Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאזדה 3 שנת 2007, כ-160 אלף ק"מ.

נדלקה לי הנורת בלם. כמה ימים לאחר מילוי שמן ברקסים הנורה שוב נדלקה, ושוב היה מחסור בשמן.

מוסך מורשה מאזדה אבחנו שאין נזילה - השמן נבלע בבוסטר, ויש צורך בהחלפה של הבוסטר + משאבת בלם (של אחד הגלגלים).

הם מבקשים על חלפים משומשים כ-1400 ש"ח, ועוד מחיר דומה על עבודה - סה"כ 2800 ש"ח.

האם מדובר במחיר סביר? המלצות למשהו אחר שכדאי לבדוק?

(השאלה אם הסדר גודל הגיוני... לא שווה לי לחסוך 200 שקל בשביל הטרטור הנוסף של להעביר את האוטו למוסך אחר וכו').

תודה רבה!

פורסם

אתה יכול לבקש הצעת מחיר ללא הרכב ממוסך אחר לפי הדיאגנוזה- אולי יהיה פה מוסך צדיק בסדום,שיספר כאן כמה נגבה תשלום על עבודה כזו.

לגבי חלפים,כיוון שמדובר במערכת בטיחותית הייתי מעדיף חדש/לשפץ את הנוכחיים שלי.

המתן לדעות ועצות נוספות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תראה, אפשר לבוא הפוך על הפוך וזה גם מה שאני הייתי עושה: אם נוזל שמן ברקס על הברקסים הריי יש צורך בהחלפתם ולכן:

תיגש למקום שמתעסק עם ברקסים,ותבקש להחליף ברקסים קדימה + אחורה.

תבקש שיבדקו לך את המשאבה המרכזית ואם יש חשד אז להחליפה, אני הייתי מחליף אותה (סיפור של 300-400 שקל), עבודה זה אותו העבודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה לכולם.

דיברתי שוב עם המוסך.

הם אומרים שהמשאבת בלם המרכזי דולפת, והיא נזלה לתוך הבוסטר, כך שצריך להחליף את שניהם.

בנוסף הם אמרו עכשיו שצריך גם להחליף את המיכל (שמן?).

סה"כ 3000 ש"ח, מתוכם כ-2000 ש"ח חלפים (משומשים, לפחות הבוסטר והמשאבה (1800)).

פורסם

אם המשאבה נוזלת לתוך הבוסטר למה צריך להחליף גם את הבוסטר? ייתכן ונוזל הבלם הגיע במגע עם הגומיות של הבוסטר ופגע בהם אבל קודם הייתי מתחיל בהחלפה של המשאבה עצמה במידה ובאמת היא זאת שנוזלת ואז בודק אם המגבר בלם מתפקד כמו שצריך ייתכן והוא לא ניפגע כלל והוא ימשיך לתפקד רגיל. כיצד הם קבעו שהמשאבה נוזלת לבוסטר? הסתכלו באיזור הדוושות וראו נוזל בלמים שם על השטיחים מכיוון הבוסטר? פירקו משאבת בלם מרכזית וראו נזילה בחלק האחורי שלה המתחבר לבוסטר? מה הבדיקות שעשו בדיוק?

פורסם

תודה לכולם.

אני מבין שזה לא היה הדבר הכלכלי לעשות, אבל בסוף החלטתי שאין לי כח וזמן עכשיו להתחיל להסתובב עם רכב עם בעייה בבלמים, והעדפתי לתת להם להמשיך את הטיפול.

אני אזכור את העצות שלכם לפעם הבאה שאתקל בבעייה דומה.

תודה!

פורסם

מבין את ההחלטה שלך, הייתי בעבר במצבים דומים וכמעט בכולם החלטתי כמוך.

וזה בדיוק מה שהמוסכים המורשים יודעים..

ברגע שהרכב נכנס ועולה על הליפט שלהם כמעט כל מה שיגידו וכל מה שיצהירו שתקול 90% מהלקוחות יגידו כן..

סיפור 1 דומה:

היה רעש מאחד המיסבים של הגלגלות מרצועת האביזרים ..

ההבחנה הראשונה הייתה שלפי הוראות היצרן צריך להחליף את הרצועה וכל הגלגלות...

אחרי שהרכב כל היה מפורק והזמינו את כל החלקים .. הודיעו לי שצריך גם לשפץ את האלטרנטור... מה שהעלה את עלות הטיפול בעוד כמה מאות שקלים..

רק אחרי שיצאתי מהמוסך .. נפל לי האסימון שכנראה הם טעו בהבחנה הראשונה והרעש היה מהמיסבים באלטרנטור...

