Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סליחה שאני מנג'ס,

מה יצרוך יותר דלק, מנוע 1000 בהילוך 4 או מנוע 1300 בהילוך 5?

אם מדובר באותה מהירות, כמובן שמדובר במהירות שמתאימה להילוך 5, אז מנוע 1000 בהילוך רביעי.

עצם זה שמנוע יותר קטן זה לא אומר שהוא צורך פחות.

זה נכון לגבי עמידה במקום, לגבי נסיעה לא, מכוון שבנסיעה אתה מאמץ יותר את המנוע 1000 מאשר את ה-1300 ומן הסתם, יותר סל"ד = יותר דלק.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם מדובר באותה מהירות, כמובן שמדובר במהירות שמתאימה להילוך 5, אז מנוע 1000 בהילוך רביעי.

זה נכון לגבי עמידה במקום, לגבי נסיעה לא, מכוון שבנסיעה אתה מאמץ יותר את המנוע 1000 מאשר את ה-1300 ומן הסתם, יותר סל"ד = יותר דלק.

נראה לי שאתה טועה .

בנסיעה רגועה מנוע קטן אכן יצרוך פחות דלק ממנוע גדול יותר באותו סל"ד הבעיה מתחילה בעליות שם יש יתרון בצריכת דלק למנוע גדול יותר מכיוון שהוא מתאמץ פחות .

ולא תמיד אתה צריך לאמץ מנוע 1000 יותר ממנוע 1300 , אם אתה לא מנסה כל היום להגיע ל100 קמ"ש בזמן הקצר ביותר המנוע לא יצרוך יותר דלק מאותו מנוע בנפח גדול יותר (לא כולל עליות ודרכים מאמצות )

ים long time no

פורסם

לא תמיד יותר סלד = יותר דלק !!! השאלה היא גם כמה אתה לוחץ על הדוושה של הגז.

חשוב להבין שמדובר במכוניות עם קרבורטור שבהחלט לא מצטיין בתערובת אופטימלית במצבים שכאלה.

קיימות לא מעט מכוניות שעדיף להחזיק אותן בסלד קצת יותר גבוה (וללטף את דוושת הגז) מאשר להעביר הילוך לצורך סלד יותר נמוך (וללחוץ קצת יותר על הגז !).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכוונה שלי הייתה בעליות, התאמתי את תשובתי לשאלתו של מר בחור.

אור, הוא כן ינסה להגיע ל-100, הוא אמר, הוא יסע בחוצה שומרון, קשה לי להאמין שהוא יזדחל מאחורה על 60 קמ"ש...

איציק, תודה, אני רואה, אומנם יש לי משקפיים אבל אין צורך להדגיש בשבילי. :|

מדובר פה בנסיעה ממושכת, ככה מן הסתם ספציפית לו, צריכת הדלק תיהיה נמוכה יותר ברכב 1300 שיסע יותר זמן בהילוך חמישי מאשר משיכת הילוכים במנוע 1000.

שוב, אם אני טועה, לא להדגיש, אני רואה מספיק טוב !

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
לא תמיד יותר סלד = יותר דלק !!! השאלה היא גם כמה אתה לוחץ על הדוושה של הגז.

חשוב להבין שמדובר במכוניות עם קרבורטור שבהחלט לא מצטיין בתערובת אופטימלית במצבים שכאלה.

קיימות לא מעט מכוניות שעדיף להחזיק אותן בסלד קצת יותר גבוה (וללטף את דוושת הגז) מאשר להעביר הילוך לצורך סלד יותר נמוך (וללחוץ קצת יותר על הגז !).

איציק

האם הלחיצה על דוושת הגז היא הקובעת את הצריכה בהכרח?

פורסם

ממליץ על דייהטסו שרייד 93 1300 16וי ידנית.

קניתי את שלי ב 7 אלף מבחורה :) אתה בטוח תמצא אחת שתיכנס לך בתקציב + עודף.

אני עושה איתה כיום (ללא ניקוי קרבורטור עדיין :\ ) 1:12.5 ואין שום בעיה בעליות !

עדיף על מנוע ה 1000 , בטוח!

פורסם
האם הלחיצה על דוושת הגז היא הקובעת את הצריכה בהכרח?

יש המון משתנים שקובעים את צריכת הדלק - הלחיצה היא אחד מהם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גם חיפשתי 1000 בשביל החיסכון, ובסוף החלטתי שעדיף 1300, והשיקולים שלי היו דומים לשלך.

