Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב נכנס למוסך של UMI עקב נזילה של שמן. לאחר בדיקה במוסך מתקשרים ואומרים שיש סדק באגן השמן, הנזילה משם ואי אפשר לטפל בתקלה כזו במסגרת האחריות. הצעת מחיר מתקבלת על סך של 6000 ש"ח.

לפחות מאיך שזה נראה, הסדק הוא כל כך קטן שהוא לא יכול להסביר נזילה משמעותית של שמן - כך שאם יש איבוד שמן רציני, צריך למצוא לו הסבר אחר. מעבר לזה, לא ברור לי למה לא פשוט להוריד קרטר, לרתך בצורה טובה את הסדק, ולהתקין מחדש - זה יהיה הפתרון הפשוט ביותר לכל המעורבים. מצד שני, קשה לי להאמין שזה נזק שנגרם מפגיעה פיזית, גם כי אין שם סימנים לפגיעה כזו, וגם כי הסדק הוא בצורת V, מה שאומר כיוון התפתחות מלמעלה למטה (כמו שקורעים דף נייר), ולפחות לי זה לא נראה מתאים לנזק מפגיעת חפץ כלשהו.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפחות מאיך שזה נראה, הסדק הוא כל כך קטן שהוא לא יכול להסביר נזילה משמעותית של שמן - כך שאם יש איבוד שמן רציני, צריך למצוא לו הסבר אחר. מעבר לזה, לא ברור לי למה לא פשוט להוריד קרטר, לרתך בצורה טובה את הסדק, ולהתקין מחדש - זה יהיה הפתרון הפשוט ביותר לכל המעורבים. מצד שני, קשה לי להאמין שזה נזק שנגרם מפגיעה פיזית, גם כי אין שם סימנים לפגיעה כזו, וגם כי הסדק הוא בצורת V, מה שאומר כיוון התפתחות מלמעלה למטה (כמו שקורעים דף נייר), ולפחות לי זה לא נראה מתאים לנזק מפגיעת חפץ כלשהו.
אין איבוד שמן רציני כלל. אין אפילו טפטוף על הרצפה. אבל כל המגן מנוע רטוב משמן וזה לא דבר תקין. אני הצעתי להם לרתך הם לא מתעסקים בזה. כל עוד הרכב באחריות אני מצפה מהם לתת את הפתרון. אני יעדכן מה יקרה ביום ראשון, אולי בכלל יאשרו את זה בסוף.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם
פוסטים כמו שלך מופיעים פה כל שבוע, כל פעם כמובן בנוגע ליבואן אחר.

נכון וזה מלמד על תודעת שרות כ"כ נמוכה בארץ, יותר משזה מלמד על לקוח קנטרן (למרות שלפעמים זה המצב) ושרשורים מאין אלו הם החשובים.

מי מאיתנו לא חווה זאת - קודם מסבירים לך שאין לך אחות, אח"כ נותנים הסברים תלושים מהמציאות (ובוודאי לא מקצועיים) ולבסוף נותנים לך את מה שהיית אמור לקבל בכל מקרה. ואם רוצים גם לקנח, דואגים להסביר שעשו לך טובה או בשפה המקצועית "לפנים משורת הדין".

במצב כמו שתארת התנהלות היבואן אינה חריגה. מדובר בחלק שחשוף לפגעים שונים ומשונים, רכב שנמצא כבר שנתיים וחצי על הכביש ואפילו בהיסטורית תאונות (שאולי קשורה ואולי לא). כנראה שגם מדובר בתקלה נדירה יחסית שאינה מאפיינת את הדגם.

העובדה שמדובר בהתנהלות רווחת (ואני מתייחס לכל התאור של פותה"ש) ולא בשוליים מלמדת בדיוק על הבעיה. החלק חשוף לפגעים מטבעו ומכאן שהמסקנה המתבקשת היא שחזקה על היצרן שתכנן אותו כך שיוכל לעמוד בפגעים שונים ומשונים. דבר זה מתיישב היטב עם כך שלדידך מדובר במשהו נדיר (בדיוק כמו שהניסיון מלמד). ולא רק זאת, אלא שבהתאם לדברים שרשמת, הרי שעצם היותו של הרכב שנתיים וחצי על הכביש איננו מוריד או מעלה בנסיבות הללו.

אף יבואן לא מתנדב לתקן על חשבונו, במיוחד שמדובר בחלקים יקרים. יש לשער שהם יציעו לך להתחלק בתיקון ואם לא תסכים קשה להגיד לאן זה ילך. במקרה הטוב תאיים ומישהו בכיר יסכים לאשר תיקון מלא על חשבון היבואן ובמקרה הרע תתבע אותם.

