Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין 2 פטישונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי כלי כזה במתנה, עבר חיים ממש לא קלים באזור 10 מטר של חציבות עם פס מקדים שעשיתי עם דיסק. המון קדיחות והמון עבודה קשה.

הבעיה בכלי שקיבלתי זה שהמתג נדפק, קניתי מתג חדש באזור 5 דולר, אחלה עסקה. אגב המתג נוטה להתפגר וזה העקב אכילס שלו.

ויש חופש מטורף בפוטר.

לעבודה הבאה אני קונה משהו טוב יותר.

אגב, שלי ממש כבד וזה חיסרון משמעותי, יצא לי לעבוד עם פטישון של בוש ושל מקיטה שהם יותר חזקים והרבה יותר קלים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

המקיטה שלי חצב בטרומי תעלות לפחות 150 מטר. אורך על 4 סמ רוחב. קילף עשרות מטרים של טיח.

קדח אלפי גמבואים. 7-13 ממ. כולל כוסות וחורים בקורות ברזל. ,HSS

והוא עבד מעולה עד שנמכר.

זה ההבדל בין כלי איכותי. לבין צעצוע שעולה חצי. ולא יעשה 2% ממנו

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ובטח עשה את זה בלי לשהק.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

לא בלי לשהק. היה חולה פעם אחת.

הלך לרופא. החליף פין דפיקה.

תיקון של 150 שקל.

וחזר לחצוב כמו חדש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
זה נכון מה שרשמת אבל המציאות אחרת.

בדיוק. מסכים עם כל מילה.

יש דברים שלא שווה לקנות "זול"

ואחד מהם זה כלי עבןדה.

הם מתים מהר

אם לא הייתי יודע מניסיון מה הכלי הזה יודע ויכול, לא הייתי קונה אותו אלא הולך על מותג רציני ומוכר. אבל, מאחר וכבר יצא לי להכיר אותו אישית, ידעתי שלא יהיו לי יותר מדיי בעיות איתו בשימוש שאני מייעד לו.

אגב, קניתי גם מלטשת אורביטלית זולה מתוצרת זיונדאי. עובדת מעולה, ולמעט החלפת הפד (דבר שקורה בכל כלי שכזה) 0 בעיות ותקלות. בינתיים.

זה ההבדל בין כלי איכותי. לבין צעצוע שעולה חצי. ולא יעשה 2% ממנו

לא נועד לעשות 2% ממנו. כמו שאמרתי קודם. אם היה מצב שאני אצטרך לעשות עבודות רציניות עם הכלי, הייתי קונה אחד "אמיתי" ולא צעצוע. גם אין לי בעייה לקנות אחד רציני אם אראה שמתוכנן לי פרוייקט אחד או יותר בעתיד שמצריך את זה, אפילו שרכשתי את הצעצוע הזה כבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב, אז באמת הבנתי שאני צריך כלי יותר חזק ויותר עמיד כי מתוכננת לי בשבועות הבאים עבודה רבה מאוד (תעלות לנקודות חשמל החלפת קרמיקות והרבה חורים) החזרתי את הכלי (למרות שאין לי מילה רעה להגיד עליו) ורכשתי דיוולט שבהחלט הרגיש לי הכי נוח ביד וממש קל.

16kbz42.jpg

זה הכלי:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=939748

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

אני לא רושם מהאוויר.

אבא /אח שלי רכשו במשך השנים כלי זולים.

וכל פעם הם היו מתים בהתחלה / אמצע של העבודה.

אבא שלי קנה כלים באלפי שקלים בתחילת דרכי. וכל פעם הם היו מתים. עד שאמרתי לו די.

קונים כלי טוב. התייעצנו עם בן משפחה שיהיה שיפוצניק בזמנו. התשובה הייתה. בוש או מקיטה (15שנה)

אני הרגתי עד היום. מלא כלים זולים.

פטישון *9 בכל מיני עבודות שהייתי שמתו תחת ידיי

גקסון. משחזת דיסק (פחד אלוהים היה השימוש. חשבתי שהדיסק עוד רגע עף)

מלטשת מרובעת.

מצד שני הרגתי מברגה אחת של בוש. נפלה מפיגום 12 מטר. והתפרקה לגורמים בנחיתה.

והפטישון שלי הלך לתיקון פעם אחת.

דבר אחד לא מבינים. זה כלי שלא מת מחר. זה כלי לעשרות שנים קדימה. וזה לא כלי של אלפי שקלים שאני מסכים שבמידה וזה לבית לך על זול.

ההבדל בין זבל 250-400 לבין איכותי זה עוד 200-300 שקל.

