Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האגרה לדיזל ירדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עכשיו ירד לי האסימון.

גם הרכב שלי קבוצה 6 (טויוטה לנד קרוזר) ואני משלם 4005 ש"ח (יותר נכון שילמתי).

עכשיו שרכבי השטח נחשבים לרכב פרטי ולא מסחרי אני ישלם כמוך. :shock::x

אני בטוח שהלנדקרוזר שלך מלא בוץ כל הים... תשמע - אני בד"כ לא מסכים עם השטויות שהממשלה עושה, אבל במקרה הזה - אולי אתה אישית נדפקת (בהנחה ובאמת הלנדקרוזר שלך ראה אי פעם שביל) אבל רוב הלנדקרוזרים שייכים למנהלוני הייטק שבסה"כ ניצלו את החור בחוק ע"מ לקנות רכב מפואר שבמקרה מניע 4 גלגלים ועם יותר מ20 ס"מ מרווח גחון...

אם נדפקים - אז כולם נדפקים :)

בכל מקרה - אני לא בטוח שהשינוי שהיה משפיע על אגרת הרישוי - אם הרכב שלך נחשב עדיין לרכב מסחרי אז התוספת שלך לאגרה היא "רק" 1200 ש"ח לערך.

שווה לברר בכל מקרה.

פורסם
זה בתהליכים ותוך כמה שנים מחיר האגרה על דיזל ובנזין תיהיה זהה.

ומחיר הדיזל יעלה בהתאם ויושווה למחיר הבנזין.

מחיר הדיזל בחיים לא יושווה למחיר הבנזין.

הוא אולי יהיה קרוב (קרוב יותר מכ-2500 שקל הפרש) אבל בחיים לא יושווה או יגיע ממש קרוב.

המדינה אולי מפסידה קצת על בעלי הדיזל מבחינת מחירי הסולר אבל היא בחיים לא תסכים להפסיד במחיר האגרה.

פורסם

אתה טועה ידידי.

הסיבה היחידה לאגרת הרישוי הגבוהה יותר לרכבי הדיזל היא מכוון שסולר ממוסה פחות מבנזין. החלטה מטופשת זו קיבלה תוקף אי שם באיזור 1997 כאשר הוחלט לאפשר רכישה של רכבי דיזל פרטיים. עד אז הבלו על הסולר היה נמוך במיוחד מכוון שרוב השימושים היו לצרכי תעשיה ותחבורה ציבורית.

ה"קנס" לאגרת הרישוי נועד לאזן את ההפסדים מהבלו על הסולר.

עוד כמה תיקונים:

ההפרש מעולם לא עמד על 2500 ש"ח אלא על 2323 ש"ח.

לפני כמה ימים ה"קנס" ירד למחיר של 1669 ש"ח.

בגדול - המגמה היא להשוות את מחיר הסולר (המחיר הסופי, ללא קשר ל,so-called "הנחה בתחנות") למחיר הבנזין ולבטל לחלוטין את תוספת האגרה.

פורסם

זה רק אני או שיש לי הרגשה שהסולר יהה בדיוק כמו הבנזין במחיר, והם ישאירו את האגרה 1600?

המדינה הזאת לא פריארית.

פורסם

לפני כמה ימים קבלתי אגרה לכרב דיזל פולו 2003

סה'כ 2987 ש''ח

ולא 3500 כמו שחשבתי.

כנראה GIBSON צודק.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מעניין, הרי משלמים את האגרה שנה קדימה, לא? מה הסיכוי לדרוש (ולקבל) החזר על החלק היחסי של השנה שבה באגרה ירדה? גם אני שילמתי בנובמבר לפי +2323...

פורסם
אני בטוח שהלנדקרוזר שלך מלא בוץ כל הים... תשמע - אני בד"כ לא מסכים עם השטויות שהממשלה עושה, אבל במקרה הזה - אולי אתה אישית נדפקת (בהנחה ובאמת הלנדקרוזר שלך ראה אי פעם שביל) אבל רוב הלנדקרוזרים שייכים למנהלוני הייטק שבסה"כ ניצלו את החור בחוק ע"מ לקנות רכב מפואר שבמקרה מניע 4 גלגלים ועם יותר מ20 ס"מ מרווח גחון...

אם נדפקים - אז כולם נדפקים :)

בכל מקרה - אני לא בטוח שהשינוי שהיה משפיע על אגרת הרישוי - אם הרכב שלך נחשב עדיין לרכב מסחרי אז התוספת שלך לאגרה היא "רק" 1200 ש"ח לערך.

שווה לברר בכל מקרה.

אני שומע נימה של זילזול בדברים שלך? :wink:

הלנד קרוזר לא, אבל ההיילקס כן!

ואם כבר מדברים ללנד קרוזר יש יכולות שטח מדהימות. הבעיה היא הפלסטיקה שעוטפת אותו.

אתה לא רוצה לתקוף איזה מעלה, ולהשאיר את המדרגות והטמבונים על הקרקע.

וכן הלנד קרוזר רואה הרבה שבילים ולפעמים גם שטח טכני, אבל לא כמו ההיילקס.

את האמת אין מה לברר. זה לא שאם אני יברר עכשיו זה יקנה לי הנחה בעתיד. נחכה לטסט ונקווה לטוב.

פורסם

היום התקשרתי למשרד הרישוי סניף אריאל, ושאלתי איך אני מקבל את ההחזר היחסי. נשאלתי (במילים אלה ממש), מאיפה יש לי את הרעיונות המוזרים האלה? הציעו לי לפנות לשר התחבורה ולשר האוצר.

תשובה ישראלית טיפוסית

• תוכן חדש...