Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי!

אני מתפרנס מקצבת נכות של ביטוח לאומי ועוד קצת עזרה ממשפחה.

אני גר במקום שכמעט ואין לי בו חברה, ואני רוצה מאד לצאת מהבית לפעמים לפגוש אנשים.

בפועל, זה מסובך תחבורתית.

ואני שוקל לקנות רכב מאד מאד בסיסי.

בבקשה עזרו לי לבחור, ולהבין מה קיים ומה אפשרי. אף פעם לא הייתי בעל רכב! אז עצות שונות וזויות ראיה שונות בהחלט יעזרו.

שימושים:

האוטו יסע בתוך העיר (טבעון), מדי פעם לערים שכנות במרחק של 20 ק"מ. נגיד פעמיים בשבוע יעשה נסיעה כזו. ולעיתים רחוקות יותר (נניח פעמיים בחודש) לנסיעה ארוכה. לתל אביב או ירושלים.

לאדם אחד! וטרמפיסטים פה ושם.

(כתבתי נכות, אבל אין צורך בכסא גלגלים או אבזור מיוחד כלשהו)

חשוב:

- מחיר בסיס זול מאד. כמה אלפיות בודדות. אני נכנס לאתר יד2 ומוצא רכבים גם ב 3000 ש"ח.

- חסכון בדלק. רצוי 12+ ק"מ לליטר. לפחות 10+.

- אמינות. מאד משנה. גם לא כל כך יודע להתעסק עם זה (אצטרך ללמוד) וגם לא להוציא על זה כסף.

- בטיחות (אנחה...). אני יודע שבמחיר הזה לא אוכל כנראה לקבל את הדבר הבטוח ביותר. אבל מה שאפשר. זה חשוב גם כן מאד

לא כל כך חשוב:

- נוחות בתוך האוטו

- אבזור

- מראה

(מוכן לוותר על אלו בשביל לעמוד בשאר הצרכים ולקבל אוטו!)

- גודל. יכול להיות קטן מאד

- סוחב היטב בעליות. זה נחמד. אבל לא סוף העולם. מוכן לוותר בשביל מחיר. אם אפשר שלא יהיה לגמרי קטסטרופה, ואם לא אז לא

משמעותי:

מעדיף שיהיה אוטומטי. אשקול לוותר על זה אם תסבירו לי מה ארוויח בכך ושזה חשוב

אשמח גם לכווני חשיבה כלליים.

וגם להצעות מאד ספציפיות לדגמים

תודה!

עריכה אחרונה על ידי gidireich
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב נמוך כזה אתה צריך לקחת בחשבון הפתעות מבחינת תיקונים.

מאוד מציע לקחת גיר ידני כי הוא אמין יותר וחיסכוני יותר.

הייתי מחפש יונדאי גטס,פונטו ספייס.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחרי שלושה סטארלטים במשפחה אני יכול לומר לך בבטחה שהרכב יעמוד בכל הקיטריונים שהצבת למעט נושא הבטיחות. תיהיה לך גם קצת סחבת ען שני טסטים בשנה אבל זה באמת מתגמד לעומת כל השאר. היו לנו שתיים ידניות שנשקו ל 400k על הספידו שטופלו בטיפולים בסיסיים בלבד. כיום יש אחת אוטומטית מאובזרת קצת יותר שמגרדת את ה 200k מלמטה. לא נרשמו תקלות משמעותיות עד כה. אמינות מופתית.

Sent from my X9006 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

במחיר הזה אתה לא מחפש רכב ספציפי אלא עושה חיתוך ביד 2 לפי המחיר המבוקש.

תשאל על המכוניות שעולות לך בחיפוש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

באופן כללי, בדוק ב-700 עיניים רכב שאתה מתעניין בו, כי בתקציב הזה אנשים בד"כ מתחזקים תחזוקת שבר..

בגדול הייתי אומר אקסנט, סטארלט כמו שצוין, אולי שרייד, סיריון. הכל של סוף ה-90'/תחילת ה-2000.

בטיחות עזוב. אין בטיחות, תשלים עם זה.[emoji57]

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אה, חברים הבהרה חשובה: הזכרתי 3000 אך הכוונה היא לווא דווקא במדויק. גם 8000 יכול להיות אם זה הגיוני יותר (אבל כנראה שלא יותר)

פורסם

אם כך מה התקציב המקסימלי שלך? 10 אלף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתקציב נמוך כזה אתה צריך לקחת בחשבון הפתעות מבחינת תיקונים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מסכים, וברכב שיעלה לך 3000 ש"ח כנראה שתצטרך לתמרן בין הרבה מוסכים.

פורסם

עצור רגע.

כמה נראה לך שעולה להחזיק מכונית בחודש?

רמז: זה לא 600₪ דלק וסיימנו.

קח בחשבון ביטוחים (חובה וצד ג). טסט/ים. טיפולים שוטפים + תיקונים + מצבר וצמיגים. חניות. אגרות. לא הזכרתי ירידת ערך כי בתקציב שלך זה כמעט לא קיים (אבל התקלות יהיו רבות יותר)

יש המון מחשבונים ברשת להערכת עלות חודשית לרכב. לא אכנס לפירוט.

הערכה גסה בלבד ככלל אצבע מדברת על 2000₪ בחודש בממוצע.

