Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לקנות רכב ידני מנוע 1000

הבעיה היא שאני הולך לנסוע איתו הרבה בכביש עם עליות.

הזהירו אותי על בלאי גבוה של המנוע וסיכון בהתחממות כתוצאה מעבודה מאומצת בטורים גבוהים.

האם יש דרך להגביר את הקירור (הוספת וונטה או משהו)?

האם יש דרך למנוע את הבלאי הגבוה הצפוי?

תודה מראש

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הזהירו אותי על בלאי גבוה של המנוע וסיכון בהתחממות כתוצאה מעבודה מאומצת בטורים גבוהים.

תודה מראש

להוסיף עוד איזה 600 סמ"קים למנוע יכול להעויל !

ברצינות , אם אתה מתכנן לנסוע בעליות ממושכות זמן רב קח בחשבון שלא תעשה למנוע 1000 סמ"ק חיים קלים כלומר , תצטרך הרבה פעמים לטפס לקו האדום כדי שההילוך הבא ימשוך אותך כמו שצריך ,חשבת על דיזל ?? קיימים רכבים ממונעים דיזל שיכולים לסחוב יפה בעליות ועדיין יהיו חסכוניים וישרתו באמינות כמו למשל סיטרואן סאקסו דיזל או רנו קליאו דיזל .

מקווה שלא ברחתי מהמסלול של הנושא ...

בכל אופן אני חשוב שאם יש רכב עם מנוע 1000 שיתקשה הכי פחות בעליות זה טויוטה יאריס 1000 או סיריון 1000 , שתי המכוניות האלה - הביטוי בלאי גבוהה אצלהן מוגדר כבדיחה :-)

ים long time no

פורסם

דיזל - נשוא כאוב.

לפני כחודש נפרדתי בשמחה מרנו אקספרס דיזל שנמכרה כגרוטאה.

לא רוצה להתקרב לא לדיזל ולא לצרפתיות. מה גם ששר התחבורה הבן אלף הולך להשוות את מחיר הדיזל לבנזין כך שזה ממש לא ישתלם.

אני צריך אוטו חסכוני כי אני נוסע המון ויש לי תקציב של סטודנט תפרן. לכן החלטתי לקחת יפנית עם מנוע 1000.

אני לא הולך לקרוע אותה בפתיחות, אבל בכל זאת לעשות את חוצה שומרון הלוך וחזור 4 פעמים בשבוע זה לא קל.

לכן אני מבקש את עצתכם בהקטנת הבלאי ובהגברת הקירור. כשאני אומר הקטנת בלאי אני מתכוון למשהו כמו החלפת שמן תכופה יותר או אינפוזיית ניקוי בוכנות וכו'

פורסם

תודה מראש

אין שום בעיה.

קודם כל, בצע טיפול מקיף למערכת הקירור ובדוק שהוונטה נכנסת לפעולה בזמן.

טיפול מונע יכול להיות גם בדיקה של הטרמוסטט ו/או החלפתו באחד חדש וכמובן שטיפה יסודית לכל המערכת.

שנית, האוטו לא יסבול מהתחממות אם תתן לו לעבוד בטורים גבוהים, שם יש לו כח.

אם תאמץ את האוטו בעליות על הילוך רביעי/חמישי ותדביק את הדוושה לרצפה, הוא יתחמם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אין שום בעיה.

קודם כל, בצע טיפול מקיף למערכת הקירור ובדוק שהוונטה נכנסת לפעולה בזמן.

טיפול מונע יכול להיות גם בדיקה של הטרמוסטט ו/או החלפתו באחד חדש וכמובן שטיפה יסודית לכל המערכת.

שנית, האוטו לא יסבול מהתחממות אם תתן לו לעבוד בטורים גבוהים, שם יש לו כח.

אם תאמץ את האוטו בעליות על הילוך רביעי/חמישי ותדביק את הדוושה לרצפה, הוא יתחמם.

איציק

שאלה בעניין זה: מה צורך יותר דלק בזמן עליה, הילוך גבוה או נמוך? מה ההשפעה של שימוש בהילוך גבוה ו"הדבקת דוושת הגז לרצפה" בזמן עליה על הקלאץ', גיר ומנוע?

פורסם
שאלה בעניין זה: מה צורך יותר דלק בזמן עליה, הילוך גבוה או נמוך? מה ההשפעה של שימוש בהילוך גבוה ו"הדבקת דוושת הגז לרצפה" בזמן עליה על הקלאץ', גיר ומנוע?
הילוך גבוה לא יספק לך את הכח הדרוש למרות שתדביק את דוושת הגז לרצפה - מה שיגרום למאמץ מיותר של המנוע.

