Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו- אמינה וחסכונית??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הפונטו שנתונים 95-98 1.3 ומעלה רכב אמין וזול לאחזקה??

ההתעניינות היא לגבי אמינות ועלויות אחזקה נטו

תודה מראש

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

הפונטו מפגינה אמינות בינונית, אולי בינונית פלוס.

כנ"ל לגבי האחזקה של הרכב. רכב ללא הפתעות מיוחדות, לטובה או לרעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לי הייתה פונטו 98 XTZ60, הרכב נקנה מחברת השכרה עם 30000 ק"מ שאני מאמין שלא היו קלים בכלל (בכל זאת חברת השכרה), מכרתי אותו כאשר היו לו 100000 ק"מ, בזמנו רק קיבלתי את הרישון ולא ממש ריחמתי על האוטו, עברו עליו חיים קשים.

התקלה היחידה בא נתקלתי היא החלפת אגזוז עקב חלודה (500 ש"ח), ונורה או שניים שרופה. זהו.

לדעתי רכב אמין (לפחות מהניסיון שלי), זול מאוד לאחזקה, חלקים זולים וצריכת דלק נמוכה!!

פיליפ.

פורסם
האם הפונטו שנתונים 95-98 1.3 ומעלה רכב אמין וזול לאחזקה??

ההתעניינות היא לגבי אמינות ועלויות אחזקה נטו

תודה מראש

מזדקנת בצורה לא רעה בכלל (בהנחה שלא עברה התעללות).

מול מה אתה משווה אותה ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בבעלותי פונטו שנת 95 עם 88K ק"מ.

הרכב אמין -, אחזקה לא יקרה (במידה ואתה עושה טיפולים במוסך לא מורשה).

יש מס' מחלות לפיאט (ככה לפחות הבנתי מכמה אנשים שדיברתי איתם). קודם כל צריכת דלק 1-10 למרות נפח המנוע הקטן 1250 סמ"ק. בעיית התחממות של המנוע בחורף בעיית התקררות של המנוע בקיץ. גיר מאפן!!! הילוך ראשון לא נכנס אפילו בנסיעה של 10 קמ"ש (הילוך הראשון לא מסונכרן). בעיית להכניס להילוכים במיוחד בבוקר כאשר שמן גיר עדיין קר, לאחר מכן הילוכים סה"כ בסדר.

סה"כ הרכב לא שונה מכל שאר הרכבים האירופיים הקטנים מאותן השנים, וכל אחד עם המחלות האופייניות לו.

אם יש לך שאלות ספיציפיות צור איתי קשר בה"פ או בICQ.

פורסם

לי היה ניסיון רע עם פונטו XTZ שנת 98. המון בעיות מכיוון מערכת הקירור - משאבת מים, רדיאטור, צינורות ועוד פעם משאבת מים (שגרמה להתחממות ראש מנוע). הבעיה שאין בדגם הזה מד חום מנוע אלא רק מנורה - שהיא נדלקת אתה כבר עמוק בצרות.

בפרק זמן של שנתיים כל המערכת כמעט קרסה, אבל קשה לי להגיד אם זה משקף את האמינות הכללית של הפונטו או רק שלי היה מזל רע עם האוטו - בזמנו שמעתי מאנשים נוספים על בעיות עם מערכת הקירור.

פורסם
בבעלותי פונטו שנת 95 עם 88K ק"מ.

הרכב אמין -, אחזקה לא יקרה (במידה ואתה עושה טיפולים במוסך לא מורשה).

יש מס' מחלות לפיאט (ככה לפחות הבנתי מכמה אנשים שדיברתי איתם). קודם כל צריכת דלק 1-10 למרות נפח המנוע הקטן 1250 סמ"ק. בעיית התחממות של המנוע בחורף בעיית התקררות של המנוע בקיץ. גיר מאפן!!! הילוך ראשון לא נכנס אפילו בנסיעה של 10 קמ"ש (הילוך הראשון לא מסונכרן). בעיית להכניס להילוכים במיוחד בבוקר כאשר שמן גיר עדיין קר, לאחר מכן הילוכים סה"כ בסדר.

