Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחייבות מוכר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרבה מאלה שכותבים את זה, סתם מנסים לדוג טלפונים, ואחרי שאתה מדבר אתם אתה רואה שמדובר בקשקשנים.

אבל בד"כ הכוונה היא שאם משהו חריג עלה בבדיקה, או שמחזירים את עלות הבדיקה לבודק, או שמתחשבים בעלות התיקון במחיר.

אבל למיטב ידיעתי כל עוד אין משהו כתוב אף אחד לא חייב לך כלום.

מזכיר לי מעשה שקרה לי, לפני כמה שנים כשחיפשתי רכב, "מצאתי" הונדה אקורד שעל פניו היא מציאה אדירה, הייתה שנת 2008 עם 70K ק"מ או משהו כזה, והמוכר רצה בסביבות 30.

אחרי מספר טלפונים, והבטחות על רכב ללא רבב , השתכנעתי להצפין לחדרה (מאשדוד). אז הפסדתי יום עבודה ונסעתי לבדוק את הרכב.

פגש אותי בחור דתי, תמים למראה, עם מכונית שנראית בסה"כ בסדר גמור לגילה (ללא התעמקות עקב שאננות - טעות שלא תחזור), ונסעה מעולה.

כמעט שלא לקחתי לבדיקה, אבל המצפון לא הניח לי וכן לקחתי. וטוב שכך...

הרכב עבר תאונות מכל הכיוונים, הכל!!!! מוחלף. אין חלק מרכב או חלון שלא הוחלפו. מיותר לומר שמפלס העצבים שלי עלה על גדותיו.

גם ללא התחייבות בבדיקה המוכר הנלוז החזיר לי עד השקל האחרון (ואוי ואבוי לו אם לא היה עושה זאת). יש לו מזל שלא ביקשתי ממנו גם פיצוי על יום העבודה שלי, אבל לא רציתי להיסחף.

מוסר ההשכל הוא, לא להאמין לשום סיפור ושום כלום, לבדוק את הרכב טוב טוב, לוודא את הסיפורים של המוכר מול ניירת עדכנית, ורק אז להחליט אם לוקחים לבדיקה או לא.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

יש מוכרים שסתם דגים טלפונים כמו שטענו לפני,

אך יש כאלה שמוכנים לחתום לך שבמידה ויש בעיה בגיר שלדה או מנוע, הם מוכנים להחזיר לך את עלות הבדיקה או אם תסכים להוריד במחיר הרכב כקיזוז מעלות התיקון, לכן אני הייתי מבקש מהמוכר להתחייב בכתב שהוא מתחייב להחזיר את עלות הבדיקה במידה ואחד מהסעיפים האלה יהיה פגום או לא תקין בכך שיפגע בבטיחות הרכב או שעלות תיקונו גבוהה מדי.

פורסם

סליחה, אבל כשכל מכון בדיקה מכסתח את עצמו, איך אפשר לתת התחייבות?

מוכר רציני תהיה לו הסטורית טיפולים מלאה. המקס, לדעתי שאפשר להגיד זה הרכב מטופל, לא היתה תקלה.

להתחייב על משהו שאמור לכתוב איזה ליצן ממכון בדיקה שאמור לתת אחריות משפטית על מה שכתב??

הלכתם פעם לרופא משפחה שסיים לימודים וביקשתם ממנו שיחתום שאתם בריאים לחלוטין?

יש מספיק תיעוד מקרים פה בפורום שראינו איך תוצאות הבדיקה משתנה ע"פ המזמין.

גיר - תמיד רשום בלאי דיסקיות על גיר פלנטרי רגיל, ואם זה רובוטי או כפול מצמדים אז בכלל אין סיכוי שיצא תקין.

מנוע - אם זה מנוע עם טורבו תמיד תהיה הערה כלשהיא. גם בלי טורבו ירשמו שחסר שמן/ שמן שחור/ שמן פלאפל

פורסם

אצלי לא היה כלום למעט "תקין" על גיר ומנוע, ואני זה שהזמין את הבדיקה,

בכל מקרה, אני לא אתחייב לעולם על שום דבר, מי שמכיר את הסיפור שלי עם האודי שהיתה לי, יודע טוב מאוד שלא חסר תחמנים בארץ שמחכים לתמימות מוכרים פוטנציאלים,

גם מי שמוכן להתחייב כמו לדעת שיש סיכונים, מה לעשות?, לא רוצה? אל תתחייב.

