Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובר לגור באילת, וחשבתי על להוציא רישיון לקטנוע 50 סמ"ק .

עכשיו אני לא סגור על עצמי, קראתי פה הודעות בפורום ששווה ישר לעשות רישיון על 500 סמ"ק

יש לי רישיון לרכב כבר 5 שנים, והבנתי שאני לא צריך לעשות תאוריה ואם אני רוצה להוציא על 50 סמ"ק אני רק צריך לעבור מבחן שליטה וזהו.

עכשיו הנסיעה באילת תהיה בערך 50 ק"מ ליום +-

האם עדיף להוציא רישיון על 500 ? והאם עדיף לקנות קטנוע 50 סמ"ק או שלקנות קטנוע מעל 50 סמ"ק ?

ואני לא כלכך מבין בתחום הזה הוא חדש לי.

עכשיו אני גר בראשון האם כדי לי להתחיל ללמוד בראשון או שאחרי שאני עובר לאילת ?

והאם אני צריך להוציא טופס ירוק ממסי וללכת למשרד התחבורה ולקבל אישור לא לעשות תאוריה ? ושוב לעשות בדיקת עיניים ואצל רופא ?

תודה מראש לעזורים לי

אני ממש מודה לכם :)

בברכה, עודד

ועוד שאלה קטנה. איזה קטנוע כדי לקנות ואני מעדיף לקנות חדש מהחברה.

פורסם

אתה אכן לא צריך לעשות תאוריה אבל כן צריך לעבור שיעורים ומבחן שליטה.

לגבי מה עדיף זו החלטה אישית שלך...אם זה פרק זמני בחיים שלך? האם אתה רואה את עצמך ממשיך ומתפתח בעום הדו"ג? האם זה רק כלי לניידות ? בקיצור אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה רוצה

להוציא רשיון ל50 ול500 זה דבר אחד לרכב על הנפחים הללו זה עולמות שונים לגמרי לפני שאתה מתחיל עם 500 +- אני מציע שתקרא קצת יותר על מה זה דורש ממך זה לא רק להוציא רשיון.

כי עם כל הרצון שלי ואני בטוח של אחרים פה להגדיל את התחום עדיף להכנס לזה בראש קצת יותר שקול ומהמכתב שלך לא ברור מה אתה ממש רוצה.

אגב 50 ק"מ כל יום באילת?????? לאן אתה נוסע כל יום???:-)

פורסם

שכחתי כמובן לומר שהםפורום פה מאוד תומך וישמחו לענות לך על כל שאלה רק תמקד אותם ותהיה יותר סגור מה אתה מעדיף זה יעזור למקד את התשובות...:beerchug: :beerchug:

פורסם
שכחתי כמובן לומר שהםפורום פה מאוד תומך וישמחו לענות לך על כל שאלה רק תמקד אותם ותהיה יותר סגור מה אתה מעדיף זה יעזור למקד את התשובות...:beerchug: :beerchug:
לימודים 10 ק"מ לכל כיוון + סידורים וכאלה :) לנסוע למשפחה של החברה , קניות,

חשבתי על להוציא על 500 סמ"ק ולקנות איזה קטנוע מנהלים של 125 או 150 סמ"ק

ראיתי שמחירים זה 20K +-

מה שכן אני צריך קטנוע שיהיה לו תא מטען גדול,

ושוב אני לא סגור על עצמי כי אני חדש בחתום מישהו צריך לשבת איתי לדבר איתי ב 4 עיניים כדי שאני יבין איך זה עובד :)

פורסם

לפי מה שאני מבין אתה רואה באופנוע יותר ככלי תחבורה מאשר הנאה, כלומר אתה רוצה תרשיון בשביל נידות

אז אם זה סידורים באילת וכל זה הכי כדאי 50 סמ"ק. הוא נוח לעיר, לא דורש הרבה ידע, תוכל לעבור רק קורס שליטה וזול מאוד יחסית לענף.

אבל במקרה של יציאה מאילת למקום קצת יותר רחוק קטנועים מעל 50 יהיו עדיפים....

השאלה המרכזית פה היא מה הצרכים שלך....

וכן אתה צריך להוציא טופס ירוק בשביל פטור מתאוריה

פורסם

אוקיי אז ככה ....

אם הנסיעות שלך קצרות ורבות ולא ארוכות מאוד אז אתה יכול ללכת גם על 50 אבל גם המחשבה ללכת על 125 או 150 הגיונית. קח בחשבון שיהיה ארוך קשה וקצת יותר יקר להוציא רשיון על 500 אבל לא בצורה מוגזמת.

