Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה NC בשנים 2007-2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לאחר חיפוש כושל אחר רכב כמעט חדש בתקציב של 70-100 אש"ח מעניין, החלטתי להגשים חלום, לרדת משמעותית בשנתון ולחפש מיאטה NC מהשנתונים 2007-2008, כפי שפחות או יותר נופל לי על התקציב.

עם זאת, ידוע לי שמדובר ברכב לא זול ויחסית ישן (10-9 שנים על הכביש), ובתור מישהו שהרכב הכי זקן שקנה היה בן שנתיים, יש לי חשש טבעי לקנות רכב ספורטיבי אמיתי שכנראה היה בשימוש ליותר מנסיעה לסופר.

לכן יש כמה דברים שהייתי רוצה לוודא לפני שאני בכלל חושב על להכנס להרפתקאה הזו.

• מקריאה ברשת, הכנתי את עצמי לעלות ביטוח באזור ה-7000-8000 ואין לי בעיה עם זה. השאלה, בתור מישהו שתבע את הביטוח השנה על גניבת אוטו, יש סיכוי ששום חברה לא תהיה מוכנה לבטח אותי, בלהתחשב בזה שבכללי יש קושי למצוא חברה שמוכנה לבטח אוטו כזה? איזו חברות בכללי מבטחות אוטו כזה?
  • לפי הרכבים שמצאתי בלוח יד2, רוב הרכבים נסעו באזור ה-110-170 ק"מ. האם עלי לצפות לבלאי טבעי במכלולים ותקלות ידועות, או שעדיין אמינות מאזדה מוכיחה את עצמה גם פה, כל עוד האוטו טופל כנדרש?
  • האם יד גבוהה (יד4-5 למשל) באוטו כזה יכולה לסמל על תקלות לא צפויות, או שמדובר בתחולפה טבעית עקב כך שהאוטו לא פרקטי, ולא מתאים לכל גיל ומצב משפחתי?
  • האם יש בעיות/הוצאות ידועות (כמו החלפת גיר אם יש) שעלי להיות מוכן אליהם מבלי קשר למצב של האוטו?
  • אני מעדיף לקנות אוטו לא משופר בשל בלאי ופגיעה באמינות, אבל בשל ההיצע הנמוך שיש, אין לי ברירה אלא לכלול גם רכבים כאלה בחיפוש. לכן השאלה, מאיזה שיפורים עלי לחשוש? האם שיפור רכב כזה פוגע פחות באמינות משום שמדובר ברכב ספורטיבי מוצהר?

עריכה אחרונה על ידי serg90
פורסם

שלום לך, אנסה לתרום מעט מניסיוני, מה שכן אמליץ לך לחקור את העניין גם בפורום מועדון הרודסטרים, הוא שופע במידע ובבעלים אדיבים עם רצון לעזור.

האקזמפלר שלי מודל 2007 גג רך, אני משלם ביטוח חובה + מקיף סביב ה5000 ש''ח לנהג מעל גיל 30.

הרכב שלי נקנה לפני כשנתיים +, יד שניה עם 130 אלף ק''מ, כשהרכב משמש אותי באופן יום יומי, למרות גילו הוא מפגין אמינות טובה, ביצעתי בעצמי מספר טיפולים יזומים, החלפת מצמד, שיפוץ סטרטר ואלטרנטור, תושבות מנוע שהתבלו הוחלפו במשופרות, סעפת פליטה הוחלפה על מנת לקבל כושר עבודה יעיל וזמין יותר, והכי חשוב בצד עומדים קויילאוברים (עקב אכילס של הNC) שיותקנו בקרוב וישפרו משמעותית את חווית הנהיגה ברכב.

ממליץ בחום!

שים דגש על רכב מטופל, ללא שילדה כמובן, עניין היד הוא חסר חשיבות מלבד עניין הסחירות, גם הק''מ לא באמת מעיד על טיב או מצב הרכב, ישנן מיאטות במועדון שחצו את ה250 אלף ק''מ ועדיין פעילות וננהגות.

שיהיה המון בהצלחה!

פורסם

הסקירה של גיא טובה מאוד, אבל בכל זאת מדובר ברכב שממלא פורומים שלמים, אפשר למצוא המון מידע נוסף בפורום וגם ב-miata.net, הפורום הגדול בעולם למיאטה. אני בעלים של מיאטה 2006 (למעשה ה-NC הראשונה שעלתה על כבישי ארצנו) מזה 4.5 שנים ולפני כן הייתה ברשותי גם NB במשך 3 שנים כמעט. אנסה להתייחס לשאלות שלך.

