Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק ומוסיף: אתה לא מחפש דגמים אלא יותר היסטוריה - תחפש "רכבי סופר" (כאלו שנסעו איתם הלוך חזור לסופר), עם ק"מ לא גבוה בטירוף ובעיקר היסטוריית טיפולים תקינה. אתה לא רוצה לקנות רכב בזול ואז להשקיע בו הרבה כסף בתחזוקה שוטפת.

"רכבי סופר" פעמים רבות הם עם בלאי יותר גבוה מכלי רכב שנסעו פי כמה, בשל העובדה שהמנוע אף פעם לא מגיע לטמפרטורת עבודה.

בכלי רכב בתקציב הזה כשמדברים על הסטוריית טיפולים יש לדייק שבמדובר בתיעוד הטיפולים והתיקונים בשנתיים-שלוש האחרונות - לא משחר ההסטוריה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שבלי להכיר את הסיפור רקע שלך אני חושב שיש לך כמה אלטנטיבות:

(אני יוצא מנקודת הנחה שאחזקת רכב תעלה לך סביב 1500 ש"ח)

1. לעבור דירה למקום שיש בו תחבורה ציבורית טובה יותר, חיי חברה ואולי אפילו תעסוקה. אם על דיור תשלם 1000 ש"ח יותר מעכשיו זה עדיין מתקזז. (כמובן שזה לא רלוונטי אם אתה צריך לגור עם ההורים).

2. להגדיל את התקציב החודשי שלך לתחבורה ציבורית ל1000 ש"ח בחודש, זה אומר שאתה יכול להשתמש יותר במוניות (אם אתה נוסע רחוק אז להשתמש במונית שתסיע אותך למקום עם אוטובוס לת"א וכו). כמובן שעדיין תהיה מוגבל בשבתות.

3. אם בכל זאת אתה מחליט לקנות רכב, תבדוק מה ההקלות שמגיעות לך כנכה בתשלומים ובאחזקה השוטופת של הרכב. מידע שאולי רלוונטי תמצא בקישורים בסוף ההודעה.

חשוב ללכת על משהו שתוכל לעמוד בהוצאות שלו לטווח ארוך. ולא להתפתות להלוואות שלא תוכל לעמוד בהם כי הלוואות צריך להחזיר.

מה שלא תבחר, שיהיה לך בהצלחה וחג שמח!

https://www.btl.gov.il/benefits/Vocational_Rehabilitation/shikumEiva1/nehim/Pages/nayadut.aspx

https://www.btl.gov.il/benefits/aiva1/nifgaim/HatavotUMaanakim/Pages/atarRehevNayadutVeNesiot.aspx

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A7%D7%A6%D7%91%D7%AA_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%AA_%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99_%D7%96%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%92%D7%9E%D7%9C%D7%AA_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA#%D7%9E%D7%99_%D7%96%D7%9B%D7%90%D7%99?

פורסם
עצור רגע.

כמה נראה לך שעולה להחזיק מכונית בחודש?

רמז: זה לא 600₪ דלק וסיימנו.

קח בחשבון ביטוחים (חובה וצד ג). טסט/ים. טיפולים שוטפים + תיקונים + מצבר וצמיגים. חניות. אגרות. לא הזכרתי ירידת ערך כי בתקציב שלך זה כמעט לא קיים (אבל התקלות יהיו רבות יותר)

יש המון מחשבונים ברשת להערכת עלות חודשית לרכב. לא אכנס לפירוט.

הערכה גסה בלבד ככלל אצבע מדברת על 2000₪ בחודש בממוצע.

יכול לעמוד בזה?

רוצה להוציא את זה?

מכאן נמשיך איזה אוטו כדאי לרכוש.

