Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שמעתי שהחרדים שגרים בברוקלין עובדים יופי טופי. ופלא פלא, גם מצליחים לשלב עם העבודה את אורח החיים ההדוק שלהם.

זה מה שקורה שלא מסבסדים אותך השלטונות בארה"ב כמו פה. שמה החרדים לא יעזו לעשות הפגנות כי בארה"ב השלטון לא רואה אותם ממטר.

פה אני צריך לעשות צבא, ולעבוד בזמן שהם "לומדים" בישיבה. מדהים האבסורד.. המדינה הזאת תקרוס בעשורים הקרובים כי דבר לא ישתנה, אין לי שום ספק בכך.

לא מעניין אותי שחלק מהם עובדים ויש איזה אחוז וחצי שגם מתגייס. זה טיפה בים.

מדהים שיש פה אנשים שעוד מגוננים על המצב האבסורדי הזה.

או שזה צבא העם או שלא אין אמצע. לא ייתכן שאנשים יתגייסו, ייתנו שלוש שנים מחייהם ואף יסכנו את חייהם, בזמן שאחרים, כנראה בעלי דם כחול לא עושים זאת בשם הדת ובאישור המדינה. אני לא מבין, או שיש חוק גיוס חובה לכולם או שלא! ואם אי אפשר ליישם חוק גיוס חובה לכולם שיהפכו את הצבא למודל כמו בארה"ב. די עם החידלון הזה.

ברגע שאוכלסיה שלמה נתמכת על ידי אוכלסיה אחרת, והאוכלסיה הנתמכת מכפילה ומשלשת את הריבוי הטבעי שלה ביחס לאוכלסיה המממנת, זה מתכון לקריסה וודאית של הכלכלה במדינה.

צריך מישהו עם ביצים , אולי יאיר לפיד שיגמור עם האבסורד שבן גוריון התחיל. אבל אני לא רואה את זה קורה. עכשיו כולם בכנסת עושים קצת פקה פקה לבוחרים שלהם (כי הם מריחים בחירות באופק ) עקב פסיקת בג"צ שכולנו יודעים שאין לה שום שיניים.

אין לי דבר וחצי דבר נגד אורח חיים דתי. איש איש באמונתו יחייה, אבל לא על חשבוני!

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

• תגובות 790
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזבו מיסים, קצבאות... יש רק פתרון מדעי אחד שנוסה בהצלחה על החוליגנים מהכדורגל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קורטקס - שיהיה לך ברור. מדיניות התמיכה הבלתי נגמרת באוכלוסיות הפרזיטיות היא אסון. אבל השנאה שלך ל"סוציאליזם חזירי" גם היא חסרת אחריות.

אילו ההשכלה הגבוהה לא היתה מסובסדת תואר הנדסי בטכניון היה עולה לסטודנט משהו כמו מיליון ש"ח, אולי יותר. במצב כזה לא היו לנו מהנדסים שיתמכו בכלכלה, וכל התעשיה היתה מתמוטטת. זה מה שאתה רוצה? וזו רק דוגמא. חלק גדול מהשירותים שהמדינה מספקת "על חשבון הציבור" הם, למעשה, השקעה. אבל הגישה שלך, שמוכרת לי מאין ספור שרשורים קודמים, היא שכל אחד צריך לדאוג לעצמו ואין לחברה שום משמעות. אני לא יודע על איזה סיר בשר אתה יושב, אבל אם הוא לא עמוק הגישה שלך היתה שולחת אותך מזמן לחטט בפחי האשפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אילו ההשכלה הגבוהה לא היתה מסובסדת תואר הנדסי בטכניון היה עולה לסטודנט משהו כמו מיליון ש"ח, אולי יותר.

מליון?

למה עצרת רק במליון? למה לא שני מליון? שלושה? עשרה?

במכללה פרטית, שנת לימודים עולה בערך 30,000 ש"ח - כך שתואר 4 שנתי עולה בערך 160,000 (בשבילך אפילו נעגל ל 200,000)

אז איך הגעת לסכום הגדול פי 5, "אולי יותר"...?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ברגע שאוכלסיה שלמה נתמכת על ידי אוכלסיה אחרת, והאוכלסיה הנתמכת מכפילה ומשלשת את הריבוי הטבעי שלה ביחס לאוכלסיה המממנת, זה מתכון לקריסה וודאית של הכלכלה במדינה.

זה אחד החסרונות הבולטים של הדמוקרטיה, אותה בעיה בדיוק יש היום באירופה עם המוסלמים. לנו יש גם את המוסלמים וגם את החרדים. לא רק אנחנו נקרוס, אירופה אולי אפילו לפני, כי יש שם מדינות עם תנאים סוציאליים מטורפים. אנושות צריכה לחשוב על סוג משטר חדשני ומתקדם שאולי ישלב בין החופשים שיש לפרט בדמוקרטיה (כמו חופש ביטוי למשל) לקשיחות של דיקטטורה שתמנע מצבים אבסורדים שמתפתחים אצלינו ובאירופה למשל. השאלה אם זה בכלל מציאותי?

כל מי שחי בבועת "יהיה בסדר" באמת לא מזדעזע מהנתון שיש כבר היום של חצי מהתלמידים בכיתה א הם חרדים או ערבים? תחשבו על זה קצת..