יכול לעמוד בזה?

רוצה להוציא את זה?

מכאן נמשיך איזה אוטו כדאי לרכוש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

איזה באסה :( לפני כמה חודשים הייתה לי רנו קליאו 2002 1.2 כמו חדשה! מכל הבחינות עם 60 אק"מ ידנית, שמכרתי לתלמיד ישיבה ב7K (קצת מעל המחירון אבל שווה כל שקל, בלב שלם) כי הוא ממש ביקש ולא הייתה לו אפשרות לשלם יותר .

לך הייתי נותן אפילו בפחות מהמחירון . לא חסרות מציאות כאלה צריך רק לחפש היטב ולבדוק ב700 עיניים כמו שנאמר מעלי.

כל זאת כאמור אם באמת אתה מודע לעלויות האחזקה ומסוגל לעמוד בהן.

יש לציין שבכמעט שנה שהקליאו הייתה ברשותי, זה היה רק דלק-מעט מאוד חסכונית בטירוף, ביטוח, וטסט בסוף התקופה- כ900 שקל עבר חלק. יישור קו עשיתי אחר הקניה כי אני פריק לא באמת היה צריך, ולאיזה חורים לא נסעתי איתה בתקופה הזאת :D

כך שבמקרים מסוימים עלויות האחזקה לא בשמיים, אבל אי אפשר לסמוך על זה. הכל יכול להיות, וצריך להתכונן לגרוע מכל.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

כך שבמקרים מסוימים עלויות האחזקה לא בשמיים, אבל אי אפשר לסמוך על זה. הכל יכול להיות, וצריך להתכונן לגרוע מכל.

לדעתי, זה החלק הכי חשוב. היה לך (המון) מזל. אחזקה של רכב ישן, בהנחה שלא נפלת על גרוטאה מוזנחת וגמורה (שאז זה סיוט), היא עניין של סטטיסטיקה. יכולות להיות שנים שקטות בלי שום בעיה ויכולות להיות שנים שתוציא אלפי שקלים על "בלאי טבעי".

רכב ישן כדאי לקנות אם מתכוונים להישאר איתו כמה שנים, אחרת הסטטיסטיקה עלולה להרוג אותך, ודווקא בשנה שהתכוונת להיות איתו תוציא אלפי שקלים ותיכנס כמה וכמה פעמים למוסך. גם ככה, בסוף תיפול על בלאי טבעי. אין מה לעשות נגד זה.

פות"ש, אם אין לך יכולת לספוג מדי פעם תקלות, הייתי מנסה לראות אם אפשר לגייס סכום משמעותי יותר ולמצוא איזו מיני מודרנית (פנדה, אלטו, 107, c1) שתהיה אמינה יותר משמעותית (יש היום אפילו בפחות מ-20,000₪, לרוב ידניות), או מוותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

צר לי להשבית שמחות - אבל סכוייך להשיג רכב נורמלי שלא יקרע לך את הכיס הם לא מאד גדולים, ותלויים בעיקר במזל.

רכב הוא דבר שמצריך תחזוקה שעולה כסף. נסיוני כאחד שהחזיק לא מעט כלי רכב ישנים המינימום שתעלה לך אחזקה שוטפת בחודש (לפני דלק) הוא בערך 1000 ש"ח.

ויתכן שתצטרך להוציא כמה אלפים טובים ליישור קו מיד בעת הקניה.

אני חושב שהייתי הולך על יונדאי גטס במצב הטוב ביותר שתוכל למצוא, ומתפלל חזק, כי בשורה התחתונה קניית רכב באלפים בודדים של שקלים היא הימור, במיוחד למי שאין לו אפשרות לשלם את הפרמיה (תיקונים) אם ההימור נכשל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התגובה החשובה ביותר בשרשור זה עד כה היא #10 .

עליך להביא בחשבון את עלויות האחזקה השוטפת. האומדן של אברג'ל ריאלי מאד, ואפילו אם תוותר על ביטוח מקיף ותצמצם בנסיעות תשאר עם 1500 ש"ח לחודש לא כולל טיפולים חריגים ותיקון תקלות.

לפי התאור שלך אתה מתקיים מהכנסות מצומצמות מאד. אמנם אני מבין את רצונך ברכב שיקל על התנידותך - בחנתי פעם אופציה לעבור לגור בטבעון ונושא התחבורה היה אחד הראשונים שהורידו אותי מהעץ הזה - אבל עליך לבדוק מה השימושים שלך בכסף שאתה מתעתד לשרוף על הרכב - אם בהתנהלותך השוטפת ואם בחסכון לעתיד (שחשוב מאד לאדם צעיר, וגם ללא כל כך צעיר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במחיר הזה אתה לא מחפש רכב ספציפי אלא עושה חיתוך ביד 2 לפי המחיר המבוקש.

תשאל על המכוניות שעולות לך בחיפוש.

צודק ומוסיף: אתה לא מחפש דגמים אלא יותר היסטוריה - תחפש "רכבי סופר" (כאלו שנסעו איתם הלוך חזור לסופר), עם ק"מ לא גבוה בטירוף ובעיקר היסטוריית טיפולים תקינה. אתה לא רוצה לקנות רכב בזול ואז להשקיע בו הרבה כסף בתחזוקה שוטפת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...