Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאתה יודע כמה טבע תוכל לראות באמצעות 2 הרכבים שבמקומות הראשונים למתמודד על התואר.

בתקציב הזה רק רקסטון יכול להתמודד, אלא אם כן מדובר על טבע שקרוב לאספלט.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב הזה רק רקסטון יכול להתמודד, אלא אם כן מדובר על טבע שקרוב לאספלט.

הקפיץ אותי מהמקום. הנה משהו שאפילו לא חשבתי. אבל זה ג'יפ 7 מקומות בגודל מלא. אין סיכוי לחנות דבר כזה בחניון גן העיר או קניון ארנה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
כן. אבל מה לבוקסר אטמוספרי בנפח 2.5 וחסכון בדלק?

אני התייחסתי ישירות לחיסרון שאתה הזכרת - ונראה שבפועל החסרון הוא יתרון.

מדובר בשתי מכוניות מצויינות

אין ספק שהראב4 יהיה יותר חסכוני בדלק.

אין ספק שהפורסטר יקח אותך רחוק יותר בשטח.

להבנתי הפורסטר גם מרווח ונוח יותר (קראת את המבחן שפורסם עליו כאן אתמול?).

מהנסיון האישי שלי - צריכת הדלק של סובארו הפתיעה אותי לטובה - אחריי 2 טויוטות היברידיות (פריוס ואוריס) עברתי ל-XV 2.0. צריכת הדלק פחות טובה משמעותית, אבל בנהיגה מנהלתית עם בקרת שיוט מכוונת לרוב על 105 אני מוציא לאחרונה יותר מ-13.5 ק"מ לליטר וממוצע שנתי של כמעט 13.

פורסם
הקפיץ אותי מהמקום. הנה משהו שאפילו לא חשבתי. אבל זה ג'יפ 7 מקומות בגודל מלא. אין סיכוי לחנות דבר כזה בחניון גן העיר או קניון ארנה.

בקניונים עם חניון מוסדר אין בעיה כי בדר"כ מקומות החניה מספיק מרווחים.

ברחובות גוש דן תהיה הבעיה.

אתה תמיד יכול להיות ה dushbag שמשלב לlow וחונה על איזה הר שאתה בקושי יכול לצאת מהרכב אח"כ :wink:

פורסם

יש לי נסיון רב עם כלים בגודל הזה. לרדת עם קאמרי לקומה 11- במגדל תאומים היה אפשרי, אבל מאוד קשה ומעייף. כל סנטימטר אורך ורוחב קריטיים ליכולת תמרון. הבדל בין 4.6 ל4.8 הוא הבדל בין פניה בתמרון אחד או 2.

פורסם
הלוואי והיה בגוש דן הפקוקה מקום לנהוג עם בקרת שיוט.

בקרת שיוט אדפטיבית היא תענוג - במיוחד במקומות פקוקים.

פורסם

עד עכשיו מכל הרכבים שניסיתי, רק לקסוס ls היה שימושי. כל היתר אפילו במצב הכי קרוב וקצר פותחים כזה מרווח מרכב לפני שכל נהג מנתיב ליד מרגיש חובה מוסרית להדחף. זה טוב תיאורטי או בהעטה משמעותית. בפקק ארצישראלי מצוי לא שימושי במיוחד.

פורסם

מבין לגמריי על מה אתה מדבר. כשהמרווח גדול מידי זה אפילו יותר מסוכן כי יש הרבה יותר מידי "קאט-אין".

ב-xv, במרווח הכי קטן הבעייה מתבטלת ולכן בפקקים אני יורד למרווח הכי קטן ושם כמעט ואף אחד לא נכנס.

יכול להיות ששווה לך לבדוק את זה בנסיעת מבחן ברכבים הרלוונטים.

קצת חבל שמבחני הרכב שעושים היום עדיין לא בודקים את האיכות האמיתית בפועל של המערכות האלה ומסתפקים בשורה אחת לקונית "יש מערכת בקרת שיוט אדפטיבית והיא יחסית נעימה לשימוש".

הייתי מצפה למיקוד הרבה יותר גבוה בנושא זה שכמות המלל עליו לרוב נמוכה מזו המדברת על איכות הפלסטיקים במקומות שאף אחד לא נוגע. שיבדקו איך היא מתמודדת עם קאט אין, קאט אאוט. כמה היא היסטרית. איך הבלימה שלה. איך היא מתמודדת בהגעה לרכב עומד. רכב שגולש רק קצת לנתיב. בהשתלבות. מה טווח שמירת המרחק ועוד. לרוב רובם של הרוכשים הפוטנציאלים זה הרבה יותר חשוב מההתמודדות עם העברת משקל בכניסה לפנייה חדה במהירות גבוהה.

זה מזכיר את התקופה בה יצאו האייפונים הראשונים ואתרי הבדיקות של הסלולארים עדיין שמו את הדגש על מספר אנשי הקשר בספר הטלפונים ואיכות הקליטה והתעלמו מחוויית הצילום והגלישה.

פורסם

אני לא חושב שצריך לתת על זה דגש. זה נחמד, אבל לא אמור להחליף את הנהג. במילא הוא מצפצף אם עוזבים ידיים מההגה. כאמור. אם זו מערכת זחילה בפקקים יעודית זה שונה לגמרי כי הוא יודע גם לזנק לבד מעצירה מוחלטת ולא דורש שתחזיק הגה עד 40 קמ"ש. בקרת שיוט אדפטיבית לא יודעת להתמודד עם פקק.

פורסם
שיבדקו איך היא מתמודדת עם קאט אין, קאט אאוט. כמה היא היסטרית. איך הבלימה שלה. איך היא מתמודדת בהגעה לרכב עומד. רכב שגולש רק קצת לנתיב. בהשתלבות. מה טווח שמירת המרחק ועוד. לרוב רובם של הרוכשים הפוטנציאלים זה הרבה יותר חשוב מההתמודדות עם העברת משקל בכניסה לפנייה חדה במהירות גבוהה.

לא לגמרי פרקטי לחשוב שאפשר לבדוק את כל זה במבחן. יתכן ויווצרו מצבים כאלה ויתכן שלא. גם לא צריך להגזים עם המיקוד בבקרת שיוט האקטיבית/אדפטיבית. זה נחמד אבל זה בהחלט לא מחליף את הנהג כמו שאמר רוני. עדיין לא בכל אופן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לא אמרתי שהוא נוהג במקומי - אבל חוויית הפקק השתנת לחלוטין מאז שיש לי את הפיצ'ר הזה. הפקקים נהיו כמעט נסבלים.

ולגביי הבחינה של זה - לא חושב שכל מבחני הרכב צריכים לעסוק רק בזה. אבל העובדה היא שהיום כמעט כל, אם לא כל, כתבי הרכב משקיעים שעות בלקחת את הרכבים לכבישים נידחים ובוחנים מצבי אמת רק בדרך מ ול"אתר המבחן".

ראוי שיהיו בוחנים שיעשו את מרבית המבחן באיזור במחייה המרכזי של המכוניות - כלומר בעיר ובפקק.

מבטיח לכם שאם תיקחו מכונית ל-8 שעות בתל אביב תגלו איך היא מתמודדת עם מצבים בסגנון שדיברתי עליהם.

אני מבין זה נובע מהעובדה שכתבי הרכב הם חובבי נהיגה ורכב - וזה מה שמעניין אותם ברכב - אבל ראוי שתהיה גם האופציה לקרוא בחינה מעמיקה של התנהלות הרכב בנסיעה מנהלתית.

• תוכן חדש...