Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וולוו S90 T8 אינסקריפש'ן נמכרת היום בלמטה מ-400K ש"ח.

העניין הוא, שאני לא רואה את עצמי מתעסק עם טעינת חשמל, כך שהקטע ההיברידי רלוונטי רק מבחינת המחיר האטרקטיבי.

החסכון בדלק אינו שיקול מבחינתי.

השאלה - האם אני עושה איזו שטות, שאיני רואה כרגע, בכך שאקנה רכב היברידי, מבלי להשתמש ביתרונות החשמל.

תודה,

זאב

פורסם

אתה לא רואה את עצמך מתעסק בחשמל כי אין לך אפשרות לנקודת טעינה ליד הרכב? או שזה נראה לך

מטרד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

המחיר הזול יחסית של מכוניות plug in נובע בשל מיסוי נמוך, אתה מרוויח מחיר זול יותר וגם רכב חסכוני יותר, אתה יכול לקנות בראש שקט, לדעתי, תנסה למלא את המצבר בערב, וסע לעבודה על חשמל, זה ממש יותר כיף ממנוע בנזין, הרבה יותר שקט ונעים, שלא לדבר שאם אופי הנסיעה שלך עירוני ברובו, אתה תגיע לחתנת דלק אחת לכמה חודשים..

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם
המחיר הזול יחסית של מכוניות plug in נובע בשל מיסוי נמוך, אתה מרוויח מחיר זול יותר וגם רכב חסכוני יותר, אתה יכול לקנות בראש שקט, לדעתי, תנסה למלא את המצבר בערב, וסע לעבודה על חשמל, זה ממש יותר כיף ממנוע בנזין, הרבה יותר שקט ונעים, שלא לדבר שאם אופי הנסיעה שלך עירוני ברובו, אתה תגיע לחתנת דלק אחת לכמה חודשים..

לגיא ורוברט תודה,

אני מכיר היטב את עניין המיסוי המוזל, אבל במילים פשוטות "לא בא לי" להתעסק עם זה. השאלה ששאלתי, האם יש הגיון לקנות רכב היברידי רק בגלל ההנחה המהותית במחיר, מבלי להשתמש בחשמל?

פורסם

כן, אתה מקבל יותר רכב בפחות כסף, תסתכל על הדוגמא של bmw 330e, עולה כמו 320 רגילה שהרבה פחות חזקה,

פורסם (נערך)

אם היה מדובר ברכב היבירידי רגיל אז אין בעיה לרכוש אותו מאחר והסוללה נטענת לבד במהלך הנסיעה (בבלימה, בירידות בין היתר), למשל דגמי לקסוס.

אבל מאחר ומדובר ברכב היברידי פלאג אין, הסוללה בו יותר גדולה ומנוע החשמל יותר חזק והרכב יותר כבד והטעינה שמבוצעת לבד בזמן הנסיעה כמו ברכב היברידי רגיל, להבדיל מהטענה באמצעות חשמל ממקור חיצוני, לא מספיקה להטעין את הסוללה מעבר להטענה מינימלית והטענה זו לא מספיקה כדי שמנוע החשמל יניע את הרכב הכבד מעבר לקטעים קצרים ומה שיקרה הוא שמנוע הבנזין ישא במטלה זאת ויסחוב כאמור משקל גדול יותר.

בנוסף בדרך כלל מנוע הבנזין ברכבים היברידיים ופלאג אין הוא במחזור אטקינסון והביצועים בו חלשים יחסית למנוע בנזין רגיל באותו נפח והוא מחוספס ורועש יותר (לא יותר איך זה בוולו).

כמו כן עקב המשקל העודף רכב פלאג אין יהיה בדרך כלל בעל התנהגות כביש ונוחות נמוכים יותר לעומת אותו הרכב בגירסה לא פלאג אין.

כמו כן המערכת ההיברידית מוסיפה סיבוך מכני שהוא מיותר אם לא תשתמש בה.

לכן מהבחינות האלו זה לא כדאי לרכוש רכב פלאג אין כשאין כוונה להטעין אותו ממקור חיצוני.

יש אפשרות חילופית ברכב פלאג אין והיא מצב בו מנוע הבנזין מטעין את הסוללה בזמן הנסיעה, אבל בזמן זה אתה לא נהנה מהשקט של נסיעה חשמלית והביצועים נפגעים (ומבזבז דלק במקום חשמל).

מבחינת אבזור ביחס למחיר בדרך כלל זה כדאי בגלל העדפת המיסוי.

אני לא הייתי רוכש רכב פלאג אין אם לא הייתה לי כוונה להטעין את הסוללה.

