Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיה לציריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

איציק נ. כתב:

"הגומיה התחליפית נקרעת כל שנה שנתיים, ישנן גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר. הגומיה המקורית עדיפה (מחזיקה 4-6 שנים בכיף) וההפרש עדיף (הרבה פחות מעלות עבודה נוספת של החלפת גומיה - וכמובן בטחון עדיף לציריה)."

שאלה לאיציק נ. :

לסוזוקי סויפט 93 נקרעה גומיה תחליפית . הגומיה המקורית עולה 250 ש"ח + מע"מ.

איפה מוצאים "גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר" (כפי שכתבת) ?

תודה

יהודה

פורסם
שלום

איציק נ. כתב:

"הגומיה התחליפית נקרעת כל שנה שנתיים, ישנן גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר. הגומיה המקורית עדיפה (מחזיקה 4-6 שנים בכיף) וההפרש עדיף (הרבה פחות מעלות עבודה נוספת של החלפת גומיה - וכמובן בטחון עדיף לציריה)."

שאלה לאיציק נ. :

לסוזוקי סויפט 93 נקרעה גומיה תחליפית . הגומיה המקורית עולה 250 ש"ח + מע"מ.

איפה מוצאים "גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר" (כפי שכתבת) ?

תודה

יהודה

הבדיקה הראשונית והיחידה מבחינתך היא ויזואלית בלבד. תחפש גומיות שהן בצבע "מט" ולא "מבריק". ה"מבריקות" מכילות יותר פלסטיק (שאינו גמיש) אך נסדקות מהר מאוד בגלל חוסר גמישות - ואילו השניות, שהן בצבע "מט" מכילות יותר גומי (שהינו גמיש אבל נתון יותר לסכנת התייבשות).

אני לא יודע איך ביקשו ממך 250+ מעמ על גומיה מקורית. אני קניתי גומיה מקורית ללגאסי ב 70 שח (מקורית בניילון, הגיעה אטומה לגמרי, עם מדבקה מקורית ומק"ט של סובארו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מעניין איפה ובאיזה חומרים משתמשים...

איציק

איפה?במוסך.

איזה מוסך?בפרטי.

באיזה חומרים? לא יודע, אבל מוסך מורשה.

וברשותך-אשמח לא תגיב בנימת זלזול כזאת להודעות שלי.

תודה.

פורסם

אתם עושים סלט שלם מהחלפת גומיה לציריה ורושמים דגמים שונים של מכוניות שאין קשר

בינהם, לדוגמא בסקודה פעמון הציריה מתפרק בקלות ע"י דפיקה קלה עליו.לעומת דגם הלגאסי

שבכדי להחליף גומית פעמון צריך לפרק את כל הציריה ולאחר ראיתי פה חוכמה .שמפרקים את הקרדן

מנקים ושמים גריז . במוסך יש על כל עבודה 3 חודשי אחריות, וזאת עבודה שאין אחריות אם הציריה

תתחיל לדפוק ולהרעיש בסיבובים.אין שום דרך למלא בגריז את פעמון הציריה כמו שצריך לפי הוראות שהיצרן מלמד כל זמן שהציר תקוע בתוך הציריה.ודבר אחרון והכי חשוב אין לאף אחד אלא עם הוא בעל מוסך מורשה

ע"י משרד התחבורה +רישיון והסמכה .לגעת או לבצע עבודה במיכללים שקשורים בבטיחות הרכב.

ובטח לא ללמד אחרים לעבור עבירה .

תודה על תשומת הלב ומקווה שיש מספיק מצפון למי שאחראי פה ולא ימחק את מה שכתבתי.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
איפה?במוסך.

איזה מוסך?בפרטי.

באיזה חומרים? לא יודע, אבל מוסך מורשה.

וברשותך-אשמח לא תגיב בנימת זלזול כזאת להודעות שלי.

תודה.