היי,

לכן יש כמה דברים שהייתי רוצה לוודא לפני שאני בכלל חושב על להכנס להרפתקאה הזו.

• מקריאה ברשת, הכנתי את עצמי לעלות ביטוח באזור ה-7000-8000 ואין לי בעיה עם זה. השאלה, בתור מישהו שתבע את הביטוח השנה על גניבת אוטו, יש סיכוי ששום חברה לא תהיה מוכנה לבטח אותי, בלהתחשב בזה שבכללי יש קושי למצוא חברה שמוכנה לבטח אוטו כזה? איזו חברות בכללי מבטחות אוטו כזה? לא תמיד פשוט לבטח, צריך לשאול את חברות הביטוח, לא את הפורום, במיוחד כיוון שיש לך מצב יחודי.

• לפי הרכבים שמצאתי בלוח יד2, רוב הרכבים נסעו באזור ה-110-170 ק"מ. האם עלי לצפות לבלאי טבעי במכלולים ותקלות ידועות, או שעדיין אמינות מאזדה מוכיחה את עצמה גם פה, כל עוד האוטו טופל כנדרש? התשובה הקצרה היא כן, עליך לצפות לבלאי טבעי ותקלות ידועות. כידוע הרכב סה"כ אמין, אבל בכל זאת רכב שעבר למעלה מ-100K ק"מ, בטח 150K, יהיה לו בלאי וזה בסדר גמור. שווה לבדוק מול הבעלים הקודמים מה כבר טופל אנסה לגעת ברוב הדברים: טרמוסטט (אם לא הוחלף, סביר להניח שהוא חצי פתוח והרכב לא מגיע לטמפ' עבודה אופטימלית), חיישני למבדה (יש שניים), תושבות מנוע, מיכל עיבוי (נסדק), מסרק הגה, משאבות קלאץ', בולמים וכריות בולם. אלו רוב הדברים שאני מכיר כ"מחלה". כמו-כן, שים לב שבק"מ הזה המנועים מתחילים לאכול קצת שמן, לא דרמטי, אבל חשוב לבדוק, מספר מפתיע של מיאטות החליפו מנוע. הגג - אם לא תוחזק באדיקות או הוחלף לאחרונה, אתה תראה (מעבר לצבע דהוי) פס של דבק בקדמתו (היכן שמתחבר לשמשה הקדמית) וזוג פסים קטנים בכל צד - זה לא מצביע על נזילה, אבל על כך שמתישהו תצטרך להחליף (כ-5000 ש"ח כולל עבודה, את הגג יש להביא מארה"ב). בסה"כ רוב החלקים אפשר להשיג די בזול וזו עדיין התמורה הטובה ביותר לכסף בעבור רכב ספורטיבי, ללא ספק. חשוב עוד יותר לוודא שהרכב טופל כראוי. שמן גיר ודיפ' צריך להחליף כל 90K, גם מצתים, תוודא שזה בוצע.