לגבי תא מטען אני ממליץ לך לשכוח מזה כי זה פשוט לא קיים באופנועים מה שיש זה בד"כ כוך קטן מתחת למושב ועל תבנה עליו לאכסן את אוהל המשפחה:-D .....מה שכן יש זה סבל עם ארגז מאחור שמתקינים והוא בא בגודל משתנה ונותן פתרון סביר.....

לא הייתי ממליץ לך לקנות קטנוע חדש...למה אתה צריך חדש? קנה כלי משומש במצב טוב אתה יכול למצוא כזה בסוכנויות שיש להן שם טוב במחיר סביר וגם תוכל להשקיע את הכסף שיחסך בדברים לא פחות חשובים כמו מיגון קורס רכיבה הגנות טובות לקטנוע ועוד מני נלווים שצריך.......

פורסם

אתה יכול למצוא היום בטווח של ה7-10K כלים של 50 סמ"ק משנתון טוב שיענו על הצרכים שלך כל זמן שאתה נשאר בעיר...אם אתה מתכנן יולים בסביבה המקיפה כמו נניח תמנע אז אולי כלי קצת יותר גדול יתאים לצרכים השאלה שוב מה אתה מתכנן.....האופנוע אמור להתאים לאורך החיים שלך וזה באופן עקרוני השאלה שכל אופנוען מתחיל איתה .....

פורסם
לפי מה שאני מבין אתה רואה באופנוע יותר ככלי תחבורה מאשר הנאה, כלומר אתה רוצה תרשיון בשביל נידות

אז אם זה סידורים באילת וכל זה הכי כדאי 50 סמ"ק. הוא נוח לעיר, לא דורש הרבה ידע, תוכל לעבור רק קורס שליטה וזול מאוד יחסית לענף.

אבל במקרה של יציאה מאילת למקום קצת יותר רחוק קטנועים מעל 50 יהיו עדיפים....

השאלה המרכזית פה היא מה הצרכים שלך....

וכן אתה צריך להוציא טופס ירוק בשביל פטור מתאוריה

אכן נכון לעכשיו זה לניידות , מעולם לא עליתי על אופנוע/קטנוע

אבל מי יודע אולי אני יתאהב בזה.. :-P

פורסם

לא הייתי ממליץ לך לקנות קטנוע חדש...למה אתה צריך חדש? קנה כלי משומש במצב טוב אתה יכול למצוא כזה בסוכנויות שיש להן שם טוב במחיר סביר וגם תוכל להשקיע את הכסף שיחסך בדברים לא פחות חשובים כמו מיגון קורס רכיבה הגנות טובות לקטנוע ועוד מני נלווים שצריך.......

מצטער על הבורות שלי, מה זה קורס רכיבה ? אילו הגנות? האזעקה ?

פורסם

קורס רכיבה זה כמו נהיגה מתקדמת באוטו... רק על האופנוע, כלומר איך לקחת סיבוב, איך להתנבג עם הכלי ועד דברים שכדאי לדעת.

ההגנות זה גם לכלי (שוק הקטנועים מוצף בגנבות) וגם בשביל הגוף שלך (קסדה, מעיל, כפפות חורף וכולי')

פורסם

תשובה אחרונה לפני השינה.....:-) קורס רכיבה (הבסיסי לפחות) ילמד אותך איך לשלוט בכלי בצורה בסיסית ואתה צריך אותו כי לא תלמד את זה אצל מורה הנהיגה לצערנו....הקורס הוא פרטי ואתה תשלם בשבילו ומידע עליו תוכל למצוא בחיפוש בפורום יש דיון על זה כמה הודעות אחורה.......

לגבי הגנות הקטנוע לא נגמר בקטנוע וקסדה....

יש הגנות לקטנוע שהן חשובות אך לא עיקריות כמו אזעקה(תלוי בערך הכלי) מנעולים כיסוי ו....זה בערך..

ההגנות החשובות יותר הן בשבילך.....קסדה טובה(לפי מה שאתה מעריך ששוה מה יהיה בתוכה:wink: ) מעיל עם הגנות ולא מעיל רוקרים מעור....כפפות ומומלצת חגורת גב צנועה ונעליים טובות להגן על הקרסול. זה מינימלי בהנחה שזה קטנוע....

פורסם

עכברון אם פתחת את הנושא אפשר גם אני לשאול שאלה....

אני גם בתחום ה50 (עוד חצי שנה ל500), האם כל המיגונים האלו באמת נחוצים???

עד לפני חודש חידשתי את המלתחה שלי בשני מעיל רכיבה ממוגנים (קיץ וחורף) ובכפפות, אך האם חגורת הגב והנעליים חשובות???

• תוכן חדש...