Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לשתף אתכם במסקנות לגבי שימוש בשמן סינטטי ברכבי שמתקרב ל200K עגולים.

1-עד היום הוספתי כ 1.2 ליטר בעיקר עקב הזעות ממיכסה שסתומים(שהוחלף פעמיים,פעם שניה עם סיליקון אדום לאחר שגם בפעם הראשונה היתה הזעה והמוסך החליף שוב על חשבונו).

ומצינור נשם קראנק שהתקשה כמו אבן ונסדק בחלק המתחבר למכסה השסתומים(היה קשה להשיג אחד חדש, מתאים,אך ההזעה התגברה, לכן במאמץ רב ולאחר זמן הצלחתי להשיג אתמול צינור נשם חדש-נכון להיום ,אין הזעה מהאיזור, מן הסתם דבר שיפחית משמעותית את תצרוכת השמן).

פתחתי היום פעם ראשונה מאז הטיפול את בית פילטר האויר לבדוק אם יש סימני אדי שמן.

ו..ואאוו-פעם ראשונה שבית פילטר האויר יבש וחלק לחלוטין(נוקה בטיפול הקודם) גם באזור צינור הנשם- ללא שום סימן של שמן כלשהו-זה מעולם לא קרה לפני כן(תמיד היו אי אלו סימנים באזור חור הנשם),-דבר המעיד שאין כלל בריחת קומפרסיה מרינגים תפוסים או שחוקים).

את הפלגים נמנעתי מלפתוח כמנהגי בד"כ אחרי 5K כי שמעתי שזה לא הכי בריא לפתוח ולסגור אותו פלג מה גם שהאוטו נוסע חלק ,יפה ,שקט, ובעיקר סוחב מצוין.(הילוך 2 עד 100 הילוך 3 עד 120-ברביעי מגיע ל-+150 כל זה עם אוטו מלא ומזגן פועל)-כך שלדעתי הפעולה מיותרת.

אציין גם שעשיתי שיפוץ קרבורטור לפני חצי שנה ועדיין זה מורגש בסחיבה ותצרוכת הדלק(פקקים בעיקר ,22 ק"מ נסיעה לכל כיוון לעבודה וחזרה+נסיעות מהירות ו"ספורטיביות" מידי פעם כשהדרכים פנויות) צריכה ממוצעת של 1:11.

אשמח לקבל תגובות הערות

ניצן

פורסם

אם זו הפעם הראשונה בה הכנסת למנוע שמן סינטטי, מומלץ להחליפו (כולל מסנן שמן). כלל אצבע אותו אני נוהג ליישם הוא חודשיים או 3000 ק"מ להחלפה ראשונה לאחר מעבר לסינטטי מחצי סינטטי או מינרלי (רחמנא ליצלן). הסיבה היא יכולת ההמסה המשופרת של המרכיב העיקרי בשמן הסינטטי. אם בצעת פלשינג (הדחה) לפני ההחלפה לסינטטי אז כנראה שאין צורך בהחלפה הראשונה הזו, אבל אני וכלי רכב אחדים של ידידים לא עברו פלשינג אלא החלפה ראשונה כמתואר.

יתכן שאי זריקת שמן דרך צינור הנשם נובעת משחרור פיח מרינגים שהיו תפוסים חלקית קודם, אבל אינני מכיר את הרכב, כך שזו רק השערה.

תמשיך להנות, ואת השמן שאתה מרוקן מהמנוע הקפד לשפוך למיכל השמן המשומש אצל סיכאי או במוסך, וחלילה לא לביוב או על האדמה בשטח כלשהו.

יוסי

פורסם

אכן-נהנה

מאז 120K אני מבצע פלשינג כמעט כל טיפול ואף בפעם האחרונה לפני השימוש בסינטטי

מעתה אפסיק לעשות זאת-כמו כן אני מתכוון לחסוך את החלפת השמן כל 6 חודשים\10K ולהחליף פילטר בלבד(גם כך אני מניח שאצטרך להוסיף עוד שמן דבר שיגרום ל"רענון השמן")

את השמן אחליף לאחר שנה או 20K

מקריאת מאמרים ופורומים בטוח לנהוג כך בסוג שמן זה שאחד ממאפיניו הוא BMW LONG LIFE-98

בד"כ מדובר בסוג זה בהחלפה כל 30K או שנה אך אני מגיע בשנה רק ל20K

בזאת אני מפסיק את נוהג הפלשינג-וכך גם אהנה מביצועים משופרים,טמפרטורת עבודה נמוכה והגנה משופרת ,וגם אחסוך.

