Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

אני עומד להחליף השנה את הרכב שלי. כרגע הוא מטעם העבודה. האם גם רכב הבא יהיה כזה עוד לא החלטתי, ממתין לכמה נתונים שחסרים לי.

אך אני זקוק לייעוץ בנושא אחר. עוקב זמן מה אחרי האתרים השונים שיש בהם רכבי אוריס בכמויות מכובדות וראיתי שרכבים עם ק"ם סביר (עד 100 אלף ק"ם) מתחילים באיזור ה-70 אלף ש"ח. מצד שני יש למשל כעת רכב ביד2 עם 230 אלף ק"ם במחיר 38 אלף שקלים. האם זו מציאה שיש לקפוץ עליה או שבעצם כדאי להתרחק? האם בדגם הספציפי הזה יש פוטנציאל הוצאות של כ-30 אלף ש"ח על תיקונים כתוצאה מתקלות בעקבות קילומטרז' גבוה?

בעיקרון אני מעוניין בדגם עם גג פנורמי וזה לא, אבל אם באמת מדובר במציאה, אשקול. ובכלל הייעוץ הדרוש הוא לא רק לרכב ספציפי הזה, אלא לכל רכב מסוג אוריס סטיישן שיופיע בעתיד עם ק"ם ענק ומחיר נמוך מאוד. בעצם יש עוד רכב אחד שהוא כן עם גג פנורמי ולאחר מתיחת פנים ב-46 אלף ועם 193 אלף ק"ם. מה תגידו עליו למשל גם?

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

למי שנוסע הרבה אני אישית ממליץ מה שהמלצתע לעצמי. לחפש רכב עד 40 אלף ק"מ כי רכ מתיישן זה רכב מתיישן ומנוע גיר וסוללה זה לא הדברים היחידים שיכולים להתקלקל.

פורסם (נערך)

כרגע אני עושה 22 אלף בשנה, זה עלול לגדול פי 2 בעוד 3-4 שנים, פחות רלוונטי כרגע.. רכב עם ק"ם שציינת כבר יהיה מעל 80 אלף ש"ח. למשל הדברים שציינת (מנוע גיר וסוללה), יש לך מושג כמה הם עולים ברכב הספציפי הזה? ומה הסבירות שלהם להתקלקל בגלל קילומטראז'. כמו כן אורך חיי סוללה תלוי מאוד בק"ם שהרכב עושה?

פורסם

לא יודע בדיוק אבל עולים לא מעט.

וזו הסיבה שקניתי הונדה ג'אז צורה חדשה שהיא מאוד מרווחת וחסכונית עם ק"מ נמוך.

אני מבין אל השיקולים שלך אבל דלק זה לא הדבר היחיד.

אני לא חושב מהניסיון המר שלי שלקנות רכב עם ק"מ גבוה זה חכם במיוחד למי שנוסע חא מעט. מספיק שיתקלקל לך כל חודש חיישן ואתה תגיע לאלפי אם לא עשרות אלפי שקלים בשנה.

פורסם

השאלה האם זה דגם שהדברים האלה עלולים לקרות בו. למשל הרכב הנוכחי שלי (פוקוס דור שני סטיישן) נקנה ע"י החברה עם 192 אלף ק"ם, מאז הוא עבר איתי עוד 90 אלף וקצת, הדבר היחיד שהתקלקל בו בכל התקופה זה הגיר (היה די צפוי) ותושבות מנוע+גיר. מעבר לזה תחזוקה רגילה. אם טויוטה עם ק"ם דומה לא תיפול מהרמה של הפוקוס, נראה לי סביר ביותר, לא? מבחינת דגם אין לי אלטרנטיבה, אני מעוניין בסטיישן הברידית.

אשמח להתייחסות של עוד חברים להודעה הראשונה..

פורסם

טיוטה היברידיות עושות בקלות מעל 350K ק"מ וגם הרבה יותר וראיתי לא מעט כאלו בלוחות. ביו טיוב אתה יכול לראות סרטונים של פריוסים שעברו 600K ק"מ ואפילו כאלו שנשארו עם הסוללה המקורית. ובנוסף יש סיכוי טוב שתוכל ללחוץ עליו אפילו עוד קצת במחיר. .המכלולים מאוד אמינים ואני לא חושב שיש פוטנציאל תיקונים מעל 30K ואפילו לא קרוב לזה אבל בודעות יהיו תיקונים ולרכב כזה יש בלאי. חשוב לבדוק אם הרכב מגיע עם הערכת אחריות לסוללה. אם אין לו אחריות מעל 210K ק"מ הם עלולים לא לעשות לך חדשה אבל אם יש לו תוכל להמשיך להאריך אותה כל שנה או 15K ק"מ,

רק קח בחשבון שכנראה שאתה תהיה הבעלים האחרונים של הרכב אז העיסקה הזו תהיה שווה לך רק אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עד שהוא ימות.