אבל אין שום ״התעסקות״ עם רכב פלאג אין, אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה, אתה רק צריך להכניס את השקע לתקוע בקיר, כמו שאתה מטעין את מכשיר הטלפון הסלולרי שלך.

החוויה של נסיעה על מנוע חשמלי בלבד היא מאד מהנה.

אני בכלל הייתי מעדיף את האאוודי etron שהיא חשמלית לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אם היה מדובר ברכב היבירידי רגיל אז אין בעיה לרכוש אותו מאחר והסוללה נטענת לבד במהלך הנסיעה (בבלימה, בירידות בין היתר), למשל דגמי לקסוס.

אבל מאחר ומדובר ברכב היברידי פלאג אין, הסוללה בו יותר גדולה ומנוע החשמל יותר חזק והרכב יותר כבד והטעינה שמבוצעת לבד בזמן הנסיעה כמו ברכב היברידי רגיל, להבדיל מהטענה באמצעות חשמל ממקור חיצוני, לא מספיקה להטעין את הסוללה מעבר להטענה מינימלית והטענה זו לא מספיקה כדי שמנוע החשמל יניע את הרכב הכבד מעבר לקטעים קצרים ומה שיקרה הוא שמנוע הבנזין ישא במטלה זאת ויסחוב כאמור משקל גדול יותר.

בנוסף בדרך כלל מנוע הבנזין ברכבים היברידיים ופלאג אין הוא במחזור אטקינסון והביצועים בו חלשים יחסית למנוע בנזין רגיל באותו נפח והוא מחוספס ורועש יותר (לא יותר איך זה בוולו).

כמו כן עקב המשקל העודף רכב פלאג אין יהיה בדרך כלל בעל התנהגות כביש ונוחות נמוכים יותר לעומת אותו הרכב בגירסה לא פלאג אין.

כמו כן המערכת ההיברידית מוסיפה סיבוך מכני שהוא מיותר אם לא תשתמש בה.

לכן מהבחינות האלו זה לא כדאי לרכוש רכב פלאג אין כשאין כוונה להטעין אותו ממקור חיצוני.

יש אפשרות חילופית ברכב פלאג אין והיא מצב בו מנוע הבנזין מטעין את הסוללה בזמן הנסיעה, אבל בזמן זה אתה לא נהנה מהשקט של נסיעה חשמלית והביצועים נפגעים (ומבזבז דלק במקום חשמל).

מבחינת אבזור ביחס למחיר בדרך כלל זה כדאי בגלל העדפת המיסוי.

אני לא הייתי רוכש רכב פלאג אין אם לא הייתה לי כוונה להטעין את הסוללה.

אבל אין שום ״התעסקות״ עם רכב פלאג אין, אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה, אתה רק צריך להכניס את השקע לתקוע בקיר, כמו שאתה מטעין את מכשיר הטלפון הסלולרי שלך.

החוויה של נסיעה על מנוע חשמלי בלבד היא מאד מהנה.

אני בכלל הייתי מעדיף את האאוודי etron שהיא חשמלית לגמרי.

אחלה תשובה שבעולם.

תודה רבה,

זאב

פורסם

זה כמו לקנות את הטלפון הכי משוכלל שיש ולשאול אם כדי להשתמש בו חייבים להתעסק עם הטענה כל יום, אין על ההרגשה של השקט כשנוסעים רק על חשמל, תדרוש את הרכב לנסיעת מבחן ארוכה של כמה שעות ותבין בעצמך. תתחדש

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

איזה התעסקות כבר יש עם הטעינה? . אם יש לך חניה פרטית זה בסך הכל אומר שכשאתה חוזר בערב אתה מחבר את המטען לשקע בדיוק כמו שאתה מכניס את הפיה למיכל בתחנת הדלק.

אם כבר זה חוסך לך הרבה המון זמן מבוזבז בכניסה לתחנות דלק. במקום להיכנס לתדלוק פעם או פעמיים בשבוע תיכנס אולי פעם בחודש או חודשיים.

בכל מקרה אתה יכול לוותר לגמרי על הטעינה ולנסוע על הרכב כמו רכב היברידי רגיל כך שאתה תמיד תישתמש ביתרונות החשמל.

אני בטוח שגם אין לך סבלנות להתעסק עם הטעינה של הטלפון אבל בכל זאת אתה עושה את זה כל ערב, ובכל מקרה בעתיד הלא מאוד רחוק כל הרכבים יהיו חשמליים.

חשוב לבדוק את עניין האחריות לסוללה , אני לא יודע מה האמינות של הסוללות של וולוו (בטויוטה ויונדאי הם מפגינות אמינות מעולה) אבל קח בחשבון שסוללה כזו יכולה לעלות כמה עשרות אלפי שקלים.

• תוכן חדש...