מחיר הסינטטי הוא בערך כפול מחצי סינטטי אך זה משתלם מה גם שאין אינדיקציה של אחוז הסינטטי בשמן "חצי סינטטי"(אומרים שזה בסביבות ה 20 30 אחוז-לא יותר).

בכל מקרה אני קונה 5 ליטר LM 5-40 אריזה סגולה ב120 ש"ח=שווה.

ניצן

פורסם

אסור לשפוך שמן לביוב.

הוא מחלחל ומזהם מי תהום.

מוסכים אוגרים אותו ואח"כ קוברים אותו בחביות (SORRY, אני לא בקיא בנהלי הסילוק).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
למה לא לשפוך את השמן הישן לביוב ?

QUOTE]

כי הוא רעיל מאוד לסביבה, ובכדי שלא יזהם ויחלחל אל מי התהום (שאתה שותה אחר-כך) או ימצא את דרכו לים, נותנים את השמן השרוף למכונאי שיפתר ממנו (הוא בדרך כלל הולך למחזור או השמדה)

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
אסור לשפוך שמן לביוב.

הוא מחלחל ומזהם מי תהום.

מוסכים אוגרים אותו ואח"כ קוברים אותו בחביות (SORRY, אני לא בקיא בנהלי הסילוק).

השמן נאסף ונקנה מחברות מיחזור(מחיר של כ-חצי שקל על כל ליטר.)

אחרי סינון ועוד אין ספור פעולות ..נוצר תוספת לאוכל של בהמות.

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם

ok ,תודה למדתי משהו.

שהחלפתי שמן לאופנוע אז שפכתי לביוב 2 ליטר...(אופסס)

ולצביקה,לא שמתי לב לסימלון.

פורסם

לא חושב שמי ביוב מחלחלים לקרקע ומגיעים באופן נורמלי למי התהום. מי הביוב מגיעים למכוני טיהור, בהם מבצעים הליך של סינון ושיקוע מוצקים ואחר כך תהליכי פרור המבוססים על חיידקים. השמן פוגע מאד בתרביות החיידקים המפרקים את החומרים האורגניים שבמי הביוב. כמו כן בשמני מנוע יש מתכות שונות המגיעות מציפויי רינגים, מדפנות הצילינדרים וחלקיקי מתכת לבנה מקסוות של מיסבי החלקה. מתכות רעילות אלה מוצאות את דרכן לבוצה המוצקה הנשארת בתהליכי ההפרדה והשיקוע, ומונעות או מגבילות את השימוש בבוצה לדישון.

כמובן שאם שופכים שמן על הקרקע הוא יחלחל ומי גשם ישטפו לתוך מי התהום, בתוצאות ברורות.

למיטב ידיעתי שמני מנוע ישנים עוברים תהליכי סינון, הפרדה וזיקוק ואחר כך מוסיפים להם תוספות שונות. את התוצאה מוכרים כשמנים מינרליים זולים (30 ש"ח לגלון).

בקיצור, כדאי להתחיל לחשוב על מחזוריות השימוש בשמן ולהשתדל שלאחר שהוא מפסיק לשרת במנוע (או בגיר, לצורך העניין) ניתן יהיה למחזרו לסיבוב חיים מועיל נוסף.

יוסי

פורסם

ניצן

זה השמן שבו גם אני משתמש, בהחלט שמן איכותי. (אגב, 120 ש"ח זה מחיר יפה).

אגב, אני חושב שהזעות במקרה כזה (גם אצלי זה קורה ברמות נמוכות יותר) הם דבר טבעי על אחת כמה וכמה ברכב שההמלצה שלו היא לחצי סינטטי. ולכן נראה לי קצת מוזר להחליף מכסה שסתומים, אלא אם כן ההזעה היתה ממש רצינית ולא מתקבלת על הדעת גם עם שימוש בשמן סינטטי מלא.

מה לגבי נזילות? המנוע מחזיק את השמן טוב?

נ.ב.

איך אתה מתכוון להחליף רק פילטר שמן ולהמשיך להשתמש באותו שמן? אתה מתכוון לרוקן את האגן ולהחזיר את השמן המשומש לאחר הרכבת פילטר חדש?

אגב, זו פעם ראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח שזה תקין?

