Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפחתה ממשקל הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רוצה לתקוף את המגיב הנכבד, אבל הפחתה של משקל הרכב היא מרכיב חשוב בשיפור ביצועיו, חיסכון בדלק וכדומה, וזאת כמובן תוך התאמה של מערכת המתלה, אם אכן החיסכון במשקל משמעותי. יצא לי פעם להעביר ערב בארה"ב עם מהנדס מבריק שכתחביב, שיפר את ביצועי פורד מוסטנג ישנה שהיתה בבעלותו. רוב הזמן הוא תאר איך, בעזרת שינויי מבנה שונים ויקרים, הוא הצליח להקטין את המשקל בחלקה הקדמי של המכונית כדי להתקרב (אף כי לא להגיע) למצב של היגוי נויטרלי.

מאד יתכן שפותח השרשור לא לכך התכוון ושהוא סתם מקשקש, אבל בכלל לא בטוח, וניסיתי לתת לו תשובה רצינית ומעשית, בתחום היכולת של כל אחד.

יוסי

קודם כל, אני מודה לך על כך שלא תקפת אותי.

שנית, אני לא מזלזל בפוטנציאל הטמון בהפחת משקל הרכב כסוג של שיפור לרכב.

פשוט מאוד, פותח השירשור הוא בעל סובארו ליאונה (אני לא מזלזל ברכב, לצורך העניין אפשר גם לקחת את ה"סופר" לנסר שלי), שזהו רכב משפחתי סטנדרטי ולא מעבר לך - כלומר, עם כל הכבוד אין הרבה לאן לשפר אותו.

מה גם, שתוסיף על כך את התגובות המוזרות שנכתבו כאן (חיפוש במבות, שריפת השלדה, הוצאת מושבים וכו'... שוב, אני כמובן שלא בא לזלזל במגיבים) והתוצאה היא שירשור די הזוי בעיניי.

זה כל מה שרציתי לומר.

תודה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לרכב היו אילו יומרות ספורטיביות הייתי אומר ללכת על זה... לרכב המדובר אין שום דבר שקושר אותו למילה ספורט עם כל הכבוד (למעט אולי בשביל Destructuion Derby :wink:)... ממליץ להימנע מכל הפחתה במשקל למעט דברים מיותרים לגמרי כמו עומס קשקושים בתא המטען, זה סתם הופך את הרכב ללא נוח ליומיום.

לצורך חיפושים עתידיים של אנשים בפורום אני רושם את מה שאני אישית גילחתי מהאוטו בשביל להפחית משקל, למען ההבנה המכונית היא מכונית מירוץ בלבד שלא לשימוש על כבישים ציבוריים בשום מקרה -

איך מורידים משקל?

מוציאים מהאוטו דברים שלא הכרחיים לו לנסיעה -

מזגן על כל האביזרים הנלווים

מערכת הגה כוח שלמה

מערכת חימום

סוככי שמש

סטריאו

כריות אויר

הגה הוחלף להגה מירוצים (קל יותר על הדרך)

דשבורד

כל שטיח, ריפוד או חומר בידוד לחום / קור / רעש

אנטנה חשמלית

גלגל רזרבי

כל גוף תאורה שהוא בחלקו הקידמי של הרכב (פנסים קדמיים, איתותים וצדדיים)

קליפרים קדמיים קלים יותר (וכמובן הרבה יותר טובים)

כל מערכת המגבים והשפריצרים

כסא נהג הוחלף למושב מירוצים שהוא גם יותר קל

בקרת שיוט

כל חלק דיפון שהוא בתא המטען

צופר

תמיכות פנימיות לפגושים

חיתוך של כל הפגוש האחורי לשיפור האווירודינאמיות (מוריד גם משקל)

חיתוך של רוב התמיכות בצד התחתון של מכסה המנוע

חגורות בטיחות מקוריות הוחלפו ברתמות מירוצים (גם הן קלות יותר)

חירור (SWISS CHEESING) של מספר תושבות ומתאמים האוטו שהיו "חזקים מדי".

