Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בדיוק הבנתי אותך 100%. אבל אנסה לעזור. הגיוני שתצטרך לשחק קצת בבלאנס הוא לא חייב להיות 0. כשאתה מזיז אותו אחד ימינה(לכיוון הנוסע) איך ההרגשה? אצלי ברכב למשל הבאלנס הוא 2 לכיוון הנוסע וזה מאזן את הבמה טוב. תנסה למצוא את הנקודה בבאלנס שמאזנת את הבמה, תעשה את זה בקפיצות קטנות, כל פעם שאתה עושה שינוי, תאזין לפחות דקה.

בנוגע לאיך שהמערכת נשמעת, קודם כל נראה כאילו הרמקולים שלך חתוכים ב80 הרץ והסאב ב120, לדעתי זה תחום חפיפה די גדול. את הסט האחורי הייתי משאיר איך שהוא, את הקידמי הייתי חותך בערך 90 וגם את הסאב ב90.

האיקולייזר שלך מכוון באופן די דרסטי, אתה בהנחתה של איזה 4 דציבל בנמוכים והגברה של כמעט 12 בגבוהים. לא שמעתי את המערכת שלך אבל זה עושה רושם שזה די קיצוני. כמו שאמרו לך תתחיל מלאפס את הEQ שהכל יהיה על 0.

כל מה שכתבתי זה סובייקטיבי כמובן.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטער אני פשוט רושם דרך הפלא ולכן לא כל כך מובן.

בקשר למה שרשמת זה מה שעשיתי, הזזתי 1-2 לכיוון ימינה וזה בהחלט מאזן את הסאונד אבל נגיד ב JBL שהיה לי לא הייתי אמור לעשות כזה דבר, למה? בגלל שההרץ סט יותר מתקדם או משהו או יותר חזק?

בקשר לרמקולים עכשיו נזכרתי שהרמקולים האחוריים הקודמים אצלי היו חתוכים ב 200 הרץ הקידמיים ב 80 והסאב ב 120 והיה נשמע מצוין - לאחר התייעצות כאן בפורום.

לא מבין למה שמתי את האחוריים עכשיו על הרץ 80 - טעות!

פורסם

בכל מקרה אני אבדוק מה שאתה הצעת לי ונראה איך נשמע.

רק תסביר דבר אחד במגבר הקודם שלי לא היה HI PASS / LO PASS

היה רק להדליק HPF ולכוון את החיתוך.

פה זה שונה, מה מהם זה החיתוך בדיוק HI / LO?

ולמה בערוץ B אין LO PASS?

כל הנושא הזה חדש לי ולכן השאלות,

תודה.

פורסם

6X9 זה רמקול עם ממברנה יחסית גדולה, אז אם אתה רוצה לנצל אותו היטב לדעתי חבל לחתוך ב200 הרץ, עדיף נמוך יותר(כמובן בהתאם להוראות יצרן). לתת לסאב לנגן 100 ו 120 הרץ לדעתי זה מיותר, בטח כשיש לך 6X9 עדיף להשאיר את התחום הזה בשבילם.

בנוגע לחיתוכים של המגבר שלך, תקרא את החוברת שלו אני מאמין שזה יענה לך על השאלות. אם לא הבנת אז תרשום פה אני אקרא אותה בעצמי:)

בנוגע לבאלנס, החלפת לא רק רמקולים אלא גם מגבר אז הגיוני שיהיו הבדלים לפעמים גם משמעותיים בכל מיני תחומים. הבלאנס נועד כדי שתשתמש בו, תמצא את הנקודה שהכי אהבת ותשאיר אותו שם, הוא לא חייב להיות ב0. גם תחשוב על הנושא באופן הגיוני, אתה יושב יותר קרוב לרמקול שמאל מאשר ימין, אז מין הסתם אתה תשמע אותו יותר חזק:wink:

פורסם

אני מבין אורן, תודה לך על העזרה.

ננסה היום כמה דברים, אבל כנראה שאני אצטרך להיפגש עם איש מקצוע או מישהו שמבין בתחום ויכול לעזור לי ולסדר את המערכת.

אני מאשדוד אריק, אם יש מישהו קרוב ויכול לעזור לי אשמח להגיע אליו.

פורסם

למען האמת אני לא מכיר בעלי מקצוע באזור הדרום.

אם תוכל להגיע לאחד המפגשים ברמת גן יהיו שם לא מעט אנשים אשר יוכלו לעזור לך.

מי שכיוון לך את האיקווליזר בוודאות לא ידע מה הוא עושה.