אני מניח ששם המוסך הינו סוד צבאי... או שלא. למה אתה לא מפרט כאן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לעומת דגם הלגאסי שבכדי להחליף גומית פעמון צריך לפרק את כל הציריה ולאחר ראיתי פה חוכמה .שמפרקים את הקרדן מנקים ושמים גריז . במוסך יש על כל עבודה 3 חודשי אחריות, וזאת עבודה שאין אחריות אם הציריה תתחיל לדפוק ולהרעיש בסיבובים.אין שום דרך למלא בגריז את פעמון הציריה כמו שצריך לפי הוראות שהיצרן מלמד כל זמן שהציר תקוע בתוך הציריה.

תאמין לי, עדיין לא הצלחתי להבין מה כואב לך בחיים.

כידוע לך (או שלא), הפעמון בלגאסי לא מתפרק בקלות. במוסכים המורשים של יפנאוטו מפרקים את כל הציריה, כולל קרדן, ע"מ להחליף את הגומיה ב-ב-ט-ח-ה.

שום מוסך שהרכב הזה (והקודם שלפניו - אימפרזה) שנכנסתי אליו לא נתן אחריות אפילו לדקה על החלפה לגומיה לציריה - ולא משנה אם השתמשו ב"סליידר" או פירוק הקרדן.

לפעמונים הנ"ל, אגב, שלום. השמאלי עבר ניקוי וגירוז לפני כשנה, והוא המקורי של הרכב - בלי שום דפיקות או רעשים (טפו טפו טפו Touch wood). הציריה הימנית עברה את אותו התהליך לפני 4 חודשים - וגם היא מוסרת לך ד"ש שקט להפליא.

מה שיותר מעצבן אותי הוא אנשים שנוהגים להחליף את הגומיה ללא ניקוי הפעמון (אני לא יודע אם אתה עושה את זה או לא, לכן לא אתייחס ספציפית אליך) ואז באמת הציריה מתחילה לדפוק אחרי כמה חודשים, כי מה לעשות, משאירים את כל הליכלוך בפנים (חול, אבק) בשביל שהציריה "תטחן" (פרנסה טובה) ושמים גומיה חדשה !

פעמון הוא לא רכיב מתוחכם ואין שום בעיה לנקות אותו ולגרז אותו היטב (פשוט צריך לדחוף פנימה גריז גרפית - שהוא דליל גם ככה וקל להחדיר אותו פנימה). ישנם מותגים של פעמונים חדשים שבאים עם שקית או מיכל גריז גרפית קטן בפנים לצורך גירוז של הפעמון החדש.

הפעולה הנ"ל מבוצעת במוסך מורשה יבואן סובארו ואין איתה שום בעיה. זה שאתה בוחר בדרך שלך ומבצע את העבודה לפי ראות עיניך, זכותך ! אבל זה לא אומר שאתה לא יכול ללמוד רעיונות חדשים גם מאנשים שיש להם פחות ניסיון ממך. תהיה בטוח שאת זה לא עשיתי בעצמי לפני שראיתי איך עושים.

אם אתה פה בשביל להטיף מה מותר ומה אסור - תעשה לנו טובה ותחסוך לנו. מטרת הפורום היא להעשיר את הידע של הקוראים והמשתמשים - ללא מטרת לימוד. כל אחד יכול לעשות ככל שעולה על רוחו מבלי לראות מה יש בפורום - אבל אם הוא כבר עושה, עדיף שיקבל עצה או הדרכה ממי שכבר עושה או יודע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין קשר בין הברק של הגומייה להרכב החומר בה.הברק נובע מכך שהתבנית משומנת בסיליקון מרוכז שגורם לה להיות מבריקה.גומייה טובה לצירייה אמורה להיות מיוצרת מחומר שניקרא ניאופרין או נטרילי,שעמידים בשמנים ודלקים(גומי רגיל לא עומד בשמן ודלק)שהבעייה היחידה היא שהם חומרים יקרים,ויצרנים רבים לא מישתמשים בהם כלל.אגב,ניאופרין הוא חומר מבריק יחסית,כשוא "טהור" לגמרי.אגב איציק,הרמוניקה לצירייה ללגאסי יוצאת מהיצרן בארץ במחיר של 8 שקלים...והיא טובה לא פחות מהמקורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אין קשר בין הברק של הגומייה להרכב החומר בה.הברק נובע מכך שהתבנית משומנת בסיליקון מרוכז שגורם לה להיות מבריקה.גומייה טובה לצירייה אמורה להיות מיוצרת מחומר שניקרא ניאופרין או נטרילי,שעמידים בשמנים ודלקים(גומי רגיל לא עומד בשמן ודלק)שהבעייה היחידה היא שהם חומרים יקרים,ויצרנים רבים לא מישתמשים בהם כלל.אגב,ניאופרין הוא חומר מבריק יחסית,כשוא "טהור" לגמרי.אגב איציק,הרמוניקה לצירייה ללגאסי יוצאת מהיצרן בארץ במחיר של 8 שקלים...והיא טובה לא פחות מהמקורית.

