Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון של 3 כלים מתוצרת דייהטסו YRV, 2003

לא היו לי איתם אף פעם תקלות משביתות. אוטו מאוד אמין מרווח וחסכוני. [מנוע וגיר כמו סריון- יאריס]

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחזק את ההמלצה מעליי על דהייטסו,

אני הייתי ממליץ לך על השרייד. מפני שאתה נוסע בכביש מהיר הייתי ממליץ לך לחפש את גרסת המנוע 1500 סמ"ק שמגיעה עם 90כ"ס.

חפש לך אחת עם תיעוד טיפולים מקסימלי.

רכב כזה אמור להירכש בסביבות ה5,000שח ולכן ישאיר לך כסף ליישור קו אותו תצטרך, מכיוון שקשה עד נדיר למצוא רכב בגילאים כאלו שאינם מצריכים טיפול כלשהו (אולי צמיגים אולי מצבר אולי כיוון פרונט אולי טיימינג אולי בלמים).

טיפ נוסף, אל "תמהר", הרבה אנשים רוצים כאן ועכשיו אבל בשוק הרכב זה לא עובד ככה, כל אקזמפלר תבחון במס' רב של עיניים.

וטיפ אחרון, תמשיך להתייעץ בפורום, הרבה פעמים אני קורא איך משתמשים ממש 'מצילים' משתמשים אחרים מלרכוש רכבים בעלי בעיות משמעותיות.

בהצלחה חג שמח

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

כמה דברים:

1. הייתי מוותר על כול הפחונים ב-3000 שקל. ירידת הערך כמעט לא קיימת גם ברכבים ב-10-12 אלף. לשם הייתי מכוון. לי יש רכב שקניתי ב-9 אלף ואחרי שנה המחיר שלו בפועל אפילו עלה(!)

2. עלות האחזקה שאמרו לך -2000 שקל בשנה היא סבירה, אבל תמיד תכוון למקרה היותר גרוע שהייתי אומר בערך 3000 לשנה.

מלבד זה - ביטוח -2500, טסט 1200 ירידת ערך 1000 שקל = 650 שקל לפני דלק.

3. בחירת הרכב: אני הייתי משתדל לקנות רכבים עם מוניטין אמינות ידוע וללא בעיות ותקלות מיוחד. לכאן נכנסות כול היפניות למינהן: ניסאן, מיצובישי, סובארו, דייהטסו. על הונדה וטויוטה הייתי מוותר מהסיבה הפשוטה שהם פשוט יהיו יקרות /ישנות יותר. יונדאי הייתי גם מוותר כי בשנים האלו הם היו ממש פחי זבל ממונעים(ויסלחו לי כול בעלי הגטס והאקסנט הישנות)

חשוב מאוד גם ללכת עם מישהו שבאמת מבין ברכבים וידע לשאול את השאלות הנכונות גם בטלפון וגם בפועל מול הרכב.

פורסם
צודק ומוסיף: אתה לא מחפש דגמים אלא יותר היסטוריה - תחפש "רכבי סופר" (כאלו שנסעו איתם הלוך חזור לסופר), עם ק"מ לא גבוה בטירוף ובעיקר היסטוריית טיפולים תקינה. אתה לא רוצה לקנות רכב בזול ואז להשקיע בו הרבה כסף בתחזוקה שוטפת.

"רכבי סופר" (הידוע גם כ"אוטו שני") זה רכבים שקנו אותם בזול, ומעיפים לפירוק ברגע שיש תקלה משביתה ויקרה.

כן, יש כאלה שיספרו לך שהם בדיוק מכרו רכב בן 250 שנה, עם 43432432 ק"מ, שרק נכנס להחלפת שמנים פעם בעשור. אל תסתמך על זה. רוב מוחלט של האנשים שנוסעים ברכב ישן, מפרנסים מוסכים ופירוקיות.

תודה רבה. אנשים כאלה לרוב פשוט לא מספרים עם מה שבאמת קורה לאוטו (כדי לא לצאת פראייר), וכשמגלים שהם בפועל החליפו הכל, כמו בספינה של תסאוס, הם מתחילים לספר לך "כן, אבל זה אוטו ישן, זה בלאי טבעי".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אתה יכול לקרוא כאן על עלויות אחזקה של רכב בטווח המחירים הנמוך שכתבת קודם.

לדעתי האישית, אם אין לך זיקה לתחום מעבר לרצון להגיע בעצמך ממקום למקום, כדאי לוותר ולהמשיך להתנייד בתח"ץ.

אתה ממש על הקשקש כאן ובקלות אפשר להגיע למצב שלא נשאר לך כסף לשום דבר בסוף החודש / הרכב מושבת לתקופה ארוכה בגלל תלות שלך במוסכים.

כשאתה יודע לעשות דברים בעצמך, המצב משתנה ובהחלט אפשר לתחזק רכב, אפילו ברמה טובה ולא תחזוקת שבר. אני לדוגמא גרתי בטבעון ונסעתי כל יום לטכניון ולמקומות נוספים בארץ במשך 5 שנים ברכב ישן מאד שהחזקתי רב הזמן בעצמי בלי הכנסה קבועה (סטודנט).

חוץ מזה, טבעון לא כזו גרועה מבחינת תחבורה ויש לך אוטובוסים ישירים מכאן לחיפה ואפילו לת"א.

חג שמח.

מזכיר לי בחור שלמד אתי בטכניון לפני 40 שנה. היה גר באלרואי ונסע ב-2CV. הקאטש היה שהיו לו שני מנועים ותיבות הלוכים - אחד ברכב והשני בשיפוץ. כאשר היה מסיים שיפוץ היה מחליף ביניהם ומתחיל מחזור חדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי גם מוסיף כי אל תרכוש רכב עם מזגן שאינו תקין,

ולא משנה אם המוכר יגיד לך "חסר רק גז", מה שנקרא - 99% מוציאים שם רע לשאר.

רכב קונים רק אם המזגן תקין - חימום קירור כאחד!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...