Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין 2 פטישונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משחזת זווית היא אכן כלי מסוכן מאוד, אחת הבעיות עם רוב המשחזות הקטנות היא שכמעט ואין הגנות. אבל אם עולים למשחזת "5 (עדיין קטנה יחסית) אפשר כבר למצוא מגוון משחזות עם הגנות טובות יותר. בדגש על:.

א. עצירת תגובת פתע- בדיוק מגן מהמקרים ש roeibf תאר, כאשר הדיסק נעצר תוך כדי עבודה.

ב. הגנת התחלה מחודשת- במקרה והמתג עבר למצב מופעל כאשר המכשיר מנותק, חיבור לחשמל לא יפעיל את הכלי (חייבים לכבות ולהדליק).

ג. הנעה רכה- הכלי יתחיל לעבוד בצורה הדרגתית ולא "במכה".

בנוסף מומלץ לעבוד עם מגן פנים מלא, ולא רק משקפי מגן.

הנה סרטון נחמד שמדגים את שתי ההגנות הראשונות:

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משחזת זווית היא אכן כלי מסוכן מאוד.

בנוסף מומלץ לעבוד עם מגן פנים מלא, ולא רק משקפי מגן.

הנה סרטון נחמד שמדגים את שתי ההגנות הראשונות:

משום מה, אני לא רואה את הסרטון כלל. אבל הפרטים שלו מופיעים בציטוט ההודעה... עמוס קיבל מכת חום או משהו כזה?:roflmao:

גם אני ממליץ על מגן מלא. בלב שלם. כשאני כבר עובד עם הדיסק (אגב, מקיטה 4.5 למתעניינים) אני שם אותו עליי.

מה שכן, ממליץ על אחד איכותי ולא הצעצועים ב-20 ש"ח...

דיסק זה כלי מפחיד, לחלוטין נכון. אבל, אם עוקבים אחרי נהלי עבודה נכונה, ומשתמשים בציוד מגן, אין ממה לפחד כל כך. תמיד צריך לדמיין מה הולך לקרות בחיתוך (לתכנן אותו מראש), ורק אז להתחיל לעבוד עם הכלי. אותו עיקרון תקף גם למשור שולחן ולכלים נוספים. לא פעם מצאתי את עצמי משנה את כל תוואי החיתוך כי מה שהרצתי בראש היה מפחיד מדיי :shock:

או ששיניתי את צורת עיגון החומר, או ששיניתי את זוית התקיפה עם הכלי, או שינויים אחרים. הדימיון מראש והתכנון הזה, זה כלי חשוב מאד לשימוש. יש שיגידו שהוא חשוב יותר מהכלי החותך עצמו :wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חיתוך עם דיסק מצריך ניסיון שאת חלקו החשוב ביותר ניתן לסכם בכמה מילים.

בגדול- חיתוך קרמיקה: אין הרבה סכנות. תחתוך כמה שבא לך בקצב שלך.

חיתוך ברזל, צינור וכד' מצריכים דגש אחד בלבד ועיקרי:

על הכלי חייב להיות מופעל לחץ פיזי מתון כל הזמן.

כל הזמן.

חוזר ומדגיש שוב: כל ה-ז-מ-ן.

הרפת ו/או עצרת, ואז המשכת בלי לתת עליו לחץ - הוא עלול לקפוץ/להיתפס ועל הדרך לגזור לרסיסים את הדיסק עצמו - איכותי ככל שיהיה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...