אף אחד לא שואל את היבואן אם לתקן או לא כשיש אחריות יצרן בתוקף. כבר שמעתי לא פעם אצל יבואנים אחרים הנפצות מאין אלו. לבסוף תיקנו כמו גדולים, סתם התווכחו.

התייחסותי כמובן מדברת באופן כללי ואינו מכוונת יבואן כלשהו. את החוויות שמדבר עליהן פותה"ש חוויתי אצל יבואנים אחרים (אצל חלקם באופן בוטה יותר).

כמובן שמסכים כי יש לדרדר אמצעים ולא ישר לתקוף בכל הכח.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
אין איבוד שמן רציני כלל. אין אפילו טפטוף על הרצפה. אבל כל המגן מנוע רטוב משמן וזה לא דבר תקין. אני הצעתי להם לרתך הם לא מתעסקים בזה. כל עוד הרכב באחריות אני מצפה מהם לתת את הפתרון. אני יעדכן מה יקרה ביום ראשון, אולי בכלל יאשרו את זה בסוף.

זה ברור שהסדק הנ"ל{לפי התמונות}, הוא פגם כל-שהוא בייצור או בחוזק החומר עצמו. יש מצב שזה לא התפתח מיידי, אלה נפתח לאט לאט עם הזמן.

ההתנערות, במקרה הזה, היא סוג של "שיטת מצליח".

נסה לעמוד על שלך ולא לוותר. במקרה שזה לא יעזור, דרוש בכתב, נימוק להחלטה שלהם. תקן בעצמך את הרכב, ולאחר מכן תבע את כסף בחזרה בתביעות קטנות. לפני כן העזר בחוות דעת מקצועית לגבי הסדק,[שמאי] כדי לשלול את הקשר שלך, לאיך שהוא נגרם.

פורסם

מנסיון.

עם קרטר של בורה דיזל.

ניתן לרתך יפה יפה. וזה מחזיק שנים

מנסיון של מספר פעמים. תודות למע"צ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
האם בדקת אתם את האופציה שזה נוזל מהמכסה טיימינג?

סתם מסקרנות .

לא, אבל האמת שרואים את הסדק כך שאני מניח שזה נוזל משם. בכל מקרה אני מקווה שתהיה לי תשובה כבר היום כפי שהם הבטיחו לי ואז נראה איך מתקדמים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי חברים, בדיוק כפי שהבטחתי לכם חזרתי בכדי לעדכן אתכם מה נסגר עם הסיפור שלי. אז ככה, מה- 13.8 ועד אתמול, ה- 29.8, זה הזמן שלקח בכדי לסגור את הסיפור הזה על הצד הטוב ביותר (בסופו של דבר) ובמסגרת האחריות, וכמובן שבחינם. אלו החדשות הטובות ועכשיו לתהליך עצמו.

הערה קטנה: יכול להיות שזה יהיה טיפה ארוך, אך אני משתדל להעביר את הסיפור במלואו.

לאחר עשרות טלפונים אל המוסך יום אחר יום ודין ודברים בינינו, התבקשתי להשיג להם את דוח השמאי מהתאונה הקטנה שהרכב עבר. הטענה שלהם הייתה שהם לא יכולים להשיג את הדוח אלא אך ורק הבעלים של הרכב, מה שהתברר לאחר מכן כשטות גמורה! :evil:

אז אני כמו ילד טוב מתקשר אל המוסך שבו בוצעה העבודה (מוסך של UMI כן?) והם מפנים אותי בשמחה אל השמאי שמפנה אותי בכיף אל הפקידה שתוך שנייה וחצי שולחת לי את הדוח בפקס ואת התמונות למייל. עד כאן הכל טוב ויפה ואני מעביר את הממצאים אל אחד הבוחנים במוסך וממתין לתשובה.

