Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחפש רכב עם אופי ספורטיבי, חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני, אמין ועם רמת אבזור גבוהה יחסית

הנסיעות יהיו ברובן בתוך העיר, לא בטוח כמה ק"מ ביום/שבוע אבל אני נמצא ברכב לפחות שעה ביום

מעדיף גיר ידני, אך אם יש על הפרק גיר אוט' אמין אני מוכן לנסות

אופי ספורטיבי = התנהגות כביש טובה ומתקשרת, זריז,

רמת איבזור = מושבים נוחים, איכות חומרים גבוהה, בקרת אקלים וכו

האופציות:

- לאון עד 2012, ידנית, 1.4T

- איביזה ידנית 1.2T FR

- אלפא ג'ולייטה משנתון נמוך

מחפש אבל לא מוצא:

פונטו איוו 1.4T

207GT (מנוע בעייתי?)

מי עדיפה מבניהן?

האם יש לי עוד אופציות?

חשבתי גם על הקליאו החדשה 0.9T , אך אני חושש שהיא חלשה מדיי בשביל להיות בעלת אופי ספורטיבי

תודה!

פורסם

בהינתן והרכבים שהוזכרו לעיל אז כן הקליאו תהיה חלשה משמעותית, לגבי שאר האופציות, ככל הנראה הלאון/איביזה יהיו החסכוניות והמאובזרות ביותר, אבל האלפא תהיה הרבה יותר מהנה לנהיגה ספורטיבית, הכל תלוי תעדוף שלך.

במידה ותעדיף את האלפא - קיימות 2 אופציות משמעותיות לבחירה, מנוע TJET 120 כ"ס או מנוע MULTIAIR 170 כ"ס.

הTJET אמין בהרבה, המולטיאייר חזק יותר אבל דורש תחזוקה יותר קפדנית, תקרא מעט על תקלות המולטיאייר הנפוצה במנועים הללו ותבין, לי יש ניסיון עם שני המנועים, TJET בבראבו ומולטיאייר באלפא, כל עוד המולטי לא עושה בעיות הוא נהדר, אבל תמיד יש את הפחד שזה יתקוף אותך, וכשזה תוקף מדובר בתיקון בטווח 8-10K, לגבי המולטיאייר ראה ערך גם הפונטו איבו שהזכרת, מדובר באותו מנוע אך מוחלש (135 כ"ס לעומת 170), במידה ותבחר בTJET, מנוע נהדר ואמין עם פוטנציאל שיפורים להמשך אם תרצה.

לגבי ה207 - מדובר במנוע THP, ממליץ לקרוא עליו לפני קניה של רכב כזה, מנוע שדורש תחזוקה מונעת ויקרה ביחס למתחרות, מדובר בדור השני של המנוע שהגיע עם 150 כ"ס (דור ראשון עם 140), הדורות הבאים (156, 165, 200, 208 כ"ס) מציגים אמינות טובה יותר ואם תבחר ברכב בעל מנוע THP אז עדיף שיהיה מהדורות המתקדמים יותר ואחרי שתעשה שיעורי בית באיך למנוע תקלות מוכרות.

בנוסף לגבי הפונטו וה207 לא נמכרו המון חתיכות ולכן יהיה קשה למצוא, במיוחד אחת שמורה.

מכל ההצעות שהעלית, הייתי לוקח את הג'ולייטה (אך עם מנוע TJET ו120 כ"ס, גיר ידני), או שהייתי פוזל לסיטרואן DS3, אם כי מדובר במנוע THP 156, אך הרכב אמור להיות כיפי למדי ובעל מחיר קניה נמוך ביחס למתחרות.

אם תרצה לרדת בתקציב, אולי כדאי לשקול גם פיאט בראבו, תהיה זולה מאוד ומגיעה עם מנוע TJET המוזכר לעיל, עם גיר רובוטי/ידני (הידניות נדירות, אבל אם תמצא אחת, מדובר ברכב עם תמורה מעולה למחיר.)