אני ראיתי קשר בין אורך חיי הגומיה לחזות שלה לפי ניסיון אישי ולפי ניסיון בחנות שעבדתי בה (שם מכרנו מאות כל חודש לכמה וכמה מוסכים). יכול להיות שאני טועה ומדובר בצירוף מקרים אבל זה מה שראיתי.

בשביל 8 שקלים אני מוכן לקנות שיהיה אפילו בבית לרזרבה... רק בוא נראה גומיה ב 8 שקלים שתחזיק מעמד כמו המקורית (המקורית החזיקה אצלי 8 שנים (!!) והתחליפיות שהיו מורכבות אי שם על הציריות בגרנד-לאונה, נקרעו אחרי שנה, גג שנתיים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תאמין לי, עדיין לא הצלחתי להבין מה כואב לך בחיים.

כידוע לך (או שלא), הפעמון בלגאסי לא מתפרק בקלות. במוסכים המורשים של יפנאוטו מפרקים את כל הציריה, כולל קרדן, ע"מ להחליף את הגומיה ב-ב-ט-ח-ה.

שום מוסך שהרכב הזה (והקודם שלפניו - אימפרזה) שנכנסתי אליו לא נתן אחריות אפילו לדקה על החלפה לגומיה לציריה - ולא משנה אם השתמשו ב"סליידר" או פירוק הקרדן.

לפעמונים הנ"ל, אגב, שלום. השמאלי עבר ניקוי וגירוז לפני כשנה, והוא המקורי של הרכב - בלי שום דפיקות או רעשים (טפו טפו טפו Touch wood). הציריה הימנית עברה את אותו התהליך לפני 4 חודשים - וגם היא מוסרת לך ד"ש שקט להפליא.

מה שיותר מעצבן אותי הוא אנשים שנוהגים להחליף את הגומיה ללא ניקוי הפעמון (אני לא יודע אם אתה עושה את זה או לא, לכן לא אתייחס ספציפית אליך) ואז באמת הציריה מתחילה לדפוק אחרי כמה חודשים, כי מה לעשות, משאירים את כל הליכלוך בפנים (חול, אבק) בשביל שהציריה "תטחן" (פרנסה טובה) ושמים גומיה חדשה !

פעמון הוא לא רכיב מתוחכם ואין שום בעיה לנקות אותו ולגרז אותו היטב (פשוט צריך לדחוף פנימה גריז גרפית - שהוא דליל גם ככה וקל להחדיר אותו פנימה). ישנם מותגים של פעמונים חדשים שבאים עם שקית או מיכל גריז גרפית קטן בפנים לצורך גירוז של הפעמון החדש.

הפעולה הנ"ל מבוצעת במוסך מורשה יבואן סובארו ואין איתה שום בעיה. זה שאתה בוחר בדרך שלך ומבצע את העבודה לפי ראות עיניך, זכותך ! אבל זה לא אומר שאתה לא יכול ללמוד רעיונות חדשים גם מאנשים שיש להם פחות ניסיון ממך. תהיה בטוח שאת זה לא עשיתי בעצמי לפני שראיתי איך עושים.