פורסם
אכן-נהנה

מאז 120K אני מבצע פלשינג כמעט כל טיפול ואף בפעם האחרונה לפני השימוש בסינטטי

מעתה אפסיק לעשות זאת-כמו כן אני מתכוון לחסוך את החלפת השמן כל 6 חודשים\10K ולהחליף פילטר בלבד(גם כך אני מניח שאצטרך להוסיף עוד שמן דבר שיגרום ל"רענון השמן")

את השמן אחליף לאחר שנה או 20K

מקריאת מאמרים ופורומים בטוח לנהוג כך בסוג שמן זה שאחד ממאפיניו הוא BMW LONG LIFE-98

בד"כ מדובר בסוג זה בהחלפה כל 30K או שנה אך אני מגיע בשנה רק ל20K

בזאת אני מפסיק את נוהג הפלשינג-וכך גם אהנה מביצועים משופרים,טמפרטורת עבודה נמוכה והגנה משופרת ,וגם אחסוך.

מחיר הסינטטי הוא בערך כפול מחצי סינטטי אך זה משתלם מה גם שאין אינדיקציה של אחוז הסינטטי בשמן "חצי סינטטי"(אומרים שזה בסביבות ה 20 30 אחוז-לא יותר).

ניצן

חשוב לציין שמדובר בשמן 5W40 Heavy Duty

1307_Synthoil-HighTech_5W40.jpg

בעבר השתמשתי בשמן 5W40 סינטטי מלא של VALVOLINE ולא הייתי שבע רצון מהתוצאות... שמתי לב שהמנוע מעט רועש יותר (עם ה 10W40 זה לא היה).

כמו כן (אצלי לפחות) קיימת אזהרה מפורשת בספר רכב ששימוש בשמן דק (5W) אינו מומלץ לנסיעות מרובות בסלד גבוה, מה שהעלה בי חשש שאולי הוא בכלל לא מתאים לרכב.

ה 5W40HD נשמע לי יותר מתאים, אנסה אותו בהחלפת השמן הבאה (לפי האתר של ליקווי מולי, הוא מתאים לדגם הרכב ודגם המנוע שלי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
חשוב לציין שמדובר בשמן 5W40 Heavy Duty

1307_Synthoil-HighTech_5W40.jpg

בעבר השתמשתי בשמן 5W40 סינטטי מלא של VALVOLINE ולא הייתי שבע רצון מהתוצאות... שמתי לב שהמנוע מעט רועש יותר (עם ה 10W40 זה לא היה).

כמו כן (אצלי לפחות) קיימת אזהרה מפורשת בספר רכב ששימוש בשמן דק (5W) אינו מומלץ לנסיעות מרובות בסלד גבוה, מה שהעלה בי חשש שאולי הוא בכלל לא מתאים לרכב.

ה 5W40HD נשמע לי יותר מתאים, אנסה אותו בהחלפת השמן הבאה (לפי האתר של ליקווי מולי, הוא מתאים לדגם הרכב ודגם המנוע שלי).

איציק

יפה איציק,

על האבחנה הדקה והמדויקת אכן זהו השמן.

שמן HD להבדיל משמן NON-HD מכיל יותר DETERGENTS\DISEPERATES ויותר ANTI WEAR AGENTS.

(ZDDP)

לכן שמן זה הוא מעט יותר צמיגי ומגן יותר טוב על מכללי המנוע(מבחינת HTHS)-גם בחום גבוה ובלחצים גבוהים השוררים בדפנות הצילינדרים ובמיסבי הטלטלים.

כמו כן הוא עמיד יותר לאורך זמן (בפני התחמצנות למשל ובפני איבוד תכונותיו באופן כללי)

כמו כן הוא מאושר VW 502 505 ומרצדס 229.1 ולפי כל הסימנים חומר הבסיס שממנו הוא עשוי שייך לקבוצת שמנים 4-PAO דרגה שהיא נחשבת מעולה (למרות שאין נתונים מדויקים על הרכב השמן).

ולסיכום איציק-אם הוא טוב ללאדה שלי מודל 92 עם 200K אני בטוח שגם אתה לא תתאכזב-

אתה פשוט לא תבין איך לא השתמשת בו קודם.

ולנושא הזיהום-אני מחליף שמן באוטודיפו ולא באופן עצמאי כיוון שאין לי חשק להתלכלך ולהתעסק עם השמן הישן.