החישוב שלי לגבי עלות שוטפת של החזקת רכב בשנה:

טסט: 1000

ביטוח חובה + צד ג': 2500

תיקונים וטיפולים: 2000 (נתון שהתקבל מבן משפחה שהיה בעלים של רכבים ישנים שנים די רבות). כסכום ממוצע שלפעמים יהיה יותר ולפעמים פחות

קנסות: 500 בשנה. (ניחוש. נסיעות מדי פעם. לא יומיומי)

סה"כ:

6000 ש"ח בשנה, 500 ש"ח בחודש, *לפני דלק*

אפשר אולי להוסיף ירידת ערך של 200 בחודש, 2000 בשנה (דהיינו, אם רכב כזה שקניתי ב 6000 ש"ח ילך לפח תוך שלוש שנים)

אשמח לשמוע חוות דעת (עם פירוט) על החישוב הזה

@pooh-bear

@sperial

פורסם (נערך)

תוסיף על זה דלק - נניח 1000 ליטר (שצריכים להספיק לסביבות 10,000 ק"מ בשנה, אם אתה נוסע הרבה בתוך טבעון ולחיפה) - זה עוד 6000 ש"ח לשנה.

תיקונים וטיפולים - אתה אופטימי מאד. כלומר, זה עניין של מזל. יש שנה שבה תחליף שמן ופילטר ואולי עוד פריט ותגמור עם 500 ש"ח, אבל תהיה שנה שבה תהיה לך חגורת תזמון, סט צמיגים ומצבר, ורק אלה יעלו לך 4000 ש"ח. קשה להעריך עלויות טיפולים ותיקונים, שכן ברכב ישן חלק גדול מהם אינו צפוי, וזה כולל גם את העלויות הלא צפויות.

ניסיון אישי שלי - היתה לי קורולה 1998 שקניתי כאשר היתה בת 3 והחזקתי 9.5 שנים, סה"כ תיקונים לא צפויים (לא כולל תאונות, הייתי מחליף פגוש אחורי כל שנה) עמד על 2000 ש"ח. אבל לפניה היתה לי אימפרזה 1994 ידנית שקניתי בגיל 4 והעפתי כעבור 3 שנים, אחרי שהשארתי במוסך בממוצע משהו כמו 8,000 ש"ח בשנה, ועוד במחירי 1998-2001.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני רוצה להביע עמדת נגד, כי החזקתי הרבה מאוד שנים (יותר מדי) ברכב ויש לי לומר כמה דברים בעניין:

1) הרכב שאתה מחפש כנראה יהיה בשנתונים של 1998-2003.

2) אני לא מזמן נפרדתי מסיוויק'97 ויכול להגיד שהיא כנראה תשרת נאמנה עוד כמה שנים טובות בלי יותר מדי כאבי ראש לבעלותה.

כלומר, אפילו בשנתונים הללו (אלה שצייינתי למעלה) אפשר למצוא רכבים שמורים ביותר ומתפקדים היטב. הם יכנסו לתקציב, הביטוח חובה +צד ג' יכול לעלות סביב 1200 - 2200 בשנה (חלקי 10 = 120-220 ש"ח בחודש), טסט יעלה 1000 ש"ח, טיפול+אישור בלמים יעלה סביב 400-500 ש"ח. ללא דלק, ההוצאה שנתית תנוע סביב 3000 ש"ח. 260-300 ש"ח לחודש.

לדעתי, במקרה של תחבורה ציבורית בעייתית, זה שווה ללא ספק.

3) אני חושב שהבעיה הגדולה כאן היא אכן למצוא את אותו רכב שיעשה כמה שפחות בעיות. ברור כאן, שאין מה לבוא למגרשי מכוניות, אלא מחפשים אך ורק מאנשים פרטיים. ויש לא מעט כאלה ש"נתקעו בזמן" עם מכוניות טובות ואמינות אבל די מבוגרות.

המלצה האישית שלי (אני חוזר, אישית שלי) המבוססת ממה שאני ראיתי מסביבי מאז שנהיתי בעלים של רכב:

אל תמהר לחפש אוטו קטן מדי - בשנים הללו בקושי היה משהו שווה ואמין בקטגורית המיני.

כנראה, כדאי לחלוף על צרפתיות - השנתונים הללו הן פתחו פיגור משמעותי מיפניות מבחינת אמינות.

הייתי ממליץ לחפש באזור סיוויק - קורולה - סוזוקי בלנו - מזדה לנטיס 323.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Vladigo101

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

פות"ש, אתה צודק ברוב הסעיפים (קנסות זה עניין של אופי הנהיגה שלך, אבל גם זה קורה מדי פעם). הבעיה היא בטיפולים.