• האם יד גבוהה (יד4-5 למשל) באוטו כזה יכולה לסמל על תקלות לא צפויות, או שמדובר בתחולפה טבעית עקב כך שהאוטו לא פרקטי, ולא מתאים לכל גיל ומצב משפחתי? יד 4-5 לא תהיה גבוהה במיוחד בשנתון הזה, אבל הייתי נמנע מיד 7+ למשל (למרות שיש יוצאים מן הכלל וכדי לבדוק כל רכב לגופו)
  • האם יש בעיות/הוצאות ידועות (כמו החלפת גיר אם יש) שעלי להיות מוכן אליהם מבלי קשר למצב של האוטו?ראה מעלה. ככלל כל עוד בודקים שמן המנוע מפגין אמינות מעולה גם בק"מ רבים של נסיעה ספורטיבית. על גיר שהלך לא שמעתי בכלל.
  • אני מעדיף לקנות אוטו לא משופר בשל בלאי ופגיעה באמינות, אבל בשל ההיצע הנמוך שיש, אין לי ברירה אלא לכלול גם רכבים כאלה בחיפוש. לכן השאלה, מאיזה שיפורים עלי לחשוש? האם שיפור רכב כזה פוגע פחות באמינות משום שמדובר ברכב ספורטיבי מוצהר? הפוך גוטה. בגלל שהמיאטה לעיתים רבות מגיע לידי אנשים שמעריכים את הרכב, הרי שאם הרכב שופר כהלכה (מייד אסביר) כדי לך ללכת עליו. ראשית, המתלים המקוריים רכים מדי (ובכל מקרה גמורים בק"מ שאתה מציין) ולכן מתלים משופרים עדיפים. השמות שאתה מחפש הם קוני\פרוגרס , מאזדספיד (לוודא שהבולמים לא נוזלים), ואם מדובר בקוילאוברים אתה מחפש KW, טיין או אוהלינס (הכי טובים שיש!) תמנע מכם מי שמות שאף אחד לא שמע בחיים. שיפורי נשימה: קיט יניקה זה תוספת מוכרת וחביבה, אבל בעיקר חשוב לשדרג את סעפת הפליטה (ה-header) כיוון שהתכנון המקורי מאוד מגביל את הנשימה. ההמותג המומלץ הוא של בראיין גודווין. לעיתים תמצא גם מיד-פייפ ודוד אחורי מתוצרתו - הרווחת. גלגל תנופה קל וקלאץ משופר זה לא מועיל ולא מזיק ובטח לא סיבה לפסול רכב. יש כאלו שעשו טיונינג - אם יש שיפורים, זה הדבר הנכון לעשות כי זה גורם לכל העסק לעבוד טוב יותר. למיאטה יש בור קטן של מומנט סביב ה-3.5 וזה משטח אותו. המותג המוביל בשנים האחרונות הוא ECUTek.

תגשים את החלום, לא תצטער, זה רכב שאפשר להנות איתו יותר מכל רכב אחר כמעט.

פורסם (נערך)

עשיתם לי את היום, שמח לשמוע שלא מדובר ברעיון מופרך ואכן אפשר לקנות אוטו מרגש.

שפכתם לי הרבה מידע יעיל, כשחצי מהמושגים אני לא מכיר, אני הולך לקרוא ולהשכיל, המון תודה.

ואם זה לא סוד, באיזה חברות ביטחתם? הבנתי שב-AIG בכלל לא מבטחים, ולפי WOBI גם לא בשלמה או בפיניקס.

מהו מרווח הטיפולים המומלץ עבור רכב זה? האם גם הוא אמור לעבור טיימינג ב-120K?

איך אפשר לבדוק האם הרכב זולל שמן?

האם עושים לו בדיקה במכון בדיקה רגיל, או שיש מקומות יעודיים לרכבים כאלה?

וכמובן לא פחות חשוב, איך בודקים היסטורית טיפולים בצורה בטוחה? הבנתי שרוב הטיפולים נעשים בסדנאות מיוחדות כי מוסכי היצרן לא באמת יודעים לטפל באוטו. הרי לא בטוח שהמוכר גר באזור הסדנאה בה טיפל, ולכן האם אפשרי להתקשר ולבקש שישלחו לי למייל היסטורית טיפולים של אוטו, שכרגע לא נמצא בבעלותי? הרי ברור לי שאני לא יכול להסתמך על מה שיראה לי המוכר.

וטעיתי כשאמרתי החלפת גיר, התכוונתי לקלאצ' שהוחלף, כפי שראיתי באחת מהמודעות. האם זה תקין? כי כרגע ההתלבטות היא בין שני רכבים באותו שנתון, אחד סטוק עם קלאצ' מקורי שהוחלף, יד4, 110,000 ק"מ או השני שעולה 15,000 אלף יותר, יד2, 150,000 ק"מ ומלא בשיפורים, כולל קלאצ' exedy ונראה מאוד שמור - נוטה יותר לכיוון הזו, אך בכל זאת אלך לראות את שניהם.

עריכה אחרונה על ידי serg90
  • ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

ענו לפניי וכל מה שענו נכון. אתרום איפה שאני יכול: אם יש לך התלבטות בין רכבים ספציפיים, אתה מוזמן להתייעץ איתי בפרטי.

יש לנו הרבה ניסיון ברכבים האלה (והרבה אהבה אליהם...) :)

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

ראה את הערותי מטה בכחול

עשיתם לי את היום, שמח לשמוע שלא מדובר ברעיון מופרך ואכן אפשר לקנות אוטו מרגש.