החלפה של כל מערכת הפליטה בצינור אחד קצר שיורד מהטורבו לרצפה מתחת לאוטו

החלפה של חלון כנף בצד הנהג לחלון עם כונס מ LEXAN (גם כן קל יותר)

הסרה של טבעות גרירה

הסרה של ברגים מיותרים והחלפה / חיתוך של כאלו שארוכים מדי

קיצור של צנרת הוואקום מתחת למכסה המנוע למינימום

הסרה של כמה מגיני חום מיותרים

ובטח שכחתי עוד הרבה דברים אחרים...

בביצוע כרגע -

דילול צמת החיווט של הרכב למינימום החוטים ההכרחיים וקיצור שלהם למינימום האורך הדרוש

מוטי.

פורסם
קוראים להם ממגנזיום, למרות שאני לא בטוח שהם באמת כאלה
כיום רוב הג'אנטים מיוצרים מסגסוגת אלומיניום, אך עדיין נקראים מגנזיום בקרב רוב האנשים.

מה שמצחיק הוא שדווקא בסובארו לאונה, הג'אנטים הנפוצים שלה בדגם הGL אכן עשויים ממגנזיום, לפחות כך קראתי ע"ג דפי הפורום.

לעניין, איני מאמין שהורדת משקל כמו שציינת, שהיא היחידה הפרקטית מבין המוצעות, יכולה להשפיע רבות על צריכת הדלק והאצת הרכב. מדובר בק"ג בודדים שיכולים להשתוות לאיזו בריכת מים קטנה שנוצרה במקום כלשהו לא מנוקז (לדוגמא - אזורים מסויימים בתא המטען).

ומוטי, תודה רבה על הפירוט החביב. כמה נחמד לקרוא דברים כה רציניים המצויינים ע"פ נסיון.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מוטי, לא הגזמת בכלל. דילול צמת החיווט של הרכב????!? :shock::lol:

ל-nitro: אין פתרונות קסם בעניין הזה. ברוב המקרים, נוחות=אבזור=משקל -

זה לא במקרה שבמכוניות ראלי אין מזגן ואין מושב אחורי ואין דיפון בדלתות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כיום רוב הג'אנטים מיוצרים מסגסוגת אלומיניום, אך עדיין נקראים מגנזיום בקרב רוב האנשים.

מה שמצחיק הוא שדווקא בסובארו לאונה, הג'אנטים הנפוצים שלה בדגם הGL אכן עשויים ממגנזיום, לפחות כך קראתי ע"ג דפי הפורום..

שום סיכוי.

ג'אנטים אמיתיים ממגנזיום עולים יותר מכל הסובארו.

ומוטי, תודה רבה על הפירוט החביב. כמה נחמד לקרוא דברים כה רציניים המצויינים ע"פ נסיון.

בברכה,

שחף בן צבי.

על לא דבר :-)!

hans, לא הגזמתי (עדיין)... בצמת החוטים יש קרוב ל-6 (!!!) ק"ג מיותרים של חוטים... הורדתי מהאוטו כמה ק"ג של ברגים כולל חיתוך של ברגים שהיו ארוכים מדי... כשאתה בונה רכב למירוצים אתה רוצה להתייחס ברצינות לדברים הללו... כל קילו קובע כאן.

הדבר היחיד שבו אני מסתכל על המשקל כבעל חשיבות משנית זה מה שקשור לציוד בטיחות, קשת ההתהפכות שלי לדוגמא, היא הכבדה ביותר בשוק אבל גם החזקה ביותר והגבוהה ביותר.

מוטי.

פורסם
אם לרכב היו אילו יומרות ספורטיביות הייתי אומר ללכת על זה... לרכב המדובר אין שום דבר שקושר אותו למילה ספורט עם כל הכבוד (למעט אולי בשביל Destructuion Derby :wink:)... ממליץ להימנע מכל הפחתה במשקל למעט דברים מיותרים לגמרי כמו עומס קשקושים בתא המטען, זה סתם הופך את הרכב ללא נוח ליומיום.

