Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אגיד לך בדיוק למה היא מרגישה לך איטית. כנראה אתה רגיל לנסוע בסל"ד גבוה. היתרון של מנוע טורבו הוא בסל"ד נמוך - איפה שרוב האנשים נוהגים. כנראה שאתה נהג קצת יותר "עצבני" ולכן כאשר נוסעים על הטורים הגבוהים - לא שמים לב ליתרון הטורבו.

אם תשווה את הנסיעה בסלד 1500-3000 אתה תרגיש הבדל משמעותי בין שני הרכבים.

נכון מרגישים דחיפה חזקה יותר אבל כן אם אני רוצה לצאת לעקיפה זה יותר קל לי באטמוספרי :roll:

יגאל צודק.

נסה רכב 2 ליטר טורבו ואני מבטיח לך שלא תתאכזב.

איזה 2 ליטר טורבו זולים יש? עד 60K

לדעתי תנהג ברכב עם תיבת dsg ותרגיש מיד את ההבדל.

יש הבדל ניכר בהאצות. הם הרבה יותר נמרצות ממנוע אטמוספרי, במיוחד כיף לראות את המחט מקפצת במהירות במעבר החד מהילוך להילוך... תענוג!

באיזה רכבים עם DSG נסעת והרגשת בהבדל?

גם לכפולות מצמדים יש את החסרונות שלהן(מבלי להתייחס לאמינות) - היה לי שנה ו25 אלף קילומטר עם איביזה 1.2 עם DSG ועכשיו אני אחרי כמעט 10 אלף קילומטר על קליאו עם EDC, לתיבות האלה במצבים מסוימיים יש השהיות מעצבנות שלא תמיד קיימות בגירים אוטומטיים שונים.

אני שקלתי לקנות קליאו לפני האסטרה, הEDC זה 6 הילוכים? והאם היא דו מצמדית

^ noknok

מוזר.. :shock:

נהגתי שנתיים באיביזה 1.2 DSG ואני נוהג בגולף 1.4 DSG שלוש שנים ומעולם לא שמתי לב להשהייה שנובעת מהגיר, כי הגיר מחליף אותם במהירות הבזק.

ההשהייה לדעתי בגלל הטורבו וזה קורה גם בליאון 1.8 שלקחתי לנסיעת מבחן.

אז הטורבו של האסטרה עצל ?

פורסם

אצלי יש טורבו משנות ה80,אתם רוצים לדבר על לאג?, כלום לא קורה מתחת ל3.5 אלף טור, משחטומתיות 1.6 עוקפות אותי,ואז אוי מיי גאד!

Porsche 944 turbo

פורסם

הוי, החופש הגדול.

כפי שכתב בגירה פה או בשרשור אחר, די לעשות סמטוחה מבולגנת מכל דבר.

מנועים משווים לאותו נפח, קפיש?

1.4 אטמוספרי מול 1.4 טורבו.

2.0 אטמוספרי מול 2.0 טורבו.

לא משווים 1.4 ל-2.0 בשום קומבינציה.

זה כמו לערוך מבחן השוואתי מקיף בין פרה לחתול. מה הקשר?!

לענייננו - כמעט ואין טורבו לאג במנועי טורבו מודרניים של משפחתומטיות. זה כל הקטע, עקומת מומנט שטוחה להפליא בסל"ד הכי חשוב לנהיגה יומיומית.

טורבו לאג "מסורתי" זאת תופעה מעיקה שמי שלא חווה אותה על בשרו לא יבין...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האיטיות שאתה מדבר עליה נובעת מתיבת ההילוכים (שבאסטרה באופן כללי דיי איטית גם לאוטומט מסורתי), תיסע על תיבה מודרנית כמו DSG או EDC ותרגיש בהבדל, וגם בתיבה פלנטרית קצת יותר זריזה מזו שיש באסטרה אתה תרגיש בגמישות של המנוע טורבו

פורסם

^

רק תיקון- התיבה באסטרה J היא לא איטית*, אלא להפך- מהירה. כלומר, ממהרת להעלות הילוכים כדי לשמור על סל"ד נמוך במיוחד. אתה יכול למצוא את עצמך ב-60 קמ"ש על הילוך שישי, שזה מוגזם לכל הדיעות. למעשה זה החלק הכי רע באסטרה, שיש בה עוד כמה מאפיינים חלשים אבל לחלוטין לא דיל-ברייקרים, כמו התיבה הנ"ל.

