Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ספוטיבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים :)

אשמח להתייעץ אתכם, מאד מעריך את הדעות כאן.

קצת על עצמי,

בן 32~, אחרי שנים לא פשוטות של פירוק זוגיות ארוכה (+ביטול חתונה)/לידה שלא צלחה/בזבוז המון משאבים (כלכליים/נפשיים)/פתיחת דף חדש ובזוגיות חדשה (כמעט שנה).

ללא דירה/נכס כזה או אחר (גר בשכירות).

כבר זמן מה אני מתלבט ביני לבין עצמי בכל הנוגע לרכישת רכב ספורטיבי.

אתחיל בזה שיש לי כבר רכב מהעבודה (פורטה 16), ללא הוצאות דלק/ביטוחים וכד'.

מרוויח בסדר (23/25~ ברוטו), עם חסכונות של כ-245K ish

מאוד אוהב את התחום.

מאוד רוצה לחזור לתחום אם כי יודע שהתחביב לא זול ובכלל, חושב שמגיע לי לפנק את עצמי אחרי תקופה לא פשוטה והרבה עבודה קשה.

חשבתי להשקיע בין 130-150 לרכישת רכב ספורטיבי, מאוד מתחבר לרכבי VAG (S1/S3/GTI וכו')

ההתלבטות היא בעיקר בין הלב לראש.

מצד אחד, אני מודע שזהו צעד כלכלי לא חכם בכלל ועדיף לחסוך לדירה (משכנתא).

מצד שני, אז לא נהנה בחיים? הרי בשביל מה אני עובד כ"כ קשה? אני לא כזה זקן, עוד יהיה לי זמן לחסוך לדירה.

*יש לי גם אפשרות לוותר על הרכב מהעבודה ולהוסיף לשכר עוד כ-1500/1600 ש"ח נטו.

אשמח לשמוע דעות נוספות, דרכי חשיבה, יעזור לי מאוד לעשות סדר בראש.

תודה רבה.

:roll:

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה שואל את דעתי, בהנחה והייתי בסיטואציה כמו שלך הייתי קונה דירה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

שום דבר בעולם לא ישנה את העובדה שרכב איננו השקעה, אלא הוצאה בלבד.

אילו היית מתנהל בלי רכב בכלל, ברור שמהלך כזה היה מקשה על צבירת ההון,

אבל מכיוון שכבר יש רכב על חשבון העבודה, הרי שההוצאה הנוספת איננה איומה,

במיוחד אם אתה קונה רכב משומש שספג את רוב ירידת הערך.

לא כל כך קשה לחשב כמה זה יעלה לך, עשרות או מאות גולשים כבר חשפו בפורום

את פירוט ההוצאות שלהם בפורום ״רכב כללי״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדוק אם אפשר לקבל אחזקת רכב על הרכב הספורטיבי, במקום הרכב מהעבודה.

ולנסות למצוא רכב בין 3-5 שנים במצב טוב, ולהנות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה רבה על תגובותיכם.

אם אתה שואל את דעתי, בהנחה והייתי בסיטואציה כמו שלך הייתי קונה דירה.

אשמח לדעת מדוע, האם בגלל הסיבה שציינתי? "כי זה יותר נכון כלכלית"?

בכל מקרה בשלב מסויים בחיים אני מתכנן לרכוש רכב ספורטיבי (לא Hardcore כמובן), חלום די ריאלי, לא?

ד"א, אמנם לא ציינתי אך נכון לרגע זה, אני מצליח לחסוך כ-120-125K בשנה.

לצערי, לא יכול לקבל אחזקת רכב מהעבודה.

אכן התכנון למצוא רכב באיזור 2011/12/13.

פורסם (נערך)

אולי פיתרון ביניים - במקום להשכיב 130K על רכב שתכלס תיהנה ממנו רק בסופ"ש, סע עם החברה/אישה פעם בכמה חודשים לשבוע בחו"ל. גם שינוי אווירה, גם חופש וגם תוכל להשכיר משהו כיפי באמת.