גם אם הרכב לא קשור למילה "ספורטיבי" עדיין כל הפחתה במשקל תתרום לצריכת דלק יותר נמוכה(גם אם זה כמעט ולא מורגש), וגם לסחיבה יותר טובה. כמובן שלא מדובר בהפחת משקל ע"י הסרת מערכות שונות שיגרמו לשינוי בנוחות, אלא לדברים מינוריים שלא מועילים לנוחות היום יומית.

אצלי ברכב, סובארו ג'אסטי אשר לא ניחן בשום מאפיין ספורטיבי (:x ) הגלגל הרזבי מזמן יצא, יחד עם כל הנלווה אליו.

פורסם

אני חושב שמצאתי פתרון להוריד לפחות קצת מהמשקל וגם שיעזור לאיכות צליל יותר טובה

אז בלאונה מאחורה המגש של הרמקולים הוא פח ולכן כאשר יש על זה עץ שעליו מורכבים הרמקולים יש ויברציות והעץ דופק בפח שמתי ספוג מתחת אבל עדיין יש ויברציות

אז אני יוריד את הפח וישארי רק בצדדים קצת מהפח שעליו ישב המגש מהעץ(דיקט) ואז יהיה פחות משקל וגם האיכות של הצליל תיהיה יותר טוב

אשמח לשומע מה אתם חושבים .ועוד משהו חשוב האם הפח הזה תומך במשהו וההורדה שלו יכולה לגרום לבעיות בעלי לאונות אך אתם חושבים ?

שגיא.

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
אני חושב שמצאתי פתרון להוריד לפחות קצת מהמשקל וגם שיעזור לאיכות צליל יותר טובה

אז בלאונה מאחורה המגש של הרמקולים הוא פח ולכן כאשר יש על זה עץ שעליו מורכבים הרמקולים יש ויברציות והעץ דופק בפח שמתי ספוג מתחת אבל עדיין יש ויברציות

אז אני יוריד את הפח וישארי רק בצדדים קצת מהפח שעליו ישב המגש מהעץ(דיקט) ואז יהיה פחות משקל וגם האיכות של הצליל תיהיה יותר טוב

אשמח לשומע מה אתם חושבים .ועוד משהו חשוב האם הפח הזה תומך במשהו וההורדה שלו יכולה לגרום לבעיות בעלי לאונות אך אתם חושבים ?

שגיא.

עכשיו ברצינות, משעמם לך בחיים ?

אני לא מבין מה בדיוק אתה מנסה לעשות, גם אם תוריד 10 ק"ג מהאוטו לא תרגיש בשום הבדל - ואני לא מבין מה בכלל אתה חושב להוריד את הפח מתחת לרמקולים. חשבת שאולי -כן- יש לזה איזושהי משמעות ?

אל תחפש לעצמך שטויות וצרות. בתור התחלה, תדאג לקבע את העץ הזה שיש לך שם מאחור כמו שצריך. אם הוא היה מקובע בצורה מושלמת, הוא לא היה דופק או מקרקש.

בתור המשך תישאר בבגאז' רק עם הסט המקורי של ג'ק וכלים להחלפת גלגל. תעיף את כל הזבל (אם יש) החוצה. זהו.

בהנחה שאתה מרגיש שהאוטו לא סוחב מספיק טוב, הדבר האחרון שכן נשאר לך לבדוק וכן משפיע על תצרוכת דלק, האצות וכד הוא הוואקום מפלג שנוטה למות כל כמה שנים ואף אחד לא שם זXX עליו (וחבל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עכשיו ברצינות, משעמם לך בחיים ?

אני לא מבין מה בדיוק אתה מנסה לעשות, גם אם תוריד 10 ק"ג מהאוטו לא תרגיש בשום הבדל - ואני לא מבין מה בכלל אתה חושב להוריד את הפח מתחת לרמקולים. חשבת שאולי -כן- יש לזה איזושהי משמעות ?

אל תחפש לעצמך שטויות וצרות. בתור התחלה, תדאג לקבע את העץ הזה שיש לך שם מאחור כמו שצריך. אם הוא היה מקובע בצורה מושלמת, הוא לא היה דופק או מקרקש.

