Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני ל 10k בשנה בתקציב סביב 60k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב אמור להיות אמין. סחיר הוא לא. היום קשה מאוד לאנשים למכור (ולכן מזמן לא מדברים על "מחירון") אז אפשר לדמיין כמה קשה עד בלתי אפשרי יהיה למכור רכב כזה בן 6-7, יד 3-4 שגם עבר כמה ק"מ. כמובן שאפשר להסתכל על זה גם מנקודת המבט שקונים עכשיו לאחר איבוד ערך אסטרונומי. לצורך השוואה - לפני ה-208 הסתכלתי על פאביה ידנית, לא היו הרבה מודעות, כולן (2015) בסביבות 45,000 ש"ח וכל המודעות האלה נעלמו די מהר.

אפשר להסתכל גם על הכביש מסביב. בקושי רואים 208 כאלה

למה בקושי רואים אותם? אם זה רכב טוב? אני דווקא רואה מידי פעם ( נכון, לא כמו הקוריאניות או הואגיות)

ולגבי הסחירות, היתרון היחסי שלי הוא נסועה נמוכה יחסית (-10k בשנה) יחד עם העובדה שהק״מ נמוך יחסית גם עכשיו. השאלה אם זה יזיז משהו בסחירות אם הרכב יהיה 4 שנים על הכביש ויד 3?

אגב, על סמך מה אמרת שהאוטו עבר תאונה? בדקת אותו?

פורסם (נערך)
למה בקושי רואים אותם? אם זה רכב טוב? אני דווקא רואה מידי פעם ( נכון, לא כמו הקוריאניות או הואגיות)

ולגבי הסחירות, היתרון היחסי שלי הוא נסועה נמוכה יחסית (-10k בשנה) יחד עם העובדה שהק״מ נמוך יחסית גם עכשיו. השאלה אם זה יזיז משהו בסחירות אם הרכב יהיה 4 שנים על הכביש ויד 3?

אגב, על סמך מה אמרת שהאוטו עבר תאונה? בדקת אותו?

זה שבקושי רואים רק מעיד על ביקוש, לא על טיב הרכב.

סחירות וביקוש נמוך עכשיו לרכב 2015/6 לא סימן טוב לסחירות וביקוש כשהוא יהיה בן 6-7. אומר שוב, אני ממש לא נגד הרכב ואפילו מחפש כזה. פחות חשובה לי הסחירות ואיבוד הערך העתידיים.

לרכב המדובר יש דפיקה בכנף האחורית שלא תוקנה, הייתי בקשר עם המוכר. לא לקחתי את הרכב לבדיקה. יש לי סבלנות ואני מחפש מוכרים שיותר בשלים להוריד את המחיר. אם "לחוצים" לקנות יש לא מעט אופציות ביד 2 בכמה אלפים פחות מהמחירון (ואז עדיין סופגים חלק גדול מאיבוד הערך של הרכב) - ממה שראיתי יש מוכרים שמוכנים גם לרדת ב- 10,000-15,000 ש"ח מתחת למחירון.

סתם לדוגמא - אחד המוכרים מחזיק את הרכב כחצי שנה, מסתבר שהוא קנה אותו (2016) ב 49,000 ש"ח. עשה עליו כ- 10,000 ק"מ והוסיף יד. לא שילם אגרה, לא עשה טיפול, לא החליף צמיגים/מצבר - אפילו היה מספיק יהיר כדי להתרברב על זה - ציטוט "לא הוצאתי שקל על הרכב מלבד ביטוח ושטיפות". ומנסה למכור ברווח (התחיל מ- 55,000 ש"ח)

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

תודה,

אם נניח לרגע את ה 208 בצד ונחזור לנושא בפתיחת השרשור הזה-

האם הייתם ממליצים על ספייס סטאר 2017 עבור הפרמטרים שהוזכרו? ( רכב 2, נסיעה יומית הוד השרון- תל אביב- חניה בתל אביב)

מזכירה שחשוב:

בטיחות

אמינות

אבזור

שלא יהיה ״עגלה״

או שעדיף לרדת שנתיים שלוש, וללכת על אופציות כמו מאזדה 2, פולו, יאריס, משהו אחר? ( שכנראה יהיו גם יקרות יותר)

פורסם

ידני רלוונטי? איביזה ידנית מהדגם המרוענן (מסביבות סוף 2015) אמורה לענות על הפרמטרים.

