Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפגע בטיחותי ביערות הכרמל...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל ,אני במקומך הייתי עומד באיזו פינה ומתחבא במקום להשתתף בדיון הזה. :idea:

לפותח השרשור - יש הבדל גדול בין להשתולל בכביש לבין נהיגה , שיש שיקראו לה ספורטיבית , יש שיקראו לה מהירה ,ואתה ודומיך מגדירים כהשתוללות.

אני לא מצפה ממך להבין איך ואיפה אפשר ללחוץ כמה ולמה. אני לא מדריך לנהיגה , ולא מתיימר להיות אחד כזה.

אני כן מגיע למגבלות (ולא משנה כרגע אם הם שלי או של הרכב) במקומות בהם אני יודע מה אפשר לעשות ואיך , ומתוך ידיעת המגבלות אני גם יודע מתי לעשות את זה.

כאשר אתה מגיע אל המגבלות (בכל תחום ,לא רק בכביש) אתה יודע גם מה המרחק שלך מהם.

אם , לדוגמא -אני יודע שבסיבוב X אפשר לנסוע 80 בלי חשש , אני אסע שם 60 כדי להשאיר לי את טווח הבטחון של סלע באמצע הכביש , ילד שקפץ ,כתם שמן , האמא עם שלושת הילדים ממול.

גם לידיעה ש-80 הוא הגבול לא הגעתי בפעם אחת , אלא בהתחלה 40 ,פעם שניה 50 , 60 וכך הלאה (וכל הנסיונות הללו בזמן שבו הייתה מספיק ראות).

פועל יוצא של התרגול בכביש X , הוא גם הידיעה שסיבוב דומה בכביש Y יאפשר מהירות מסויימת.

הכל עניין של נסיון.

אני לא הולך ללמד אותך בהתכתבות עכשיו איך לנהוג - קטונתי .

אבל מה שמדאיג אותי הוא ההטפה שלך נגד מהירות בסיבוב , כאשר אתה בעצמך מודה שאתה נוהג לתת בגז בקו ישר.

מי מבטיח לך שהקו הישר לא יתעקם פתאום (רוצה דוגמא ? מה עם סטייה מהנתיב עקב כלב שרץ לכביש ? רכב ממול שסטה ממסלולו גם הוא?) ?

ואז , אדוני הנכבד ? מה יעזור לך ? חוכמת המסלול שרכשת בעודך משייט על 150 בכביש החוף ?

אני נחרד מנהגים כמוך. בלי ידע בסיסי בנהיגה והבנת הרכב ומגבלותיו , אבל מרשים לעצמם לתת גז במקום שבו קל לעשות זאת.

הבעייה הכי קטנה בכביש - ואתם עפים כמו טיל לנתיב הנגדי , לשוליים ,לגדר , לעמוד וכו'.

הסיכויים שלי לצאת ממצב מסוכן בכביש מפותל הם אולי קטנים, אבל שלך לצאת ממצב דומה בכביש ישר הם אפסיים.:?

רמז קטן - הפתגם של החכם שאינו נכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן אינו תופס בכביש ,מכיוון שאתה לא קובע לבדך את כמות ומיקום הצרות. לכן אני מעדיף לדעת לצאת מהצרות , גם אם זה אומר להיכנס אליהן בצורה מבוקרת בפעמים אחרות.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר תשמור על רמה סבירה של כבוד הדדי, אם אתה מבקש להמשיך להראות כמה אתה צודק בדרך כזאת אימפוטנטית שיבושם לך, עזוב אותי.

זה שעשיתי תאונה לא מזמן, לא אומר שאני לא יכול להוסיף\להעיר\להגיב\לסטור את דבריך או דבריי אחרים. נהפוכו, דווקא בגלל שעשיתי תאונה אני רואה דברים אחרת קצת, אני יותר זהיר ואולי גם נהג יותר טוב.

נהג יכול לעשות תאונה בגלל הרבה משתנים, נסיעה מהירה בכביש מסוכן (או צר לצורך העיניין) רק מגדילה את כמות ה"משתנים". לא אמרתי שאסור לנהוג בצורה כזאת אבל צריך לדעת איפה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

להזכירך , לא עשית תאונה ביחיד ,אלא ברבים.

