Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

אשמח להמלצה לערכת קפה טובה ונוחה.

חובה רכישה בארץ באתר אינטרנט.

תודה לעוזרים

פורסם

אל תקנה ערכה מוכנה.

ארשום תגובה מסודרת יותר בהמשך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני קניתי את הערכה הזאת ב100 שקל, בשקם בצאלים (גזיית בלון נקירה).

חשבתי בהתחלה להרכיב ערכה אבל במחיר מצחיק כזה ויתרתי, וקניתי, בעיקר בזכות התיק הקטן והקומפקטי (בתקופה שהייתי נוסע למילואים בתחב"צ).

תו"כ כתיבת ההודעה מצאתי אותה ב99 ש"ח באתר שלהם, אם תחליט בסוף ללכת על ערכה מוכנה.

image.jpg

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

טוב, אז ככה,

ראשית - מחר, 13.4 מתקיים ביער בן-שמן הפנינג גדול של חנות אינטרנטית בשם 'אישטח'.

מדובר בחנות שהשירות שלה הוא ברמה של חו"ל, עם אנשים רציניים מאחוריה. שווה לך לקפוץ לראות.

לטעמי - אין טעם לקנות ערכת קפה מוכנה. ערכות הקפה המוכנות, על פי רוב מגיעות עם גזיות בעלות מיכל ניקוב. לדעתי זה דבר שעבר מהעולם.

אתה צריך ראש גזיה (תמצא מחר באישטח) או שתזמין מעליאקספרס, עם הברגה. הכוונה היא שהראש מתחבר למיכל הגז עם הברגה. את הבלונים אתה קונה בנפרד.

תארגן קנקן להרתחה מהום-סנטר / אייס / שופרסל. תיקח ארגז כלים ישן או שתקנה במבצע ארגז חדש, (יש מבצעים לפסח) או שתיקח תיק גב קטן שיש לך בבית ואתה כבר לא משתמש בו. זרוק בפנים את מיכל הגז, את ראש הגזיה, חצי שרוול כוסות נייר חד"פ לשתיה חמה ( או אם בא לך כוסות זכוכית), שקית קפה שחור, צנצנת עם סוכר, כפית, מצת וזהו. יש לך ערכת קפה.

כמו שהבנת - חצי מהדברים יש לך זרוקים בבית - קנקן, צנצנת לסוכר, כוסות חד"פ, מצת / גפרורים, תיק גב ישן/ ארגז כלים - כל מה שאתה צריך זה ראש גזיה ומיכל.

אל תקנה את הכיריים הניידות השטוחות הגדולות של בסגנון של 'אמגזית' - הן פחות נוחות לקפה. אל תקנה גזיות עם מיכלי ניקוב, אל תקנה ערכה שלמה.

בהצלחה

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

תוכל בבקשה לטרוח עוד טיפ-טיפה, ולתת לנו כאן קישור עליאקספרס לדוגמא של ראש מבער כמו שהמלצת?

האם יש לוודא משהו מהמוכר, במעמד הרכישה, לגבי תקן או בטיחות ראש הגז?

האם הברגת הראש במבער היא תקן בינלאומי - כלומר בטוח שתתאים לבלונים בארץ?

איזה בלון (משקל? נפח?) מומלץ לקחת לפק"ל כזה?

תודות.

פורסם

עד חצי המלכות:

דוגמא 1 לגזיה

דוגמא 2 לגזיה

דוגמא 3 לגזיה מאליאקספרס

יש כאלה במיליון סוגים. אני משתמש בערכת קפה בראש בסגנון של הדוגמא השניה.

מצאתי באיזה מבצע בהום סנטר / אייס ארגז כלים - שכבר הגיע הזמן להחליף אותו, אבל הכל יושב בפנים. ראש גזיה, שני מיכלים - אחד לשימוש ואחד מלא לחלוטין, כפיות, קפה, סוכר, שני פינג'נים (בעצם קוראי לזה רילאי ולא פינג'אן) נס קפה, תה צמחים, שני מצתים, כוסות חד"פ קטנות, כוסות חד"פ בינוניות ועוד...

דוגמא למיכל 450 גר' יש גם מיכלים שהם חצי גודל 230 גר'.

אני קונה בארץ, משתדל באישטח בגלל השירות. אני מאמין שמי שיחפש מחר בהפנינג שלהם - ימצא מחירים זולים, אבל אין לי באמת מושג. אני אהיה שם בשעות הבוקר רק כדי לקנות דברים שאין לי צורך בהם ולומר שלום לחברים.

בלוני גז אני קונה או בחנויות לציוד טכני 'טמבוריות' או, אם אני בדרום ת"א, אני קופץ לחנות של אמישרגאז, או איך שלא קוראים להם ברח' אחד העם.

לשעבר:

פורסם

לי יש כזה ראש גזיה כבר כמה שנים ואני מרוצה.

תחפש בחנויות הסטוק\מטיילים קופסאות תבלינים שמתחברות אחת לשניה, הנה דוגמא באתר של אישטח.

כוסות תחפש ממתכת עם דפנות כפולות - גם לא שביר וגם מבודד חום.

