Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב סוזוקי ליאנה אוטומטית 2007, של אחותי, יום אחד הגיעה לבקר ותוך כדי שאני בודק לה שמן מים שמתי לב שמיכל המים ריק לגמרי וגם אין מים בפתח הרדיאטור.

לטענתה, הרכב לא מתחמם מעל קו האמצע.

אין איבוד שמן ומרקם השמן נראה תקין לגמרי.

השארתי את הרכב אצלי לכמה שבועות לצורך מעקב, אכן לא מתחמם אפילו לא טיפה, אך כל כמה ימים נעלמים כל המים ממיכל העיבוי ומהרדיאטור, לא נראה שיש נזילות..

בנוסף, אתמול שמתי לב לכתם לח מתחת לרגלי הנהג ברכב, האם יש מצב שמקור הנזילות כה מסיבי הוא מרדיאטור חימום שהלך לעולמו?

פורסם

יש מצב שכן. אצלי בטידה זה קרה, במוסך עשו לי מעקף של הרדיאטור חימום והפסיק האיבוד נוזלים.

נראה איך נעבור את החורף בלי חימום :-D

פורסם

יש רכבים שחיישן הטמפרטורה מודד את טמפרטורת המים ולא את חום המנוע,

במקרה כזה אם אין מים הוא לא מדווח על התחממות קריטית.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

יש לי ליאנה 2007.

כמו שאמרו, החיישן של המים ברכב זה מודד את טמפ' המים לא את הטמפ' של ראש המנוע, סביר שבאזור זה בנסיעה יש כ50 מעלות, מן הסתם זה יכול להיות 40 או 70.

המדחום ב90-97 מעלות מראה אמצע סקלה אולי טיפה יותר, אם זה על 1/3 סקלה או פחות זה אומר שאין שם מים.

טפל בזה במיידי.

תבדוק במדיד שמן אם יש טחינה.

ורצוי שמוסך יבדוק את ראש המנוע.

פורסם

אל תיסע כך ברכב כי אתה לא תדע באמת מתי הוא מיתחמם בשל חוסר מיים. מצד ימין לראש המנוע ישנו פלאנג שאליו מיתחבר צינור הרדיאטור וצינור היוצא מרדיאטור החימום. תבדוק שהפלאנג הזה לא נוזל כי זה המחלה שלהם. במידה ולא זיהית נזילה גש לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

פורסם

חיובי...הםלאנג ממוקם מצד ימין ברגע שמרימים מיכסה מנוע שהפנים מול תא המנוע. צד נהג למען הסדר הטוב. יש לפלאנג הזה נטייה להיאכל והמיים שיורדים ממנו מתאדים על הגיר ולכמעט לא מגיעים לקרקע. עלות פלאנג שכזה הוא כ 130 שח החלפתי כמה כאלה. כמו כן גם אם הפלאנג ניראה נוזל תבדוק שהנזילה לא מהצנרת עצמה שמחוברת אליו כי זה עלול לבלבל. מישהו שמבין יידע לעלות על זה ללא בעיה.

פורסם
אל תיסע כך ברכב כי אתה לא תדע באמת מתי הוא מיתחמם בשל חוסר מיים. מצד ימין לראש המנוע ישנו פלאנג שאליו מיתחבר צינור הרדיאטור וצינור היוצא מרדיאטור החימום. תבדוק שהפלאנג הזה לא נוזל כי זה המחלה שלהם. במידה ולא זיהית נזילה גש לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

חבר עם ליאנה אכל הרבה חרא ממוסכים שלא ידעו לאבחן מאיפה התקלה הזאת(וגם לא פתרו אותה) עד שכמעט הלך לו המנוע עקב חימום.

עד שהגיע לצדיק בסדום שטיפל בדיוק במה שכתבת פה.

חבל שלא שאלתי לפני

פורסם

גם האיגניס וגם הליאנה אותו פלאנג אך שוב, חשוב לשים לב שלא מדובר בצנרת המחוברת לפלאנג כי אם היא נוזלת בגלל התנפחות ובלאי אז עניין של צינור זה כ 10 שח ועבודה של 5 דקות. זה הפלאנג המדובר:

IMG_20181028_093534.jpg

גם במיקרה הזה בעל הרכב הגיע אליי אחרי שהיה במוסכים שלא איבחנו את הנזילה ולטענתו גם ראה שעשו בדיקת לחץ למערכת הקירור ועדיין לא עלו על זה.

פורסם

נתת לי כיון מאור, המנוע אצלי זהה לאיגניס ולליאנה וגם אצלי ישנו איבוד מים מסוים, בדיקה בלחץ ולחץ הפוך לא הראו שיש נזילה. עד עכשיו הייתי בהנחה שזה אולי הולך לראש מנוע, אולי לא.

• תוכן חדש...