Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ההודעה הראשונה של השרשור פשוט מזעזעת. להגביל ילודה במיוחד באוכלוסיה החרדית. פשוט גזענות לשמה.

למה לא הזכירו את הבדואים? או את המשפחות החילוניות שמביאות גם לא מעט ילדים? (ויש כאלו, אני מכיר כמה).

העיקר להאשים את החרדים בכל דבר.

לא חושב שיש כוונה להאשים. יש נתונים דמוגרפיים יבשים ומה לעשות, חרדים ירמסו את המדינה דמוגרפית.

אני בכל אופן הצעתי משהו שיהיה תקף לכלל האוכלוסיה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • תגובות 790
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להגביל ילודה במיוחד באוכלוסיה החרדית. פשוט גזענות לשמה.

למה לא הזכירו את הבדואים? או את המשפחות החילוניות שמביאות גם לא מעט ילדים? (ויש כאלו, אני מכיר כמה).

רק תיקון קטן: זה לא "גזענות" פר סה כי חרדים זו לא קבוצה אתנית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איתמר, המדינה בבעיה - אין לה משילות על המגזר הבדואי.

ולגבי החרדים - כמות המשפחות הלא דתיות עם 6-7-8 ילדים או יותר זניחה ועם כל הכבוד למצוות - את מצוות ה'ללכת לעבוד' הילדים האלה לא יקיימו. מכאן נובע האנטגוניזם של האוכלוסיה כלפיהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
רק תיקון קטן: זה לא "גזענות" פר סה כי חרדים זו לא קבוצה אתנית.

בהפגנה אתמול ראינו רמז שסוג של מגדיר אותם כקבוצה אתנית וגם בעצם מוכיח שקודם כל הם אלה ששונאים את כל השאר. שלטים "אנחנו יהודים, לכן לא משרתים בצבא", לא זוכר מה עוד היה רשום שם. זה בעצם עוד הוכחה שהם לא רואים את שאר האוכלוסיה במדינה כיהודים, משהו שראינו אפילו בטלוויזיה כשהיו פרשות יריקה בבית שמש (ומשפטים כמו "גם יומך יגיע" למבוגר דתי לאומי). הם לא מזדהים עם המדינה ומוסדותיה ובבוא הזמן בכל זאת ישתלטו עליה בסופו של דבר. כרגע המדינה לא מתגוננת בשום צורה נגד האיום הזה ואם לא יהיה שינוי מיידי, הסוף יהיה מר.

פורסם (נערך)

אפשר להוריד את סף ההיסטריה. האוכלוסיה החרדית עובר תמורות של התמערבות. לאט ובשקט, אבל לבטח.

ולפחות הם לא נוטים באותה מידה ללאומנות רעילה וכוחנית מהסוג שמאפיין ציבורים אחרים בישראל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא מגבילים ילודה

כל זוג שיחליט כמה ילדים יהיו לו

רק הממשלה צריכה להחליט מה התמיכות החיוביות / השליליות שהיא רוצה לתת לכל ילד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

נכון והיא כבר החליטה בכניסה של הממשלה הנוכחית לתפקיד - להחזיר את הקצבאות לקדמותם = עידוד ילודה היסטרי. זה בדיוק הבעיה כרגע.

אפשר להוריד את סף ההיסטריה. האוכלוסיה החרדית עובר תמורות של התמערבות. לאט ובשקט, אבל לבטח.

ולפחות הם לא נוטים באותה מידה ללאומנות רעילה וכוחנית מהסוג שמאפיין ציבורים אחרים בישראל.

אני רואה פה שתי גישות בעיתיות:

א) גישת "יהיה בסדר" שלא מביאה לתוצאות חיוביות בדרך כלל.

ב) גישת ה"תראה יש משהו יותר גרוע/גרוע באותה מידה". זה לא פותר את הבעיתיות של העניין שהועלה לדיון.

פורסם
ההודעה הראשונה של השרשור פשוט מזעזעת. להגביל ילודה במיוחד באוכלוסיה החרדית. פשוט גזענות לשמה.

אין כאן עניין של "גזענות". המדינה צריכה לשלול את הקצבה מעבר ל-4 ילדים.

מי שרוצה להביא ערמות של ילדים, שידאג גם להאכיל אותם.

אני לא רוצה לממן אף אחד מהם. לא את החרדים ולא את הבדואים שמתחתנים עם 4 נשים ומביאים ילדים כמו משלוח מעלי אקספרס (אם הוא מגיע).

פורסם
איתמר, המדינה בבעיה - אין לה משילות על המגזר הבדואי.

ולגבי החרדים - כמות המשפחות הלא דתיות עם 6-7-8 ילדים או יותר זניחה ועם כל הכבוד למצוות - את מצוות ה'ללכת לעבוד' הילדים האלה לא יקיימו. מכאן נובע האנטגוניזם של האוכלוסיה כלפיהם.

לא יודע מה איתך אבל רוב החרדים שאני מכיר עובדים ונהנים מיגיע כפיהם.

באקדמיה יש המון חרדים שלומדים. דברים משתנים.

הרב בן ציון מוצפי שהוא חרדי מובהק תמיד מדבר על כך בשיעורים שלו שאדם צריך ליהנות מיגיע כפיו ולא משל אחרים ככה שלא כל החרדים הם כמו שתיארת.