שאר הדברים כמו שכתב דיסקו, תרכיב בהתאם לצרכים שלך.

פורסם

לגבי פקל, תרכיב לבד.

אצלי, בגלל שלפעמים הוא יושב לי על הגב, יש משמעות למשקל.

קפה, תה וכיוב, בשקיות זיפלוק (יש מקוריות באושר עד)

כפית עם ידית ארוכה.

סיר ג'חנון הכי קטן עם מכסה ומחזיק סיר.

גזיה, כזו https://www.ebay.com/itm/Kovea-Spider-Stove-KB-1109-Small-Ultra-light-for-Camping-Backpacking/263042523512?epid=934493203&hash=item3d3e8e6178:g:PWkAAOSwiQ9ZRReX

גפרורים+מצית

כוסות, כאלה https://m.ebay.ie/itm/Dutch-Army-Surplus-Folding-Cup-Camping-Mug-Compact-Mug/273059316110?hash=item3f939a818e:g:t8kAAOSw6lRaeti8

לגבי כוסות עם דופן מבודדת, אלה כוסות שקרנים.... אחרי הכוויה הראשונה בשפה זרקתי אותם.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

עוד שאלה למומחים כאן:

מה דעתכם על מערכת שבה המיכל יושב בניפרד, ומזין את המבער (שיושב בצד על תלת-רגל או כדומה) דרך צינור?

כמו בקישור של סורבל:

https://www.ebay.com/itm/Kovea-Spider-Stove-KB-1109-Small-Ultra-light-for-Camping-Backpacking/263042523512?epid=934493203&hash=item3d3e8e6178:g:razz:WkAAOSwiQ9ZRReX

פורסם

זו תצורה (אלפינית) עדיפה מכמה בחינות ,מבחינת יציבות (לא מוגבהת ע"י הבלון), וגם מבחינת היכולת למיקום שלה במקום מוגן מהרוח או האפשרות לעטוף אותה במגן רוח (מה שאסור לבצע עם ראש מתברג ישירות, מכיוון שהמיכל יתחמם). יתרון נוסף הוא מקרי קיצון (טמפ' נמוכה), בגזיה של קובאה שבקישור (גזיה יקרה) יש מנגנון "מניעת להבה" (שגם מחמם את הזורם לאחר ההצתה), המנגנון מצמצם את האפשרות של הגעה של גז דחוס במצב נוזלי לכיוון היציאה. בטמפרטורות קרות ניתן להפוך את המיכל ולהזרים גז במצב נוזל אל הגזיה. למצבי קור קיצוניים מאוד, בהם לחץ מיכל הגז יורד משמעותית ומקשה על השימוש, יש גזיות שפועלות על דלק נוזלי (מאפשרות שימוש במגוון נוזלים שונים) עם משאבה ידנית המעלה את הלחץ במיכל.

החסרונות הם גודל פיזי מעט גדול יותר, ואולי גם פגיעה מסויימת בעמידות מכיוון שיש צינור גמיש שנוסף למערכת.

פורסם

שתי סיבות עיקריות למה אני עם גזייה כזו ולא מעל הבלון:

הפינגאן יושב נמוך - יותר יציב במיוחד אם יש ילדים בסביבה.

יותר קל להגן על הלהבה מרוח.אני משתמש בנייר כסף עבה מקופל לשניים שמקיף את להבה. קל ונוח.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
זו תצורה (אלפינית) עדיפה מכמה בחינות ,מבחינת יציבות (לא מוגבהת ע"י הבלון), וגם מבחינת היכולת למיקום שלה במקום מוגן מהרוח או האפשרות לעטוף אותה במגן רוח (מה שאסור לבצע עם ראש מתברג ישירות, מכיוון שהמיכל יתחמם). יתרון נוסף הוא מקרי קיצון (טמפ' נמוכה), בגזיה של קובאה שבקישור (גזיה יקרה) יש מנגנון "מניעת להבה" (שגם מחמם את הזורם לאחר ההצתה), המנגנון מצמצם את האפשרות של הגעה של גז דחוס במצב נוזלי לכיוון היציאה. בטמפרטורות קרות ניתן להפוך את המיכל ולהזרים גז במצב נוזל אל הגזיה. למצבי קור קיצוניים מאוד, בהם לחץ מיכל הגז יורד משמעותית ומקשה על השימוש, יש גזיות שפועלות על דלק נוזלי (מאפשרות שימוש במגוון נוזלים שונים) עם משאבה ידנית המעלה את הלחץ במיכל.

החסרונות הם גודל פיזי מעט גדול יותר, ואולי גם פגיעה מסויימת בעמידות מכיוון שיש צינור גמיש שנוסף למערכת.

איפה לעזאזל אתה עושה מילואים, בנאדם?

• מצחיק 1

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

יואב, תודה

השרשור הזה הביא אותי סופסוף להחליף את גזיית הנקירה שמשמשת אותי בגזייה מהלינק המצורף.

:-P

עכשיו יהיה קל יותר להגן על הלהבה מהרוח, יותר בטוח כשהילדים מתרוצצים מסביב ויהיה גם יותר מקום בערכה

:-D

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...