מאז חולפים להם עוד מספר ימים ובסופו של דבר מתקבלת תשובה שהמפקח אישר את התיקון והם מחכים להתחייבות בכתב על מנת שיוכלו להחליף את אגן השמן במסגרת האחריות. עוברים להם עוד כמה ימים ומצידי עוד כמה טלפונים אל המוסך (בממוצע כל יום יומיים) ובסופו של דבר נמסר לי שהם הזמינו את החלק והוא יגיע בעוד כשבוע (יום רביעי כך נאמר לי). אני מחכה ליום רביעי הגדול בקוצר רוח ומתקשר אחר הצהריים, ממש לקראת הסגירה של המוסך, רק בכדי לוודא שאכן החלק הגיע ואולי אוכל לקפוץ כבר למחרת (יום חמישי) בכדי לבצע את התיקון. מהמוסך נמסר לי שהחלק טרם הגיע אך כנראה שהוא יגיע מחר (יום חמישי) או לכל המאוחר ביום ראשון על הבוקר. אז נתתי להם את הזמן והתקשרתי ביום ראשון בצהריים ואכן, סוף כל סוף בשעה טובה ומוצלחת, נמסר לי שהחלק הגיע ואני יכול להגיע מתי שארצה בכדי לתקן 8)8)8)

אז קבעתי עם המוסך ליום שלישי בכדי שאוכל להתארגן בעבודה על יום חופש (אני רוצה להיות נוכח). ואכן, אתמול, יום שלישי, נסעתי אל המוסך על הבוקר קצת לפני שעות הפתיחה והמתנתי בסבלנות להתחלת התהליך.

לאחר כחצי שעה התהליך מתחיל. הרכב נכנס אל המוסך לאחד הליפטים ואני עומד ומסתכל. לאחר כרבע שעה הפועל אומר לי שאשב בחדר המתנה כי אסור לי לעמוד ליד הרכב. אני מסביר לו בנימוס שמדובר ברכב של 100K ולא באופניים ואני ממשיך לעמוד במקום. מיותר לציין שאני עומד די רחוק מהרכב ולא על הראש שלו. לאחר מספר דקות מגיע הבוחן שמסביר לי שאסור לי לעמוד ליד הרכב ושאין ביטוח ובלה בלה בלה. בסדר, אני מסביר לו שאחרי כל הבלאגן אני מעדיף לראות מה הולך. מיד מגיע בעל המוסך, מציג את עצמו ודורש ממני לפנות את המקום. לאחר דין ודברים הוא צועק: "תורידו את הרכב מהליפט, שילך למוסך אחר" אנחנו ממשיכים להתווכח ובסופו של דבר אני נכנע וזז הצידה אל חדר ההמתנה שממנו באמת שאי אפשר לראות כלום. לאחר מספר דקות בהם אני חושב מה לעשות, אני מבחין בכך שישנם לקוחות אחרים שעומדים מחוץ לחדר ההמתנה, אך בצד וכמובן שאני מיד נעמד לידם. משם אני דואג להראות למוסך שאני בפיקוח ישיר על הרכב ואני לא זז משם. הם מצידם טוענים שכדאי שאלך כי הרכב לא יצא היום בוודאות והתהליך עשוי לקחת עד 3 ימים. אני בוחר להישאר בכל זאת :lol:

אקצר לכם קצת: בסופו של דבר אחרי שבאמת עבדו ברצינות על הרכב משבע וחצי בבוקר ועד ארבע אחר הצהריים, הסתבר שהנזילה היא מהאטם, בדיוק כפי שאמרתי להם מההתחלה כשהציגו לי את ה"סדק" ולמרות שזה נראה כמו סדק (כך הם שכנעו אותי לפחות) כנראה שזה רק סימן מהיציקה של אגן השמן.

אז האטם הוחלף, השמן הוחלף ויצאתי בסופו של דבר מרוצה מהעבודה עצמה (עבודה נקייה ושבע אלף עיניים על הרכב) אך לא הייתי מרוצה מהיחס של בעל המוסך ומכל התהליך עצמו שנראה, איך לומר, כמו ניסיון לעקוץ אותי ולגרום לי לשלם על משהו שאני לא אמור לשלם עליו כלל.

מסקנות? אם אתם חושבים שאתם צודקים אל תוותרו.

פורסם (נערך)

שמח שהעניין הסתדר.

רק דבר אחד לגבי בעל המוסך -

ישנם עשרות נהלי בטיחות/תקנות וכו׳ שבעל עסק קטן ולא מסוכן (פיצוצייה לדוגמא) חייב לעמוד בהן.

תחשוב מה קורה במוסך.

אם הינך נמצא בשטח עבודה (אזור הליפטים לדוגמא) ללא שהינך עובד המקום, קרי היית אמור לעבור הדרכת בטיחות וכו׳ ונגרמת לך פגיעה כלשהי (לדוגמא- עמדת ליד הליפט , הלכת צעד אחורה, נתקעת בבסיס הליפט, נפלת ושברת את הרגל - לא עלינו) - all hell breaks loose.

