Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שהכותרת ברורה מספיק,

כיום אני מחפש עבודה ומתראיין לחברות. העניין הוא שמתקשרים אליי ושואלים אותי מה הציפיות השכר

אני עונה טווח של X עד ל-X+Y

אומרים לי שזה בטווח.

אחלה.

מוזמן לראיון - מצויין.

מוזמן למבחנים - עובר בהצלחה.

מתקשרים להציע לי חוזה- X מינוס 20%.

כמובן שכשאני שומע את זה,הרצון שלי הוא להביא למישהו עם לום ברזל בראש.

אם היו אומרים לי מהתחלה שזה השכר המוצע, היו חוסכים לי ולעצמם הרבה זמן יקר.

עכשיו ,אנשים בעליי ניסיון/מגייסים/מנהלים, מה הקטע של הדבר הזה? האם זה סתם משחק בשביל לנסות להוריד את הדרישות שלי? האם זה שיטת מצליח לנסות להתיש אותי כדי שאני אסכים?

אשמח להסבר אפשרי לדבר הזה.

פורסם (נערך)

שום דבר אישי.

המעסיק רוצה לשכור את העובדים הכי טובים במחיר הכי זול. אם שואלים אותך על ציפיות השכר בעצם עושים סינון על איך אתה מעריך את עצמך. יתכן שיסננו כאלו שציפיות השכר שינקבו נמוכות במיוחד.

השכר שמציעים לך הוא השכר שלדעתם אתה תסכים לקבל. יתכן מו"מ קטן למעלה. יכול להיות שהציפיות שלך גבוהות מדי ויתכן ששוק העבודה בתחום שלך רווי במועמדים שמבקשים עבודה (ולכן המעסיקים מרשים לעצמם להנמיך את ההצעות).

אין למעסיקים בעייה להזמין אותך לראיון ובסוף להציע לך פחות מהציפיות שציינת. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם לא תקח. על הזמן שלהם משלמים :? השכר שמציעים לך הוא בהתאם להתרשמות ממך. תזכור: הם רוצים לגייס. הם רוצים שתקבל את ההצעה. הם לא יציעו יותר ממה שאתה שווה בעיניהם וגם לא הרבה פחות ממה שאתה שווה בעייניהם (אם ההפרש קטן הם יתמקחו וינהלו מו"מ מולך).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
השכר שמציעים לך הוא בהתאם להתרשמות ממך.

בדיוק כך. אם מדובר בתחום בו בוחנים מועמדים בראיונות העבודה, יתכן שאתה לא עובר את הראיון טוב כמו שאתה חושב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אז למה לא להגיד לו מראש שהוא לא מתאים, במקום לתת הצעה שהוא לא יסכים אליה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אין למעסיקים בעייה להזמין אותך לראיון ובסוף להציע לך פחות מהציפיות שציינת. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם לא תקח. על הזמן שלהם משלמים

לצערי אני לא יודע לענות על השאלה המקורית, אבל זה לדעתי לא נכון. אם מרואיין ממוצע עובר שני רעיונות מקצועיים בני שעה עד שעתיים שבכל אחד מהם משתתפים שני מראיינים (שזמנם כנראה די חשוב לארגון), אתה יכול להגיע לכמעט יום עבודה (8 שעות) לכל מרואיין. זה ממש לא מעט, לא למראיינים ולא לארגון. לרוב לכל תפקיד מראיינים די הרבה מועמדים (מעל 10), ובמצטבר זה נזק די רציני לארגון. אף אחד לא אוהב לבזבז את הזמן שלו לחינם, אם מישהו מוזמן לראיון אז לפחות לפי נתוני הפתיחה שלו הוא אמור להתאים לתפקיד.

אמ;לק: לא מזמנים אנשים לראיונות סתם בשביל הכיף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
כי עדיין יש פה סיכוי מבחינת המעסיק להעסיק "עבד" ולא עובד (לשלם לו פחות, כשהוא שווה יותר).

When you pay peanuts, you get monkeys.

וזה מה שבהחלט מגיע למעסיק כזה לקבל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בדיוק כך. אם מדובר בתחום בו בוחנים מועמדים בראיונות העבודה, יתכן שאתה לא עובר את הראיון טוב כמו שאתה חושב.

לא בהכרח. אם היית גרוע לא היית מקבל שום הצעה. אם יש תקן אחד וכמה מועמדים, לא היית מקבל הצעה אלא אם כן אתה האטרקטיבי ביותר (או אחרי שהמועמדים העדיפים סרבו להצעה, בתורם). אם קיבלת הצעה אז המעסיק מעוניין בך (אבל אתה "שווה" בעינייו פחות, והוא חושב שיש סיכוי טוב שתקבל את ההצעה, או שזו ההצעה הכי טובה שהוא יכול להרשות לעצמו).