סה"כ הרכב לא שונה מכל שאר הרכבים האירופיים הקטנים מאותן השנים, וכל אחד עם המחלות האופייניות לו.

אם יש לך שאלות ספיציפיות צור איתי קשר בה"פ או בICQ.

לדעתי יש לך בעיה באוטו, קודם כל הצריכת דלק מאוד גבוהה, אצלי הצריכת דלק הייתה נעה בין 12-14 בעיר ו16-18 מחוץ לעיר.. בנסיעה רגועה כמובן.

הילוך ראשון נכנס מתחת לכ-35 קמ"ש, לא הייתה עם זה שום בעיה.

פורסם
קודם כל צריכת דלק 1-10 למרות נפח המנוע הקטן 1250 סמ"ק. בעיית התחממות של המנוע בחורף בעיית התקררות של המנוע בקיץ. גיר מאפן!!! הילוך ראשון לא נכנס אפילו בנסיעה של 10 קמ"ש (הילוך הראשון לא מסונכרן).

.

צודק ב100 אחוז ! לי יש 2002 ובאמת הדלק הוא 1:10 , אפילו שהשירשור מדבר על 98-95

ובאמת ההילוך ראשון לא נכנס אפילו במהירות של 5 קמ"ש לא 10 ! וזה ממש מציק , צריך להתחיל משני לפעמים נסיעה ועוד שניה האוטו מתכבה כי הוא חלש יחסית

פורסם

הקשר בין פיאט לאמינות הוא קשר מקרי בלבד, זה שהחלקים זולים-לא עושה אותה לאמינה,מה שכן מדבר על אמינות זו כמות תקלות פר זמן מסויים.

תמיד יש יוצאי דופן שיהיה להם פיאט ויאמרו לך שאין תקלות,אוקיי,אבל זהו מיעוט של 10%, 90%יאמרו לך בדיוק ההיפך-שהם בחיים לא ייקנו פיאט שוב פעם.

אתה רוצה לעדת על אמינות,פנה יום מסויים בשבוע ותעשה סבב מוסכים,כולל מוסכים מורשים של פיאט ותראה מה הולך שם. שאל אנשים שיש להם ושאל בעלי מקצוע מה הם חושבים בנושא.

בהצלחה בכל אופן.

פורסם
לדעתי יש לך בעיה באוטו, קודם כל הצריכת דלק מאוד גבוהה, אצלי הצריכת דלק הייתה נעה בין 12-14 בעיר ו16-18 מחוץ לעיר.. בנסיעה רגועה כמובן.

הילוך ראשון נכנס מתחת לכ-35 קמ"ש, לא הייתה עם זה שום בעיה.

א. אין בעייה בצריכת הדלק ברכב אלה רק בנסיעות עירונית (חחח הכל עליות :-)).

ב. אולי הילוך ראשון נכנס אצלך בספייס. מערכת הילוכים טפטרוניק לא? אבל לא ברכבים השנים 95-97.

את מה שכתבתי פה בדוק עם עוד כמה חברים שיש להם פונטו.

ישנם תראדים הפתוחים ע"י על התקלות הנ"ל ועל עוד מס' שאלות / תקלות. אם אתה ממש מתעניין אתה יכול לחפש.

פורסם

אתה רוצה לעדת על אמינות,פנה יום מסויים בשבוע ותעשה סבב מוסכים,כולל מוסכים מורשים של פיאט ותראה מה הולך שם. שאל אנשים שיש להם ושאל בעלי מקצוע מה הם חושבים בנושא.

בהצלחה בכל אופן.

במוסכים תמצא רק רכבים עם בעיות.... :-P

כל אלה שמפגינים אמינות טובה, ממשיכים ליסוע...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדעות פה חלוקות, ולא במקרה. עם פיאט צריך מזל, הרבה מזל.

האמינות של פיאט לא אחידה, יש כאלה בלי בעיות ויש כאלה עם המווון בעיות.