זה לא הפרש שתגיד במידה ומת. נקנה עוד אחד

ולא נגיע למחיר של האיכותי.

זה יותר מחצי מחיר מהאיכותי והרבה פחות טוב.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

פורסם
טוב, אז באמת הבנתי שאני צריך כלי יותר חזק ויותר עמיד כי מתוכננת לי בשבועות הבאים עבודה רבה מאוד (תעלות לנקודות חשמל החלפת קרמיקות והרבה חורים) החזרתי את הכלי (למרות שאין לי מילה רעה להגיד עליו) ורכשתי דיוולט שבהחלט הרגיש לי הכי נוח ביד וממש קל.

16kbz42.jpg

זה הכלי:

עשית בשכל. נשמע שמתוכנן לך פרוייקט רציני. כמו שאמרתי:

אם היה מצב שאני אצטרך לעשות עבודות רציניות עם הכלי, הייתי קונה אחד "אמיתי" ולא צעצוע. גם אין לי בעייה לקנות אחד רציני אם אראה שמתוכנן לי פרוייקט אחד או יותר בעתיד שמצריך את זה, אפילו שרכשתי את הצעצוע הזה כבר.

הפרוייקט שיש לך לבצע בקרוב בהחלט נכנס אצלי להגדרה של פרוייקט רציני.

אני עדיין צריך סה"כ לקדוח כמה חורים פעם בכמה חודשים בבטון, אז אני נשאר עם הצעצוע :wink:

משחזת דיסק (פחד אלוהים היה השימוש. חשבתי שהדיסק עוד רגע עף)

אם יש כלי אחד, שאני לא אעיז להשתמש בזבל סיני, זה דיסק. פחד אלוהים. מרוצה עד הגג מהמקיטה שלי.

לחלק גדול מהסינים, גם אין הגנות למקרה של תקלה כמו מעצור שמונע מהכלי להמשיך להסתובב כשהדיסק נתקע.

שומר נפשו ירחק!

דבר אחד לא מבינים. זה כלי שלא מת מחר. זה כלי לעשרות שנים קדימה. וזה לא כלי של אלפי שקלים שאני מסכים שבמידה וזה לבית לך על זול.

ההבדל בין זבל 250-400 לבין איכותי זה עוד 200-300 שקל.

זה לא הפרש שתגיד במידה ומת נקנה עוד אחד ולא נגיע למחיר של האיכותי.

זה יותר מחצי מחיר מהאיכותי והרבה פחות טוב.

כל מקרה לגופו, ידידי. אין לי צורך להשקיע בפטישון "לכל החיים" בשלב הזה של חיי. אין לי פרוייקטים מתוכננים שמצריכים כלי "לכל החיים". שוב, אני קודח כמה חורים אחת לכמה חודשים בבטון, זה הכל. עם המקדחה זה קשה. קניתי צעצוע שעושה את העבודה יותר בקלות, מתוך ידיעה שהוא לא יהיה סוס עבודה כי אין לי עבודה לתת לו.

אם, במדה ויקרה נס כלשהו ואצליח לרכוש דירה משלי, אני מאמין שיהיו לי כמה פרוייקטים שיצריכו רכישת כלי רציני. אז אני אחשוב אם לקחת מקיטה או דהוולט, אבל יש עוד זמן עד אז (לא בא לי על בוש משום מה בפטישון, לא עושה לי את זה :shock: )

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

16kbz42.jpg

זה הכלי:

עדכון:

עברתי דירה, עזרתי לחבר עם שיפוץ, ובאמת הפטישון עשה עבודה, קדח כמה עשרות ג'מבואים, חצב כ 3 מטר בלוקים ועוד אינספור חורים בבלוקים.

בגדול, מבואס, הפטישון לאחר כ - 5 ג'מבואים של 10 ממ בחגורת בטון מתחמם, אחרי 10 חורים של 10 ממ בחגורה מחייב לעצור להתקרר.

מה שכן, הכלי קל, מאוד נוח לעבודה.

הייתי בטוח שבמחיר הזה אני יהנה מכל העולמות.

הפטישון בין 20 שנה של אבא שלי תוצרת הילטי (400W!!!) אוכל אותו בלי מלח.

לטובה חייב לציין את המקדחים של הפטישון הסיני מתחילת השרשור, מחזיקים מעמד טוב ולא נראה עליהם סימני עייפות.

פורסם

אמרתי לך

המלצתי על מקיטה

אמרתי לך

זה לא היה קורה אם היית קונה מקיטה

אמרתי לך

חבל, היית קונה מקיטה

אמרתי לך

אמרתי לך

אמרתי לך

א אמ אמר אמרתי לך

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האמת ? איבדתי אותך באיזשהו שלב בהודעה שכתבת.