זה סימן מובהק לכך שלא הפנמת ולא למדת כלום.

ותרשה לי להגיד לך עוד משהו.

התאונה הזו לא שינתה שום דבר ברמת הנהיגה שלך.

הדבר היחיד שהרווחת מהתאונה הוא הפחד.

עכשיו אתה תחשוב פעמיים לפני כל דבר שאתה הולך לבצע בכביש , ובייחוד על תוצאותיו.

השאלה היא איזה נהג יתפתח ממך עכשיו ?

נהג פחדן , כמו רוב הנהגים בארץ - שאלמנט הפחד משתלט על תפקודו בכביש וגורם לו להגיב רע למצבים ולמשתנים , או נהג מודע , שינסה לחפש את הדרכים לשפר את עצמו ולא לחזור אל מצב חוסר השליטה. נהג מודע יחפש דרכים להגיע אל המגבלות ,אבל בצורה מבוקרת , כדי לא להגיע שוב למצב אליו נקלע. הדרכים מגוונות - קורסים ,אימונים , למידה מאחרים וכו' - אני לא אלמד אותך מכאן איך להיות נהג יותר טוב - אבל לבוא ולהגיד - "כביש מפותל הוא סכנה" זו טמינת הראש בחול.

עובדה היא שבחו"ל יש כמויות כבישים מפותלים פי אלף מישראל , ועדיין לא כל הגויים נהרגים שם בהמוניהם.

פורסם

אני מניח מדבריך שלעולם לא עשית תאונה.:mm_yeah:

איפה בדיוק אמרתי שכביש מפותל הוא כביש מסוכן ?!

פחד ? טוב, אם תרצה אז תקרא לזה פחד. אני קורא לזה שימת לב יתרה וירידה בחשיבות העצמית {מומלץ ! :roll:} (לדוגמא: אני תותח ולי לא יכול לקרוא כלום).

מה יתפתח ממני עכשיו ? מה אני פוקימון ?

יתפתח ממני אותו נהג, רק שקול יותר ועם יותר מודעות למגבלות שלו ושל הרכב שיהיה לו.

דניאל.

פורסם
אני מניח מדבריך שלעולם לא עשית תאונה.:mm_yeah:

אתה חושב שיש לך בלעדיות על השבתת מכוניות ?

הייתי בגילך , עם הבטחון העצמי המופרז ,עם ההרגשה שאני איירטון סנה (שומאכר עוד נסע על קארטינג אז) , עם הנהיגה הבלתי זהירה.

עפתי. שברתי . כיסחתי . השבתתי. יש לי מזל שאני יושב מול המקלדת בחתיכה אחת כדי להטיף לך מוסר ולנסות למנוע ממך את מה שלמדתי בדרך הקשה למדי (לשמחתי היא נגמרה רק בנזקי רכוש).

מצד שני -לי לא היה את כמות המידע והאפשרות ללמוד שלך ולאחרים יש היום.

אני ושב אומר לך. אתה קנית את הפחד שלך עד סוף חייך המוטוריים. אתה כבר יודע מה קורה אם תעבור את הגבול ,וזה יישב לך בקופסה לתמיד, ויעזור להגן עליך.

לצערנו השיטה ללמוד את זה בארץ היא שיטת הרולטה הרוסית. מתוך כל כמה שלומדים ושורדים - אחד הולך.

אם היה מסלול ,זה היה כמו לירות בסימולטור. אבל אין. בגלל זה אני (ולא רק אני) מנסים להחדיר לכם עד כמה אתם לא יודעים לנהוג,למרות המחשבות.

זה לא בשביל להראות של מי יותר ארוך או גדול. זה בשביל למנוע את הכותרת האדומה בעיתון של מחר.

אם יש לך ספקות בעניין הזה - תשכח מהם. הכרתי בשנים האחרונות המון נהגים טובים ממני בהרבה. SO ? לא הוריד לי מהאגו , רק מדרבון אותי ללמוד ולהתאמן עוד.