וכנראה עלו על זה שהרעש נמשך למרות שהחליפו את כל הגלגלות והרצועה.

סיפור 2:

פעם אחרת החליטו שחסרים מים וממש הראו לי סימני נזילה מסביב למשאבת מים ... רק על סמך זה רצו 3800 להחלפת משאבת מים ..

פה הייתי יותר חכם .. ביקשתי שרק ימלאו מים ואני אמשיך לעקוב..

מיותר לציין שהרכב נמכר 7 שנים לאחר יותר עם אותה משאבת מים.. וכמובן שלא הייתה נזילה.. לא ברור מאיפה היו סימני נזילה מסביב למשאבה.

פורסם

עכשיו שאני קורא שוב את תחילת השירשור אני מבין שאיבוד נוזל הבלמים הוא דרך משאבת אחד הגלגלים ולא מהמשאבה המרכזית...אז עכשיו בכלל לא מיסתדר לי איך ניפגע הבוסטר בכל התהליך הזה?!? מילא משאבה מרכזית הייתה נוזלת כמו שחשבתי ואז הבוסטר היה בא במגע עם נוזל בלם אבל אין קשר בין נזילה של אחד הקאליפרים לבין הבוסטר...משהו לא מיסתדר לי. באמת חבל שהיית פזיז בלהחליף מגבר בלם כי רטב הסיכויים שזרקת סתם שם את כספך ולא מדובר בשקלים בודדים.

פורסם
עכשיו שאני קורא שוב את תחילת השירשור אני מבין שאיבוד נוזל הבלמים הוא דרך משאבת אחד הגלגלים ולא מהמשאבה המרכזית...אז עכשיו בכלל לא מיסתדר לי איך ניפגע הבוסטר בכל התהליך הזה?!? מילא משאבה מרכזית הייתה נוזלת כמו שחשבתי ואז הבוסטר היה בא במגע עם נוזל בלם אבל אין קשר בין נזילה של אחד הקאליפרים לבין הבוסטר...משהו לא מיסתדר לי. באמת חבל שהיית פזיז בלהחליף מגבר בלם כי רטב הסיכויים שזרקת סתם שם את כספך ולא מדובר בשקלים בודדים.

אני כנראה לא הבנתי אותם טוב בהתחלה.

כשדיברתי איתם בפעם השניה הם דיברו על המשאבה המרכזית.

פורסם

אתה מכיר את המשפט שאומר נותנים לך תיקח, מרביצים לך תברח.

למה אתה ממשיך עם המוסך הזה ולא בודק בעוד כמה מקומות או לפחות במקום אחד, ועדיף במקום שמתמקצע בברקסים כגון ("המשפץ").

הרי זה תמוהה, דיברת שוב עם המוסך, אז אל תדבר איתם שוב, תדבר עם מוסך אחר.

יום טוב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מי שמוכן לפתוח את הכיס יש מי שמוכן לפתוח לו שטיח אדום. אין ספק שלפעמים להתעסק בפרוצדורה של חוות דעת שנייה ועוד מוסך זה דבר שלוקח זמן אבל הזמן הזה יכול לחסוך בלט מעט עלויות ועצוב שאנשים באמת לא מבינים זאת. אני בספק שוב אם מגבר הבלם מעורב בכל העניין פה אבל הוראת התיקון כבר נאמרה ואני מקווה שזה יהיה לבחור שיעור לחיים.

פורסם

אני מקבל את מה שאתם אומרים, אבל שוב, זה בעיקר עניין של נוחות.

אני עובד במשך היום, ואין לי יותר מדי זמן להתחיל להסתובב בין מוסכים ולקבל חוות דעת שונות (ולהמשיך להתנייד מהם בתחבורה ציבורית. לא תמיד פשוט.)

מעבר לזה שהדבר האחרון שמתחשק לי זה להסתובב במזג האוויר הקשה של הימים האחרונים (גשם/רוח) עם מערכת בלמים לא תקינה...

ויש גם את העלות השקועה של הבדיקה שכבר ביצעו במוסך, אבל זה יחסית שולי.

אז כן, יכולתי כנראה בשלב הזה לנסות לחסוך כמה מאות שקלים (ואולי טיפה יותר), אבל העדפתי לוותר.

ובשביל הלימוד - אם פעם הבאה אני נתקל בבעייה דומה - אתם ממליצים ללכת ישר למקום שמתמחה בברקסים (במקום מוסך מורשה)?

• תוכן חדש...