכו').

אחר כך בדיקה טכנית - קל מאד לבצע בדירה שיפוץ שטחי ולהציג אותה יפה, כאשר מתחת לצבע הכל רקוב ומצריך תיקון. אז אם אתה קונה מתוך הבנה שהדירה תזקק לשיפוץ יסודי אין צורך בבדק, שכן ממילא תפרק ותרכיב מחדש. אבל אם אתה רוצה לסייד, לנקות ולהכנס - מוטב שתדע מראש איזה תקלות צפויות לך.

יכול לומר לך שאצלי, גם אחרי שיפוץ יסודי מאד, התגלו תקלות שתיקונן הצריך מאמץ גדול. למשל חדירת מים מגג רעפים שסיבתה התבררה רק בתיקון השלישי או הרביעי, למזלי לפני החורף האחרון שהיה קשה במיוחד.

בבניין דירות הבעיה יותר קשה כיון שחלק מהנזקים מקורם בשכנים, ואת הדירות שלהם לא תוכל לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראה, אנחנו בפורום רכב, אז בוא נדגים זאת כך:

ברכישת רכב משומש, בעלות של כ50אש"ח, 90 אחוזים מהקונים ילכו לבדיקת קניה בעלות של כ500 שקלים.

ברכישת דירה משומשת, שעולה פי שלושים מזה, מעט מאד אנשים ישקיעו בבדיקה שעולה רק בין פי שניים לפי שלושה מעלות בדיקת הרכב.

תגיד לי אתה אם זה הגיוני או לא.

(ולמרות מה שנאמר כאן, תתפלא כמה דברים יכול בעל מקצוע מיומן לראות, גם "דרך הקירות")

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

^ מנגד, אם מדובר בכל זאת בדירה בבניין משותף בקומת ביניים, השכנים מלמעלה ומלמטה יוכלו לספר יותר מאותו בודק. ובלי קשר, הם יותר חשובים ממצב הדירה, אז חשוב לדבר איתם (ועם כמה דיירים בבניין בכלל).

גם את גיל הבניין כדאי להכניס כשיקול. אין דין בניין בן 5 כבן 50.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

הפעלתי שמאי מומחה שמכיר את האזור ספציפית, ולאחר אישורו הפעלתי עו"ד מומחה בנדלן לדיור.

הצלבת התובנות של שניהם סייעה לי מאד במו"מ ובתיאום ציפיות מהדירה, ככל שניתן במסגרת הסביר.

מומלץ מאד, ויש כאלה שהיו מביאים גם מהנדס בניין.

את השירות שציינת איני מכיר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הפעלתי שמאי מומחה שמכיר את האזור ספציפית, ולאחר אישורו הפעלתי עו"ד מומחה בנדלן לדיור.

הצלבת התובנות של שניהם סייעה לי מאד במו"מ ובתיאום ציפיות מהדירה, ככל שניתן במסגרת הסביר.

מומלץ מאד, ויש כאלה שהיו מביאים גם מהנדס בניין.

את השירות שציינת איני מכיר.

אני מכיר אותו?

:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי כדאי. יש דברים שלא בטוח תדע לשים לב אליהם, כמו למשל הבדל גובה בריצוף בחדר אמבטיה לעומת שאר הבית, גובה תקני של מעקה במרפסת, רטיבויות בתוך הקיר שעוד לא מראות סימנים בצבע, מצב החשמל בדירה, כל מיני ליקויים שעשו בשיפוצים לפניך ועוד.

עלות בדיקה כזו זניחה ביחס לעלות דירה ממוצעת בישראל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

(ולמרות מה שנאמר כאן, תתפלא כמה דברים יכול בעל מקצוע מיומן לראות, גם "דרך הקירות")

זה בדיוק מה שנאמר.

עם זאת לא הייתי משקיע בבדיקת מה שאני מתכוון להחליף ממילא.

הדוגמאות שלי הן מניסיון אישי בדירה הנוכחית שלי - שנה או שנתיים אחרי שנכנסתי לגור בה הופיעה רטיבות בקיר של הסלון והשכן ניסה להאשים את התקנת המזגן החדש שלי, אבל התברר כי דווקא אצלו היתה דליפה מצינור מים בן 30. וחדירת מים נוספת היתה קשה מאד לאיתור, תחילה היתה מחשבה שאחד מחיבורי הצינורות שהותקנו בשיפוץ התרופף, בסופו של דבר, אחרי כמה וכמה בדיקות על ידי "מומחים" שונים הגיע המומחה שמצא בעיה באיטום הגג, באחת השכבות שמתחת לרעפים, שאני מסופק אם היתה מתגלה על ידי בודק בעת רכישת הדירה.

אבל אחרי התקלות שהיו לי בדירה חדשה קודמת אני משוכנע שלא הייתי נכנס לדירה שאיני מתכוון להשקיעה בשיפוצה בלי בדק, ולא משנה אם היא חדשה מהקבלן, בת 5 או בת 50 אחרי שיפוץ. לא הייתי מתאמץ, נניח, לבדוק מערכת מים שאני מתכוון להחליף.

וזה בלי להתיחס לעורך הדין ש"הוריד" אותי משתי דירות אחרות, האחת בשל הרבה בניה בלתי חוקית עם אצבע בעין של העיריה, והאחרת עם בעיות רישומיות (שבסופו של דבר נפתרו על ידי המוכרים, אבל רק אחרי שנה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...