שפכתם לי הרבה מידע יעיל, כשחצי מהמושגים אני לא מכיר, אני הולך לקרוא ולהשכיל, המון תודה.

ואם זה לא סוד, באיזה חברות ביטחתם? הבנתי שב-AIG בכלל לא מבטחים, ולפי WOBI גם לא בשלמה או בפיניקס. אני חושב שכל החברות ה"מסורתיות" מבטחות (לא ביטוח ישיר), הסוד הוא סוכן טוב שיודע להוציא דילים מהחברות הגדולות.

מהו מרווח הטיפולים המומלץ עבור רכב זה? האם גם הוא אמור לעבור טיימינג ב-120K? אין טיימינג, טיפול כל שנה\15K

איך אפשר לבדוק האם הרכב זולל שמן? כשאתה בא לראות את הרכב, לפני שאתה מתניע תבדוק את המפלס ותשאל כל כמה זמן הוא מוסיף שמן. הרוב לא ימרחו אותך, ובל מקרה קח בחשבון שאם הוא לא אוכל שמן, סביר להניח שמתישהו יתחיל...כאמור זה בעייתי רק אם נוסעים בלי...

האם עושים לו בדיקה במכון בדיקה רגיל, או שיש מקומות יעודיים לרכבים כאלה? ממליץ על G-Force באלישמע

וכמובן לא פחות חשוב, איך בודקים היסטורית טיפולים בצורה בטוחה? הבנתי שרוב הטיפולים נעשים בסדנאות מיוחדות כי מוסכי היצרן לא באמת יודעים לטפל באוטו. הרי לא בטוח שהמוכר גר באזור הסדנאה בה טיפל, ולכן האם אפשרי להתקשר ולבקש שישלחו לי למייל היסטורית טיפולים של אוטו, שכרגע לא נמצא בבעלותי? הרי ברור לי שאני לא יכול להסתמך על מה שיראה לי המוכר. תתפלא, אבל גם בסדנאות יש קבלות על טיפולים וק"מ, לרכב מטופל יש היסטוריה.

וטעיתי כשאמרתי החלפת גיר, התכוונתי לקלאצ' שהוחלף, כפי שראיתי באחת מהמודעות. האם זה תקין? כי כרגע ההתלבטות היא בין שני רכבים באותו שנתון, אחד סטוק עם קלאצ' מקורי שהוחלף, יד4, 110,000 ק"מ או השני שעולה 15,000 אלף יותר, יד2, 150,000 ק"מ ומלא בשיפורים, כולל קלאצ' exedy ונראה מאוד שמור - נוטה יותר לכיוון הזו, אך בכל זאת אלך לראות את שניהם.

הקלאץ' של exedy הוא OEM (כמו מקורי), אלא אם מדובר במחוזק (כאמור לא מזיק). זה סביר לגמרי שבק"מ הזה יוחלף קלאץ. אצלי החליפה למחוזק (לא היה צורך) בסביבות ה-80 ואני החלפתי את המחוזק אחרי עוד 40K (מחוזק מחוזק אבל נגמר מהר) - המקורי יכול להחזיק גם למעלה מ-100K, אבל בכל מקרה מדובר בבלאי רגיל.

פורסם

ובלהתחשב בזה שאני לא מגיע אל המוכר עד הבית (עדיין תחבורה ציבורית לאזור לא נוח) ואפגש איתו אחרי שחימם את המנוע בנסיעה עד אלי, יש דרך לדעת אם מפלס השמן תקין?

ובכללי יש מה לעשות כאשר המנוע מתחיל לאכול שמן, או הפיתרון היחיד הוא להיות תמיד עם היד על הדופק ולבדוק את המפלס בתדירות גבוהה?

בנוגע לבדיקה, האם הם בודקים את כל מה שצריך, כולל שילדה ודפרנציאל? כי לפי מה שקראתי במאמר ברואדסטר, גם את הדפרנציאל חובה לבדוק, אחרת אני עלול להקנס בעוד 25,000 שקלים.

חוץ מזה המוכרים שראיתי אכן מטפלים ברכבם בסדנאה הנ"ל. אני מקווה שבכל זאת אפשר לסמוך עליהם גם במקרים כאלה, כי ידוע לי על התופעה שבמכוני בדיקה רגילים לא כדאי להגיע לאלו שהמוכרים מכירים מחשש ששילמו להם מראש.

