Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודה ועוזב ירוחם.

ולענינים טכניים - גם יצרן אחר של שמנים סינטטיים ממליץ על החלפה תכופה של מסנן השמן, גם אם לא מחליפים את השמן עצמו. בהקשר זה יש לשוב ולחדד את המסר, לטובת אלה שאינם קולטים או נוטים לשכוח:

שמו מעולה לא מזדקן ב-6 חודשי שימוש אלא אם נוסעים הרבה עשרות אלפי קילומטרים. אין (לדברי היצרן שאני מכיר) כל רע בהחלפה אחת לשנה אם זה כל 20000 ק"מ, כל עוד הפילטר מוחלף אחת ל-6 חודשים. להערכתי זה בא למנוע סכנה של סתימה עקב לכלוך וסכנה של הפעלת שסתום עוקף שיזרים שמן לא מסונן, העלול לשרוט את משטחי המיסבים הרכים שבמנוע.

למי שנוסע מעט הסיפור שונה - יש הכרח להחליף שמן לפחות כל 6 חודשים בגלל מהילתו בדלק ובחומצה עקב שריפת דלק במנוע קר ותערובת עשירה.

יוסי

פורסם
זה השמן שבו גם אני משתמש, בהחלט שמן איכותי. (אגב, 120 ש"ח זה מחיר יפה).

אגב, אני חושב שהזעות במקרה כזה (גם אצלי זה קורה ברמות נמוכות יותר) הם דבר טבעי על אחת כמה וכמה ברכב שההמלצה שלו היא לחצי סינטטי. ולכן נראה לי קצת מוזר להחליף מכסה שסתומים, אלא אם כן ההזעה היתה ממש רצינית ולא מתקבלת על הדעת גם עם שימוש בשמן סינטטי מלא.

מה לגבי נזילות? המנוע מחזיק את השמן טוב?-אין נזילות.

עיקר ההזעה היתה מצינור נשם קראנק יבש וסדוק (שהוחלף שילשום) מהחלק המתחבר למכסה השסתומים.

את מכסה השסתומים החלפתי לפני שהתחלתי להשתמש בסינטטי, בתקופה שהשתמשתי בשמן חצי סינטטי מתוסף MOS2 שצמיגותו דומה לסינטטי.(88CTS-40C,12CTS-100C לעומת 87CTS-14CTS בסינטטי)-משם יש הזעה קלה בלבד-אחיה עם זה.

נ.ב.

איך אתה מתכוון להחליף רק פילטר שמן ולהמשיך להשתמש באותו שמן? אתה מתכוון לרוקן את האגן ולהחזיר את השמן המשומש לאחר הרכבת פילטר חדש?-עד כמה שידוע לי ,לבית הפילטר יש שסתום אל חזור(תקנו אותי אם אני טועה) -עם פרוק הפילטר, לא אמור להישפך השמן. חוץ מזה שהפילטר גבוה מהקרטר, כך שאם ישפך זה רק מעט שמן שנשאר במעברים.

אגב, זו פעם ראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח שזה תקין?-כן

.

ניצן

• תוכן חדש...