בהצלחה!

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אני רכשתי לפני מספר חודשים פוקוס אקובוסט 2012 ידנית.

יש בו הכל ובתקציב נמוך מ50 אש"ח.

אמנם אני נוסע בעיקר נסיעות בין-עירוניות, אך אצלי הצריכה 13.5-14 ק"מ לליטר.

קצת נדיר אך בהחלט מומלץ

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
בהינתן והרכבים שהוזכרו ........

בהצלחה!

תודה רבה על התגובה המפורטת!!

שאלה נוספת לגבי הגיר של הג'ולייטה, האם הוא אמין אל מול הDSG הכושל?

והאמת היא ששקלתי DS3 אך חיפוש העלה שהמנוע בעייתי מאד...

ומה בדבר העלויות השוטפות על האלפה מול המתחרות ?

פורסם

בגיר האוטומטי (דאבל קלאץ רובוטי) של הג'ולייטה לא מוכרות בעיות מיוחדות, בשלב זה מציג אמינות טובה (נקרא גם TCT), שים לב שהדגמים של ה120 כ"ס מגיעים רק בתיבת הילוכים ידנית - שם אין מה לחשוש, במידה ותבחר ב170 כ"ס אז כן תוכל לקחת את הרכב עם גיר TCT, שים לב שברמת גימור פרוגרשן (הנחותה ביותר) הדגמים האוטומטיים מגיעים ללא מנופים להעברת הילוכים בהגה!, לדעתי דיל ברייקר באוטומטית ספורטיבית.

הDS3 מעולה אבל אתה צודק, מדובר במנוע THP שידוע לשמצה ולכן הערתי את תשומת לבך שאם אתה קונה את המנוע הזה אז תעשה שיעורי בית טוב טוב ותדע את הטיפול הנכון בו.

עלויות תחזוקה של האלפא בשוטף לא גבוהות, אך הביטוח יקר ביחס לרכבים עממיים יותר (מנסיוני לפחות).

כמו שהזכרתי לפני כן, ממליץ לבדוק גם פיאט בראבו ידנית, אותם מכלולים של הג'ולייטה, מעט פחות ספורטיבית אבל תחסוך לך הרבה כסף ביחס לשאר ובעלת פוט' שיפורים רחב, יש קבוצת וואטסאפ עם המון שימור ידע שתוכל לעזור לך בכל מה שקשור לרכב (הייתה לי אחת ואני קצת משוחד כפי שאתה שם לב)

עברתי לסקייטבורד

פורסם

ה-159 לא זולה לתחזוקה, ולא חסכונית.

אם חיסכון ומראה נמצאים במקום יחסית גבוה ברשימה, מגאן קופה 1.2 ידנית יכולה להתאים. היא לא תהיה מהירה באופן יוצא דופן.

אם לא, הפוקוס אקובוסט שהוזכרה קודם (גילוי נאות: גם אני בעלים של אחת כזו) יכולה להיות בדיוק מה שאתה מחפש. היא רק לא מאוד חסכונית (אני מקבל גם פחות מ-1:10 עירוני בלבד עם מזגן).

עוד אפשרויות: פונטו אבארט' (מאוד נדירה), סוניק RS (לא ממש ספורטיבית), ובקצת מעל התקציב אפשר למצוא את ראשונות ה-208GTI (רק שאין לי מושג עד כמה הן אמינות).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
פוקוס אקובוסט 2012 ידנית.

לגמרי. תוסיף אותה לרשימת האפשרויות, רק תוודא שבוצע בה הריקול שמחליף את אחד מצינורות נוזל הקירור מאחד עם מחבר (שנוטה לכשל) לאחד מחתיכה אחת. (חפש שרשור של MisterB) על "איך הלך לי מנוע" או משהו דומה.

והמאובזרות ביותר, אבל האלפא תהיה הרבה יותר מהנה לנהיגה ספורטיבית, הכל תלוי תעדוף שלך.