פורסם

שמע לפי דעתי אולי אני אאכזב אותך אבל זאת דעתי מניסיון קטן

נתחיל מזה שלקנות רכב שהוא 10 שנים על הכביש ב 100 אלף שקל בשביל להגשים חלום לפי דעתי זה לא משתלם..

יש לי חלום לנסוע על למבורגיני אבל אני מתמודד עם החלום הזה ולא פוזל לכיוון הזה.

אם היית אומר שאין לך מגבלה תקציבית אז מילא ..

בתכנית כזאת צריך לקחת הרבה כסף באפר לטיפולים לא צפויים - בטח רק החלפת גלגלים זה כמה אלפים טובים לא?

אבל אני מקבל את הרושם שאתה שם על האוטו את מיטב חסוכונתייך . לכן לפי דעתי כדאי לך לקנות בתקציב הזה רכב שנת 2017 ולהיות בראש שקט 8 שנים לנסוע כמו מלך בלי תקלות ובלי שום בעיה רצינית.

אין פה קסמים .. רכב שעבר 150 אלף קילומטר מתישהו מתחילים לצוץ בעיות של בלאי

פורסם

כמה מיאטות היו לך staltal? מעניין, מה הניסיון שלך? אני חושב שחלומות צריך להגשים, אחרת חיים חיים מלאים חרטות, לא? בסה"כ החיים עם מיאטה דיי טובים. לנסוע 8 שנים על איזו מכונית בראש שקט זה קצת... משעמם, לא? ואגב אם החלום שלך הוא לנהוג על למבורגיני, זה לא כזה חלום רחוק, יש מקומות בהם גם בני תמותה רגילים יכולים להגשים את החלום הזה...https://www.exoticsracing.com/driving-experience/drive-lamborghini

לפותח השרשור. כאמור, עניין השמן לא עניין כזה גדול. יש גם מיאטות שעברו את ה-200K בלי בעיה, רק להיות עם היד על הדופק. אם המנוע תקין בזמן הקניה, לא צריכה להיות בעיה (אפשר לבדוק קומרסיה וכל זה). את הדיפרניאל אפשר לבדוק, בעיקרון אני לא מכיר בעיות למעט אותו מקרה שגם אני קראתי עליו ברודסטרים. בכל מקרה, גם זה לא כזה עניין גדול (אל תתרגש מהצעות מחיר במוסכים מורשים, זה הרבה פעמים מנותק מהמציאות). היה וקורה (ושוב, אני לא מכיר אף מקרה כזה), אבל נניח... האפשרויות שלך הן למצוא משהו מפירוק (מניח שיעלה כ-2000), לבין דיפרנצאלים עדיפים (ננעלים כמובן ) במחירים של החל מ-$800 (אפשר להביא במזוודה, מחול) וכלה בכ-5000 ש"ח לדיפ של קוסקו, כולל מע"מ פה בארץ. מניח שההחלפה תעלה עוד 1,000 ש"ח.

הנה כמה מחירים לדוגמא: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Parts/MX5/Clutch-Flywheel-Drivetrain.html

פורסם

לא היו לי מיאטות או מכונית אחרת מהסגנון הזה .. פשוט הבאתי לידיעתו שייקח בחשבון שזה עשוי להיות תחביב יקר.

זה בסך הכל עמדה שמרנית יותר לגבי כסף בחיים ובזה יש לי הרבה ניסיון.

אם כל משאת נפשו זה להיות עם רכב ספורט משנת 2008 אז שיילך על זה בלב שלם.

פורסם

אחלוק איתך תובנה כלכלית לגבי המאזדה MX5 - אין לה כמעט ירידת ערך. ה-MX5 שלי למשל, ברשותי 4.5 שנים. מחיר המכירה שלה המשוער הוא בערך המחיר בו רכשתי אותה (וקיבלתי גם הצעות גבוהות יותר (!)). גם אם משקללים את כל ההוצאות שהיו לי בשוטף אני עדיין לא מגיע לירידת הערך שהייתה לי מרכב "רגיל" שהייתי מחזיק באותה תקופה, בהנחה שהיה נרכש בסכום דומה. כך שמבחינה כלכלית טהורה ה-MX5 במבחן התוצאה היה הרכב הכי זול לאחזקה בתקופה הנ"ל שהיה לי אי פעם... אגב, המאזדה הקודמת (שדווקא כן ספגה ירידת ערך מסויימת כשהייתה אצלי) הייתה מקום שני. למעשה הצלחתי להראות לרוב חברי שהעלות של הכוללת של אחזקת ה-MX5 נמוכה יותר מעלות האחזקה של הרכבים (החדשים יותר) שלהם.

