Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספארק 17 או קליאו 17?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שהכותרת מורה: ישנה התלבטות בין שברולט ספארק חדשה גימור lt+ לעומת רנו קליאו חדשה רמת גימור לייף.

עקרונית הזמנתי כבר את הספארק, שילמתי 1000 ש"ח שיכולים לחזור אליי, במחיר של74 א' כולל רישוי וחבר נתקל במודעה של קליאו מליסינג 0 ק"מ ב80 א'.

נסעתי בשני הרכבים, אמנם קליאו 2015 אבל מאמין שאין הרבה הבדל לחדשה, מבחינת נהיגה לא הרגשתי שבעיר הספארק נופלת מהקליאו אבל ברגע שעולים על כביש מהיר יש כבר הבדל, כמובן שהקליאו עם מנוע מתקדם וחסכוני יותר אבל עם גיר בעייתי יותר והרגשתי את זה בנסיעה.

החיסרון של הקליאו והוא מורגש זה ברמת האבזור, כלומר אין עליה כלום ולמרות שזה החלק הפחות חשוב ברכב בימינו כשרוכשים חדש זה משפיע, גם על המכירה העתידית במיוחד כשזה רכב מליסינג.

דעתכם? אני די שלם עם ההחלטה לרכוש את הספארק אבל מתלבט האם כן כדאי להשקיע עוד 7 א' ולקבל רכב "אמיתי" יותר.

פורסם

אתה מקבל רכב "אמיתי" יותר, אבל פחות 2 שנתונים ואתה היד ה-2 בו, לעומת הספארק שהוא 2017 ואתה היד הראשונה בו. הסיבה היחידה שאני מציין את כל הדברים האלה הם כי נשמע שסחירות עתידית הם פקטור חשוב בבחירת הרכב, לכן על פניו הנתונים שמציגה הספארק לכל הפחות שווים לנתונים שמציגה הקליאו מבחינת סחירות.

מבחינת אבזור? אין ספק שהספארק עולה על הרנו בכל פרמטר.

מבחינת אוטו? אין ספק שהקליאו עולה בכל פרמטר על הספארק.

אני אישית הייתי הולך על הקליאו בלי לחשוב פעמיים - בהתאם לצרכיי ורצונותיי מהרכבים שלי.

חכמים ומשכילים ממני כבר אמרו שרכב הוא אוסף של פשרות, לי ספציפית הפשרות של הקליאו מתאימות יותר, כעת עלייך לבחור את הפשרות ש"מדברות" אלייך יותר.

פורסם

התלבטות קשה, הספארק מנצחת בסעיף האבזור, הקליאו מנצחת בנושא הביצועים וזמינות הכוח.

אם להסתכל על ההווה, השוק של שתיהן לא מדהים. קח בחשבון שאת הקליאו אולי יהיה יותר קשה למכור כי מדובר בדגם ייחודי לחברות הליסינג, ערום מאבזור ועם כתם של יד שניה 0 ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדובר בקליאו 17 כך שזה לא רכב שני שנתונים מטה כפי שרשמת, מודל 17 מול 17 ואני בהחלט מבין את מה ששניכם אומרים, יש פה רכב מאובזר לעומת רכב טוב יותר, אבל כן יש פה את הנושא שהקליאו תהיה יד 2 וזה הדגם הכי בסיסי שמוציאים המון לציי רכב כך שהמכירה שלו תהיה הרבה יותר קשה לעומת מיני יד ראשונה בדיגום גבוה.

מה מבחינת אמינות, הקליאו הנוכחית בארץ מ2011 ולרנו אין שם טוב בתחום הזנ, במיוחד עם הגיר שהרגשתי שיש בו משהו בעייתי, האם זה רכב שניתן לסמוך עליו? האם הטיפולים שלו יקרים?

פורסם

קליאו הנוכחית לא מ2011 אלא מ2013.

מה שהרגשת בגיר זה לא בעיה מכאנית אלא השהיה שלו,הגיר ברנו מעט איטי לעומת dsg.

כך שמבחינת אמינות לא הייתי דואג.

השאלה מה אתה מעדיף?

זריזות או איבזור?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

"נסעתי בשני הרכבים, אמנם קליאו 2015"

הכוונה שנסעת בקליאו בשנת 2015?

אם ככה, לך לנסיעת מבחן בחדשה. לא אומר שיהיה שינוי או משהו, אבל לך תדע, זה 70 אלף שקל.

אם הקליאו המדוברת היא 2017 אז דעתי מההודעה הקודמת לזו רק נוטה יותר לכיוון הקליאו...

מבחינת "סחירות עתידית" הקליאו על פניו נראית כמכירה יותר קשה מהשברולט, רק צריך להפריד קושי ממחיר. השברולט עולה 7K מהקליאו, מפאת היד בלבד. אם בסחירות עתידית עסקינן, בכמה אתה חושב תימכר השברולט בתום תקופה? ובכמה תימכר הרנו בתום אותה תקופה? שקלל את כלל הנתונים העכשוויים, ותראה אם האוטו משתלם לך. מבחינת נתונים עתידיים, אי אפשר לחשוב, רק לחזות. אין לי כדור בדולח כמו של פיקוקה לקוקה אז רק אסתפק בלהגיד שאמנם הקליאו תהייה "קשה" יותר למכירה, אבל ההבדל במחיר באמת לא יהיה משמעותי, במיוחד בהתחשב בעובדה שהשברולט עולה לך 7K מראש.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לפרק זמן קצר - הייתי מציע לך ללכת על השברולט, שכן למכור רכב בן 3 שהקונה הופך ליד שלישית הוא לא פשוט, או עולה הרבה כסף.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה יותר ארוכה משנתיים שלוש - הקליאו כno-brainer, מהסיבה העיקרית שההבדל ב"בסחירות העתידית" לא יורגש, והוא אוטו הרבה יותר טוב.

הפרמטר היחדי שהשבי עולה על הרנו היא האבזור. בגלל שאתה קונה אוטו ולא מסך - הייתי הולך על האוטו.

פורסם

בשאלה לאיזה צרכים הוא קונה,אם לעיר אז השברולט תהיה מעולה עם גיר נעים יותר.

אבל למה לא ללכת על האיביזה?

זריזה כמו הקליאו ומאובזרת יפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנסיעות שלי נכון לעכשיו הן כ10 ק"מ ביום אולי אפילו פחות מאחר ואני עובד קרוב לבית אבל במידה ואחליף עבודה הנסיעות יהפכו כנראה לבין עירוניות.

שני הרכבים במקרה הזה יבצעו את העבודה בקלות.

מבחינת למה לא איביזה? המחיר שם יוצא גבוה מדי אחרי שקלול הנחות ותוספים, הסיבה היחידה שאני שוקל את הקליאו היא בגלל שהיא מוצעת ב0 ק"מ ב80 א' לפני רישוי.

פורסם

אם ככה הספארק תענה על הדרישות בלי בעיה.

פורסם
אם ככה הספארק תענה על הדרישות בלי בעיה.

בדיוק התקשרו אליי ממיצובישי, אמרתי להם שאני רוכש ספארק, הציעו לי את המולטימדיה בחינם אם אני משנה את דעתי.

מעניין אם אני יכול לעשות אותו קטע עם שברולט חחח

פורסם

מרכבי המיני, הספארק נחשב לאחד המוצלחים (ויש כאלה שטוענים שהמוצלח מכולם - נכון להיום/לתקציב ונכון לשוק הישראלי).

אם תחליף מקום עבודה - הספארק יוכל להתמודד בכבוד גם עם דרכים בין-עירוניות.

בהצלחה

• תוכן חדש...