Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסף:

את התרמוסטט הרכבתי כמו הקודם (שהיה חתוך) עם הפין לכיוון המנוע=התרמוסטט הוא בפינה הימנית התחתונה של הבלוק אז הפין הוא לכיוון הפינה השמאלית התחתונה של הבלוק.

מאור:

אני אנסה עכשיו למלא מחדש ולנקז מחדש. יכול להיות שבגלל שעכשיו בוקר וקר המאוורר לא ייכנס בכלל לפעולה?

תודה

מיצובישי סופר לנסר גיר רגיל שנת 95 מי צריך יותר מזה?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשים לב למדריך של אסף. הרכבת את התרמוסטט בכיוון לא נכון. בפין אמור להצביע לקידמת הרכב.

בזמן ניקוז האויר כדאי להעלות קצת את סלד המנוע ולהחזיק אותו על 1.5-2 סלד, זה גם מזרז את סירקולציית הנוזל וגם המנוע יגיע לטמפרטורת עבודה מהר יותר והמאוורר יכנס מוקדם יותר.

יום טוב גם לך

פורסם

צלם לנו בבקשה את מכסה הטרמוסטט אצלך.

במנועים שיצאו יותר מאוחר (אחרי האימפרזה שבמדריך שלי) כנראה ששינו את מיקום הטרמוסטט במשאבת המים.

אז צלם לנו איך זה יושב אצלך ונסביר איך למקם את הטרמוסטט.

Stay Dirty

פורסם

לא כל כך הבנתי מהמדריך איפה הפין אמור להיות. התרמוסטט הוא בפינה הימנית תחתונה של המנוע לאיזה צד הפין אמור להיות?

ומה הסדר הנכון לניקוז אוויר?

וסתם שאלה למה זה משנה הכיוון של הפין?

תודה לכל העוזרים

פורסם

הפין הזה נועד לנקז אוויר מהמערכת.

אם הטרמוסטט יושב אצלך כמו בתמונות שצירפתי, אז תמקם אותו בדיוק ככה.

אם הוא ממוקם בקדמת המשאבה ולא מתחתיה, בניגוד לתמונות, אז תמקם אותו בשעה 12.

בקיצור תפעיל היגיון בריא, בהנחה שאוויר עולה למעלה.

Stay Dirty

פורסם

צילמתי את הבית תרמוסטט. לא יצא משו בגלל החושך, הקן הירוק מדמה את צינור המים התחתון והקו הכתום מדמה את בית התרמוסטט. בעצם התרמוסטט הוא עם הפנים כלפי מטה-והבית תרמוסטט יורד למטה ואז לצד ימין [שמאל של הרכב-הנהג]

אא.jpg

IMG_20190310_211731.jpg

היום בבוקר מילאתי מים עד הסוף-חיכיתי עם מכסה פתוח בערך חצי שעה[המאוורר לא נכנס לפעולה]מילאתי עוד קצת שהיה צריך ונסעתי באוטו נסיעה ארוכה והוא התחמם מידי פעם-כשהעברתי לניוטרל ונתתי גז הוא חזר לחום הרגיל.

א. אשמח שתסבירו איפה בדיוק צריך להיות הג'יגל פין

ב.יכול להיות שזה רק הפקק רדיאטור? אני בטוח צריך להחליף אותו אם היה וואקום בצינור?

ג. אולי כדאי להוריד לגמרי את התרמוסטט ולחיות עם זה שהוא מתקרר בירידות?

ד. אם אני ארכיב מחדש את התרמוסטט מה הסדר הנכון לניקוז אוויר? יכול להיות שבגלל שביישוב שלי קר המאוורר בכלל לא ייכנס לפעולה?

שכחתי לציין שהתרמוסטט החדש הוא תחליפי-לא מצאתי מקורי.

תודה רבה!

פורסם

קשה לראות בתמונות אבל לדעתי תצורת התרמוסטט אצלך רגילה לגמרי והפין צריך להיות מופנה לקידמת הרכב כפי שמצויין במדריך של אסף.

תרכיב את התרמוסטט כנידרש, מלא נוזל קירור, תניע את המנוע עם פקק רדיאטור פתוח, בקש מחבר שיחזיק את המנוע על 1.5-2K סל"ד, במקביל תוסיף נוזל אם חסר.

אם ימשיך להווצר ואקום במערכת, יש להחליף פקק רדיאטור.

יום טוב גם לך

פורסם

תודה רבה!

לכמה זמן אני צריך להיות עם מכסה רדיאטור פתוח?

וסתם לסקרנות-למה בעצם וואקום אומר שהפקק לא טוב? איך בדיוק הרדיאטור שואב את המים מהמיכל עודפים?

פורסם

אם בכל תקין, המאווררים ידלקו לאחר כ10-15 דקות לכל היותר. חכה שני מחזורים של מאווררים וכבה את הרכב. השלם נוזל קירור חסר וסגור הכל.

הרדיאטור לא "שואב".

פשוט נוזל חם תופס יותר נפח מנוזל קר.

כאשר הנוזל מתחמם, הנפח שלו גדל והנוזל העודף עובר אל מיכל העודפים דרך שסתום בפקק הרדיאטור.

כאשר הנוזל מתקרר הנפח שלו קטן והנוזל החסר עובר חזרה ממיכל העודפים לרדיאטור דרך שסתום אחר בפקק הרדיאטור.

יום טוב גם לך

פורסם

עדכון:

פתחתי את הבית תרמוסטט והרכבתי אותו בחזרה כמו שהסברתם. עשיתי נכון?

ב.jpgא.jpg

מילאתי מחדש מים ונתתי לו לעבוד יותר מחצי שעה-בזמן הזה המאווררים לא נכנסו לפעולה. כשהדלקתי מזגן הם כן נכנסו לפעולה אבל רק מתי שהמדחס עבד.

לא יצאו בועות מהמים אולי רק קצת. אבל מפלס המים עלה ורק כשכיביתי הוא ירד ומילאתי עוד מים. סגרתי ונסעתי נסיעה קצרה והוא לא התחמם[בסוף הנסיעה המאווררים עבדו גם שהמזגן היה מכובה]. כשהוא יתקרר אני אבדוק לגבי הצינור העליון אם יש בו וואקום ואם כן אני אחליף מכסה.

עשיתי בסדר את ההחלפה?

יש משו שאני צריך עוד לבדוק?

תודה רבה!

פורסם

נשמע שעשית בסדר,

לפעם באה, כפי שכתבתי כבר פעמיים, במקום לחכות חצי שעה, תעלה סל"ד ל1.5-2K

יום טוב גם לך

פורסם

העליתי סלד כמו שכתבת כבר פעמיים :) אבל עדיין הוא לא התחמם מספיק שהמאווררים נכנסו לפעולה

פורסם

לא עבדתי עם קורא כזה....לא ידעתי שצריך :(

פורסם

לא צריך אבל מאוד מומלץ כדי לקבל חיווי אמיתי של הטמפרטורה בזמן עבודה, קריאה דיגיטלית תהיה יותר מדויקת מהמד חום ברכב.

• תוכן חדש...