אגב אם אתה מוכל להתפשר קצת על השנים אתה יכול לקנות פריוס דור 2 עם ק"מ דומה בהרבה פחות ולדעתי הם ברבה יותר נוחות שקטות ונעימות לנהיגה מהאוריס. אבל המנוע קצת יותר חלש.

פורסם

אז מה אם הן עוברות בקלות? זה אומר שאין תקלות בדרך?.

היונדאי שלי עברה 240000 ק"מ עם אותו מנוע וגיר והם עבדו מעולה, אבל היו מלא תקלות חשמל.

משולשים לא מתקלקלים? גומיות? בולמים? ועוד המון חלקים.

סוללה לבד זה כמה אלפי שקלים טובים במקרה הטוב.

אם אתה קונה רכב שצריכת הדלק שלו 1:16 והוא לא היברידי, עם ק"מ נמוך, לא תמיד מצדיק לקנות היברידי כי את החיסכון תוציא במוסך.

ואני מכיר מישהו עם פיריוס שגמעה 300K, הוא קנה אותה עם ק"מ גבוה אמנם חסך בדלק אבל היו לו המון בעיות חשמל וגם בעיות אחרות שעלו לו לא מעט. וכשהרכב הזדקן, צריכת הדלק כבר הייתה 1:17-1:18, אז אני לא רואה איך חוסכים במצב כזה.

פורסם (נערך)

^^^

באיזה פריוס מדובר? אם זה דור שני אז לא רלוונטי, באוריס המערכת של דור3.

טיוטה היברידיות עושות בקלות מעל 350K ק"מ וגם הרבה יותר וראיתי לא מעט כאלו בלוחות. ביו טיוב אתה יכול לראות סרטונים של פריוסים שעברו 600K ק"מ ואפילו כאלו שנשארו עם הסוללה המקורית. ובנוסף יש סיכוי טוב שתוכל ללחוץ עליו אפילו עוד קצת במחיר. .המכלולים מאוד אמינים ואני לא חושב שיש פוטנציאל תיקונים מעל 30K ואפילו לא קרוב לזה אבל בודעות יהיו תיקונים ולרכב כזה יש בלאי. חשוב לבדוק אם הרכב מגיע עם הערכת אחריות לסוללה. אם אין לו אחריות מעל 210K ק"מ הם עלולים לא לעשות לך חדשה אבל אם יש לו תוכל להמשיך להאריך אותה כל שנה או 15K ק"מ,

רק קח בחשבון שכנראה שאתה תהיה הבעלים האחרונים של הרכב אז העיסקה הזו תהיה שווה לך רק אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עד שהוא ימות.

אגב אם אתה מוכל להתפשר קצת על השנים אתה יכול לקנות פריוס דור 2 עם ק"מ דומה בהרבה פחות ולדעתי הם ברבה יותר נוחות שקטות ונעימות לנהיגה מהאוריס. אבל המנוע קצת יותר חלש.

פריוס לא ממש באה בחשבון, במיוחד לא דור2 שהיו בה בעיות קרינה ממערכת ההברידית שלה. לגבי האחריות של המערכת ההברידית. כדאי לדבר בנושא עם טויוטה? ראיתי שאחריות יצרן היא 5 שנים או 100 אלף ק"ם. במצב כזה אחריות לא קיימת בפועל לרכב עם ק"ם גבוה. השאלה מה קורה אם אני קונה רכב בן 4 עם 200 אלף למשל. האם אני יכול להאריך מיד או שאני צריך להמתין עד שימלאו לרכב 5 שנים?

מתכנן להחזיק את הרכב כ-6 שנים, רכב בן 10 לא יימכר אפילו תמורת 5-10 אלף שקלים?

פורסם (נערך)

אתה יכול להאריך אחריות מהרגע שאחריות היצרן פגה. אם אתה מגיע רגע לפני סיום האחריות מאריכים לך אותה במקום ללא בדיקה.

במידה ויש רווח בין סיום האחריות לרגע שאתה רוצה לחדש הם עושים בדיקה לסוללה ואם היא יוצאת תקינה אתה יכול לבצע הערכת אחריות.