באותה שנייה על בעל העסק לדווח לממונ בטיחות אזורי וקיימת סכנה שיוצא צו סגירה זמני לעסק, תחקירים ועוד כל מיני דברים.

וכל זה בלי לציין שאולי גם תחליט שאתה תובע את בעל העסק.

זה ישמע לך מטומטם וקטנוני- אבל עובדי המוסך (בטח במוסך יבואן) עוברים הדרכות תקופתיות שעוסקות בדיוק בסיכונים מהסוג הזה.

(כן, להיתקע בבסיס הליפט וליפול הוא סיכון עגודה שקיים במוסך).

אם היית בעל נגרייה לדוגמא לא היית נותן ללקוחות לעמוד לי המסורים החשמליים בזמן שעובדים איתם.

גם אני בעלים של רכב, גם אני הייתי לחוץ ורוצה לראות את הטיפול ברכב שלי אבל עלייך ועל כל מי שמבקר במוסך להבין דבר אחד-

אןלי זה לא בוצע בצורה נעימה, (למרות שביקשו ממך מס׳ פעמים),לאותו בעל מוסך אין שום דבר אישי נגדך וגם ללא שום בעל מוסך אחר בארץ שלא נותן ללקוחות לעמוד באזור העבודה - הם מקיימים את הוראות הבטיחות שמשרד התמ״ת מחייב אותם לעמוד בהם ע״פ חוק .

*כותב השורות הנ״ל שימש כחלק מעבודתו כנאמן בטיחות ועבר קורס רלוונטי המסמיך אותו לכך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי mp_phonix
פורסם

בדיוק בשביל זה במוסך "שקוף" יש אפשרות לצפות על הרכב מאיזור ההמתנה,

מוסך אוטופיה (טויוטה) במודעין קיר שלם של חדר ההמתנה הוא חלון גדול שצופה על כל המוסך (והמוסך גדול מאוד).

פורסם
שמח שהעניין הסתדר.

רק דבר אחד לגבי בעל המוסך -

ישנם עשרות נהלי בטיחות/תקנות וכו׳ שבעל עסק קטן ולא מסוכן (פיצוצייה לדוגמא) חייב לעמוד בהן.

תחשוב מה קורה במוסך.

אם הינך נמצא בשטח עבודה (אזור הליפטים לדוגמא) ללא שהינך עובד המקום, קרי היית אמור לעבור הדרכת בטיחות וכו׳ ונגרמת לך פגיעה כלשהי (לדוגמא- עמדת ליד הליפט , הלכת צעד אחורה, נתקעת בבסיס הליפט, נפלת ושברת את הרגל - לא עלינו) - all hell breaks loose.

באותה שנייה על בעל העסק לדווח לממונ בטיחות אזורי וקיימת סכנה שיוצא צו סגירה זמני לעסק, תחקירים ועוד כל מיני דברים.

וכל זה בלי לציין שאולי גם תחליט שאתה תובע את בעל העסק.

זה ישמע לך מטומטם וקטנוני- אבל עובדי המוסך (בטח במוסך יבואן) עוברים הדרכות תקופתיות שעוסקות בדיוק בסיכונים מהסוג הזה.

(כן, להיתקע בבסיס הליפט וליפול הוא סיכון עגודה שקיים במוסך).

אם היית בעל נגרייה לדוגמא לא היית נותן ללקוחות לעמוד לי המסורים החשמליים בזמן שעובדים איתם.

גם אני בעלים של רכב, גם אני הייתי לחוץ ורוצה לראות את הטיפול ברכב שלי אבל עלייך ועל כל מי שמבקר במוסך להבין דבר אחד-

אןלי זה לא בוצע בצורה נעימה, (למרות שביקשו ממך מס׳ פעמים),לאותו בעל מוסך אין שום דבר אישי נגדך וגם ללא שום בעל מוסך אחר בארץ שלא נותן ללקוחות לעמוד באזור העבודה - הם מקיימים את הוראות הבטיחות שמשרד התמ״ת מחייב אותם לעמוד בהם ע״פ חוק .

*כותב השורות הנ״ל שימש כחלק מעבודתו כנאמן בטיחות ועבר קורס רלוונטי המסמיך אותו לכך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני בהחלט מבין את העניין אך לאור הנסיבות לא רציתי לוותר. מעבר לכך בעל המוסך לא היה נעים בכלל.

פורסם

כבעל מוסך, לא משנה אם אתה רוצה לוותר או לא - הייתי מתעקש שתפנה את המקום. נהלי בטיחות וביטוח זה לא צחוק ואתה לא עובד שם.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...