הניסיון שלי הוא עם צרפתיות מזדקנות, לרוב צעירות בקצת ממה שאתה כנראה מחפש. לא יודע אם זה רלוונטי ב-100٪.

לעניין, מנסיוני הסכום שאתה מציין קצת נמוך מדי. בפירוט, רק טיפול קטן עולה בערך 500₪, כל שלוש-ארבע שנים צריך להחליף צמיגים ומצבר, סד"ג של לפחות 1500₪, פעם בשנתיים שלוש צריך לטפל בברקסים (דיסקים, רפידות, חריטה) עוד נניח 1000₪, מדי פעם מחליפים פלאגים, שמן גיר ובטח יש משהו נוסף ששכחתי. סה"כ, רק מטיפולים צפויים בכל רכב (אפילו חדש מהסוכנות) תקבל לפחות 1000₪ לשנה. אם אין צורך להחליף טיימינג.

אפשר כמובן להוזיל את העלויות האלו ע"י הזמנת חלקים בעצמך ו/או טיפול עצמי או ע"י הכנופיה. אין בזה שום דבר רע (כל עוד אתה יודע מה אתה עושה, כמובן), אבל זה מצריך התעסקות, ידע, כלים וזמן. לא לכולם בא ללכת בכיוון הזה.

הבעיה מתחילה עם התקלות הלא צפויות. אתה יכול להעביר שנה-שנתיים בכיף בלי שום תקלה, ויכולות ליפול לך 3 תקלות או יותר בשנה. כל אחת יכולה לעלות 1000₪ או יותר (נניח, ממיר קטליטי, אלטרנטור ותושבות מנוע). כל עוד יש לך כמה אלפים בצד ואתה מבין שזה עלול לקרות, זה בסדר. הבעיה היא מה קורה כשאין, ואז העניינים מתחילים להסתבך.

בעיה נוספת עם רכבים ישנים היא שרובם המכריע די מוזנחים. זה נובע באופן די טבעי מכך שרוב מי שמחזיק ברכב ישן עושה את זה כי אין לו מספיק כסף להחזיק ברכב חדש יותר, ומטבע הדברים הוא מנסה לחסוך בהוצאות האחזקה כמה שיותר. תוסיף לזה את העובדה שבחלק מהמקרים מי שמוכר רכב ישן עושה זאת כי הוא נתקל בתקלה שלא משתלם לו לתקן, ותקבל היצע די בעייתי של רכבים. תמיד יש יוצאי דופן (פה בפורום יש לך את elic25 שמתחזק יונדאי גטס!, את Daniel.gri שמנסה למכור פיג'ו 206xs, ויש פה גם סאאב 9-5 אחת למכירה שגם נשמעת מתוחזקת יפה) אבל אלה היוצאים מהכלל, ולרוב כשהם מוכרים הם יבקשו מחיר גבוה יותר.

בקיצור - כל עוד אתה מחזיק את הרכב לתקופה, בוחר אותו עם פינצטה ומשאיר כמה אלפים בצד, זה יכול להיות משתלם. ובכל זאת, הייתי מוסיף לפחות 1000₪ לטיפולים בשנה מעבר לחישוב שלך, אלא אם אתה בעניין של הזמנת חלקים לבד וטיפול עצמאי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מציע לך לעבור לגור בחיפה, רצוי בשכונה כמו נו"ש או הדר - התחבורה הציבורית כאן נוחה וטובה.

אם אין לך 2000 ש"ח להשקיע ברכב מדי חודש, אל תקנה רכב - רכב ב-3000 ש"ח (וגם כזה ב-10K) אוהב לבקר במוסכים.

כן, יש כאלה שיספרו לך שהם בדיוק מכרו רכב בן 250 שנה, עם 43432432 ק"מ, שרק נכנס להחלפת שמנים פעם בעשור. אל תסתמך על זה. רוב מוחלט של האנשים שנוסעים ברכב ישן, מפרנסים מוסכים ופירוקיות.