אני לא מספיק מאמין באמינות ה-DSG (אין לי ניסיון אישי עם זה) כדי לחשוב על ואגית אוטומטית יד שניה.

פורסם

עוד רכב בלי ביקוש, מכנית זהה ל-208 (גיר ומנוע), אבל בטוח ומאובזר יותר: סיטרואן c3 החדשה. בנוסף, יש לה 5 שנות אחריות, אז עניין האמינות פחות אקוטי.

היא קצת מעבר לתקציב, אבל לדעתי מיקוח קל יקרב אותה בכמה אלפים.

למשל: http://yad2.co.il/s/c/zyky8d (כרגיל, לא מכיר אישית ואין לי שום קשר לרכב הספציפי).

לגבי סחירות, לדעתי אתם סתם חופרים, זה לא ש-208 זה הרכב הכי מבוקש ביקום, אבל במחיר הנכון אפשר למכור אותו, וגם יהיה אפשר בעוד כמה שנים. זה שאנשים מעדיפים לחכות כמה חודשים במקום להוריד 2,000₪ במחיר ולמכור מיד, זה כבר נושא למחקר של דן אריאלי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

עדכון..

עשיתי היום נסיעת מבחן על ספייס סטאר 2017, שמורה ומאובזרת עם 16,000k. בשורה התחתונה אני מורידה את הכובע בפני יוליאן שהצליח לסחוב איתה 4 שנים. האוטו בקושי זז ( בטח במהירויות ביניים של 30-70) רועד, עושה מלא רעש, והכי גרוע- הכסא כל כך לא נח שאחרי 20 דקות באוטו כאב לי הגב!!! ( ואני נוסעת כבר שנה על מיצובישי אאוטלנדר בנוחות ושמחה, כך שזה לא משהו שקשור למיצובישי).

בקיצור. לא.

פורסם (נערך)

המנוע שלה מספק ביצועים דומים לרוב הקטגוריה שלה, היום יש כבר יותר חזקות כמו הספארק והטווינגו אבל עד להגעתם היא אפילו הייתה מהירה מהפיקנטו והיונדאי i10.

אחרי אוטלנדר שאיכותי יותר אבל גם ברמת מחיר הרבה יותר גבוהה, הגיוני רכב בקטגוריה הזאת ירגיש חלש וכן מסכים לגבי המושבים אם כי זה משהו שמתרגלים ואין בעיה למסוע מהצפון לאילת עם תחנת רענון אחת, והרעש- זה החיסרון של גיר רציף מצד אחד אבל מצד שני זאת הסיבה שהרכב חיסכוני.

לכן כמו שאמרתי ה 208 זה רכב ברמה אחרת כבר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עדכון..

עשיתי היום נסיעת מבחן על ספייס סטאר 2017, שמורה ומאובזרת עם 16,000k. בשורה התחתונה אני מורידה את הכובע בפני יוליאן שהצליח לסחוב איתה 4 שנים. האוטו בקושי זז ( בטח במהירויות ביניים של 30-70) רועד, עושה מלא רעש, והכי גרוע- הכסא כל כך לא נח שאחרי 20 דקות באוטו כאב לי הגב!!! ( ואני נוסעת כבר שנה על מיצובישי אאוטלנדר בנוחות ושמחה, כך שזה לא משהו שקשור למיצובישי).

בקיצור. לא.

גם אני נהגתי קצת על ספייסטאר והמושב שלה איום - לא תומך שטוח לגמרי ועשוי מחומר קשיח ולא איכותי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אגב, היום נהגתי לתל אביב וחזרה עם המאזדה 2 הישנה שלנו ( עברה בירושה במשפחה אז אפשר להשאיל מידי פעם) שנת 2009 עם יותר מ 100k ולא מתוקתקת מבפנים, ואין בכלל מה להשוות ל ספייס סטאר- מושבים נוחים, נסיעה נעימה ומהירה.. אז זה לא רק בגלל המעבר מהאאוטלנדר. רק חבל שהמחירון של המאזדה מופקע שגם 2015 אי אפשר לקנות

עריכה אחרונה על ידי poly
פורסם

הספייס לא מתחרה במזדה 2, לכן לא בהכרח שרכב ישן יהיה פחות טוב מחדש.

הספייס מתחרה במכוניות כמו פיקנטו, i10,פיגו 107.

מזדה 2 צריך להשוות ל 208 למשל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...