פורסם (נערך)

הרב בן ציון מוצפי שהוא חרדי מובהק תמיד מדבר על כך בשיעורים שלו שאדם צריך ליהנות מיגיע כפיו ולא משל אחרים ככה שלא כל החרדים הם כמו שתיארת.

אני בעד שברגע להטמיע מערכת שברגע ששמישהו מתחיל עם "אני מכיר"/"ראיתי ש"/"דוד שלי אמר" בנוגע לדברים שאין להם שום חשיבות כאשר הם לא בסטטיסטיקה הגדולה, הטקסט בהודעה שלו הופך לצבע הרקע ככה שיעלם אלא אם מישהו מ-מ-ש רוצה לטרוח לקרוא את ההודעה הלא רלוונטית.

איתמר, ההשתתפות של המגזר החרדי בשוק העבודה היא בדיחה. הסקרים האופטימיים מראים בסביבות ה 50%, כאשר אחוז הנשים המשתתפות בשוק העבודה גבוה בהרבה מהגברים, ובסטטיסטיקות האלו דחפו גם קצת דתיים לאומיים כדי לנפח את המספר לטובה.

גם אם המספר הוא אכן כ 50%, זה הזוי שאחד מכל 2 אנשים כשירים לעבוד פשוט לא עובד, ויושב נטו על קופת המדינה. (השאר גם יושבים, אבל בשיעור פחות לעומת הפרזיטים המוחלטים) ככל שמספר החרדים באוכלוסיה עולה, הקופה מתרוקנת. הם לא צריכים רוב דמוגרפי כדי להפיל את המדינה הזו, וזה מה שהרבה מאוד אנשים בגישת ה "יהיה בסדר" לא מבינים.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני מספר שבועות ביקרתי בסין. אם להאמין למדריכים הרי שהסינים גרים בדירות זעירות עם מעט מאד שטחי אחסון, אין להם מטבח ראוי (אוכלים במסעדות זולות הפזורות בכל פינה) ובסין גם הורסים ובונים את הבניינים מחדש כל 30 שנה.

האמן, בהונג קונג לפחות זה באמת ככה. פינוי בינוי כל כמה עשורים, בלי לשאול אותך. המטבח פצפון כי באמת אוכלים בחוץ, ולרבים יש עוזרת שמבשלת בשבילם אז לא אכפת להם שיהיה צפוף במטבח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ניטש, תודה על אישוש מה שהוסבר.

אכן דובר על ה"פינוי בינוי" של שכונות מגדלים בגודל של עיר ישראליצ ממוצעת.

כמובן שמשפחות סיניות עם ילד אחד או מכסימום שניים ועם יחסית מעט מטלטלים יכולות להסתפק בדירות קטנות, אבל די מדהים אותי אין ניתן לנהל כל כך הרבה מיליוני אנשים בתוך הכוורות האלה ברמה סבירה ובלי יותר מדי סכסוכים. אבל אולי האופ ופי הסיני יחד עם משטר נוקשה מסדירים את העניין.

לגבי הונג קונג, צריך להוסיף את עלויות הדיור המטורפות. שוב, לפי ההסברים שקיבלנו מהמקומיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש ויש, הבעיה היא שעם הסטטיסטיקה קשה להתווכח ואמנם נכון שיש שינוי מסויים, אבל אנחנו עוד לא שם.

שים לב איזה ערים בארץ נמצאות בתחתית הסולם בכל מאזן רלוונטי (מאחוז מובטלים ועד לאחוז זכאים לבגרות).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

יש לנו עוד המון לאן להידרדר לפני שנהיה אפילו קרובים למצב של ונצואלה.

אתה יודע מה הייתה הטעות של ונצואלה? היא הייתה בתוך מה שנקרא "בועת הנפט". היא הבטיחה כל כך הרבה זכויות והטבות לאזרחיה בגלל שהייתה שיכורה ממכירות הנפט. רצה הגורל והיום הביקוש לנפט הוא לא מה שהיה פעם ולכן וונצואלה לא יכולה להסתמך על מכירות נפט יותר. ומיכוון שאין לה הרבה מה להציע חוץ מנפט ולכן המצב הוא איך שהוא. המדינה "פינקה" את האזרחים, אלה חיים חיים שהם לא יכולים להרשות לעצמם והנה הם היום.

מדינת ישראל חיה על בועת ההייטק והתעשיות. חושב שהתעשיות לא יכולות לקרוס? תראה מה קרה לטבע.

מה שאני כן יכול לומר זה שאני מבין שהמצב לא ישתנה בעתיד. ישראל לא תשנה את המדיניות הסוציאלית החזירית שלה ותמשיך לתמוך בפרזיטים ואוכלי חינם שחיים חיי חזירות על חשבון הגב של אחרים. ילד זה כסף. בזמנו נאמר אם אינני טועה שמשפחה מוציאה יותר מחצי מיליון שקלים על ילד מיום הלידה ועד הגיעו לגיל 18.

הגיהנום קפא, כי אם אני, אדם שחי בחו"ל חיים נוחים ועזב הכל בכדי לחזור הביתה לארץ חושב על לעזוב והפעם לצמיתות אז הגיהנום קפא.

אני מסתכל על עצמי היום ועל עצמי לפני כמה שנים טובות ויכול לומר בוודאות שבנצי צדק וטרומפלדור טעה.

לא טוב למות למען ארצנו בזמן שאוכלי החינם חיים על חשבונם של אלה שעובדים קשה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...