פורסם

אם אין לי בילעדיות אז אני מבין למה לדעתך אני צריך לשבת בפינה ולבכות ?

גם אני עפתי, שברתי, הורדתי, כיסחתי, מעכתי... רק שאצלי עדיין יש סימנים. אולי אתה כבר הספקת לשכוח.

אתה מטיף לי מוסר ?! אני מנסה להסביר לך שכביש צר הוא מסוכן לנהיגה מהירה ומסוכנת גם בלילה וגם ביום. אתה לא מטיף לי מוסר.

לקיצורו של עיניין אדון שמר הנכבד, מגיעה לי התנצלות מכבודו. אם זה מתחת לכבודך, חבל. אם אתה עדיין חושב אחרת אני אשמח להסביר שוב.

בידידות,

דניאל.

פורסם
אתם מלאים בעצמכם.

אני רק מקווה שלא תסיימו על הגג (או יותר גרוע*) כמו אחרים שהיו מלאים בעצמם :oops:

תרגיעו, אם הייתם מיכאל שומאכר הייתם עכשיו בבית מלון עם עוד 3 הולנדיות שאוהבות מוטות הילוכים.

אני לא אומר שלא תהנו אבל תעשו את זה איפה שאפשר, לא איפה שאתם מסכנים את הסביבה.

דניאל.

בדיוק בגלל המילים הללו קיבלת את ההזמנה לשבת בפינה.

תקרא קצת הודעות מלאות חשיבות עצמית שלך מלפני האירועים שעברת , וגם את תיאור האסטרה המסכנה שהצבא הפקיד בידיך (שממומנת , אם שכחת ,גם ע"י המיסים שלי) , ואז תחשוב שוב אם אני חייב לך איזושהי התנצלות.

זה שכואב לך פה ושם לא עושה אותך לפחות אשם במצבך. אני עשיתי את השטויות שלי ,אבל לפחות לא באתי להטיף לאחרים לנהוג כראוי ,אלא קודם כל בדקתי את עצמי מדוע הדברים הללו קרו ומאז אני משקיע הרבה כדי לא לחזור על הדברים המטומטמים שעשיתי (טפו ,חמסה , עוד לא קרה . שרק ימשיך ככה).

אבל אצלך לא ממש ראיתי הבנה של איפה לא היית בסדר -אלא רק שצריך להיות זהיר.

תרשה לי לחדש לך. לא רק חוסר הזהירות הייתה בעוכריך -גם חוסר הידע.

זה שאתה יודע שלושה ארבעה מושגים בנהיגה וגם בתחום הטכני וגם להתבטא כמו ניגר - עדיין לא הופך אותך לאוטוריטה . לפחות לא בשבילי.

ודבר אחרון . אתה יודע איזה כביש ? מה רוחבו ? מהי נהיגה מהירה ? אולי זה 30 קמ"ש ? אולי 60 ? אולי 120 ? לפני שראית אותי נוהג ,אל תדבר על הנהיגה שלי.

פורסם

א. חשבתי, וכן, לדעתי אתה חייב לי התנצלות. אתה מזלזל בלי שום הצדקה. רק בגלל זה.

ב. זאת לא הייתה הזמנה, זאת הייתה המלצה - "אתה במקומי ..." ובמה אתה שונה ממני ?! להזכירך "אין לי בלעדיות על תאונות".

ג. מלא בעצמי אכן הייתי, זה אפילו משתמע מהציטוט שלך, ושוב במה לכל הרוחות אתה שונה ממני ?!

ד. אני לא יודע מה זה ניגר :? (ישי !?) ולמה אני מתבטא כמו אחד.

ה. אני יודע בדיוק איפה היו הטעויות שלי, זה ממש לא העניין ובטח לא קשור לנושא.

ו. אוטוריטה ? אתה אוטוריטה. אני בסך הכל מנסה כדבריך "להטיף" לנהיגה בטוחה יותר.