בתור המשך תישאר בבגאז' רק עם הסט המקורי של ג'ק וכלים להחלפת גלגל. תעיף את כל הזבל (אם יש) החוצה. זהו.

בהנחה שאתה מרגיש שהאוטו לא סוחב מספיק טוב, הדבר האחרון שכן נשאר לך לבדוק וכן משפיע על תצרוכת דלק, האצות וכד הוא הוואקום מפלג שנוטה למות כל כמה שנים ואף אחד לא שם זXX עליו (וחבל).

איציק

כן משעמם לי !!!

ממתי לחשוב על דרכים לשיפור הרכב הם לא רציניים .

אני בקישתי לדעת מה משמעות הפח הזה אני יודע שהוא לא סתם נימצא שם אם הייתי חושב שהוא נימצא שם סתם לא הייתי שואל אם הוא חשוב ?

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
כן משעמם לי !!!

ממתי לחשוב על דרכים לשיפור הרכב הם לא רציניים .

אני בקישתי לדעת מה משמעות הפח הזה אני יודע שהוא לא סתם נימצא שם אם הייתי חושב שהוא נימצא שם סתם לא הייתי שואל אם הוא חשוב ?

שגיא

איזה מן משמעות יש ל"שיפור" הרכב ע"י הסרת 2 ק"ג ממנו ???!!!!

תהיה ריאלי ותסתכל שוב על מה שאתה כותב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שגיא תשמע לאיציק... יש לא את הקטעים שלו שהוא מתווכח על השתלות טורבו או מנועים (בדיחה פרטית, יאצק קח בקלות אה?! :wink:) אבל בתכלס הוא צודק פה במאה אחוז... אני לא נכנס אפילו לקטע של הפח הזה שאתה חושב להוריד שרוב הסיכויים שהוא בכלל חלק מהשילדה (ואל תעיז לחשוב על להוריד אותו בכלל!)... זה פשוט מיותר לגמרי, תאמין לי, גילחתי כבר מעל מאה ק"ג מהאוטו, לא תרגיש שום הפחתה של פחות מ-30-40 ק"ג במכה ולזה אתה לא רוצה להגיע במכונית כביש נורמלית שלא מיועדת לביצועים.

מוטי.

פורסם

מוטי, למה הוצאת את כריות האוויר?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

Wil, במכונית מירוץ שבה מושב מירוץ שמקובע לרצפה (לא מתכוונן בשום צורה שהיא), רתמות בטיחות מלאות של 6 נקודות עיגון שעשויות מפוליאסטר ולא ניילון וברוחב של 3 אינצ'ים בארבע נקודות העיגון העיקריות, קשת התהפכות מהחזקות ביותר ונהג שחובש קסדה מלאה אין פשוט שום סיבה שבעולם להשאיר את כריות האויר.

הן שוקלות המון, בחיים לא תגיע אליהן גם במקרה של תאונה ואם כן הגעת אליהן רוב הסיכויים שזה כבר לא ממש ישנה לך כלום :twisted: ... עוד בין החסרונות - מסתיר לך את הנעשה במידה והרכב עדיין בר נהיגה אחרי (ויותר חשוב - בזמן) התאונה ואתה יכול איכשהו להציל משהו ממצב הביש, הפיצוץ של הכרית גם יכול לגרום לנזקים לשמיעה והאחרון הוא שכרית אויר וקסדה מלאה זה לא שילוב מוצלח במיוחד - היו מקרים של פגיעות צוואר כתוצאה מפיצוץ של כרית האוויר שמושך את הסנטר של הקסדה למעלה בעת הפגיעה בה.

לסיכום - מה שטוב בכביש לא טוב במסלול במקרה זה.

Levil, הצופר של המיאטה היה גרוע מאז ומעולם... האגזוז (יותר נכון האין אגזוז) כ"כ רועש שאפילו בתוך האוטו לא שמעת את הצופר... מה שכן, עד היום במקרים כמו שתארת הייתי מהבהב עם האורות הגבוהים אבל הורדתי לאחרונה את הפנסים הקדמיים מהאוטו, צריך למצוא פתרון אחר :wink:

מוטי.

• תוכן חדש...