Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע 3 מגברים .

אני חושב על התיכנון הבא - אנא אימרו לי אם אני צודק?

מגבר רד סאונד 800 וואט 4 יציאות (לא ידוע כמה RMS) -

ירים את הסט הקדמי - דוטק 140 RMS בגישור

מגבר רד סאונד 500 וואט 2 יציאות (לא ידוע כמה RMS)

ירים את הסט האחורי - פולס 150 RMS

מגבר JBL (מהדיוטי) 520 וואט - 4 יציאות - 2X 284RMS ב 4 אום

שני סאבים (כל אחד 250RMS?) בגישור

הכל תקין - למישהו יש הערות ??

אנא פרסמו אותם כאן .

אני כבר הבנתי - זה הכימיקלים שלי שלא הבינו.

jingel

פורסם
אתה מחפש מערכת ל SPL ?

לא יודע , למה .

דרך אגב - יש לי את הכל כבר - חוץ מסאבים.

הקטע הוא שאני מנסה לותר על לקנות מונו בלוק לסאבים - לכן אני שואל

jingel

פורסם

אני בכלל הייתי עושה משהו שונה לגמרי ( כל עוד אתה לא מחפש SPL )

מוכר את המגברים של הרד סאונד , מוכר את הפולס , קונה סאב אחד טוב , ומגביר את הסט והסאב בעזרת המגבר של ה JBL. את אתה רוצה לשפר אפילו הייתי מוכר את הדוטק וקונה הייבריד לדוגמא. ( או כל סט איכותי אחר ).

בקיצור אני דוגל בסאב טוב וסט קדמי טוב. לא צריך יותר מזה ולדעתי יותר מזה רק גורע.

זה כמובן סט אפ שנוטה לכיוון של SQ אבל ההנחה שלי היא שסט אפ כזה עם רכיבים טובים יתן SPL מספק לחלוטין ( הכוונה ב SPL מספק היא לא לתחרויות אלה לכך שתהיה עוצמה טובה לשמיעה ביום יום ביחד עם איכות גבוהה).

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז זהו - שאני לעיתים נוסע עם מוזיקה מפציצה - אני שומע בעיקר טראנס .

מה גם שאני לא מתכוון לשנות רמקולים אלא להוסיף את הסאבים -

השאלה היא האם חיבור כפי שתיארתי הוא נכון וגם ייתן עבודה כמו שצריך לרכיבים שיש לי ?

jingel

פורסם

כן.

חיבור כמו שרשמת יפעיל את הרכיבים בצורה טובה וכך תשיג סלט ברכב מבחינת הבמה ובאסים מודגשים ולא מדויקים.

אבל כנראה שזה מה שאתה מחפש ...

( נאמר בחצי הומור ! נא לא להעלב ).

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה באמת נשמע קומבינה כזאת למה לך לקנות מגבר של JBL לסאבים מכור אותו תביא מאגנט פאנטום מונובלוק...

ואם אפשר לשאולא יזה סאבים?

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

למכור את ה JBL ולהשאר עם ה- Red Sound?

אם כבר להעיף את ה Red Sound ולקנות את המגנאט.

לא יודע אם ה JBL או המגנאט כ"כ טובים, לי אין נסיון איתם רב איתם אך ה Red Sound זה זבל סיני במיטבו...

פורסם

רגע, אחד אחד,

לגבי הרמקולים - למה יהיה לי סלט ? אני שואל בתמימות (ולא נעלבתי:wink: )

לגבי הסאבים - אין לי מושג - באמת - אני רוצה שני 10 אינץ 20HR בעלי 90DB ומעלה - ושיהיו מוצהרים על 250 RMS. ושלא יעלו 1000 שח לסאב.

לגבי המגבר - כי אין לי 600 שח להוסיף למגבר שייתן בדיוק אותו דבר כמו ה JBL(אלא אם אני מתבלבל במשהו)

עריכה :

חברה - הרי בבדיקות האחרונות הוברר כי אין שום חשיבות לשם - העיקר שיש RMS

לעת עתה המגברים של רד סאןנד מחזיקים יופי - ואם אני מחבר בגישור אז אני בכל מנצל אותם כמו שצריך - לא?

jingel

פורסם

א. הבדיקות האחרונות סובייקטיביות ולכן אתה לכל היותר יכול לומר שאחוז X באוכלוסיה לא יבחין בהבדל לאחר שתעשה מספיק בדיקות...

ב. גם אם אתה השתכנעת שלא יהיה הבדל בסאונד (מאוד בספק לגבי הזבל הסיני כי הבדיקה נערכה מול מגברים שלא נכנסים להגדרה של זבל סיני) עדיין נושא האמינות של ה-Red Sound פשוט גרוע!!!

עדיף לך למכור אותם כל עוד הם עובדים, לקנות מגבר נורמלי וסאב נורמלי (ולא שניים), לחסוך ולהוסיף סאב נוסף (שלטעמי ממש מיותר אך אם זה טעמך אז שיבושם לך).

פורסם

רשמתי שיהיה סלט מהסיבה הפשוטה שאליך לאוזן יגיעו תדרים גם מקדימה וגם מאחורה . הצליל שיתן הדוטק מקדימה והצליל שיתן הפולס מאחורה הם צלילים שונים , יתר על כך שהצלילים שיבואו מאחורה יגיעו בדילי מסוים לאלה שיבואו מקדימה.

ולמה 2 סאבים של 10 דווקא ?

לגבי המגברים - וואט הוא אכן וואט ועל זה אף אחד לא חולק. אבל בדרך כלל במבחנים העיוורים שאנשים עושים , המבחן בעצם בודק את המשפט הזה ( וואט זה וואט ) ולא משווה את הפוטנציאל של מגבר מול מגבר אלה משווה אותם בנקודה מסוימת . המגבר הוא חבילה שלמה של תכונות , חלקם משמעותיות יותר , חלקם פחות , חלקם קריטים לאחד ולשני הם חסרי חשיבות . לכן זה תחום מאוד סוביקטיבי.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

נו אז מלבד משמועות - אפו אני יכול לבדוק כמה באמת מוציאים המגברים שלי .

האחורים יהיו מונמכים משמעותית - זה ברגיל - אבל במסיבות - אז מפציצים .

שני סאבים כמו שציינתי כי אני רוצה קיק עצבני וירידה לנמוכים .

אין לי עוד כסף כדי להוסיף למונו בלוק - זה אמור לשנות ?

jingel

פורסם

כרגע יש לי 2 סאבים של 10 אינץ מתוצרת סרווין ווגה V MAX שיושבים על הפנטום מונובלוק והם גם איכותים וגם מפציצים לי את הרכב

כל אחד עולה בסביבות האלף והם נכנסים בתיבה יחסית קטנה ועומדים בסטנדרטים שנתת פה

• תוכן חדש...