ועדיין, להרבה מאוד אנשים שלא מחפשים את האפס למאה זה לגמרי מתאים. כנראה שלפות"ש גם פה זה לא מתאים- מקובל לחלוטין.

*למרות שהכוונה שלך ברורה לגמרי.

פורסם

מצד שני ה ix35 הוא לא בדיוק הדבר הכי מהיר על הכביש. קשה לי להאמין שאסטרה 1.4 טורבו תקינה תרגיש איטית יותר מix35 תקינה. עוד תוצר של החופש הגדול. שני שרשורים שמדברים על אותו נושא בדיוק...

פורסם

בדיוק, ה IX35 זמן המיאוץ שלה ל 100 אורך כ 12 שניות (11.7) לעומת האסטרה ששם זה מתבצע בתוך כ 9 שניות (8.9) ככה ש 3 שניות זה פאקינג הבדל מטורף ולא קטן בכלל.

חופש גדול... ככל הנראה.

פורסם
אתה יכול למצוא את עצמך ב-60 קמ"ש על הילוך שישי, שזה מוגזם לכל הדיעות.

זה עם הדוושה לחוצה?

בגולף גם אפשר די בקלות להגיע למצב של הילוך שישי באיזור ה-60 קמ"ש, אבל רק אם הדוושה משוחררת.

אם באסטרה התיבה מעלה להילוך שישי ב-60 קמ"ש עם הדוושה לחוצה זה בהחלט לא בסדר.

כנראה שלפות"ש גם פה זה לא מתאים- מקובל לחלוטין.

אותו פות"ש.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

בתור מישהו שנוהג על אסטרה 1.4 2012 - תבדוק תרכב שלך.

קראתי גם את השרשור השני שלך, לא מבין על מה אתה מדבר, הדוושה בסדר גמור, הגיר בסדר גמור והמנוע בסדר.

כל עוד תבין שמדובר ברכב משפחתי רגיל ולא לאון קופרה הכל בסדר, פעמים בודדות שיצא לי לעבור את ה3000 סל"ד, ואין לי שום בעיה להתמודד עם קצב התנועה במילים עדינות.

ברור שאם תצמיד דוושה עד הסוף יהיה לך לאג, אם לא הכל טוב.

פורסם
זה עם הדוושה לחוצה?

בגולף גם אפשר די בקלות להגיע למצב של הילוך שישי באיזור ה-60 קמ"ש, אבל רק אם הדוושה משוחררת.

אם באסטרה התיבה מעלה להילוך שישי ב-60 קמ"ש עם הדוושה לחוצה זה בהחלט לא בסדר.

...

זה בתאוצה עדינה מאוד.

דווקא האסטרה מגלה את הפוטנציאל שלה כשמעבירים לידני ומתחילים לסחוט אותה. כמובן, אתה תשלם בצריכת דלק, אבל הרכב יתקדם בקצב הרבה יותר מרשים ממה שהוא נראה.

...

אותו פות"ש.

כן, ידוע- התכוונתי שזה אותו פות"ש (שאיך לא, נעלם גם מפה וגם מהשרשור השני. מפתיע).

פורסם
הEDC היא דו מצמדית 6 הילוכים.

והיא בעייתית? כי אם לא אז אשקול להחליף

בתור מישהו שנוהג על אסטרה 1.4 2012 - תבדוק תרכב שלך.

קראתי גם את השרשור השני שלך, לא מבין על מה אתה מדבר, הדוושה בסדר גמור, הגיר בסדר גמור והמנוע בסדר.

כל עוד תבין שמדובר ברכב משפחתי רגיל ולא לאון קופרה הכל בסדר, פעמים בודדות שיצא לי לעבור את ה3000 סל"ד, ואין לי שום בעיה להתמודד עם קצב התנועה במילים עדינות.

ברור שאם תצמיד דוושה עד הסוף יהיה לך לאג, אם לא הכל טוב.

תגיד לי אם זה מה שאתה מרגיש

לפעמים מרגישים את העברת ההילוכים ממש חזק וזה נותן פוש קטן כלפי הגב, כנ''ל יציאה מהמקום, הרכב קופץ קדימה וזה גם גורם לכאבי גב.

וזה בלי קשר לטורבו לאג

• תוכן חדש...