Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן מה בערך כחודש לאחר התעללות שגויה במצערת של הכריזמה התחילו צלצולים במנוע (ואולי בלי קשר למצערת) שהלכו והחמירו. ניקוי בתוספי דלק לא עזר. שינוי הדלק לאוקטן 98 הקטין משמעותית מאד את רמת הצלצולים. כשחזרתי ל אוקטן 95 חזרו הצלצולים. מה כדאי לעשות ? ומקום מומלץ . תודה

פורסם

לאחר ה"ניקוי" המיותר של המצערת (טעות שלי שהסכמתי לזה) כשלא היתה שום בעיה ("לשפר סחיבה") התחילו בעיות של צניחת ועליית טורים. בעיה שנמשכה יותר מחודש כיון שגם מצערת אחרת מפרוק לא תפקדה טוב. מצערת נוספת, זו שעכשיו ברכב היא תקינה.

אני יודע שהמנוע מצלצל כי אני שומע ומכיר את הצליל של הרכב שלי ושל צלצול בכלל. כאמור בדלק 98 הרבה הרבה פחות מצלצל.

פורסם
לאחר ה"ניקוי" המיותר של המצערת (טעות שלי שהסכמתי לזה) כשלא היתה שום בעיה ("לשפר סחיבה") התחילו בעיות של צניחת ועליית טורים. בעיה שנמשכה יותר מחודש כיון שגם מצערת אחרת מפרוק לא תפקדה טוב. מצערת נוספת, זו שעכשיו ברכב היא תקינה.

אני יודע שהמנוע מצלצל כי אני שומע ומכיר את הצליל של הרכב שלי ושל צלצול בכלל. כאמור בדלק 98 הרבה הרבה פחות מצלצל.

יש צורך לבדוק את זווית הצתה

פורסם

איך בודקים ? חשמלאי ? פעם ראשונה שאני שומע את המושג. ברכב קודם הייתי מזיז את הדיסטרביוטור חצי מילימטר ימינה

פורסם

אין לך דיסטרביוטר.

אני פתרתי את הצילצולים בכריזמה שלי (99 ידנית) בהחלפת חיישן נקישות. הימרתי על חיישן נקישות סיני מעליאקספרס. באופן מוזר הצלצולים לא פסקו מייד אלא בהדרגה, בתוך כשבועיים.

שים לב שהחלפת חיישן נקישות היא משימה מאתגרת למדי באוטו הזה עם ליפט, ובלתי אפשרי בלי ליפט, בגלל גישה קשה למקום.

:turn-l:
פורסם
איך בודקים ? חשמלאי ? פעם ראשונה שאני שומע את המושג. ברכב קודם הייתי מזיז את הדיסטרביוטור חצי מילימטר ימינה

באמצעות הסורק

פורסם (נערך)

כדאי להבין שהתופעה מתרחשת כאשר חלק מהתערובת ניצת בעצמו ולא כתוצאה מהמצת [פלאג] .

ברכבים ישנים היה נהוג לבצע "איחור תזמון הצתה", כל נהג או בעל רכב חווה את התופעה.

ברכבים חדישים יש את חיישן הנקישות ועל כן התופעה נדירה ולא מוכרת לנהגים רבים.

חיישן נקישות יכול לאחר את ההצתה עד סף מסויים בלבד שהגדיר היצרן.

לאור שהמכניקה הבסיסית של המנוע נשארה דומה מאוד למנועי עבר יתכנו גורמים נוספים לתופעה כגון:

חום מנוע גבוה

איכות דלק נמוכה

פיח בראש מנוע

קומפרסיה גבוהה מידי - לעיתים לאחר תיקון ראש מנוע- / פיח רב בראש המנוע

ועוד.

יתכנו בעיות הצתה ובעיות אחרות.

כדאי לבדוק באמצעות סורק תקלות את מצב חיישן הנקישות ותקינות פעולתו עת הופעת הצלצול או להחליפו בשיטת "מנסים" , שיטה שאני אישית לא בוחר בה.

עריכה אחרונה על ידי דני זומרשטיין
מרווחים בין שורות

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני ההיתי שולל את חיישן הנקישות מפני שכאשר הוא תקול המחשב מאחר הצתה כבוע כך שהוא לא יכול לגרום לדטונציות עקב הצתה מוקדמת.

בכריזמות מהשנים האילו חיישן מד כמות אוויר היה נוטה לזייף ולמדוד כמויות אוויר מחושבות קטנות מידי מאשר בפועל, - יש לחבר סורק ולראות נתון בסרק של כ 28-30 HZ - בעם פחות התערובת תהיה ענייה וזה יגרום לצילצולים .

כמובן גם לבדוק שלמות זרנוק האוויר בינו לבין המצערת.

חיים יוד.

• תוכן חדש...