אם אתה פה בשביל להטיף מה מותר ומה אסור - תעשה לנו טובה ותחסוך לנו. מטרת הפורום היא להעשיר את הידע של הקוראים והמשתמשים - ללא מטרת לימוד. כל אחד יכול לעשות ככל שעולה על רוחו מבלי לראות מה יש בפורום - אבל אם הוא כבר עושה, עדיף שיקבל עצה או הדרכה ממי שכבר עושה או יודע.

איציק

תארתי שזאת תהיה התשובה שלך ,אין לי שום דבר וחצי דבר ללמוד ולקבל ידע גם מחברי הפורום

תאמין לי הייתי ב2 מפעלים לייצור ציריות ביפן וגם בגרמניה .מה שאתה מביא לי דוגמא זה ישראבלוף גם

של יפאנאוטו. ובטח שלא כואב לי כלום .חוץ מאשר שלא נאה לך אתה או מוחק או משנה נושא ולא לעיניין.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
תארתי שזאת תהיה התשובה שלך ,אין לי שום דבר וחצי דבר ללמוד ולקבל ידע גם מחברי הפורום

תאמין לי הייתי ב2 מפעלים לייצור ציריות ביפן וגם בגרמניה .מה שאתה מביא לי דוגמא זה ישראבלוף גם

של יפאנאוטו. ובטח שלא כואב לי כלום .חוץ מאשר שלא נאה לך אתה או מוחק או משנה נושא ולא לעיניין.

אם אין לך שום דבר וחצי ללמוד ולקבל ידע גם מחברי הפורום, באמת, מה אתה מחפש כאן ?... פרנסה ?

באת ללמד את כולנו ? להיות ה"מורה" ?

מה שלא נוח לך זה ישר "ישראבלוף" ?

תוכיח לי שאתה בעל מקצוע מעולה ואני אבוא לבקר גם אצלך. תוכיח לי שאתה יכול ללמד כאן אנשים מה כן צריך לעשות ולא להתעסק רק במה שלא צריך לעשות. עד עכשיו רק אמרת מה לא לעשות, תתחיל לירות מה כן לעשות (או ששוב, אתה מחפש את הפרנסה שלך כאן בפורום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גומייה לצירייה יוצאת מהיצרן ב 8 שקלים,אני לא טועה,וזוהי הסיבה שאני לא מייצר הרמוניקות...היה מפעל בבת-ים שייצר הרמוניקות טובות בהרבה מהמקוריות,רק שהוא לא הרוויח כסף,וסגר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סתם בשביל הקטע, גומיה לציריה ל-MPV מהדור האחרון עולה כ-900 ש"ח.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

[QUOT"תוכיח לי שאתה בעל מקצוע מעולה ואני אבוא לבקר גם אצלך. תוכיח לי שאתה יכול ללמד כאן אנשים מה כן צריך לעשות ולא להתעסק רק במה שלא צריך לעשות. עד עכשיו רק אמרת מה לא לעשות, תתחיל לירות מה כן לעשות (או ששוב, אתה מחפש את הפרנסה שלך כאן בפורום).

איציקחוכמולוג שוב מחקת את התשובה שלי .גבר שבגברים .וגם שינת את כוונתי .אני מקווה שחלק כן קראו אותה .

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
חוכמולוג שוב מחקת את התשובה שלי .גבר שבגברים .וגם שינת את כוונתי .אני מקווה שחלק כן קראו אותה .
גבר-גבר, ככח"ש !

לא שיניתי שום כוונה שלך, כדאי שתדע להתנסח בצורה נורמלית שכולם יבינו אותך כמו שצריך ולא להפך.

שמעת פעם על פרסומת סמויה ?

שים לב שבכל ההודעות שלך לא התייחסת בצורה עניינית לנושא ולא הגבת מה אתה היית עושה במצב כזה. מוזר שבכל ההודעות שלך רצת להביא אותי כדוגמא שלילית במקום לספר בצורה חיובית מה צריך לעשות.

אז הנה ההזדמנות: מגיע אליך מישהו עם גומיה קרועה לציריה (שכבר "אכלה" חול אבל עדיין לא דופקת !), מה תעשה ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...