Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני לוחץ על בריקס איזה גלגלים ננעלים? (לא אנד ברייקס ולא פארקינג)

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
כשאני לוחץ על בריקס איזה גלגלים ננעלים? (לא אנד ברייקס ולא פארקינג)
כל הארבע, לפי מה שאני זוכר ביחס 70%-30% (30 לאחוריים ו-70 לקדמיים).

לאחר עריכה: בגלל זה בד"כ משפרים את הברקסים מקדימה כי הם עושים את רוב עבודת הבלימה בגלל העברת המשקל קדימה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יחס הבלימה קדימה:אחורה משתנה בהתאם לסוג הרכב, העומס (נוסעים, מטען) והשיפוע.

70:30 זה כלל אצבע סביר, אבל היחס משתנה ע"י מערכת מכאנית, או ברכבים של השנים האחרונות ע"י מערכת EBD (חלוקת בלימה אלקטרונית) הבולמת כל גלגל בהתאם לאחיזתו, כלומר גם בסיבוב - הגלגלים החיצוניים ייבלמו יותר כי הם אוחזים יותר, וכך מתאפשרת בלימה כוללת אופטימלית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ברכב תקין ללא ABS ינעלו הגלגלים הקדמיים בלבד. אם האחוריים ינעלו הרכב יאבד מהיציבות הכיוונית שלו והוא עלול להיכנס להחלקה או סיבסוב לא נשלט.

ברכב עם ABS מן הסתם לא ינעל אף גלגל (לא למשך זמן שעולה על כמה חלקי השניה בכל אופן)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ברוב הרכבים שאני ניסיתי, ננעלים גם הגלגלים האחוריים -כמובן ללא ABS .

אכן, על מנת למנוע אי-יציבות מתבדרת (זריקת תחת-בעממית, בהקשר של רכב) אסור שהגלגלים האחוריים יינעלו ללא שהקדמיים יהיו נעולים, ולכן יש הפחתת לחץ לגלגלים האחוריים (PROPORTION VALVE ) והם ננעלים רק בעוצמת לחיצה חזקה יותר מאשר זו שצריך בשביל לנעול את הקדמיים, וכך אין מצב שיש רק גלגלים אחוריים נעולים.

אגב, אם היתה באמת דרך זולה ומדויקת לוודא שהגלגלים האחוריים לא ננעלים, אז לא היו ממציאים בשנות ה90 את ה "ABS לגלגלים האחוריים בלבד " שהכרנו בעיקר ברכבים אמריקאיים .

פורסם
האם ברכב לגביו נשאלה השאלה קימת מערכת ABS?

יוסי

אני לא בטוח איך אני מברר?

יש לי סוזוקי באלנו 98

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

תלחץ על הברקס חזק, לא במקום שיש מסביבך תנועה, כמובן. אם הגלגלים ננעלים ואתה לא מרגיש רעידות בדוושה, אז אין לך ABS, או שהוא תקול, כמובן.

אגב, זה די חמור שאתה לא יודע נתון חשוב כזה, אתה תצטרך את המידע הזה בזמן בלימת חירום-יש דרך שונה לבלום ברכב עם מערכת כזו.

פורסם
איך אני מברר?

כעקרון, הבדיקה היא כמו שחנן אמר, אך המלצתי לך היא שתעשה זאת במגרש חניה סגור וריק לחלוטין מאדם, ע"מ למנוע סיכון לנפש.

סע עד למהירות עירונית ממוצעת ודרוך בעוצמה על דוושת הבלם. אם ישנה מע' ABS, תרגיש מכות מהדוושה (ואולי אף תשמע חריקות לסירוגין מהצמיגים) והתאוטה לא תהיה אחידה, אלא במעין מכות. במקרה שישנה מע' ABS יש להמשיך להפעיל כוח מירבי על הדוושה ולא לעזבה או להרפות ממנה.

אם ברכב לא קיימת מע' ABS, תשמע חריקה חזקה ואחידה מהצמיגים והתאוטה תהיה אחידה (בקירוב). במקרה זה, ישנן שתי דרכים על פיהן עליך לפעול, ואני עדיין לא הבנתי איזו מהן היא העדיפה.

האחת היא פמפום - לחיצה בכוח ועזיבה מהדוושה; והשנייה היא עזיבה איטית של הדוושה עד שחוזרת האחיזה לצמיגים.

אני מייעץ לך לעשות הבדיקה לא ע"מ לדעת אם רכבך מצוייד במע' ABS, אלא לדעת איך לפעול ואת תגובת הרכב במצב חירום בו תדרש בלימת חירום.

לדעתי, כשהדבר נעשה במגרש ריק ובאופן מבוקר יחסית, הדבר תורם מאוד לבטיחות בנהיגה, למענך ולמען משתמשי הדרך השונים.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

יש לי כמה תיקונים...

אם ישנה מערכת ABS בעת בלימה חזקה לא ישמעו מכות מדוושה, פשוט וויברציות אדירות - ה-ABS מפמפם את הרפידות ע"פ חיישן מהירות שיושב על הגלגלים, ובעצם גורם לבלימה אופטמלית(לדעתי החרא הזה שווה לתחת, בפעמים הבודדות שהצלחתי להפעיל אותו הרגשתי כאילו האוטו בכלל לא בולם).

בכל מקרה, רעש של ABS בדר"כ יהיה רעש נוראי ואגרסיבי של מין "טחינה" של הברקסים, כאילו נתקע שם איזה בואש.

פורסם

אם ישנה מערכת ABS בעת בלימה חזקה לא ישמעו מכות מדוושה, פשוט וויברציות אדירות - ה-ABS מפמפם את הרפידות ע"פ חיישן מהירות שיושב על הגלגלים, ובעצם גורם לבלימה אופטמלית.

בכל מקרה, רעש של ABS בדר"כ יהיה רעש נוראי ואגרסיבי של מין "טחינה" של הברקסים, כאילו נתקע שם איזה בואש.

לכך בדיוק התכוונתי.

ולא ציינתי שישמעו מכות מן הדוושה, אלא יורגשו, ואכן התכוונתי לוויברציות.

לגבי הרעש הנורא, זה אכן נכון, אך משום מה יש לי הרגשה שהרעש הוא כזה שאון רק בלאנטיס (הרי לשנינו אותה מע' בלימה וABS).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
יש לי כמה תיקונים...

אם ישנה מערכת ABS בעת בלימה חזקה לא ישמעו מכות מדוושה, פשוט וויברציות אדירות - ה-ABS מפמפם את הרפידות ע"פ חיישן מהירות שיושב על הגלגלים, ובעצם גורם לבלימה אופטמלית(לדעתי החרא הזה שווה לתחת, בפעמים הבודדות שהצלחתי להפעיל אותו הרגשתי כאילו האוטו בכלל לא בולם).

חרא בדר"כ יוצא מהתחת, לא שווה לו.

מערכת ה-ABS לא אמורה לעזור לך לבלום, היא מאפשרת לך להשתמש בהיגוי בזמן בלימת חרום,

בלי ABS הגלגלים ננעלים, וכאשר זה קורה, כמובן, שאין לך יכולת להפנות את הרכב.

בואש?

• תוכן חדש...