הנה, למשל שבוע במינכן ביולי:

Capture.PNG

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

יש לי פתרון בשבילך:

תחזיר את הרכב מהעבודה ותגלגל לכיסך עוד כ 1600₪ בחודש שהם כ 19000₪ בשנה (האם יש דלקן?)

הורד את התקציב לרכב הספורטיבי, לא חסרים רכבים ספורטיביים מאוד מהנים ב 80-90K ובכל מקרה כל הוטהאצ' תהיה קפיצת מדרגה מפורטה.

קנה רכב 3 שנים על הכביש שכבר ספג את ירידת הערך שלו - והנה, אתה נהנה מכל העולמות. גם רכב מהנה וגם לא מבזבז (הרבה) יותר כסף מהמצב הנוכחי.

פורסם (נערך)

לא מבין למה לשים את הכסף הנזיל שלך על האוטו? תשאיר את הכסף שיהיה לך לתת מקדמה על בית.

היום נותנים הלוואות בריבית פריים.

תחזיר את הרכב לחברה, תעלה את המשכורת שלך ב1600 נטו.

קנה רכב חדש במימון מלא. פג'ו 208GTI במימון מלא תעלה לך כ1400 שקל כל חודש.

אתה תוכל להפחית את ההחזר החודשי אם תתן מקדמה גבוהה יותר מ2000 שקל(המינימום שאפשר לתת)

אגב זה מה שאני עשיתי.

רוב הכסף הנזיל שלי היה על הרכב הקודם שלי (BMW) מכרתי אותה ונתתי מקדמה לדירה חדשה והזמנתי סיאט לאון FR

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם
לא מבין למה לשים את הכסף הנזיל שלך על האוטו? תשאיר את הכסף שיהיה לך לתת מקדמה על בית.

אז אני אגלה לך סוד: אין ארוחות חינם.

כשאתה לא משקיע את הכסף הנזיל שלך ברכב, אתה מקטין משמעותית את יכולת ההחזר החודשית שלך כי אתה, כאמור, משלם תשלום חודשי על הרכב.

ליכולת ההחזר החודשי יש השפעה לא קטנה על המימון (משכנתא) שלקחת.

ומנגד - כשאתה משתמש בהון שלך לטובת רכישת רכב, אז ההון העצמי שלך בעת רכישת דירה נמוך יותר ותצטרך מימון גבוה יותר, וכמובן שגם לכך תהיה השפעה על המשכנתא.

אז לא תמיר, זה לא "open shut case" כמו שאתה מציג כאן - יש מצבים בהם ההפרש בהחזר החודשי "יעלה לך" יותר כסף לאורך חיי המשכנתא, ויש מצבים אחרים שבהם תודות למימון עדיף תקבל תנאים טובים משמעותית.

וזה לפני ששיקללנו פנימה שבשיטה שלך יש ירידת ערך הרבה יותר חריפה על ההון ש'השקעת' ברכב...

פות"ש,

אני הייתי 'סוגשל' בנעליים שלך ברמת הסוגיה הכלכלית, בחרתי לרכוש הוטהאצ' משומשת (ראה חתימה), ביצעתי לאחרונה שקלול עלויות והשוואתי לעלויות של רכישת רכב משפחומטי חדש בתקציב דומה לעלות הרכישה שלה וגיליתי שההפרש קטן הרבה הרבה (הרבה) יותר ממה שאנשים חושבים - וזאת בעקבות ירידת הערך של הרכב החדש לעומת המצב בו האקזמפלר 'ספג' כבר את רוב הירידה (+פרמטרים פרטניים פר אקזמפלר)... היות והרכב יועלה למכירה בקרוב בגלל דברים שלא קשורים בו אני לא מפרסם את זה בשביל שזה לא ייראה כמו מסיונריות, אולי אשתף עוד כמה חודשים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ברור שאין ארוחות חינם.