אז למה לא להגיד לו מראש שהוא לא מתאים, במקום לתת הצעה שהוא לא יסכים אליה?

לא נותנים הצעה שהעובד בטוח לא יסכים לה - חבל על העבודה. מועמד שלא נראה מתאים לא יקבל הצעה. אם נותנים הצעה, מניחים שהיא עשוייה להתקבל.

. לרוב לכל תפקיד מראיינים די הרבה מועמדים (מעל 10), ובמצטבר זה נזק די רציני לארגון. אף אחד לא אוהב לבזבז את הזמן שלו לחינם, אם מישהו מוזמן לראיון אז לפחות לפי נתוני הפתיחה שלו הוא אמור להתאים לתפקיד.

אני קורא לזה השקעה, לא נזק. אצלי בחברה הסטטיסטיקה לעיתים הרבה יותר מ-10 ראיונות עד למועמד שמקבל הצעה (ולא תמיד הוא יסכים לה - למועמד הזה לפעמים 2-3 הצעות אחרות ביד).

מצד שני, הנזק בגיוס של מישהו לא טוב, גדול בהרבה.

:turn-l:
פורסם

אני חושב שזה יכול להיות מאוד תלוי תחום תעסוקה. dave - באיזה סוג של משרות מדובר, אם אפשר לשאול?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אשמח להסבר אפשרי לדבר הזה.

תכנית לעידוד רילוקיישן.

ככה מבריחים מהר את האנשים האיכותיים, ורותמים לעבודה את הסחל'ה. הבנתי שמצליח לא רע בינתיים.

פורסם

א. שיטת מצליח.

ב. משום מה במשאבי האנוש בטוחים (משיחה עם מנהלת משאבי אנוש) שכל אחד מפגיז בציפיות שכר מתוך ידיעה שיציעו לו X-20% ולכן המספרים אמורים להתכנס.

אני אישית מבקש מה שאני באמת רוצה. טעות או לא, אני לא נכנס למשחקים האלה...

משכנתא זה קל

פורסם

בתפקידים שדורשים הכשרה לא קצרה, או סתם בתפקידים שחשוב לארגון לאייש (בקיצור, לא שליח בסופר) הארגון לרוב לא ירצה להעסיק אנשים בשכר נמוך משמעותית ממה שהם יוכלו לקבל במקום אחר, מהסיבה הפשוטה שהם בסוף יגלו את זה ויעברו למקום אחר. כשיש משרה פתוחה יש מראש הבנה של כמה עולה לאייש אותה ויכולת לשלם את זה (בארגון סביר, לא בכל עסק משפחתי של שלושה אנשים).

הנזק לארגון מעובד שמגיע ועוזב אחרי שלושה חודשים גדול משמעותית מלשלם עוד קצת כל חודש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כשחיפשתי עבודה עשו לי את זה פעם אחת.

ביקשתי X כמו בכל המשרות.

ההבדל היה שבד"כ שאלו אותי ציפיות שכר רק בסוף התהליך וז היו חברות שלא התאים להם לשלם את זה.

אבל הייתה חברה אחת ששאלו אותי מראש בטלפון מה הציפיות שכר, עברתי 4 ראיונות כולל עם המנכ"ל. ואז ה-HR התקשרה והציעה לי 2/3X תוך כדי שהיא מערבבת אותי על זה שאני "בתחילת הקריירה".

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

השיטה הזאת של לדבר על השכר רק בסוף התהליך מחרפת אותי.

זה לא רק השכר, זה גם הרבה פרטים אחרים על המשרה.

למה אני צריך לגלות מה אני הולך לעשות וכמה ישלמו לי על זה רק אחרי 3-4 ראיונות שנמרחים על פני חודש במקרה הטוב?

בשיחת טלפון הראשונה הפקידה מקריאה לך 3-4 משפטים סתנדרטיים שלא אומרים שום דבר על המשרה, וזהו. מכאן והלאה אתה בערפל לאורך כל התהליך. לא יודע מה העבודה ומה השכר.

למה לא לפרסם שכר כבר במודעה עצמה? ברוב המדינות זה די מקובל...

כל זה נכון למשרות הראשונות בהרבה תחומים. כולי תקווה שבהשך הקריירה הדברים ישתנו לטובה.

• תוכן חדש...