Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב ישן משנת 2000 שלא עבר טיפול מסודר שנתיים. הנורית שמן דולקת וחשבתי האם הפעם להמשיך ולהוסיף שמן או לרוקן הכל ולהחליף פילטר. ובלי קשר האם אפשר לאתר מראש חלקים בעייתיים? למשל להחליף פילטר דלק?

את הכל בלי ללכת למוסך

פורסם

באיזו צבע המנורה ? אם אדום יש בעיה בלחץ השמן ועדיף לגרור למוסך כדי שלא יגרם נזק כבד למנוע.

אם אתה רוצה בכל זאת לטפל לבד והמנורה דולקת באדום יש לפרק אגן שמן,לרוקן שמן ,להחליף אותו,את מסנן השמן ולנקות/להחליף רשתית משמרת של אגן השמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם נורית השמן דולקת יש לעצור את הרכב מיד ולהזמין גרר.

נורית כזאת מראה שלחץ השמן נמוך מידי ולכן השמן לא מגיע לחלקי המנוע ומעניק שיכוך טוב. משמע כל נסיעה מרגע הדלקת הנורה תגרום לבלאי משמעותי ומזיקה מאוד למנוע.

ולשאלתך - אין קשר בין הנורה הזאת להחלפת שמן.

לדעתי מה שקורה אצלך זה או שיש בוצה ברמה כזאת שהשמן לא מגיע למקומות מסויימים במנוע ולכן צריך להוריד קרטר שמן ולנקות את הכל כולל הרשת בתחתית שמשם משאבת השמן שואבת את השמן - שכנראה סתומה אצלך.

זה מה שקורה כשהרכב מתוחזק בתחזוקת שבר - כלומר לא מטפלים ברכב עד שנדלקת נורה.

לשאלה השניה - החלפה של פילטר דלק תלויה בכמות נסועה או זמן (X שנים) ולא כתלות בזה שהוא בעייתי או לא וכן אין בעיה לעשות את זה בעצמך אבל זה דורש ידע טכני ויכולת טכנית שאין לכל אחד.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

הוא התכוון לומר לך במילים אחרות שהחלפת שמן לא תתקן את הבעיה שבעקבותיה נדלקת המנורה,יש לך סתימה או ברשת של המשאבת שמן או במשאבה עצמה שבגלל אין לחץ לך למוסך תשקיע כמה שקלים וסע בראש שקט

Sent from...somewhere

פורסם

מה? אבל תמיד נדלקת המנורה אחרי תקופה מסויימת. גם חודשים אחרי טיפול מסודק היא דלקה וזה סימן שצריך להוסיף שמן. לא ככה?

פורסם

המנורה מצביעה על חוסר בלחץ שמן שיכול להיות משני דברים:

1.חוסר גדול בשמן.

2.סתימה/תקלה במשאבת שמן וכתוצאה מכך הלחץ יורד נדלקת מנורה.

ולא!!!! אחרי טיפול כשהרכב במצב תחזוקה טוב לא נדלקת מנורת לחץ שמן בשום פנים ואופן.

Sent from...somewhere

פורסם

ברגע שאתה מוסיף שמן והנורה ניכבית לתקופה וחוזרת לדלוק זה בגלל חוסר שמן שגורם לבעיית לחץ שמן. יש לבדטק נזילות שמן וצריכת שמן מוגברת שלרוב ניגרמת בשל גומיות שסתומים בלויות. זה המחלה של היונדאי.

פורסם

תודה מאור. בסוף אני אוסיף שמן ואקווה לטוב. בכל מקרה עוד שלושה חודשים אקח את הרכב לבדיקת בלמים לפני טסט ואבקש שיבדקו את הנושא הזה

• תוכן חדש...