כיום הוא משלם 1600, במקום לשים את זה על הפורטה, הוא יכול לקנות רכב במימון מלא. האקסטרה שיעלה לו זה הדלק,ביטוח טיפולים ואגרה, מה שהוא לא היה משלם בעבר..

אם עכשיו הוא יקח מתוך ה245 אלף ש"ח 80 אלף ש"ח הוא מתרחק משמעותית מהאפשרות לתת מקדמה ובעצם מבטל את האפשרות לרכוש דירה נורמלית בשנים הקרובות(הזמן שיקח לו לחסוך שוב את ה80 אלף ש"ח) וכמו שאנחנו יודעים, המחירים רק עולים.. והמקדמה שהוא יצטרך לתת תעלה גם היא בהתאם.

מה שאני מציע זה להשאיר את הקלף החזק אצלו, 245 אלף שקל שזה לא רחוק ממקדמה לדירה חדשה. אחרי שהוא יתן מקדמה, יחד עם התקדמות העסקה הוא כבר לשקול אם למכור את הרכב או לא בהתאם להחזר החודשי ולחלוקת התשלומים.

עוד אפשרות ביניים זה לתת 20-30 אלף מקדמה ולהפחית את ההחזר החודשי.

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם

אור מקריאת הפוסטים שלך השקעת על הג'ולייטה אלפי שקלים (אם לא עשרות אלפי שקלים) מעבר להוצאה הראשונית עליה.

ברור שאת כל הכסף הזה אתה לא תקבל חזרה ברגע המכירה... אתה לא מרגיש שהכסף קצת "התבזבז" בהתחשב בעובדה שלא נהנת מהתוצר מספיק זמן?

פורסם (נערך)

DWK איזו תשובה אתה מחפש?

ברור שאחזקת רכב מיוחד איננה החלטה כלכלית מושכלת לשום אדם

רבים וטובים כמובן מהכותבים פה (כולל אני) עדין בוחרים לעשות את זה כי זה, כמו שאמרת, גורם לנו אושר.

עכשיו השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך:

אתה רוצה דירה?

איפה?

מתי?

כמה אתה מוכן "להתכלב" בדרך לשם?

האם אתה צופה סכום כסף גדול בעתיד בלי קשר לעבודה שלך?

שאלה, כמה ק"מ אתה עושה בשנה עם הרכב עבודה שלך?

למשל לי יש דירה עם משכנתא ובמקום לסגור אותה מהר יותר אני בוחר להוציא אקסטרה כ 1500 שקל בחודש על רכב מיוחד במקום לקנות נגיד יונדאי i10 חדשה שאפילו היא יותר ממה שאני צריך כנראה (אז תאר לך כמה מיותר מה שיש לי היום ברמת ההגיון!), ולהפנות את ה 1500 האלה לכיסוי מהיר יותר, זו הבחירה שלי ולא בטוח שאתה צריך להסיק ממנה כלום לגבי בחירה שלך.

*איזה קטע, לא ידעתי שאם אני כותב יונדאי I10 קארספורום יודע להצמיד לינק אוטומטי, חמוד האמת (אבל I גדולה לא עובד...)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

פשוט. כי אני מעדיף עצמאות פיננסית מאשר רכב חדש.

תודה רבה על תגובותיכם.

אשמח לדעת מדוע, האם בגלל הסיבה שציינתי? "כי זה יותר נכון כלכלית"?

בכל מקרה בשלב מסויים בחיים אני מתכנן לרכוש רכב ספורטיבי (לא Hardcore כמובן), חלום די ריאלי, לא?

ד"א, אמנם לא ציינתי אך נכון לרגע זה, אני מצליח לחסוך כ-120-125K בשנה.

לצערי, לא יכול לקבל אחזקת רכב מהעבודה.

אכן התכנון למצוא רכב באיזור 2011/12/13.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...