Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 120k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי רכב אחר, ממליץ לבצע נסיעת מבחן ברכב:

סוזוקי קרוסאובר נפח מנוע 1.4 ליטר טורבו,

לא מרגיש חזק או מהיר , דיי פשוט מבפנים וגם האבזור בינוני.

פורסם
דווקא יש לי. חבל שאתה קופץ למסקנות. סטטיסטיקה מדויקת לא, אבל תמונת מצב מאוד משקפת (בזכות גורמים שמאוד מעורים במערכת הזו) יש גם יש.

נכון, עדיין שומעים, אבל (כיום) ביחידות ההנעה הישנות שקיבלו "שדרוג" ליורו 6, כמו ה-1.4 שעבר מ-122 ל-125 סוסים. וכמו שאמרתי, לראייה, ב-1.4 בחדש לא שומעים על תלונות (וגם אם כן, הן הרבה יותר נדירות ממה שהיה). צירוף מקרים? לא בטוח.

מנין לך שאני לא צודק? ו-3 שנים בגירים שעברו מעל 100 אלף ק"מ בלי אף תקלה (במונחי פולקסווגן) זה מאוד מכובד. גם ב-EDC של רנו, שכולם (ואני ביניהם) אומרים שהדו-מצמדי שלהם מוצלח (מבחינת אמינות) מהגרסאות של VAG ופורד, מתחילות הבעיות רק בשלב מאוחר (בשבילך בעיות, בשביל אחרים בלאי נורמטיבי בגיר שהוא בסופו של דבר מבוסס על ידני)- יש להחליף קלאצ'ים לרוב סביבות 120 אלף ק"מ. אז אותו דבר בפולקסווגן.

אף פעם לא אמרתי שהגירים עכשיו מושלמים, אבל מה שבטוח שהם קנייה עדיפה בהרבה מבעבר. למי שיודע שיהיה עליו לשלם 4.5K אחרי כמה שנים להחליף קלאצ'ים, אבל בתמורה הוא יקבל גיר שמנצל את כוח המנוע באופן מעולה (אין בה ממיר מומנט, בניגוד לתיבה פלנטרית), וגם יודעת לספק חיסכון בדלק בתוואי בין עירוני בזכות שביעי ארוך. למי שבכל זאת חושש מהגיר, וגם זאת אמרתי, אמליץ על מאזדה 3 2.0- מכונית בטיחותית, זריזה, אמינה ועדיין די חסכונית.

לא נכנס ליבואן במה הוא נותן אחריות ובמה לא, גם הם יודעים שהגירים השתפרו, אבל כנראה משיקולים כלכליים הם מעדיפים להוריד במחיר הקנייה ולא להוסיף אחריות. ובינתיים נראה שזו אסטרטגיה שעובדת להם לא רע- ניקח לדוגמא את האיביזה, שהייתה בזמנה (לפני כמעט שנתיים) סנונית ראשונה בארץ עם מנוע ה-1.0TSI (הגרסה הנמכרת ביותר שהיא גם יחידה שחדשה שאף אחד לא מכיר את טיב האמינות שלה, להזכירך), ולמרות שמחליפה כבר הוצגה בחו"ל (ונמכרת שם ובדרך לארץ), היא עדיין הסופר מיני הנמכרת בישראל לשנה הנוכחית- היא מסרה השנה מינואר עד יולי 3,120 מכוניות (ירידה של 6% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד), בעוד שהשנייה הנמכרת ביותר היא הקליאו, שמסרה 2,671 מכוניות (ומסרה כמעט פי 2 מהתק' המקבילה אשתקד). ואגב, שמת לב ששתי הנמכרות ביותר בגזרת הסופר מיני הן עם תיבות רובוטיות דו-מצמדיות? כנראה שה-DSG הזה לא מחורבן כפי שאתה מנסה לתאר אותו...

לפותח השרשור אני מאחל שיהנה מהלאון 1.4 שלו, שיסע בדרכים טובות ומפותלות, ולצ'מפיון אני מאחל שימכרו עוד לאונים במחיר משתלם לצרכן ויורידו את מחירי הטיפול בגירים.

תודה רבה,עזרת לי מאוד כי הרבה אנשים פה בפורום מפחידים עם התיאורים שלהם על התיבה הזאת,אם זה באמת כמו שאתה אומר 4.5k לקלאצים אחרי 100 אלף קילומטר אז בוודאי שזה שווה להרגשה ולהנאה שהאוטו הזה מביא יחד עם המנוע ובמחיר כזה זה לדעתי שווה.

אני רואה שאתה מבין אז יש לי עוד שאלה... כדאי לחכות לאיביזה החדשה ולראות מה האיבזור שמגיע איתה ו איך ההרגשה בנסיעה או פשוט לקנות לאון? אולי אפילו fr שמשדרג קצת את המראה?

פורסם

אם אתה לא לחוץ על רכב הייתי שוקל לחכות לה, אולי יהיה לה אבזור בטיחות אקטיבי עם מנוע הליטר במחיר שווה. מבחינת מרווח היא קרובה יותר ללאון מאשר לאיביזה היוצאת (לפי הביקורות). מה שכן- ה-1.4 בליגה אחרת (מבחינת ביצועים) מה-1.0, אם אתה מחפש ביצועים טובים הייתי בוחר בלאון עכשיו.

אמי קנתה עכשיו לאון FR. לשאלתך, הייתי משדרג ל-FR כי הרכב מרגיש מה שהוא היה צריך להיות- מעניק תחושה סמי-ספורטיבית שהסטייל לא מעניקה. היא יותר בטיחותית (9 כריות אוויר מול 7), יש לה הופעה יותר מרשימה (חישוקי 18 ובעיקר פנסי כל-לד), יש מצבי נהיגה (יותר תורם לאגו מאשר שינוי דרסטי, וגם אז השינוי העיקרי הוא רק במשקל ההגה במצב ספורט), תאורת אווירה בדלתות, מושבים ספורטיביים ועוד כמה זוטות. ההפרש במחיר בסופו של דבר יוצא פחות מה-13K במחירון, והאוטו נותן תחושה יותר ספורטיבית ויוקרתית, לתחושתי כדאי לשדרג ל-FR.

פורסם

נכון שציינת רכב חדש,

אך יכול להמליץ לך את אותם רכבים שאתה מחפש נמכרים בשוק היד שנייה שהם אפילו לא שנה שנתיים על הכביש ובכך

לחסוך/״להרוויח״ ירידת ערך משמעותית ולהנות עדיין מאחריות יצרן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...