Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר החזרתי את הפלאגים הישנים הסגירה היתה אותה סגירה והם לא נשברו. אני לא בטוח שזאת לא אשמתי, לכן אני שואל. ייתכן והידקתי חזק מידי למרות שלא התפרעתי אבל זה מוזר כיצד הידוק החלק המתכתי בפלאג יוביל לשבירת החלק הקראמי.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

כנראה הבוקסה לא מתאימה ב-100 אחוז והפעלת כוח צידי גדול מידי בעת הסגירה.

בפעם הבאה סגור את הפלג בהתחלה ידנית עם מאריך ולאחר מכן תהדק בעזרת רצ'ט או כלי מתאים עד אשר אתה מרגיש שיש התנגדות לסגירה ובסיום תן עוד חצי סיבוב עד 3/4 סיבוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדוע צריך בוקסה מיוחדת?

אני שנים מוריד עם זרוע מגנטית, מבריג ידני ואז בוקסה 16 ארוכה.

אם תסגור חלש מידיי ייתכן ותיהיה בריחת קומפרסיה.

פורסם

סגרתי עם הראצ'ט באחיזה קרובה. כאשר הראצ'ט נעצר תפסתי את קצה הידית ונתתי הידוק קטן (הרבה פחות מ1/8 סיבוב שהמליץ מדריך ביוטיוב ספציפית למנוע הזה)

אגב, יש באמת הצדקה לרכוש פלאגים מאירידיום? עכשיו שאני צריך לקנות פעם שניה... בכל זאת , רביעייה עלתה לי 240 שקלים וכבר ברור לי שמול המוסך לא חסכתי כנראה כלום

פורסם

לפעמים לומדים בדרך הקשה. במידה ואתה מתכוון לבצע עבודות נוספות על הרכב תנסה להעזר בחבר או בעל מקצוע שמבין במכונאות רכב.

אל תתייאש.

איזה כייף לי :)

פורסם
כאשר החזרתי את הפלאגים הישנים הסגירה היתה אותה סגירה והם לא נשברו. אני לא בטוח שזאת לא אשמתי, לכן אני שואל. ייתכן והידקתי חזק מידי למרות שלא התפרעתי אבל זה מוזר כיצד הידוק החלק המתכתי בפלאג יוביל לשבירת החלק הקראמי.

זה לא הידוק יתר, זה כלי לא מתאים או מצתים שכבר היו סדוקים עוד לפני הרכבה.

פורסם

טוב, אז דיברתי אתמול עם מומחה. הוא אמר שהבעיה היא שהידוק ראצ'ט בכוח, אם אינו ישר לחלוטין (יחסית לציר הפלאג ) יגרום לבדיקת המיפוי הקראמי. כלומר, אחרי שהברגתי את הפלאג ידנית, בעזרת בוקסה עם מאריך ואני בא להרכיב ידית ראצ'ט ולהדק אני חייב לוודא שהידית אינה גורמת להטייה של המעריך וכתוצאה מכך לשיפוע בזמן הפעלת כוח רב . אנסה שוב ואעדכן

פורסם

הרכבתי הרבה מצתים בחיי, וגם בפעמים שהגישה היתה גרועה הם מעולם לא נסדקו.

אני אומר בזהירות - לדעתי זו לא אשמתך.אולי אני טועה ואולי לא.

הבוקסה הארוכה תופסת את המצת באיזור ההברגה וגם אם יש מעט הטיה - יש בתוך הבוקסה מקום לראש המצת "לזוז".

ברוב המקרים המצתים נמצאים במקום מאוד עמוק, ואתה חייב מאריך (קצר או ארוך) בשביל להגיע אליהם. לרוב, הבוקסה נכנסת כמעט *בדיוק* לתוך התעלה שמובילה למצת.

הסיכוי לסגור את המצת עם בוקסה עקומה שואף לאפס. באמת.

שלב א' - צלם ה-י-ט-ב את המצתים מכל כיוון, בצילומי תקריב איכותיים, ושלח ל NGK לבירור אם הם מזוייפים או לא. מצתים של NGK מזוייפים נמצאים כמו לחמניות בשוק החופשי.

שלב ב' - נסה לפנות לחנות החלפים (אולי זה לא המקרה הראשון שקורה להם - ואם זה אכן כך, סביר להניח שהם יחליפו או יזכו אותך ללא ויכוח מיותר ויבינו לבד מה קורה כאן).

שלב ג' - חזור לעדכן אותנו ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב, יש באמת הצדקה לרכוש פלאגים מאירידיום? עכשיו שאני צריך לקנות פעם שניה... בכל זאת , רביעייה עלתה לי 240 שקלים וכבר ברור לי שמול המוסך לא חסכתי כנראה כלום

אם היצרן רושם שצריך פלאגים מאירידיום אז אכן צריך פלאגים מאירידיום , וכתמורה לאגרה מועדי ההחלפות שלהם יותר ארוכים מפלאגים רגילים...

Miata ND2

• תוכן חדש...