מערכת הזרקת דלק תתמודד עם זה ותכניס את כמות הדלק הרצויה, קרבורטור במרבית המקרים יהיה בזבזן הרבה יותר אם לא תדע להתאים את ההילוך לתנאי הדרך.

הכל כמובן תלוי במנוע, בגיר המשודך ובתנאי הדרך.... ואם אתה צריך כח, תשתדל להישאר ברצועת הכח האופטימלית של המנוע (בין שיא המומנט לשיא ההספק).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
קרבורטור במרבית המקרים יהיה בזבזן הרבה יותר אם לא תדע להתאים את ההילוך לתנאי הדרך.

הכל כמובן תלוי במנוע, בגיר המשודך ובתנאי הדרך.... ואם אתה צריך כח, תשתדל להישאר ברצועת הכח האופטימלית של המנוע (בין שיא המומנט לשיא ההספק).

איציק

האוטו יהיה עם קרבורטור, איך אני מתאים את ההילוך לתנאי הדרך?

כמו כן, אשמח אם תוכל להסביר: "ברצועת הכח האופטימלית של המנוע (בין שיא המומנט לשיא ההספק)."

פורסם

לא חשבת לעלות את הנפח ל-1300 אפילו ?

תעלה קצת את הסמ"ק אם אתה מתכוון לעשות עליות כ"כ הרבה פעמים בשבוע.

אני לא יודע אם יש לך ניסיון עם 1000 סמ"ק אבל לא הייתה אונו 1100 סמ"ק ולהגיד שהיא סחבה בעליות, קשה לי לומר... אתה תקלל את הרגע שקנית רכב כ"כ חלש.

למה שלא תאמר מה התקציב שלך ? ככה יוכלו להמליץ לך על רכב.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אם הבחור יצטרך לשבת כל היום בין שיא המומנט לשיא ההספק מצבו הולך ליהיות קשה מאוד .

לא יודע כמה תוכל לסבול את זה אני יודע שאני לא הייתי מוכן לסבול עינוי כזה .

ותסכימו איתי שהבלאי אכן יהיה הרבה יותר גבוהה אם הוא יצטרך כל יום לנסוע הרבה זמן אין לי מושג כמה על סל"ד שבין 4000 נאמר לבין 6000 .

הבחור יצא חירש , עיוור , אילם והלום קרב , במיוחד כשמדובר ביפנית קטנה .

ים long time no

פורסם

התקציב עד כמה שהוא מגוחך, עד 10K

דייהטסו שרייד או סוזוקי סוויפט 90-93

אני לא רוצה לעלות ל1300 כי הקטע של הדלק חשוב לי. כל נסיעה היא 120 ק"מ.

בנוסף, אם אני לוקח 1300, אז אני אתחיל להתלבט אם לקחת משפחתית ולא מיני. (צריך מקום לעגלה של הילד). ואז צריכת הדלק היא גבוהה הרבה יותר

פורסם
אם הבחור יצטרך לשבת כל היום בין שיא המומנט לשיא ההספק מצבו הולך ליהיות קשה מאוד .

לא יודע כמה תוכל לסבול את זה אני יודע שאני לא הייתי מוכן לסבול עינוי כזה .

ותסכימו איתי שהבלאי אכן יהיה הרבה יותר גבוהה אם הוא יצטרך כל יום לנסוע הרבה זמן אין לי מושג כמה על סל"ד שבין 4000 נאמר לבין 6000 .

הבחור יצא חירש , עיוור , אילם והלום קרב , במיוחד כשמדובר ביפנית קטנה .

תאמין לי, סבלתי נסיעות יומיומיות עם רנו אקספרס דיזל. רועש כמו טרקטור ורועד כמו הליקופטר. אין לי בעיה עם הנוחות (אני בטוח שכל רכב יהיה יותר טוב בקטע הזה מהרנו המחורבנת). בנוסף, אני יכול לשפר קצת את הבידוד האקוסטי ולוודא שיש תושבות תקינות וחזקות.

הקטעים של העליות לא קשים כמו העליות של הקסטל אבל עדיין עליות.

שאלתי את SNOWBALL שגר באריאל ויש לו שרייד 1000 והוא אמר שהוא מסתדר איתה בעליות על 90 קמ"ש.