במידה ותעדיף את האלפא - קיימות 2 אופציות משמעותיות לבחירה, מנוע TJET 120 כ"ס או מנוע MULTIAIR 170 כ"ס.

הTJET אמין בהרבה, המולטיאייר חזק יותר אבל דורש תחזוקה יותר קפדנית, תקרא מעט על תקלות המולטיאייר הנפוצה במנועים הללו ותבין, לי יש ניסיון עם שני

סורי, אבל האלפא לא "הרבה יותר מהנה" לנהיגה ספורטיבית. היא לא מאוד מהנה בכלל. היא קשה (בגרסאות עם ג'אנט 18 ), ההגה כבד, ובתלתן היא גם רועשת. אבל היא מתנהגת כמו 90% משאר מכונית ההנעה הקדמית. אף כבד, הגה מת, מלא אחיזה, כוח סביר, ושלדה שממש ממש ממש צריך להקשיב כדי להבין מה היא רוצה ממך. השאלה היא מה פות"ש מוצא "מהנה". האם זאת האצה בקו ישר? אחיזה גבוהה? תקשורת מההגה/שלדה? סלח לי אם אני לא מקבל את זה שבעלים של אוטו X אומר שאותו אוטו X הוא "הכי מהנה". הוא הכי מהנה לך, ובגלל זה קנית אותו. שזה אחלה, אבל ממש לא הופך אותו ל"הכי".

בתקציב שלך יש גם את האלפה 159 שנת 2010/11 שזה רכב שעולה על האופציות שהועלו

לא ספורטיבית, לא חסכונית, יותר גדולה משמעותית מהאופציות האחרות. לא מתאימה.

פות"ש, אם ראית מהסמלון שלי (במבט שני, לא רואים מהסמלון שלי כלום. אז אם לא ראית אל תרגיש רע), אני בעלים של פונטו 135. המנוע, בהינתן תחזוקה קפדנית, אמין מאוד. לפני כמה ימים היתה לי ה"תקלה" השניה במהלך שלוש וחצי השנים שהאוטו אצלי, מיכל העיבוי התחיל להיסדק והוחלף. זה התגלה בטיפול והיה עדיין במצב די סביר, אבל הוא זה חלק לא נע שהוחלף, לכן מבחינתי זו סוג של תקלה. מעבר לזה התחזוקה (חוץ מביטוח, כי כתוב "ספורט" בשם של האוטו... :roll: ) מאוד זולה והרכב מאוד אמין. צריכת דלק ממוצעת יוצאת לי סביב 12 קמ"ל.

לפי הצרכים שלך, הפונטו (או המיטו המקבילה), או הפוקוס אקובוסט יתאימו לך. איביזה והלאון אולי יהיו בסדר, אבל הן קצת יותר חלשות מבחינת יחס הספק/משקל (לא תרגיש הבדל משמעותי). ההבדל העיקרי בין הפונטו לכל האחרות, הוא שהיא לא "אותו דבר עם מנוע קצת יותר חזק" כמו הג'ולייטה והפוקוס, ולא סתם גרסה כמו הלאון/איביזה אלא היא גם מונמכת ומכוילת יותר ספורטיבי וקשיח. זה אומר התנהגות יותר מהודקת ותקשורת יותר טובה מהשלדה, אבל גם נוחות פחות טובה שהיא אמנם סבירה סך הכל אבל הרבה פחות נוחה מלאון.

הקליאו 0.9 תהיה משמעותית חלשה יותר, את המגאן אני לא מכיר אז אני לא יכול לשפוט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שוב תודה לעונים!