פורסם

אדון מיאטה,

אני בכלל לא מתווכח איתך על זה.

אתה יכול לערוב לו שהאוטו בן 10 שנים לא יצטרך תחזוקה גדולה של כמה אלפים טובים בשנה?

אתה יכול לערוב לו כשהוא ירצה למכור את האוטו בעוד x שנים , מישהו ירצה לקנות את האוטו ב 300 אלף קילומטר?

נראה לך הגיוני לשים על אוטו ביטוח של 7000 שקל בשנה כמו שהוא ציין , כשעניין הכסף מאןד חשוב לו?

הוא ציין שהוא חיפש תקופה ארוכה רכב רגיל ..

סך הכל אמרתי שנראה לי עדיף להמשיך לחפש רכב רגיל.

פורסם

כן, רק חשוב להדגיש שזה בגלל חוסר תחרות בשוק. ביום (אם יגיע) שתושק בארץ רודסטר ראויה במחיר אטרקטיבי, אתה תראה את מחירי המיאטות חוזרים לקרקע. בנוסף, אמנם ה-ND תומחרה יקר, אבל בקרוב גם היא עוד מעט בתור משומשת תכנס לגזרת המחירים של ה-NC שהרבה מאוד זמן הייתה ללא תחרות.(לדעתי) אבל לא מאוד תשפיע, כי אמנם לא בדקתי, אבל לא חושב שנמכרו ממנה יותר מידי יחידות.

פורסם (נערך)

אני יכול לערוב לך שהוא כן ישקיע כסף בתחזוקה וזה גם מה שרשמתי. טענתי שמבחינה כלכלית זה עדיין לא מפחיד כ"כ בגלל שהרכבים הללו שומרים על ערכם לא רע (בהנחה שהם שמורים ומטופלים כהלכה). אני יכול להבטיח לך שאם מישהו היה שואל אותה שאלה על אלפא 159 ישנה בתור הגשת חלום, הייתי (כמוך) מזהיר אותו מפני ההשלכות הכלכליות, אם אוכלים אותה פעמיים, גם עלויות אחזקה גבוהות (יותר ממיאטה...) וגם ירידת ערך...

לעניין הזמניות במחיר. אני עוקב אחרי שוק המיאטות כ-20 שנה, בעשר שנים האחרונות הייתי או בעלים של אחת או מאוד קרוב לכך. יש ספייקים בביקוש והמחירים לפעמים קופצים כתלות בכמות הרכבים החדשים יותר שנכנסים לשוק. לאחרונה נכנסו גם ה-BRZ וגם ה-ND שפונות פחות או יותר לאותו הקהל ומשפיעות על המיאטות הישנות יותר כלפי מטה, אני חושב שאנחנו קצת אחרי השיא עכשיו. מצד שני, אני יכול להגיד שמיאטות שמורות ומטופלות בעלות ק"מ נורמאלי לגילן מחזיקות את ערכן יפה, יהיה קשה (ותמיד היה קשה) למצוא מיאטה מטופלת, מתוחזקת ושמורה עם מס' ידים נמוך וק"מ סביר בפחות מ-60-70 אש"ח ללא קשר לשנתון (גם NA\NB) ולכן קניה ב-100K היא בסה"כ החלטה הגיונית לדעתי.

לעניין הכסף. הכסף הוא אמצעי, לא מטרה. כל אחד יעשה את השיקולים שלו כמובן, אני מנסה לתרום מניסיוני לגוף העניין ע"מ שפות"ש יקבל את ההחלטה הנכונה עבורו. אני לא אחליט עבורו (וגם לא אעייץ) מה כדאי או לא כדאי לו לעשות עם הכסף שלו, זה עניין מאוד סובייקטיבי ואישי, ללא קשר לניסיון או אריכות ימים. הוא גם לא ביקש את דעתו של מאן דהו על ההחלטה שלו, אלא מידע קונקרטי לגבי הרכב ולכן (אני מודה) קצת הפריעה לי התגובה שלך.

עריכה אחרונה על ידי BobbyMiata
  • תוכן חדש...