השאלה שלי היא האם יש דרך מסויימת להפחית בלאי מהמנוע, כי מישכנתי את עצמי אחרי 3 פעמים ראש מנוע לאקספרס הארורה...

פורסם

אם תיסע בין שיא המומנט לשיא ההספק צריכת הדלק תיהיה יותר גבוהה !

מלבד זאת שההבדל בין 1000 סמ"ק לבין 1300 סמ"ק לא כזה גדול בצריכת הדלק.

עריכה: כאשר תיסע כמו שציינתי הבלאי יהיה מואץ כי מן הסתם תיהיה על טורים גבוהים זמן רב.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
תאמין לי, סבלתי נסיעות יומיומיות עם רנו אקספרס דיזל. רועש כמו טרקטור ורועד כמו הליקופטר. אין לי בעיה עם הנוחות (אני בטוח שכל רכב יהיה יותר טוב בקטע הזה מהרנו המחורבנת). בנוסף, אני יכול לשפר קצת את הבידוד האקוסטי ולוודא שיש תושבות תקינות וחזקות.

הקטעים של העליות לא קשים כמו העליות של הקסטל אבל עדיין עליות.

שאלתי את SNOWBALL שגר באריאל ויש לו שרייד 1000 והוא אמר שהוא מסתדר איתה בעליות על 90 קמ"ש.

השאלה שלי היא האם יש דרך מסויימת להפחית בלאי מהמנוע, כי מישכנתי את עצמי אחרי 3 פעמים ראש מנוע לאקספרס הארורה...

טיפולים בזמן + קרבורטור נקי + רכב מכוון + מערכת קירור תקינה טיפ-טופ - ואתה יכול להיות רגוע.

בנוגע לתצרוכת דלק, שוב - הכל תלוי ברכב. ברור שעדיף להיות על 3500 סלד בהילוך רביעי ולא על 5000 סלד בהילוך שלישי אם למנוע יש מספיק כח לסחוב את הרכב בהילוך רביעי. זה תלוי ברכב ומצבו וכפי שאמרתי קודם - גם בתנאי הדרך.

בדיוק לצורך העניין הזה אמרו לך שכדאי לעלות בנפח המנוע. מנוע חזק יותר יתן לך את האפשרות לנסוע גם בהילוכים גבוהים ולשמור על שקט סביר בתא הנוסעים ותצרוכת דלק שפויה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
טיפולים בזמן + קרבורטור נקי + רכב מכוון + מערכת קירור תקינה טיפ-טופ - ואתה יכול להיות רגוע.

בנוגע לתצרוכת דלק, שוב - הכל תלוי ברכב. ברור שעדיף להיות על 3500 סלד בהילוך רביעי ולא על 5000 סלד בהילוך שלישי אם למנוע יש מספיק כח לסחוב את הרכב בהילוך רביעי. זה תלוי ברכב ומצבו וכפי שאמרתי קודם - גם בתנאי הדרך.

בדיוק לצורך העניין הזה אמרו לך שכדאי לעלות בנפח המנוע. מנוע חזק יותר יתן לך את האפשרות לנסוע גם בהילוכים גבוהים ולשמור על שקט סביר בתא הנוסעים ותצרוכת דלק שפויה.

איציק

סליחה שאני מנג'ס,

מה יצרוך יותר דלק, מנוע 1000 בהילוך 4 או מנוע 1300 בהילוך 5?

פורסם
אם תיסע בין שיא המומנט לשיא ההספק צריכת הדלק תיהיה יותר גבוהה !

מלבד זאת שההבדל בין 1000 סמ"ק לבין 1300 סמ"ק לא כזה גדול בצריכת הדלק.

עריכה: כאשר תיסע כמו שציינתי הבלאי יהיה מואץ כי מן הסתם תיהיה על טורים גבוהים זמן רב.

בדיוק .

עדיף לקחת 1300 ידני וליהיות בראש קצת יותר שקט , קח לך איזו יפנית קטנה ואמינה , שרייד 1300 , ג'אסטי 1200 ... יסחבו טוב יותר בעליות עם בלאי נמוך יותר כלומר תוכל לנסוע גם בסל"ד קצת יותר נמוך והמנוע יסחב בסדר ותיהיה בראש שקט מבחינת חיי המנוע , כמובן שגם במקרה כזה חובה לבדוק לעתים תכופות יותר את מצב הרכב ולדאוג לתקינותו .

ים long time no

• תוכן חדש...