לחברה שלי לשעבר יש פונטו 95 יד ראשונה מהמשפחה, היא עשתה כבר פעמיים ראש מנוע (פחות מ160K ק"מ), פעם באמצע נסיעה משותפת שלנו הלך הגיר (הלך גיר ידני ב100K ק"מ!!!), אגזוז היא מחליפה כל שנתיים, אלטרנטור, חיישני הזרקה, רדיאטור, מדחס של המזגן, הכל היא כבר החליפה.

ויש עוד דוגמאות כאלה.

ולעומת זאת יש לי חבר שיש לו פונטו שנתיים, ובינתיים בלי בעיות בכלל

בקיצור - צריך לבדוק טוב טוב וגם להתפלל (הרבה יותר מאשר לרכבים אחרים)

פורסם
א. אין בעייה בצריכת הדלק ברכב אלה רק בנסיעות עירונית (חחח הכל עליות :-)).

ב. אולי הילוך ראשון נכנס אצלך בספייס. מערכת הילוכים טפטרוניק לא? אבל לא ברכבים השנים 95-97.

את מה שכתבתי פה בדוק עם עוד כמה חברים שיש להם פונטו.

ישנם תראדים הפתוחים ע"י על התקלות הנ"ל ועל עוד מס' שאלות / תקלות. אם אתה ממש מתעניין אתה יכול לחפש.

הספייס ידנית, ציינתי שגם הייתה לי פונטו 98 שגם לה לא הייתה שום בעיה, וכך גם בנוכחית.
פורסם
הדעות פה חלוקות, ולא במקרה. עם פיאט צריך מזל, הרבה מזל.

האמינות של פיאט לא אחידה, יש כאלה בלי בעיות ויש כאלה עם המווון בעיות.

לחברה שלי לשעבר יש פונטו 95 יד ראשונה מהמשפחה, היא עשתה כבר פעמיים ראש מנוע (פחות מ160K ק"מ), פעם באמצע נסיעה משותפת שלנו הלך הגיר (הלך גיר ידני ב100K ק"מ!!!), אגזוז היא מחליפה כל שנתיים, אלטרנטור, חיישני הזרקה, רדיאטור, מדחס של המזגן, הכל היא כבר החליפה.

ויש עוד דוגמאות כאלה.

ולעומת זאת יש לי חבר שיש לו פונטו שנתיים, ובינתיים בלי בעיות בכלל

בקיצור - צריך לבדוק טוב טוב וגם להתפלל (הרבה יותר מאשר לרכבים אחרים)

בפיאט, הרבה מהאמינות תלויה בטיפולים שהרכב עבר. הרכב רגיש להזנחה.

חלק מהתרומה לכשלים מסויימים בפיאטים נובעים כתוצאה מתיקנון לקוי/דפוק של היצרן, אבל בסה"כ אם אתה מטפל ברכב כמו שצריך ועירני מספיק, הסיכוי לכשל גיר/מנוע הוא נמוך ביותר.

עכשיו, למה התכוונתי כשאמרתי "מטפל ברכב כמו שצריך" ? התכוונתי לזה שאתה צריך לשים נוזל קירור יעודי ולא סתם זבל ירוק ב 20 שח ל-5 ליטר בשביל לצאת מידי חובה, לשים שמן מנוע טוב ולהחליפו בתדירות המתאימה (כל חצי שנה), להחליף שמן גיר בתדירות המתאימה + בדיקת המפלס במוסך לעיתים קרובות וכמובן להיות עירני לנזילות (באונו למשל, המחזיר שמן ביציאה מהגיר הוא למעשה גומיה לציריה מיוחדת עם מיסב בתוכה ! כמו ברנו אקספרס - מספיק שהגומיה נקרעת או המיסב נדפק, יש לך נזילת שמן גיר ומכן הדרך קצרה מאוד לגמור גיר. אין אפשרות לבדוק מפלס שמן גיר עם מדיד ברכבים אלו).

עכשיו ביננו, כמה אנשים אתה מכיר שמטפלים כמו שצריך באוטו שלהם ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...