לא סתם המתנגדים הגדולים ביותר לתוכנית הגריטה, זו שנתנה 3000 ש"ח על כל רכב בן 20 ומעלה - היו אנשי לובי המוסכים. הם יודעים יפה מאוד מי מפרנס אותם.

רוצה לרכוש משהו בסיסי? תבדוק אם אתה יכול לגייס הלוואה ולרכוש סוזוקי אלטו בת 5-6. נראה לי שמשהו כזה כבר נמכר סביבות 20K, אולי פחות אם יש לו עבר השכרה. זה רכב פשוט שיכול לשמש אותך היטב, בלי לראות מוסכים מיותרים.

פורסם

כן, יש כאלה שיספרו לך שהם בדיוק מכרו רכב בן 250 שנה, עם 43432432 ק"מ, שרק נכנס להחלפת שמנים פעם בעשור. אל תסתמך על זה.

למה על "זה" לא לסמוך אבל על מה שאתה כותב כן לסמוך? למה אתה מבטל דעות של אחרים, דעות שנכתבו מניסיון ולא על אוטו אחד וגם לא שניים או שלוש?

3000 ש"ח זה אכן תקציב לא רציני אבל ב 8000 ש"ח אפשר לקנות בהחלט אוטו נורמאלי שישרת אותך באופן סביר.

צריך להתייעץ, לשאול שאלות, ללמוד מאנשים מנוסים - זה יאפשר לבחור אוטו במצב תקין (פחות או יותר) ולתחזק אותו נכון.

דוגמא - יש לי אוטו שעולה היום כ 12.000 ש"ח. פוקוס ג'יהה 2.0 ליטר 2007. לא חושב שאטעה אם אכתוב שהוא "לא רואה ממטר" כל אלטו, גטס, פונטו, פיקנטו או כל רכב מיני או סופרמיני אחר בכל היבט אפשרי חוץ מצריכת דלק.

הוצאות שנתיות על תחזוקה - כ 2500-3000 ש"ח בשנה. רוב הדברים נעשו במוסך מורשה יבואן, במוסך כללי אפשר היה לדעתי להגיע לכ 2000 ש"ח שנתי. יש לי את האוטו 3.5 שנים, נקנה עם 105 אלף ק"מ, היום 130 אלף.

יש תקלות פה ושם ודברים שצריך להחליף אבל זה משהו בגדר הסביר. לא הייתי מעלה על הדעת אפילו להחליף באלטו.

פורסם (נערך)

בוקי - התואר שלך בפורום מסגיר אותך. אתה מומחה טכני. היכולת שלך לבחור רכב במצב טוב עולה בכמה דרגות על זו של הישראלי הממצוע, שלא לדבר על הישראלי המתחיל. ואני מניח שאתה גם מטפל בלא מעט תקלות בעצמך, מה שחוסך לא מעט כסף.

הנקודה לבי פות"ש קצת יותר בעייתית, כיון שהבחור מצהיר שהוא חי מקצבת נכות. לא ציין מה הקצבה, אבל מתוך צפיה ב"הכל כלול" אני למד שמדובר בקצבה קטנה, ושכל רכב יצרוך את מרביתה. פות"ש לא ציין מה שאר מקורות ההכנסה שלו, אבל מאופי החיפוש אני מסיק שמדובר במגבלה קשה, ולכן אני - ועוד אי אלה חברים בפורום - מזהירים אותו מנפילה לבור כלכלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באוטו הספציפי הזה לא עשיתי כמעט שום דבר לבד, בוא נאמר 10% מכל התיקונים והטיפולים עשיתי בעצמי.

ולא הזמנתי חלקים מהאינטרנט אלא לרוב קניתי הכל בארץ ומקורי.

ככה שזה לא ממש משנה את התמונה.

את האוטו קניתי לאחר בדיקה רגילה במכון בדיקה, כל אחד יכול לעשות את זה וגם להתייעץ איתנו פה בכל דבר.

פותח השירשור לא ציין את מקרות הפרנוסה וגם לא צריך. ציין תקציב מקסימלי (8000) ו 2000 ש"ח בשנה לתחזוקה. זה אמור להספיק אם בוחרים נכון את הרכב ומטפלים בו נכון.