רק למראית עין אני יכול להגיד לך שזה לא תואם את האופי סאונד של רמקולים של הרץ.

בכל מקרה מבלי לשמוע את המערכת ולבדוק פאזות וכו' אי אפשר לדעת מה לא תקין.

איזה מכשיר של פיוניר יש לך?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

Pioneer AVH 2850BT

להגיע למפגש קצת בעייתי אבל נראה מה אפשר לעשות.

בנוסף לכיוון המערכת אני רוצה להעביר את הקרוסים שכרגע בדלתות לתוך הרכב על מגש יחד עם מגבר.

וזה לא משהו שאני יכול לעשות בעצמי בלי ידע בנושא.

פורסם

טוב עדכון, שיחקתי קצת עם ה EQ ועכשיו הרבה יותר נעים לשמוע את הסט.

לא חושב שאני אתחיל עכשיו להחליף קיט וכבלים, צריך כנראה פשוט להביא כיוון אחד טוב שיתאים למערכת הזאת.

אם מישהו יכול לסמן לי על התמונות של המגבר וה EQ איך לכוון לכיוון הכי טוב שאפשר להוציא מהמערכת הזאת אודה לו מאוד, מבין שזה קשה בלי לשמוע אבל לפחות לכוון אותי קצת.

* עוד לא התעסקתי עם הכיוונים במגבר, כנראה מחר.

פורסם

כיוון של EQ זה סובייקטיבי לכן אי אפשר להמליץ לך איך לכוון. מה שהיה לך מההתחלה זה פשוט נורא נורא חריג בגלל זה ההערות על כך.

כמו שאמרו לך, תתחיל מפלאט, שים את כל הערוצים בEQ על 0. אחרי ששמת את כל הערוצים על 0 תקרא קצת על סאונד ותדרים ואיך הכל עובד, ככה תוכל לדעת איפה לגעת על מנת שהצליל יהיה לטעמך. יש כאן בפורום מדריך ענק ומדהים שמסביר הכל על הכל.

תריץ חיפוש(אולי זה בדביק אפילו?), תקרא קצת ויהיה לך הרבה יותר פשוט לכוון את המערכת לבד.

פורסם (נערך)

מה שחסר לי כרגע זה כיוון נכון וטוב, לבד יקח לי זמן ללמוד את כל העניין הזה.

ניסיתי לפנות לכמה חנויות אבל אף אחד לא מוכן לעזור בלי שאני אקנה מהם התקנה מחדש, נמשיך לחפש מישהו רציני שיעזור באמת ולא סתם העיקר שאני אשלם לו.

בכל מקרה מיהרתי לרשום דברים לא טובים על הרץ כשבכלל הכיוונים שלי גרועים, אז סליחה, לא באתי ללכלך כמובן.

* אם אפשר לתקן את הכותרת יהיה מעולה.

טוב אני מניח שאין טעם להמשיך עם השרשור אז תודה רבה לכל מי שהגיב וניסה לעזור :)

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

לא רואה טעם לערוך כותרת - זה בסדר להיות מאוכזב ממותג גם אם הוא מותג על וגם אם הוא מותג שמפורסם כאן על ידי ספונסר.

ואני שמח שלאחר התפתחות השרשור ההבנה שהגעת אליה היא שהרוב המוחלט של הרושם ממותג כזה או אחר בתחום הזה תלוי ישירות באיך התקנת ואיך כיוונת את המערכת.

ממליץ בחום להגיע לאחד המפגשים - יש כרגע עבודות הכנה למפגש ארצי נוסף במהלך מרץ ככל הנראה - ממליץ להתעדכן בשרשורים בדביק - מקווה שבמהלך השבוע הקרוב אוכל כבר לפרסם משהו לגבי זה - זו תהיה הזדמנות נהדרת עבורך להתרשם ממערכות רבות ואולי אף לקבל עזרה וייעוץ מחברי הפורום באותו הערב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי מה שאני הבנתי מה שמפריע לך זאת העובדה ששומעים חזק יותר בצד של הנהג . זה טבעי מאחר והרמקולים בצד הנהג קרובים לאוזן הרבה יותר מהרמקולים בצד הנוסע.

לפי מה שראיתי בפיוניר שלך ישנה אפשרות לtime correction. מה שזה עושה זה בעצם להשעות את הסאונד היוצא מרמקול מסוים.

משחק עם הtime correction יאזן וימרכז לך את הבמה.

בהצלחה

אלי

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

• תוכן חדש...