פורסם

בכנות, אני אף פעם לא מכרתי לימון.

כל הרכבים שמכרתי היו מטופלים ומתוחזקים לעילא ולעילא.

ותמיד כששאלו אותי אם אני מתחייב, אמרתי שאני לא מתחייב על כלום, אך עם זאת שהם רשאים לקחת ולבדוק את הרכב איך ואיפה שבא להם.

מי שבא לקנות ממני רכב מקבל שקיפות מלאה בדמות כל החשבוניות שברשותי, עבר ביטוחי וכו'.

לא כולם כמוני... צריך להיזהר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
בכנות, אני אף פעם לא מכרתי לימון.

כל הרכבים שמכרתי היו מטופלים ומתוחזקים לעילא ולעילא.

ותמיד כששאלו אותי אם אני מתחייב, אמרתי שאני לא מתחייב על כלום, אך עם זאת שהם רשאים לקחת ולבדוק את הרכב איך ואיפה שבא להם.

מי שבא לקנות ממני רכב מקבל שקיפות מלאה בדמות כל החשבוניות שברשותי, עבר ביטוחי וכו'.

לא כולם כמוני... צריך להיזהר.

יש לך אולי רכב למכירה כעת?? [emoji6][emoji6]
פורסם
מה המשמעות של מוכר שאומר/מפרסם שהוא מתחייב על מנוע / גיר / שלדה? או אפילו "מתחייב על כל בורג"?

כלום. שום דבר. נאדה. גורנישט. נאת'ינג. ניצ'יבו. לה שאי.

מה שזה אומר זה "בוא תתקשר ואחרי זה אני כבר אמצא דרך למרוח אותך".

זה כמו מודעות מכירה עם "כמו חדש"

מודעות דרושים עם "חברה מובילה בתחומה"

כמו "מבצע חד פעמי"

"לא ראה שטח"

"רק היום"

"בחיים לא שכבתי בדייט הראשון"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כלום. שום דבר. נאדה. גורנישט. נאת'ינג. ניצ'יבו. לה שאי.

מה שזה אומר זה "בוא תתקשר ואחרי זה אני כבר אמצא דרך למרוח אותך".

זה כמו מודעות מכירה עם "כמו חדש"

מודעות דרושים עם "חברה מובילה בתחומה"

כמו "מבצע חד פעמי"

"לא ראה שטח"

"רק היום"

"בחיים לא שכבתי בדייט הראשון"

[emoji106][emoji106][emoji106]
פורסם

לא מזמן אחי בדק רכב ש"בעליו" (מסתבר בדיעבד שהוא סוחר) התחייב על הכל בבדיקה.

לרכב פגיעה בשילדה, את הכסף על הבדיקה כמובן שלא ראינו.

ברור, אפשר לנסות ללכת לבתי משפט וכו, לנו לא היה שווה לבזבז את כל הזמן הזה בשביל 400 ש"ח (בנוסף אף אחד לא מבטיח זכייה במשפט), פשוט שמחנו התדבר התגלה בבדיקה ולא קנינו את הרכב.

פורסם

כבר נתקלתי בלא מעט מודעות שכתוב בהן "מתחייב על כל בורג" שכבר בשיחת הטלפון המקדימה נזכרו בכל מיני פגמים ובעיות שיש ברכב לאחר ששאלתי באופן ספציפי.

בקיצור זה לא אומר כלום, אבל זה גם לא פוסל. צריך לבדוק כל רכב לגופו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כשאני מוכר רכב אני תמיד אומר בטלפון שאם יתגלו פגמים מעבר למה שגיליתי אז ברור שאני מחזיר כסף. לא מתחייב אבל יש גילוי נאות מה מצב האוטו. אם יש משהו מעבר אני מחזיר כסף.

פעם אחת אפילו באמת החזרתי כסף. זה היה סוחר שלקח אותי למכון שלו וגילו שכל האוטו מרותך. החזרתי לו כסף כי הבנתי שהוא הולך לשחוט אותי. העדפה י להפרד ממנו. בסוף מכרתי מעל המחירון.

• תוכן חדש...