אולי בשנה הראשונה קצת יותר ובשנים הבאות פחות.

פורסם

אני חושב שיש רכבים לא יקרים ( כ 10 אלפים שקלים מחיר סגירה ) שיכולים לעמוד במסגרת התקציב לתחזוקה שהגדרת לעצמך, עם נתונים נורמליים ולא ישן מדי .

לדוגמה,סובארו אימפרזה ניו איג' כזאת :

yad2.co.il/s/c/jns7qr

בכל זאת, קצת מסוכן להיות על הקשקש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
החישוב שלי לגבי עלות שוטפת של החזקת רכב בשנה:

טסט: 1000

ביטוח חובה + צד ג': 2500

תיקונים וטיפולים: 2000 (נתון שהתקבל מבן משפחה שהיה בעלים של רכבים ישנים שנים די רבות). כסכום ממוצע שלפעמים יהיה יותר ולפעמים פחות

קנסות: 500 בשנה. (ניחוש. נסיעות מדי פעם. לא יומיומי)

סה"כ:

6000 ש"ח בשנה, 500 ש"ח בחודש, *לפני דלק*

אפשר אולי להוסיף ירידת ערך של 200 בחודש, 2000 בשנה (דהיינו, אם רכב כזה שקניתי ב 6000 ש"ח ילך לפח תוך שלוש שנים)

אשמח לשמוע חוות דעת (עם פירוט) על החישוב הזה

@pooh-bear

@sperial

דעתי - זה אפשרי, אבל רק אם אתה מתחיל ללמוד את תחום הרכב (לא ברמה של מקצוען, מספיק להסתובב בפורומים פה). תצטרך להבין איפה אפשר לעגל פינות ואיפה חייבים להשקיע יותר כסף.

ועוד דבר מאד מאד חשוב - תבין שאת הכסף שתשים על האוטו זה כאילו כסף שכבר זרקת לפח. אם חודש אחרי שאתה קונה את האוטו הולך איזה מכלול מרכזי, עדיף להשבית אותו ולהמשיך הלאה. אם לא תוכל להרשות לעצמך לזרוק את הכסף הזה לפח, אל תכנס להרפתקה הזאת. יש פה מימד של הימור וזה לא מתאים לכולם (לא כלכלית ולא נפשית).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה יכול לקרוא כאן על עלויות אחזקה של רכב בטווח המחירים הנמוך שכתבת קודם.

לדעתי האישית, אם אין לך זיקה לתחום מעבר לרצון להגיע בעצמך ממקום למקום, כדאי לוותר ולהמשיך להתנייד בתח"ץ.

אתה ממש על הקשקש כאן ובקלות אפשר להגיע למצב שלא נשאר לך כסף לשום דבר בסוף החודש / הרכב מושבת לתקופה ארוכה בגלל תלות שלך במוסכים.

כשאתה יודע לעשות דברים בעצמך, המצב משתנה ובהחלט אפשר לתחזק רכב, אפילו ברמה טובה ולא תחזוקת שבר. אני לדוגמא גרתי בטבעון ונסעתי כל יום לטכניון ולמקומות נוספים בארץ במשך 5 שנים ברכב ישן מאד שהחזקתי רב הזמן בעצמי בלי הכנסה קבועה (סטודנט).

חוץ מזה, טבעון לא כזו גרועה מבחינת תחבורה ויש לך אוטובוסים ישירים מכאן לחיפה ואפילו לת"א.

חג שמח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החזקתי עד לפני שנה סיטרואן סקסו 1100 שנת 2000.

רכב זול לקניה (אפשר למצוא דגם סביר סביב 5000 ש"ח) וזול מאוד לאחזקה. צריכת דלק נהדרת (בא על חשבון סחיבה בעליות...)

אם אחי לא היה מרסק לי אותו, כנראה שהייתי ממשיך לשמור אותו כרכב שני. פשוט היה נהדר.

סקודה סופרב 2006, 570k ק"מ. ז"ל

סיטרואן סקסו 2000, 180k ק"מ. ז"ל

סוזוקי בלנו 1998, 200K ק"מ

• תוכן חדש...