לא משנה שבסוף קניתי 1600, זה סיפור אחר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
טיפולים בזמן + קרבורטור נקי + רכב מכוון + מערכת קירור תקינה טיפ-טופ - ואתה יכול להיות רגוע.

בנוגע לתצרוכת דלק, שוב - הכל תלוי ברכב. ברור שעדיף להיות על 3500 סלד בהילוך רביעי ולא על 5000 סלד בהילוך שלישי אם למנוע יש מספיק כח לסחוב את הרכב בהילוך רביעי. זה תלוי ברכב ומצבו וכפי שאמרתי קודם - גם בתנאי הדרך.

בדיוק לצורך העניין הזה אמרו לך שכדאי לעלות בנפח המנוע. מנוע חזק יותר יתן לך את האפשרות לנסוע גם בהילוכים גבוהים ולשמור על שקט סביר בתא הנוסעים ותצרוכת דלק שפויה.

איציק

בנוסף למה שאיציק כתב שזה הכי חשוב קודם כל

רצוי שתשתמש בשמן סינטטי של LM 5-40 באריזה סגולה 5 ליטר-זה יוריד לך את טמפרטורת העבודה ויפחית את הבלאי.(ואת הרעש)

אתה יכול גם להשתמש בשמן המתוסף שלהם 10-40 באריזה אפורה יתן גם כן תוצאות טובות

אם הרכב לא יצרוך שמן בכמות גבוהה, זה עדיין כלכלי וישפר את הביצועים וטמפרטורת העבודה וצריכת הדלק.

ניצן

פורסם

עדכון:

נקנתה סוויפט מנוע 1000 למרות החששות, ואני שמח לומר שהיא לא איכזבה!

מתחילתו ועד סופו של חוצה שומרון אין צורך להוריד להילוך רביעי (גם בעליה ליד פדואל - למי שמכיר) נבדק גם בעומס של 3 נוסעים. מעבר לזה - אני מתאר לעצמי שיהיה יותר קשה...

אחרי יישור קו של : 4 בולמי KYB+ כיוון פרונט ואיזון גלגלים, טיימינג ומחזירי שמן, טיפול קומפלט.

אני מבסוט מהאוטו במיוחד לאור מחיר הבנזין המטורף.

תודה למייעצים.

שאלה על הדרך: איציק אומר שיש לשמור על הקרבורטור נקי ומכוון. איך אני בודק את מצבו?

פורסם

רציתי להמליץ על ג'אסטי - רכב אמין מאוד ויחסית חזק,

אבל אני רואה שכבר קנית סוויפט אז - תתחדש :)

לבדוק את הקרבורטור? לא ממש יודע, בעיקרון אם הוא לא מכוון אתה מרגיש שיש לרכב פחות כוח, או שהוא נחנק מתי שהוא לא צריך, ריח מהאגזוז, עשן שחור...

פורסם
בנוסף למה שאיציק כתב שזה הכי חשוב קודם כל

רצוי שתשתמש בשמן סינטטי של LM 5-40 באריזה סגולה 5 ליטר-זה יוריד לך את טמפרטורת העבודה ויפחית את הבלאי.(ואת הרעש)

אתה יכול גם להשתמש בשמן המתוסף שלהם 10-40 באריזה אפורה יתן גם כן תוצאות טובות

אם הרכב לא יצרוך שמן בכמות גבוהה, זה עדיין כלכלי וישפר את הביצועים וטמפרטורת העבודה וצריכת הדלק.

ניצן

בפונטו של חבר שלי יש רעש של תקתוקים מכיוון ראש המנוע - ראש מנוע מקורי.

כיום יש באוטו, 10-40, האם מעבר לשמן 5-40 יפחית את הרעש ?

באם יחליף את השמן, יכולות להתחיל לו נזילות מכיוון מחזירי השמן ?

אשמח על מתן העזרה (אם כי לא דחופה).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
בפונטו של חבר שלי יש רעש של תקתוקים מכיוון ראש המנוע - ראש מנוע מקורי.

כיום יש באוטו, 10-40, האם מעבר לשמן 5-40 יפחית את הרעש ?-כן בהחלט

באם יחליף את השמן, יכולות להתחיל לו נזילות מכיוון מחזירי השמן ?-יכול להיות,לא בטוח, לאחר ההחלפה שיעקוב(אצלי יש מעט הזעות, לא בגדר נזילה-אין טיפטופים כלל על הריצפה).

אשמח על מתן העזרה (אם כי לא דחופה).

בברכה

ניצן

• תוכן חדש...