אני עובד עם פטישון של בוש ובעבר היה לי היטאצ'י. חלק מהכלים האלו עובדים לעיתים שעות רצופות בסיתות ואם ניקח בחשבון עבודה יום-יומית אז ברור שגם קדיחה של חורים לג'מבואים של 10 מ"מ (בשוטף אני עובד על מקדח 8 מ"מ אבל כל מה שבין 10 ל 16 מ"מ עובד אצלי לעיתים קרובות).

זה שכלי יכול קצת להתחמם זה שום דבר, השאלה היא האם הכלי שאתה מדבר עליו כבר מתחיל להרים ידיים (יוצא ריח שרוף ? יש סימנים שאומרים "חייבים לעצור עכשיו" ?) או שבגלל שהוא קצת מתחמם אתה בלחץ ?

עריכה:

עכשיו ראיתי שמדובר בפטישון 22 מ"מ, זה פטישון חלש מאוד ואם כבר קונים עדיף ללכת לכיוון 24-26 מ"מ בתור התחלה.

יש פטישונים חזקים יותר של 28 מ"מ ומעלה - אבל זה כבר OVERKILL לשימושים כלליים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האמת ? איבדתי אותך באיזשהו שלב בהודעה שכתבת.

אני עובד עם פטישון של בוש ובעבר היה לי היטאצ'י. חלק מהכלים האלו עובדים לעיתים שעות רצופות בסיתות ואם ניקח בחשבון עבודה יום-יומית אז ברור שגם קדיחה של חורים לג'מבואים של 10 מ"מ (בשוטף אני עובד על מקדח 8 מ"מ אבל כל מה שבין 10 ל 16 מ"מ עובד אצלי לעיתים קרובות).

זה שכלי יכול קצת להתחמם זה שום דבר, השאלה היא האם הכלי שאתה מדבר עליו כבר מתחיל להרים ידיים (יוצא ריח שרוף ? יש סימנים שאומרים "חייבים לעצור עכשיו" ?) או שבגלל שהוא קצת מתחמם אתה בלחץ ?

איציק

לא הייתי אומר מתחמם קלות, אלא יותר חם (יכול בגלל שהעבודה הייתה בחוץ גם). בכל אופן רציתי להימנע ממצב שהכלי יישרף.

פעם הבאה באמת אמשיך לעבוד איתו רצוף, אם יישרף (לא נראה לי סביר, אחרי הכל) באמת אזזרוק אותו חזרה בחנות ממנה קניתי

אמרתי לך

המלצתי על מקיטה

אמרתי לך

זה לא היה קורה אם היית קונה מקיטה

אמרתי לך

חבל, היית קונה מקיטה

אמרתי לך

אמרתי לך

אמרתי לך

א אמ אמר אמרתי לך

אתה יכול להגיד בוודאות שמקיטה יותר איכותי מבלק אנד דקר\אינהייל\וורקס וכל השאר, על דהוולט אין כזו הסכמה, עד כדאי החיפוש על כך באינטרנט. פגשתי הרבה אנשי מקצוע גם בחיים שעובדים עם דהוולט ומרוצים.

פורסם

אני עובד ביום יום עם המקיטה , וגם הוא מתחמם , לפעמים מגיע למצב שמרגישים את החום בהדק. ומניחים אותו לנוח ולא הייתי אומר שאני מעמיס עליו מאוד.

פורסם

אצלי אמנם אין הרבה עבודה, אבל השקעתי במברגת אימפקט של מקיטה (בזמנו 1200 ש"ח) שבנתה כבר מחסן עץ, שלוש פרגולות, שני דקים, כבר ארבע סוכות מדפנות, והיד עוד נטויה.

יש לי גם ג'קסון של בוש, לא משהו מיוחד, 550W פשוט אבל סביר, וההיילייט שכמעט הרג אותי היה דיסק של יונדאי. הדיסק נתקע באחד החיתוכים של ברזל (אני גר בקרוואן. הסרתי את המדרך מברזל שמגשר על הגובה מהרצפה כדי לבנות דק) ולא עצר. כששחררתי את הדיסק מהתקיעה, הוא פשוט נשבר ועף לי לפרצוף במהירות גבוהה.

זה היה כואב, הוא פתח לי את האף והיה עלול לעוף לי לעיניים ומי יודע מה היה קורה. מאז אין לי דיסק, כי אני מפחד, אבל אם אני אקנה זה יהיה רק אחד איכותי עם מגן טוב. אגב, הדיסק היה של גמל שריד. לא זבל.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...