SPIRE

קראתי בערך את כל השירשורים שלך לגבי הפונטו איוו, לצערי אני מחפש בלוחות כבר זמן מה, ולצערי לא נתקלתי באחת כזו למכירה (כלל, ושלא נדבר על במצב טוב)

בנוגע לאקובוסט, אנחנו מדברים על מנוע 1.6T ? שמגיע עם איזה הספקים? קצת מתקשה לשים את האצבע על החיפוש הנכון ברשת, או ששוב,אולי פשוט אין כאלו למכירה

הקליאו נשמעת מעניינת מאד, אכן יפה ונראה כי מגיעה עם רמת אבזור גבוהה, האם יש פוטנציאל שיפורים וחיזוקים לרכב? חיפוש זריז באתרי התוכנות והצ'יפטיונינגים לא העלה תוצאות (הדגם עם ה1.2T פשוט לא מופיע)

ובנוגע לשאלתכם, כיפי ומהנה מבחינתי אומר תקשורת מההגה ומהשלדה. רכב שיעלה לי חיוך גם אם אני לוקח את הפניה ב50 (או ב90)

פורסם

הפוקוס אקובוסט (דור 3) הגיעה עם מנוע 1.6, 180 כ"ס, גיר ידני ורמת אבזור טיטניום בלבד. יש 20 כאלו בארץ, בגלל זה אתה לא מוצא אף אחת למכירה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
שוב תודה לעונים!

SPIRE

קראתי בערך את כל השירשורים שלך לגבי הפונטו איוו, לצערי אני מחפש בלוחות כבר זמן מה, ולצערי לא נתקלתי באחת כזו למכירה (כלל, ושלא נדבר על במצב טוב)

נמכרו 12, אז כן, קשה למצוא כאלה. כשאני חיפשתי גם הייתה שממה ואז פתאום יצאו 3 למכירה כמעט בו זמנית. אז אין כל כך מה לעשות אלא לחכות בסבלנות.

... או להציע לי הצעה שאני לא אוכל לסרב לה :lol:

יש גם את האופציה של המיטו, אבל אני פחות התחברתי אליה, פחות דלתות ואם אני זוכר נכון גם פחות אבזור. לטעמי היא גם נראית פחות טוב, אבל זה כבר באמת עניין של טעם.

תקשורת מההגה והשלדה אתה לא ממש תמצא באף אחת מהאופציות, יש כאלה עם קצת יותר וכאלה עם קצת פחות, אבל ההבדלים הם לא גדולים. כשיוצאת הדופן היא הפוקוס, שהיא באמת חצי רמה מעל כל השאר.

עריכה: יש עכשיו ביד2 פוקוס אקובוסט אחת. תסנן לפי תיבת הילוכים ידנית. המחיר שלה רק קצת אכול סרטים (55K). אם הוא ירד למחיר הגיוני יותר (לא יותר מ-45K) יכול להיות שיש שם על מה לדבר.

פורסם

זאת בגדול איביזה עם מנועים קצת יותר חזקים. מבחינת תקשורת/התנהגות אין הבדל. היא כן מרגישה הרבה יותר איכותית ונעימה מהאיביזה, אבל לא משהו שהייתי רץ לשלם עליו כסף. מה גם שאם אתה הולך על אאודי אתה יורד בשנתונים ונכנס לאיזור הדמדומים של ה-TSI. לא משהו שהייתי עושה בעצמי בשקט.

פורסם

הבנתי אותך, ירד מהפרק

אז לשורה התחתונה,

פוקוס אקובוסט - נראה כי היא הכי מאובזרת, אמנם לא הכי חסכונית ולא נראית ספורטיבית (אפילו מעט משפחתית מדיי)

DS3 - החבילה המושלמת מבחינתי - אשמח אם תפנה אותי למידע בנוגע לתקלות ואיך לטפל בהן (או למנוע אותן) - או שאתה ממליץ לפסול?

אלפא ג'ולייטה - לחלוטין הכי יפה ברשימה, אך האם בגרסאת ה170 המנוע יהיה יותר אמין מהTHP ?

מגאן 1.2 - נראת מאובזרת ונראת קרבית במיוחד, אך נראת חלשה מדיי ויותר מדי "אוטו לפוזה" ושום דבר מעבר

פונטו איוו טורבו - נראה אם תופיע אחת בקרוב, וגם אותה שאלה לגבי המנוע הבעייתי (מולטיאייר)

• תוכן חדש...