ומי אשם? מנהיגי עם ראייה קצרת טווח שמרוב אושר על הקמת מדינה או נצחון במלחמה לא חשבו מספיק קדימה כדי להבטיח את קיום מדינה תקין מאות שנים קדימה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם
אנושות צריכה לחשוב על סוג משטר חדשני ומתקדם שאולי ישלב בין החופשים שיש לפרט בדמוקרטיה (כמו חופש ביטוי למשל) לקשיחות של דיקטטורה[...]השאלה אם זה בכלל מציאותי?

לא ולא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בדיוק להפך. דמוקרטיה *אמיתית*, כולל חינוך כל הילדים פה להפנמת ערכי שוויון וחופש הפרט, היא הדרך היחידה להבטיח שההמונים כאן יסתדרו אחד עם השני בלי חלוקה לפראיירים/פרזיטים ולכאלה שמותר להם וכאלה שאסור להם. הבעיה הגדולה ביותר שלנו היא לא הכמויות שמתרבות כאן, אלא העובדה שהשלטון הנוכחי - אחד הרעים ביותר שאיזושהי מדינה דמוקרטית זכתה להם מאז מלה"ע השניה - פועל במרץ בדיוק בכיוון ההפוך - ליצור שנאה, לעודד גטאות מחשבתיים ופיזיים, לדכא את ערכי השוויון והחופש, להעמיד את הארץ מעל האזרח (לחדד: אבנים ובוץ מעל בני אדם) ואת היהדות מעל הדמוקרטיה (להדגיש: אמונות תפלות מהסוג שמזין מדינות טרור לעומת מערכת הערכים שניצחה את הנאצים), וליתר בטחון גם לדפוק ככל שניתן את האמצעים למוביליות חברתית-כלכלית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הכל מעולה, אבל דמוקרטיה צריכה לדעת להגן על עצמה. דמוקרטיה במתכונת הנוכחית זה משטר "מתאבד", כי ברור שללא שינוי בסופו של דבר לא תהיה דמוקרטיה יותר. לכן היא זקוקה ל"הקשחה" מסויימת. מה בדיוק נדרש? קטונתי, אני מעדיף שחכמים ממני יחשבו על הפתרונות.

פורסם

קורטקס, אני משווה את הטכניון (לשאר האוניברסיטאות הישראליות) לאוניברסיטאות מובילות, לא למכללות סוג ג. ובאוניברסיטאות כאלה בארה"ב עלות הלימודים לתואר הראשון יכולה להגיע בלי קושי לרבע מיליון דולר ויותר.

כמובן שבאירופה ה"מפגרת" המדינה משלמת את מרבית עלויות הלימודים. אבל, בכלל, האירופים סובלים מסוציאליזם חזירי. אני מדבר על האירופים עצמם, בניכוי עלויות התמיכה המהגרים הלא חוקיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קורטקס, אני משווה את הטכניון (ושאר האוניברסיטאות הישראליות) לאוניברסיטאות מובילות.

זו לא אוניברסיטה. זה מכון מחקר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הטכניון הוא אוניברסיטה ציבורית, כמו את"א/בן גוריון וכו'.

קורטקס, אני משווה את הטכניון (לשאר האוניברסיטאות הישראליות) לאוניברסיטאות מובילות, לא למכללות סוג ג. ובאוניברסיטאות כאלה בארה"ב עלות הלימודים לתואר הראשון יכולה להגיע בלי קושי לרבע מיליון דולר ויותר.

זה מה שקורה שמתחילים לצבור יוקרה וקופצים עד מעל לפופיק, זה לא משקף את העלות האמיתית של הלימודים.

במידה והטכניון לא היה מסובסד, כנראה שהוא היה עולה קצת יותר מהביןטחונים, אבל מיליון שקל? הגזמה פראית (מבחינת העלות המציאותית של הלימודים)

פורסם

חן, התבלבלת. הטכניון הוא קודם כל אוניברסיטה. כך הוא נוסד וכזה הוא כיום.

ככל אוניברסיטה, המחקר הוא עיסוק מרכזי. לצד ההוראה.

מכון מחקר הוא, לדוגמא, מכון ויצמן.

פורסם

כמובן שבאירופה ה"מפגרת" המדינה משלמת את מרבית עלויות הלימודים. אבל, בכלל, האירופים סובלים מסוציאליזם חזירי. אני מדבר על האירופים עצמם, בניכוי עלויות התמיכה המהגרים הלא חוקיים.

מילא לא לבדוק מספרים, אבל לא לבדוק שמות משתמש של האנשים להם אתה מגיב? ):

עלויות בivy league הם באזור ה40k דולר, קיצר אותו הסכום שאמרתי בדולרים, זה עדיין לא מגיע ל"מיליון ש"ח ויותר" וגם זה תחת ההנחה שהטכניון עם facilities ברמה של MIT סטנפורד ושות' (הוא לא, הלוואי)

קיצר אתה זורק מספרים באוויר, בלי ביסוס, ומקווה שזה יישמע מספיק טוב בשביל שלא נשים לב לשגיאות. שזה מסכם יפה את הסוציאליזם הישראלי הטיפוסי - זורקים מספרים פופוליסטיים ומקווים לטוב. כמו ההשוואות למדינות הנורדיות כאילו יש קשר בין שתי הפרקטיקות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...