אני מודע לכך ששמן ישן מאד מזהם -וגם במגע ממושך עם העור הוא עלול לסרטן

ניצן

פורסם
יפה איציק,

על האבחנה הדקה והמדויקת אכן זהו השמן.

שמן HD להבדיל משמן NON-HD מכיל יותר DETERGENTS\DISEPERATES ויותר ANTI WEAR AGENTS.

(ZDDP)

לכן שמן זה הוא מעט יותר צמיגי ומגן יותר טוב על מכללי המנוע(מבחינת HTHS)-גם בחום גבוה ובלחצים גבוהים השוררים בדפנות הצילינדרים ובמיסבי הטלטלים.

כמו כן הוא עמיד יותר לאורך זמן (בפני התחמצנות למשל ובפני איבוד תכונותיו באופן כללי)

כמו כן הוא מאושר VW 502 505 ומרצדס 229.1 ולפי כל הסימנים חומר הבסיס שממנו הוא עשוי שייך לקבוצת שמנים 4-PAO דרגה שהיא נחשבת מעולה (למרות שאין נתונים מדויקים על הרכב השמן).

ולסיכום איציק-אם הוא טוב ללאדה שלי מודל 92 עם 200K אני בטוח שגם אתה לא תתאכזב-

אתה פשוט לא תבין איך לא השתמשת בו קודם.

ולנושא הזיהום-אני מחליף שמן באוטודיפו ולא באופן עצמאי כיוון שאין לי חשק להתלכלך ולהתעסק עם השמן הישן.

אני מודע לכך ששמן ישן מאד מזהם -וגם במגע ממושך עם העור הוא עלול לסרטן

ניצן

אכן, אני באמת לא יודע אם הייתי לוקח סיכון נוסף בשמן 5W40 רגיל (NON-HD) אך מאחר וראיתי שמדובר בשמן Heavy Duty שגם מומלץ ע"י האתר שלהם לדגם הרכב הזה, אני מניח שאין הרבה מה להסתכן פה. אם היה מדובר בשמן רגיל 5W40, הייתי חושש יותר לאור ניסיון עבר .

אגב, זה לא שעם השמן 5W40 דאז היתה לי בעיה, אלא שפשוט המנוע נשמע יותר רועש - או שזה סתם פסיכולוגי... מה שבטוח הוא שלאור הביקורות ולאור העובדה שהשמנים של LM אכן מוצלחים, אני בהחלט אנסה אותו בהחלפת השמן הבאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, כולה LADA סמארה, אתה יכול להחליף מנוע במחיר של 10 החלפות של שמן סינטטי מלא + פלאשינג וכו'......

אני משוכנע ששמן סינטטי מלא לרכב הזה ובתנאים שבהם עושים בו שימוש שמן סינטטי זה ביזבוז כסף.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, כולה LADA סמארה, אתה יכול להחליף מנוע במחיר של 10 החלפות של שמן סינטטי מלא + פלאשינג וכו'......

אני משוכנע ששמן סינטטי מלא לרכב הזה ובתנאים שבהם עושים בו שימוש שמן סינטטי זה ביזבוז כסף.

א.קח כלל לחיים-לעולם אל תזלזל במה שאינך מכיר.

במחיר של הרכב הזה נראה אותך משיג משהו יותר טוב(הכל שאלה של כסף-קניה+ ועלויות אחזקה).

רכב לטעמי אינו השקעה אלא הוצאה לכן איני "משקיע" בקנית רכב שעלותו עשרות אלפי ש"ח ומאבד מערכו מינימום 10 אחוז בשנה-רכב לטעמי זה אמצעי תחבורה-לא יותר.(כמובן רצוי שיענה על הצרכים ויהיה נוח ובטיחותי ומבחינתי הלאדה מספקת בהחלט).

אני לא מאלה שישימו זבל במנוע וירוצו למוסך להחליף מנוע כל שבוע-אין לי את הזמן ואת העצבים לזה

חוץ מזה החלפת מנוע=החלפת אוטו מבחינת כדאיות ,ולאותה רמת מכונית אצטרך להוסיף לפחות 20K ש"ח .

אני מאלה שלא מסתכל על השווי הכספי של הרכב אלא על קבלת המקסימום תחבורה במינימום השקעה=שיקול כלכלי טהור.

אני יודע מה יש לי-ולכן אני אמשיך בתחזוקה נאותה במחיר נוסף של עשרות בודדות בשנה.

ניצן

• תוכן חדש...