Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז PSA באמת רוכשת את אופל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אופל הופכת למעשה לעוד מותג סביב הפלטפורמה של פיג'ו? במילים אחרות, אופל נעלמת לחלוטין?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעניין מה לגבי דהיו או שברולט הקוריאנית. האם גם PSA יקנו אותם?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

הסטיגמה של דיהולט צריכה סוף סוף לעבור מהעולם - הספארק החדשה מאד מוצלחת ,והבולט עוצבה ע"י הקוריאנים שעשו עבודה מדהימה (הבסיס היה הסוניק )

פורסם

אפשר להגיד מזל טוב.

צעד מבורך שיעשה רק טוב לכל הצדדים.

אופל כבר עשרות רבות של שנים מוחזקת כבת ערובה שנחלבת ומנוצלת ע"י GM ומשמשת אך ורק כ:

1. "תפתחו לנו מנוע/פלטפורמה חדשה, אין תקציב, לא תקבלו כסף, שלחו לנו חשבוניות ונחליט על מה להחזיר לכם".

2. "וואווו, כמה אופלים מכרתם, כל הכבוד, הקופה שלכם מפוצצת במזומן, תביאו מייד את הכל, אתם לא צריכים כסף בקופה, אתם מקבלים מאיתנו מה שצריך".

ועל בסיס כזה, חברה לא יכולה לפרוח וחרף זה, ממיצרת מכוניות טובות ואפילו לא מעט פנינים מוטוריות עם הרבה תעוזה עיצובית.

תחת PSA אני מאמין שהיא תפרח כמו שהייתה צריכה לפרוח עוד בשנות ה 60-70.

אם לא GM, אני באמת ובתמים חושב שהם היו היום ענק כמו VAG.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מדיניות השיווק הרבה יותר מורכבת והעברת הזיכיון מזכיין לזכיין אינה כה פשוטה כמו שנראה

מצ"ב לינק לכתבה שפורסמה הבוקר בידיעות אחרונות

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי עיסקה מעניינת ועם המון פוטנציאל לשתי הצדדים

שתי בתי הרכב אחרי תקופת משבר של שנים רבות ושתי החברות בעיני בהתרוממות מבחינה טכנולוגית.

לשתי החברות בעיני איכויות שונים ואין לי ספק שיוכלו לתרום אחת לשנייה רבות.

אני מאחל לנו הלקוחות שתי חברות בריאות עם רכבים מעניינים ובעיקר שיפור המוניטין של שוק יד 2 שזה כל כך חשוב להצלחה.

לדעתי הכיוון חיובי מאוד רכבי פיגו, ואופל בהחלט יהיו מעניינים יותר אם יעשו את הדברים הנכונים בלהסתמך במקורות הידע של 2 החברות יחד !

פורסם

מעניין מה יעלה בגורל זיכיון אופל ביראל

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

פורסם

האמת, רכישה מוזרה. מאוד.

מדובר בשניים (בעצם שלושה) מותגים, שמייצרים רכבים בדיוק לאותן קטגוריות (מיני עד משפחתיות גדולות), ובדיוק לאותו שוק (האירופי).

מכיוון שאנחנו לא באמת יודעים מה psa בעצם קנו (פסי ייצור? עובדים? טכנולוגיות? רשיונות שימוש? מותג?) קצת קשה להתייחס באופן קונקרטי, אבל על פניו, נראה שהם קנו מותג, פסי ייצור, כנראה שימוש בטכנולוגיות ופטנטים מסוימים (רק לאופל? גם למותגים אחרים?) ומחלקת פיתוח. אין פה איזו סינרגיה מוצלחת במיוחד: אין דריסת רגל בשווקים אחרים, טכנולוגיה חדשה (פרט אולי לרכבים חשמליים) או התמחות בקטגוריות שונות.

אם נשווה רכישות אחרות, למשל רנו-ניסאן או פיאט-קרייזלר, זה נראה עוד יותר מוזר. בשתי הרכישות האלו מדובר בחברות שונות מאוד, מבחינת טכנולוגיות, קטגוריות ושווקים, שמשלימות אחת את השניה.

ניסאן למשל, מוכרת הרבה במזרח ובארה"ב, ואילו רנו באירופה. לניסאן יש גירים רציפים ומנועים אטמוספריים, ולרנו גירים רובוטיים ומנועי דיזל ובנזין מוגדשים. ניסאן מייצרת גם רכבים גדולים ויוקרתיים יותר, ויש לה חטיבת יוקרה (אינפיניטי).

באופן דומה, לקרייזלר יש התמחות ברכבי שטח (ג'יפ) ורכבים גדולים וחזקים והיא מוכרת בעיקר בארה"ב, לפיאט רכבים קטנים וספורטיביים (אלפא, מאזרטי, פרארי) והיא מוכרת בעיקר באירופה.

נותר לקוות ש-psa יוכלו להשתמש ברכיבים של אופל (נניח, מנועי 2 ליטר ל-308gti), אחרת באמת נקבל עוד מותג שמשתמש באותם רכיבים, ומזה יש לנו מספיק.

להרגשתי, הרכישה הזו בוצעה פשוט כי אופל היתה על המדף במחיר שנראה סביר, אבל מישהו לא חשב פה עד הסוף על מה יקרה אח"כ. אני מאוד מקווה להתבדות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

סביר שהפירות הראשונים של מיזוג כזה יגיעו רק לאחר מספר שנים, אם בכלל.

אם אופל תהפוך לעוד מותג של פיז'ו כמו סיטרואן זה באמת יהיה חבל מאוד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
דווקא אופל יכולה להיכנס די טוב כמותג בין

פיג'ו לסיטרואן או אפילו לשמש כמותג על כמו אודי לvag.

לא (לדעתי).

איזה ערך מוסף יהיה לאופל כמותג נוסף? גם עם שני מותגים הם לא מצליחים ליצור מיתוג נורמלי. למה לזרוק מיליארד+ על עוד מותג?

ולאופל אין שום ניחוח של יוקרה. יהיה מאוד קשה להביא אותה לשם. בשביל זה יש את ds, וגם זה לא הצלחה מי יודע כמה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...