ז. לא זילזלתי ביכולות הנהיגה שלך ולא ראיתי אותם מעודי. אני לא יודע איזה כביש וגם את זה ציינתי. נהיגה מהירה היא עניין יחסי וגם את זה אמרתי. כולה אמרתי שבמקום בו 2 מכוניות לא עוברות בביטחה זה לא המקום למשחקים - גם אם הם בשליטה כביכול.

ח. חוסר ידע !? "לפני שראית אותי נוהג ,אל תדבר על הנהיגה שלי."

דניאל.

פורסם

סליחה שאני קוטע אותכם באמצע הויכוח:agrue: , אבל בקשר לנושא המקורי...

פרט לקירצופים... אגב, הכביש נחמד מאד אם לשלב אותו עם הכביש היורד לנשר, כביש די איטי וטכני, אך מהנה מאד.
כביש מהמם! למרות שאני מעדיף לעשות אותו בכיוון ההפוך (כלפי מעלה).

בתקווה שלא תתקע אחרי מישהו, אפשר לעצור לקראת הסוף, לנוח ולתת לאדרנלין להתפוגג קצת, ולהינות מהנוף היפייפה.

לפעמים כשאני חוזר מהצפון אני נוסע במיוחד משם, גם אם זה מאריך את הדרך...

מומלץ.

(מצורפות תמונות מלפני כחודש)

3.JPG

2.JPG

1.JPG

4.JPG

5.JPG

פורסם
כולה אמרתי שבמקום בו 2 מכוניות לא עוברות בביטחה זה לא המקום למשחקים - גם אם הם בשליטה כביכול.

דניאל.

בהודעה המקורית דובר על אוטובוסים. אבל יחי ההבדל הקטן. דניאל, אתה בכלל מכיר את הכביש הזה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

דניאל

אני מצטער מאוד לומר לך, אבל אתה טועה, ובגדול

תאמין לי, שגם אני עברתי לא מעט תאונות, ובכלל לא קלות, למעשה, אני חושב שאם לא הייתי חגור בכל אחת מהתאונות שעשיתי [על רכב], לא הייתי מנהל איתך את הדיון הזה עכשיו.

אני לא יודע מה קרה לך בדיוק בתאונה שלך [התהפכת עם מגאן צבאית?!], אבל אני באמת חושב שהפחד הוא זה שמדבר אצלך כרגע ולא ההגיון שלך [כפי ששמר מנסה להסביר לך].

אין לי מה לנסות להסביר לך, כי שמר רשם לך הכל, ואני מאוד מצטער לומר לך, אבל אם אתה לא יכול להכניס לראש שלך את מה ששמר רשם לך, אז אולי יקח לך קצת יותר זמן להבין את המשמעות של הדברים הללו. אני מאמין שבסופו של דבר, אתה תבין שטעית, כי אין חכם כבעל ניסיון.

תנסה לשים את האגו שלך בצד לרגע [כי כפי שזה נראה כרגע, זה הצד שלך שמדבר כרגע], ולקרוא את כל השירשור הזה מהתחלה, אולי, זה יעזור לך קצת להבין [ובאמת, הכל לטובה, אין לי שום רצון לרדת עלייך או על כל בנאדם אחר].

ואם עדיין לא תבין את השירשור הזה, אני מוכן להסביר לך הכל בארבע עיניים, רק בשביל הבטיחות שלך, ובעיקר בשביל הביטחון העצמי שלך [שנראה ברצפה כרגע].

מכל תאונה אפשר להפיק את הלקח שלה, השאלה היא, איזה לקח אתה הפקת ממנה?!

לנושא השירשור, הכביש הזה, הוא אחד המהנים שיש בארץ, לא פעם היה לי [ולעוד חבר שיודע דבר או שניים באירגון מירוץ] רעיון בראש לסגור את הכביש, ולעשות עליו מירוץ ראלי, מי יודע, אולי בעתיד נוכל לעשות זאת :idea:

אלון [שלקח את חבר שלו לסיבוב פחד, אחרי שחבר שלו השבית את האוטו שלו, תאמינו או לא, הוא יצא מהסרט שלו, הרבה יותר מהר ממה שחשבתם]

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...