Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בארה"ב למשל, החוק אוסר נסיעה בין מכוניות, ואין דבר עצוב יותר לראות אופנועים למינהם עומדים בפקק של כמה קילומטרים ולא מתקדמים לשום מקום...

_______

לא כל כך עצוב,

בתור ישראלי, התגובה הראשונה שעולה כשרואים אופנוען אמריקאי עומד בפקק היא: "איזה אידיוט, כל האמריקאים מפגרים..." אבל מצד שני צריך להבין שהם בסך הכול נוסעים לפי החוק. וכשאני כותב הם אני מתכוון לכול האמריקאים, גם אלו שבמכוניות. וזה אומר שמתיחסים אליך כמו לרכב.

מצד אחד כולם פה בוכים שלא רואים אותנו ממטר ומצד שני כולם רוצים זכויות מיוחדות.

אני מוכן לוותר על כל ה"קומבינות" של השוליים ולעמוד עם כולם ובתמורה לקבל את השקט הנפשי שאף אחד לא הולך להעיף אותי מהכביש כי הוא יותר גדול.

לפני שנה וחצי עשיתי טיול אופנועים לארה"ב, כן עמדתי קצת בפקקים והרגשתי מפגר.

אבל תבינו, ב3500 ק"מ של טיול, אפילו לא פעם אחת!, שמישהו חתך אותי או שהרגשתי שמסכנים אותי או שלא נתנו לי זכות קדימה או כל דבר אחר שקורה לי שלוש ארבע פעמים כל פעם שאני רוכב בארץ.

אף פעם!

JMHO

The Enemy of the System is the Individual

פורסם

בעניין החוק,

לצורך העניין, קטנוע רוכב בין טור של מכוניות, דלת נפתחת, קטנוע ודלת נפגשים...

איך החוק מתייחס לתאונה?

כמו כל תאונה שבה מתנגש רכב אחד ברכב אחר או שהחוק לוקח בחשבון את השתחלות הקטנוע בין המכוניות?

מה ת'אומר?!

פורסם

אני אמנם חדש בעסק ולא מבין יותר מדי, אבל נדמה לי שמוסכם על כולם שכותבי הספר "אופנועים - רכיבה נכונה" מבינים היטב באופנוענות.

אז רכשתי את הספר, וכתובות שם בין השאר שתי התייחסויות לנושא:

"עם ההתקרבות לטורי מכוניות עומדות, רצוי להתמקם מוקדם ככל האפשר בין מסלולי התנועה. זאת כדי לוודא כי נהג שאינו ערני הנמצא מאחור, לא ידרוס את הרוכב תוך כדי בלימת חירום"

"עם ההגעה אל טורי המכוניות העומדות בצומת, השאיפה היא להגיע אל ראש הצומת. הסיבות לכך הן בטיחותיות ולאו דווקא הרצון לחסוך בזמן. השהייה בין המכוניות אינה מומלצת"

אז מה שקורה הוא שבמקרה של רכבים עומדים בצומת, אנחנו בעצם צריכים לבחור בין לשמור על החוק לבין לשמור על החיים.

וזה אומר שהחוק במקרה זה הוא רע, רע מאוד.

אם המשטרה שולחת את רוכביה לעבור קורס אצל גידי פרדר, סימן שגם היא מכירה במומחיות שלו בנושא. אולי כדאי לנצל את העניין ולהעלות לועדת שיינין הצעות לשינוי חוקים מסויימים הנוגעים לאופנועים, כמו למשל לאפשר לנו לנוע בין מכוניות עומדות בצומת ולעזור לנו לשמור על החיים שלנו.

פורסם

זה טוב שמדברים פה על ה"חוק".

מישהו יכול להביא הפניה לסעיף בפקודת התעבורה\תקנות התעבורה בנושא?

לי לא זכור, בפסיקות שקראתי, שיש כאן בעיה חוקית. מה שיש זה בעיה במישור הציפיות, או האופן המקובל לתנועה, שמטיל אחריות מוגברת על בעל כלי הרכב הדו-גלגלי בעת שהוא רוכב בין הנתיבים.

אבל לא זכור לי שהיה שם אזכור של חוק\סעיף.

אז?

פורסם
"עם ההגעה אל טורי המכוניות העומדות בצומת, השאיפה היא להגיע אל ראש הצומת. הסיבות לכך הן בטיחותיות ולאו דווקא הרצון לחסוך בזמן. השהייה בין המכוניות אינה מומלצת"

החוק מאוד ברור בנושא זה - ואינו מבדיל בין רכב פרטי לבין אופנוע.

גם אופנוע, כמו מכונית, חייב לנסוע במרכז הנתיב בלבד.

מבחינת החוק, לא קיימת הסכנה של שהייה בין טורי מכוניות - פשוט מכיוון ששהייה כזו לא אמורה לקרות מלכתחילה.

פורסם

זה בדיוק העניין !

החוק לא מבדיל בין רכב פרטי לאופנוע (לפחות לפי מה שאני יודע, אולי שלמה כהן יתקן אותי)

אבל הפיסיקה כן מבדילה, וכמו בפרסומת המדוברת, מה שיעקם לאוטו את הפח...

לעיתים קרובות מדי נהגים באמת שמים לב מאוחר מדי שיש טור עומד לפניהם.

לכן צריך לשנות את החוק שדווקא כן יבדיל בין רכב פרטי לאופנוע.

פורסם
החוק מאוד ברור בנושא זה - ואינו מבדיל בין רכב פרטי לבין אופנוע.

גם אופנוע, כמו מכונית, חייב לנסוע במרכז הנתיב בלבד.

מבחינת החוק, לא קיימת הסכנה של שהייה בין טורי מכוניות - פשוט מכיוון ששהייה כזו לא אמורה לקרות מלכתחילה.

אם כבר, החוק מחייב (למיטב זכרוני...) לנסוע בצד ימין של הנתיב.

נראה לי שלא תהיה ברירה אלה להפשיל את השרוולים ובאמת לעיין בחוק...

• תוכן חדש...