את הערכת האחריות אתה יכול לבצע עד שהרכב מגיע לגיל 12 ולפי מה שידוע לי אין הגבלה על ק"מ. (כמעט בטוח אבל לא סגור 100% תבדוק את העיניין)

הבעיה שלפי התקנון אם אין רציפות ביטוחית לאחר 210K ק"מ הם לא חייבים להאריך לך את האחריות וזה כבר תלוי ברצון הטוב של המוסך.

כלומר אם יש לרכב הארכת אחריות אין לך בעיה ואם אין לו עדיף לך לבדוק את זה עם המוסך לפני הקניה.

הסיפורים על הקרינה בדור 2 לא מבוססים ולא נכונים. יש גם היום המון שמועות על קרינה בהיברדיות של יונדאי וקיה וגם הם לא נכונות.

בכל המכוניות הקרינה במושב האחורי היא מתחת לתקן ונמוכה יותר מהסלולרי שאתה מחזיק בכיס. במושב נהג הקרינה בכל הרכבים שאני מכיר הקרינה היא פחות או יותר כמו ברכב רגיל.

הרכבים האלו מיעדים קודם כל לשוק האמריקאי ואין אף עם בעולם שיותר היסטרי מהאמריקאים לדברים כאלו. אם היה אמת בעיניין טיוטה כבר היתה פושטת רגל מהתביעות שהיא היתה מקבלת.

אוריס בת 10 תוכל כנראה להמכר גם ב 25K ואולי אפילו יותר תלוי במצבה אבל במקרה של אוריס בת 10 עם 360K ק"מ נראה לי שתגיד תודה רבה לכל סכום שתקבל.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

מצאתי את התקנון באתר ובשביל להבהיר את הנושא לגמרי התקשרתי גם לטויוטה. אז גם אם הרכב צעיר מ-5 שנים הוא חייב להאריך אחריות על יחידה הברידית ברגע שעבר את ה-100 אלף ק"ם. לפי התקנון אם לא האריך תוך 30 אלף ק"ם, כבר אי אפשר להאריך לו. כך שרכב בן 4 לדוגמה עם 190 אלף ק"ם על השעון שלא ביצע הארכת אחריות אף פעם, לא יהיה זכאי לאחריות יותר.

אז אם אני מבין נכון, אם אין הערכת אחריות לרכב עם ק"ם גבוה כדאי להתרחק? כדי לפחות להיות מכוסה בעניין הסוללה..

פורסם

אם להתרחק? אתה יודע הכל עניין של כסף. החלפת סוללה ברכב הזה לסוללה מקורית חדשה זה סדר גודל של 10k שקל ( יש גם משומשות בפחות מחצי מחיר) . אם הוא ירד מספיק במחיר אולי יהיה שווה לך אפילו לשלם את זה אם יהיה צורך. אם אין לו אחריות אתה יכול לשחק על הקלף הזה ולהוריד עוד במחיר.

סוללה זה עיניין של מזל. היא יכולה להחזיק עוד עד סוף החיים של האוטו והיא יכולה ללכת שבוע אחרי שתקנה אותו.

פורסם

עכשיו כשאמרת על עניין המזל אני מבין שהייתי צריך לשאול אותם עוד שאלה, לא חשבתי על זה. האם הם נותנים שירות של בדיקת תקינות מערכת הברידית לפני קניה. נשמע לי שכדאי, כדי להקטין את עניין המזל ככל האפשר. מה אתה אומר?

פורסם

הם עושים בדיקה כדי לחדש אחריות אז דיי בטוח שתוכל לעשות את הבדיקה בתשלום.

אבל שים לב למשפט הבא מתוך התקנון שלהם :

"רכב אשר מתום תוכנית הארכת האחריות הפעילה האחרונה ועד למועד בו מבוקש לרכושתוכנית הארכת אחריות חדשה חלפו יותר משנתיים או יותר מ- 30,000 ק"מ לפי המוקדםמביניהם, למעט אם במהלך תקופה זו הועברה הבעלות על הרכב נושא הבקשה והבקשה לרכוש תוכנית הארכת האחריות הוגשה ע"י הבעלים החדש עד שנה מהמועד בו רכש את הרכב."

כלומר לפי מה שאני מבין אם בוצעה העברת בעלות החוקים מתאפסים ותוכל בכל זאת לבצע הארכת אחריות אם הסוללה יוצאת תקינה בבדיקה .

• תוכן חדש...